סקירה - מסך מחשב Lenovo ThinkVision M14t ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב Lenovo ThinkVision M14t 62A3UAT1WL

הטוב
  • זמן תגובה מצוין כמשכפלים את המסך (מצב "מראה" / Duplicate)
  • תפעול פשוט בעזרת ממשק Plug n Play פשוט
  • סטנד וורסטילי
הרע
  • ציפוי מבריק שמחזיר השתקפות ומתעד טביעות אצבע
  • לא תומך בכל מכשירי אנדרואיד
  • ניגודיות נמוכה
בשורה התחתונה
המסך הנייד ThinkVision M14t תובע לא מעט דרישות טכניות כדי להצליח להפעיל אותו, בין היתר ממשק USB-C עם "חישמול" (PowerDelivey) וגם בקטגוריית הסמארטפונים גילינו רשימה די מצומצמת שנתמכת. כשכן הצלחנו לתפעל אותו, גילינו מסך תגובתי שמזמין לנשיאה, כולל השתקפות בלי נגמרת עם ניגודיות סבירה בלבד, סטנד וורסטילי שהפתיע לכל צורך ואפס גמגומים טכניים. לסיכום, מסך ספייר פרקטי, עם מגבלות לא מעטות שצריך להכיר מראש.

הקדמה

ה-ThinkVision M14t הוא מסך מגע נייד מבית Lenovo מבוסס ממשק USB-C בגודל 14 אינץ' עם פאנל IPS ורזולוציה 1080p, הכולל תמיכה ב-10 נקודות מגע ו-4096 רמות של רגישות ללחץ. עוד במסך: הבטחה לגוף קל משקל, זוג יציאות USB-C ורגלית מתכווננת. המסך זמין בצבע שחור.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

איכות התמונה (70%)

7.5

בנתונים הטכניים של המסך תמצאו פאנל IPS עם תאורה אחורית WLED ובהירות מקסימלית של 300cd/m², ניגודיות 700:1 מעט מאופקת, קצב ריענון 60Hz וזמן תגובה 8ms או 6ms במצב Extreme – למרות שלא שנראה לנו שהתכוונתם להיעזר זו בזמן גיימינג. כמקובל לפאנל IPS, זוויות הצפייה כאן נדיבות אבל כיאה למסך מגע עם ציפוי מבריק במיוחד תגלו שהוא מגנט להשתקפויות בלתי נגמרות וגם מתיעוד סורר של טביעות האצבע שלכם לא תוכלו להתחמק.



הניגודיות רחוקה מלהרשים; המסך התחבר למחשב נייד שצויד פאנל OLED ונכון שלא הוגן להשוות בין השניים, אבל מיד ראינו איך תצוגת ה-M14t החווירה לעומת עושר הצבעים המענג שהציע פאנל מבוסס הלדים המהולל. הבהירות גם סובלת לעיתים מקשיים אם תבקשו לאתר גוון בהיר ספציפי – והעובדה שהצג מבוסס מגע בהחלט לא עוזרת להימנע מאותן השתקפויות שהקפידו להופיע שוב ושוב, בין היתר תוצר של בהירות מקסימלית סבירה בקושי. במילים אחרות, ה-M14t לא מיועד לשימוש בחוץ.


סולם הצבעים 72% NTSC נתמך כאן, שמקביל בערך ל-99%sRGB, כך שמעצבים גרפיים לא אמורים לחוות בעיות כדי למצוא את הגוון המדויק – למרות שאנחנו מכירים מעצב או שניים שלא יסכימו להתפשר על פחות מ-100%sRGB. על הדפסה מקצועית שנדרשת בבתי דפוס אין מה לדבר מן הסתם. עוד בענייני תצוגה, בתפריט ה-OSD ניתן לקבוע ערכי תמונה מקובלים כמו ניגודיות ובהירות, מעבר מהיר ל-Low blue light והפעלת סיבוב אוטומטי, שבברירת המחדל בלאו הכי מופעל.


עוד בענייני תמונה, הצלחנו להגדיר Over Drive, אם כי לא הבנו את הצורך בתכונה שכזו במסך שבהגדרה אינו פונה לגיימרים – וכן בחירת סוג תצוגה מובנה מתוך 4 קיימים; sRGB, "נייטרלי" הדהוי יחסית, Bluish המאופיין בטמפרטורה קרה וגוונים כחולים והאחרון הוא Reddish, בערך האפקט ההפוך לתצוגה הקודמת, המשלב בתמונה גוונים חמים יותר.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

נוחות השימוש (30%)

8

נתחיל מהברור מאליו; גודל ה-14 אינץ' הופך את ה-M14t למסך שיכול לשרת במגוון סיטואציות. כהצגת פרזנטציה, תרשים או שרטוט ללקוחות, צפייה בסרטים, או כהוספת מסף נוסף לכל צורך, בין אם זה עיצוב, תכנות או כל צורך מקצועי אחר. משקלו הנמוך, קצת פחות מ-700 גרם ועוביו שעומד על 4.88 מ"מ, מאפשרים גם לשאת אותו במקום למקום בקלות. רק חבל שבמארז לא נידבו לנו קייס נשיאה קשיח - ואת מסך המגע הזה אתם ממש לא רוצים סתם להחליק אל התיק שלכם.




אל המסך מתלווה סטנד מובנה עם רגלית קטנה נוספת מקדימה להגבהה נוספת ויצירת הטיה מעט יותר וורסטילית, כמו כן העמדת המסך בצורה אנכית ויצירת תצוגה לאורך (Portrait). הסטנד מצוין; הוא לא מיוחד במראהו או בולט מדי, אבל לאורך ימי הסקירה התגלה כסתגלן ראוי לכל סיטואציה; תכנות קוד מאפשר לו לעמוד ולהישען על צידו, ההגבהה היתה מבורכת כשהצגנו אתר תדמית ללקוח שישב בשולחן מולנו – וגם שירת בשוטף סתם כמסך נוסף לצד הלפטופ, כשהרגלית מעניקה לו פרופיל יותר רשמי ומבוסס בשולחן. יש לו שתי בעיות קטנות שתובעות טיפול, האחת טכנית והשנייה "פיזית". ראשית, הסיבוב האוטומטי של המסך איטי, סביבות 5 שניות אורכה, לפעולה שמרגיש לנו שצריכה להתקבל בהרבה פחות זמן. שנית, המעמד לא יציב במיוחד בתצוגה אנכית ומספיקה לחיצה דומיננטית מדי על מסך המגע או רעידה דרמטית בשולחן כדי לגרום לו ליפול – וזה לא המסך שתרצו שייפול.


בסטנד צמד יציאות Type-C בממשק USB 3.2, אחת בכל צד של המעמד המתכוונן ובמארז קיבלנו כבל תואם מסוג USB 3.1 Type-C עם תמיכה ב-DP1.2 כך שיוכל גם לשדר וידאו. עוברים למקשים ואין כאן יותר מדי שימושים מורכבים מלבד הפעלת/כיבוי המסך, מקשי +/- של בהירות המסך וכן מקש הגדרות תצוגת המסך. גם אין כאן יותר מדי הגדרות מתוחכמות, את המסך פשוט מחברים אל מכשיר תומך - ובתוך רגע הוא מציג את התוכן שמשודר בצג המקור.

התחלנו בחיבור הסלולרי OnePlus10T למסך באמצעות כבל USB-C, שמצדו לא הגיב כלל. חשבנו שאולי המסך הנייד מחייב ספק כוח עצמאי, וחיברנו אל יציאת USB-C השנייה שלו כבל USB-C בחיבור למטען קיר. עדיין, שום תגובה מצד המסך. ניסינו את אותו הליך עם Galaxy S22 – והפעם ממשק ה-DeX הוקפץ בסמארטפון והמסך עלה ברגע. אחרי בדיקת הנושא הסתבר לנו שה-M14t לא תומך בכל מכשירי האנדרואיד ולמעשה מסמך חצי-רשמי מצד היצרנית חושף רשימה מאוד מצומצמת של סמארטפונים מבוססי אנדרואיד נתמכת כאן - חיסרון מהותי למי שתכנן להפוך את הסלולרי שלו ללפטופ עם מסך מגע. נכון לכתיבת שורות אלה, גם אין רשימה מלאה ורשמית של מכשירים נתמכים.


אם אתם מתכננים לחבר את המסך למחשב הנייח/נייד שלכם, שימו לב למגבלה טכנית; ה-M14t יתמוך רק ביציאת USB-C עם Power Delivery, שלרוב מסומן לידו באייקון המזוהה איתו. עוד אופציה היא חיבור ל-USB-C בממשק Thunderbolt. זה לא מובן מאליו; לא כל מחשב נייד מצויד בממשק USB עם PD, בטח לא מחשבים בקטגוריית הביניים – עניין שצריך לקחת בחשבון. עבור הסקירה גייסנו לפטופ עם היציאה המבוקשת ומשם אין תקלות; חיבור פשוט, עליית המסך ברגע והמשך עבודה מבוססת שני מסכים במקביל בלי הפרעות.

ראוי גם לציין לשבח את זמן התגובה שמציע ממשק ה-USB 3.2, שכמעט ואינו קיים. כלומר אם תבקשו למשל לעבוד במצב Duplicate והמסך הנייד שלפנינו ישקף אחד לאחד את מה שמתרחש בנייד שלכם, בין אם זה עבור צג צפייה ללקוחות או דבר מה שתרצו להראות לקולגה בזמן אמת, אין אף רגעי גמגום או שיהוקי מערכת, לא מצד הנייד ולא מצד המסך.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.