סקירה - טלפון סלולרי Xiaomi Mi 11 Lite 5G 128GB 8GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Mi 11 Lite 5G 128GB 8GB RAM שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi 11 Lite 5G 128GB 8GB RAM שיאומי

הטוב
  • תצוגת AMOLED מרשימה
  • אבטחה ביומטרית מצוינת
  • חיי סוללה טובים
  • טעינה מהירה
הרע
  • צילומי מאקרו מגמגמים
  • צילומי ערב חלשים
  • רמקולים סבירים
  • נטול תקן IP
בשורה התחתונה
הסמארטפון Mi 11 Lite 5G הוא אחד ממייצגי מכשירי הביניים הסמליים ביותר בקטגוריה: יש עיבוד נתונים נאות, ממשק מהיר ונוח, נפח אחסון שיספק גם את מכורי המידע ואפילו טעינה מהירה שלא נופלת ממכשירי הדגל. הוא בכל זאת מתקשה להציע פיצ'רים די מבוקשים: מערך עדשות מצטיין תאלצו לחפש במקום אחר וגם היותו נטול כל תקן IP הופך אותו לדי פגיע. רציתם מכשיר ביניים? קחו את ה- Mi 11 Lite 5G.
הקדמה

מכשיר ה-Mi 11 Lite 5G מבית הוא סמארטפון משוק הביניים המציע תצוגת AMOLED DotDisplay על פני מסך בגודל 6.55 אינץ' ברזולוציה +FHD, מעבד Snapdragon 780G, זיכרון RAM בסך 8GB ונפח אחסון של 128GB, כולל אופציה להרחבה באמצעות כרטיס זיכרון. באגף המצלמות ניתן למצוא 3 עדשות אחוריות כשהבולטת בהן בעלת 64MP ועוד מצלמת סלפי בעלת 20MP. עוד תכונות במכשיר: תמיכה בקישורית דור 5, סורק טביעת אצבע צדי, קצב ריענון מסך 90Hz וטעינה מהירה. זמין בצבע שחור וירוק.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע (15%)

8
רמקולים כפולים שולבו במכשיר, אחד בקודקוד ואחד בתחתית והם מספקים סאונד די סולידי, בזכות עוצמה מרעישה אמנם אבל תשכחו מבאס בעל נוכחות כמובן. עבור שיחות מבוססות ספיקר תסתפקו בהחלט. עוד חלק מאכזב, עבורנו לפחות, הוא היעדרה של כניסת 3.5 מ"מ. כלומר חיבור אוזניות ייעשה רק בצורה אלחוטית או באמצעות מתאם USB-C. בזמן קבלת והוצאת שיחות לא חווינו בעיות כמובן והספיקר הפנימי עוצמתי דיו כדי להאזין בבירור לצד השני בשיחה גם במקומות הומי אדם.

נוחות השימוש (35%)

8.5

מידות ה-Mi 11 Lite 5G לא רחוקות מהסטנדרט המקובל, אולי רק גופו מעט ארוך מהרגיל: גובה 16 ס"מ, רוחב 75 ס"מ, עובי 6.8 ס"מ ומשקל של 159 גרם. גימור חלק בטקסטורה מט מאחור משאיר רושם חיובי מאוד, כזה שלא נופל מדי ממכשירי פרימיום. מסגרת הזכוכית המכילה את עדשות המצלמה מאחור לא בולטת מדי וטוב שכך. מסגרת דקיקה במיוחד ברוחב 1.88 מ"מ מתירה למסך להרשים ובאמת רוב המסך מעניק לתצוגה את הבמה: רזולוציה של 1080X2400 פיקסלים על פני מסך 6.55 אינץ' מציעה יחס של 20:9 עם תצוגת AMOLED DotDisplay, בהירות מקסימלית של 500nits וקצב ריענון מסך 90Hz. יש גם מאיצים מלאכותיים; טכנולוגיית TrueColor, ותמיכה בתקן +HDR10. התרשמנו מאוד מהתצוגה, יש כאן איזון מצוין בין רזולוציה גבוהה שמספקת תמונות חדות, קצב ריענון חלק לעיניים, נוחות צפייה גבוהה בתכנים בנטפליקס וגם משחקים עתירי גרפיקה "עברו מסך" עבורנו. גם הבהירות הפתיעה: עם 500nits בשליטה ידנית ועד 800nits תחת בהירות אוטומטית, אפילו השמש היוקדת של יולי לא הצליחה לסנוור את ה- Mi 11 Lite 5G.



עוברים ל"מוח": מעבד Snapdragon 780G בתדר 2.4GHz ומעבד גרפי AdrenoTM 642 - מדובר במערכת בייצור 5nm הפונה לשוק הביניים שהושקה במרץ השנה ואמורה לתת מענה למשימות שגרתיות, אם כי היא גם יודעת לתמוך במספר עדשות במקביל, מציעה עיבודי תמונה מתקדמים וגיימינג מתקדם אפשר גם לשלב כאן. במעבד תומכים זיכרון RAM נדיב בסך 8GB וכ-128GB כנפח אחסון, אליו ניתן להוסיף עוד 512GB. מערכת ההפעלה ושאר אפליקציות הכרחיות ממהרות לנכס לעצמן 30GB, מה שמותיר למשתמש בערך 100GB. בהתחשב בעובדה שניתן לשדרג משמעותית את הזיכרון, לא מדובר בצרה עבור אספני תמונות וסרטונים. חיישן NFC גם בנמצא, בכדי לשלם דרך הסלולרי.


באשר לביצועים, התקשינו למצוא בעיות. במבחן GeekBench 5 קיבלנו 800 נקודות במבחן Single-Core ו-2843 נקודות במבחן Multi-Core, תוצאות מרשימות למדי בהתחשב בקטגוריה בה הוא נמצא. מבחן 3DMark שבוחן את ביצועי הגיימינג גם סיפק תוצאה טובה: 6680 נקודות ב-Single Shot. במשחקים הפופולריים PUBG ו-Asphalt 9: Legends‏ קיבלנו אנימציות חלקות להפליא, זמני תגובה קצרים וגמגומים קלים רק בתום משחקון כבד במיוחד ונראה שהמערכת צריכה "נשימה" כדי לחזור לעצמה. שיטוט שגרתי בין תפריטים ומעבר בין אפליקציות קורה במהירות, אם כי האנימציה הממשקית לעיתים מגמגמת ויש חצאי שניה בהם המערכת מחסירה חצי-פריים ומזכירה שה-Mi 11 Lite הוא גרסתו המוחלשת של מכשיר דגל.



עוברים למערכת ההפעלה: על בסיס Android 11 מתלבש ממשק היצרנית MIUI 12 , עם הבטחה לעדכוני OTA תקופתיים. בין החידושים המרעננים: רקע מונפש מאחור שזז לפי תנועת אצבע המשתמש, מגירת אפליקציות מחולקת לפי נושאים ושליטה על מוצרים מבוססי IR שכבר ראינו במכשירי שיאומי אחרים. מאיץ משחקים גם בנמצא, הממטב את המשחקים הזמינים בסלולרי ומאפשר ביטול קיצורים ותכונות שעלולים להעיב על חווית המשחק, כמו כיבוי מצב קריאה, מניעת פתיחה שגויה של לוח ההתראות והפעלה מיידית של בהירות אוטומטית בזמן הפעלת משחק. יש גם תכונות כמו מיטוב חיי הסוללה וכלי עריכת וידאו נחמדים – אבל לא משהו שאי אפשר למצוא בחנות האפליקציות הרחבה של גוגל.


ברמת האבטחה קיימים שני אמצעי זיהוי, טביעת אצבע ותווי פנים. על חיישני האבטחה הביומטרית של שיאומי כבר הרעפנו שבחים בסקירות אחרות וגם כאן אין חדש. נתחיל מחיישן הפנים: הזיהוי הראשוני היה מהזריזים שפגשנו, בערך שניה מהרגע שהמצלמה לכדה את פנינו ועד הרגע שזה הספיק לה כדי לזהות אותנו שוב ושוב בהצלחה בשבועות שלאחר מכן. סורק טביעות האצבע שולב במקש ההפעלה/כיבוי הצדי וגם הוא ראוי לשבחים: הנחה קלה תפתח ב-99% מהמקרים את הטלפון מיד. במקרים הבודדים שהמכשיר רצה הנחה נוספת של האצבע היו לאחר שהטלפון לא פעל הרבה זמן.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה (30%)

7.5

במערך המצלמות תמצאו עדשה אחורית בעלת 64 מגה פיקסל, עדשת 8 מגה פיקסל רחבה ועוד עדשת 5 מגה פיקסל לצילומי מאקרו. מקדימה עדשת 20 מגה פיקסל רחבה. באגף הוידאו: מאחור רזולוציה מקסימלית של 4K ב-30 פריימים בשנייה ומקדימה 1080p ב-60 פריימים בשנייה או 720p ב-120 פריימים בשנייה. צילומים תחת תאורה מלאכותית היו מלאי צבע אך לא יותר מדי, כלומר תאימות נאה למקור ואין הרגשה של מאיצים מלאכותיים שנוטים לקחת את המושכות במכשירים מוזלים. צילומי מאקרו התקשינו מאוד לתעד וברוב המקרים קיבלנו אלמנטים מטושטשים. צילום ב-64 מגה פיקסל סיפק תמונה רחב עם פירוט נדיב, עם כי נדרשת יד יציבה כדי להשים את הפריים המושלם. עם עדשת הסלפי ניסינו לקחת צילומי Bokeh אבל הפוקוס הבררני נוטה להשאיר קצוות שיער מחוץ למיקוד. בחושך העניינים מתדרדרים: צבעים מרוחים, פירוט לוקה בחסר והעדפה ברורה לגווני צהוב ש"נוזלים" מהתאורה המלאכותית הן בעיות ידועות בקרב מכשירי ביניים ולצערנו ה-Mi 11 Lite לא מצליח להפתיע במבחן הלילה.






עוברים לווידאו והסרטונים שנלקחו עם הסלולרי היו סבירים למדי. בצהריי יולי השמשי האלמנטים נהנו מחשיפת אור גבוהה שמאוד עזרה לסרטון לספק פירוט נדיב אבל כשל טכני במעבד הווידאו גורם לצפייה לא נוחה במיוחד בזמן תנועות שהן חדות מדי מצד המצלם; מדובר במעין אפקט של פריימים קטנים שקופצים בזריזות וחווית הצפייה נפגמת. לעומת וידאו היום עם הפירוט המספק יחסית, בלילה סבלנו מצניחת די מובנת בהצגת האלמנטים השונים ברחבי הפריים, מגוונים כהים שונים שהפכו יחד לשחור מוחלט ועד לפנס תאורת רחב שסנוור שלטים סמוכים עד כדי כך שלא היו קריאים. התוצאה הסופית היא בעיקר סבירה ובטח שלא עומדת בסטנדרט מכשירי הפרימיום – וזה מניח את הדעת בתחשב בייעוד המכשיר.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

סוללת 4250mAh שהוטמעה במכשיר אמורה להספיק לשרוד בקלות יום ממוצע, אולי אפילו גם תובעני במיוחד. טכנולוגית טעינה מהירה גם שולבה במארז, באמצעות מטען 33W שקיבלנו במארז. במבחן המציאות קיבלנו תוצאות פנטסטיות: בתום יום שלם עם כמה מטלות משרדיות פופולריות כמו מענה להודעות בווטסאפ, הפעלת וויז לאורך נסיעה של כחצי שעה ועוד חצי שעת צפייה בנטפליקס בשעות הערב המוקדמות, הגענו לשעה 20:00 עם 65% סוללה, תוצאה מכובדת בהתחשב ביום התובעני שהמכשיר עבר. ניגון סרטון ביוטיוב באורך חצי שעה בחצי מעוצמת הסאונד המקסימלית תבע ממנו כ-5% סוללה וכעבור שעה נגבו 5% נוספים, כך שניתן לומר שמחכה לכם כאן חיי סוללה נדיבים למדי גם באגף הזרמת המדיה.



עוברים למהירות הטעינה שהייתה זריזה למדי: בתוך חצי שעה השגנו עלייה של כ-55% ובתום שעת טעינה מלאה צברנו בסך הכל כ-91%. טעינה מלאה מ-0% ל-100% אורכת בערך שעה ו-20 דקות. מדובר בזמני טעינה ראויים שלא נופלים מזמני-העל שמציגים מכשירי הדגל של יצרניות מוכרות.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

עמידות (10%)

7.5

באופן מפתיע לרעה, אין כאן עמידות למים וגם אף דרגת אטימות לא מצוינת במפורש, כך שנותרנו עם סמארטפון די פגיע – החלטה תמוהה מצד שיאומי אחרי שכבר פגשנו סלולריים אפילו יותר זולים פרי יצירתה שקיבלו תקן עמידות כלשהו. ציפוי Gorilla Glass 6 הותקן מעל המסך והטקסטורה המצוינת שכבר נכתב עליה בנוחות המשתמש כיכבה כאן: היא לא מתעדת טביעות אצבע והציגה אחיזה מיטבית בשימוש ממושך. יתר הסלולרי בנוי היטב: המקשים יציבים, חריץ הסים מחליק בקלות ומסגרת הזכוכית המקיפה את העדשות האחוריות עבה אם כי לא בולטת מדי החוצה. במארז קיבלנו גם כיסוי סיליקון.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.