סקירת wisebuy - טלוויזיה Samsung QN65LST7T סמסונג
- בהירות גבוהה במיוחד
- מערכת הפעלה נוחה
- מצב משחקים מהנה
- מיגון בפני מזג אוויר
- עמידות במים ואבק
- קושי בהצגת סצנות חשוכות
- רעש מאווררים חזק
- איכות שמע נמוכה
- קישוריות מיושנת
- זליגות אור
ה-2020 The Terrace של סמסונג אומנם הוכרזה לפני שנתיים, אך רק כעת נוחתת רשמית בישראל. זוהי טלוויזיה המיועדת לשימוש חיצוני, והיא כוללת הגנות שונות כדי להתמודד עם מזג אוויר גשום או קיצי, כולל עמידות במים בתקן IP55. המסך עצמו מגיע בגודל 65 אינץ' ברזולוצית 4K, ופאנל המסך הוא מסוג QLED המוכר משאר מסכי החברה אך הוא מציע בהירות גבוהה במיוחד של עד 2,000nit. על מערך הסאונד מופקדים צמד רמקולים עם 20 וואט, ובתחום הקישוריות האלחוטית ניתן למצוא WIFI5 ו-Bluetooth 4.2. הטלוויזיה זמינה בגדלים 65 אינץ' אותו בדקנו, ו-75 אינץ'.
עם 20 וואט בשני הרמקולים הפונים כלפי הרצפה, נקודת הפתיחה של ה-Terrace לא מדהימה בלשון המעטה. 20 וואט זהו הספק יחסית נמוך עבור טלוויזיה גדולה שאמורה להיות בסביבה חיצונית ולא בתוך חלל סגור, וכבר ראינו מסכים באותו גודל המגיעים עם מערכת סאונד מרשימה וחזקה יותר.
כבר ממבט ראשון, אפשר לראות שה-Terrace הזה שונה ומיוחדת במינה. אפשר לדמות את המצב לרכב משוריין - השלדה שחורה, עבה, קשוחה ובולטת מאוד, מערך החיבורים מסתתר בצד שמאל בגבה של הטלוויזיה, מוגן ונעול על ידי דלת עם 12 ברגים - כל הרושם הראשוני הזה מעצים או מנמיך את חווית הצפייה, תלוי בטעמו האישי של המשתמש. ה-Terrace לא רק נראית גדולה וחסונה, היא גם שוקלת כך - עם משקל של כמעט 40 קילו, גם בהתקנה הראשונית היא הייתה כבדה להרמה, ועל פי היצרנית, דרוש מעמד קירי מיוחד וכמובן קיר בלוקים אמיתי שיעמוד במשקל המסך. אין אפשרות לתלות אותה על קיר גבס או קירות תומכים, ומתקני התלייה לקיר המסורתיים לא יעמדו במשקלה. לכן, יש להצטייד במתקן תלייה חזק במיוחד אם אתם מעוניינים לתלות אותה על אחד הקירות בחצר או במרפסת.
על ממשק המשתמש של סמסונג המוכר והאהוב אין צורך להכביר במילים. זוהי אותה מערכת Tizen המציעה תרגום מקצועי לעברית, אופציות רבות להגדרה אישית וחנות אפליקציות סבירה בגודלה. ה-Terrace שהגיעה לסקירה הייתה דגם ראשוני מקוריאה, ועל כן לא תמכה בהתקנת אפליקציות ישראליות כמו MAKO, סלקום, כאן11 וכו', אך ה-Terrace שתימכר בארץ תהיה מגוירת כהלכה. מערכת ההפעלה נראית מודרנית יחסית, עם גווני כחול נעימים והיא תהיה קלה להבנה ולהפעלה גם למי שאינו מגדיר את עצמו כ"גיק". אין כאן שליטה 'חדשנית' בסגנון עכבר האוויר של LG, והניווט בין כל המסכים נוח ופשוט בעזרת כפתורי השלט.
גם את העוזרת הקולית Bixby ניתן למצוא כאן, אך אנחנו לא מצאנו בה שימוש. מה שכן, הזיהוי הקולי עובד נפלא בעברית, וניתן לחפש במהירות סרטונים ב-YouTube למשל. גם שידור אלחוטי של תכנים מהסמארטפון או מהמחשב דרך SmartThings או דרך שיקוף מסך עבד בצורה טובה וחלקה, רק חבל שצריך להיכנס ליותר מדי הגדרות כדי להפעיל את האופציה הזו כל פעם מחדש. בהמשך לכך, ה-Terrace מציעה אופציה מעניינת שראינו כבר במסכי סמסונג, והיא האופציה לחלק את המסך לשניים - שיקוף מסך או הפעלה של YouTube בחלק אחד, ובחלק השני לצפות בתכני הטלוויזיה (HOT במקרה שלנו). אפשר גם להחליף את מקור השמע בלחיצת כפתור, מה שהופך את הטלוויזיה לכמה מקורות מדיה בו זמנית. ניתן לשדר גם תכנים ממערכת ההפעלה של אפל, הודות ל-AirPlay 2 שעבד יפה מאוד עם אייפון 12 פרו מקס.
סוגיית החיבורים והכניסות ב-Terrace מעניינת. מאחורי דלת הקסמים עם תריסר הברגים, נמצא סט חיבורים דיי בסיסי - 3 כניסות של HDMI (אחת תומכת eARC), כניסת USB אחת, חיבור כבל רשת LAN, שקע אודיו, שקע אופטי, חיבור לאנטנה, מקלט DVB-T מובנה (דרושה אנטנה) וזהו. בתור טלוויזיה חיצונית זה אולי נשמע מספיק, אבל אם מחברים מקרן קול או מערכת רמקולים דרך כניסת ה-HDMI, נשארים עם שתי כניסות HDMI בלבד, וזה עלול להיות מעט מדי במקרים מסוימים. חוץ מחיבורים קווים, יש כאן קישוריות אלחוטית דיי מיושנת - בלוטות' 4.2 ולא 5.0 ו-WIFI5 הותיק. חיבור לרמקול אלחוטי או לאוזניות אלחוטיות מתבצע בצורה חלקה ומהירה, אבל העכבה שכבר חשבנו ששכחנו ממנה, חוזרת כאן ובגדול. טריקה של דלת, ניגון על כלי נגינה, פנים מדברות ועוד - בכל סצנה שבה חייבים דיוק, מופיע כאן עיכוב דיי מוחשי שפגע בחווית הצפייה וההאזנה. מן הסתם שעם חיבור אופטי/HDMI זה לא קרה.
השלט הוא אותו שלט שאהבנו גם בדגם ה-QE65Q950T, עם אלומיניום מוברש, איכות חומרים נהדרת וכפתורים נוחים, וכאן הוא גם עמיד במים בתקן IP56, כלומר, אפשר להשאיר אותו תחת טפטוף והכל יהיה בסדר. יש כאן את הקיצורים המוכרים לנטפליקס ו-אמאזון פריים, ולאורחים שהגיעו אלינו הוא נראה יותר כמו תכשיט טכנולוגי מאשר שלט רגיל.
סעיף מעניין שלא חשבנו שיופיע במבחן לטלוויזיות הוא סוגיית הרעש והחום. מכיוון שהטלוויזיה סגורה ואטומה, נוצר חום רב יחסית בתוך שלדת המסך, ועל פיזור החום אחראיים מאווררים קטנים שעושים יחסית הרבה רעש, יותר ממחשב נייח רגיל למשל. ביום הראשון חשבנו שמדובר במדיח שעובד או בגשם שיורד, אבל כשעוצמת השמע הייתה על 0, הבנו שמדובר במאווררים עם שאון מנוע נוכח וחזק. פליטת החום מהמסך סבירה לעומת זאת, וגם ככה זוהי טלוויזיה שתבלה את רוב חייה באוויר הפתוח, כך שזה פחות רלוונטי.