סקירת wisebuy - טלוויזיה Samsung QE65QN85A סמסונג
- ממשק המגיב במהירות
- שלט נטען סולארית
- עיצוב נאה
- אין מפענח מובנה ל-Dolby Vision או Atmos
- שקע HDMI 2.1 אחד בלבד
- סאונד פושר
ה-QN85 של סמסונג היא טלוויזיה חכמה המסוגלת להציג תמונה מרהיבה, בהירה ועשירה בצבע. המיני לד מאפשר לה להציג רמת ניגודיות גבוהה ביותר עם אפקט הילה מינימלי וטווח דינמי עצום ללא הגבלת בהירות כפי שקיימת במסכי OLED. ולמרות חוסר הדיוק של מנגנון התמונה החכם, מצאנו שקצת הגדרה ידנית והתעסקות יכולה לגרום ל-QN85 להציג תמונה שנראית מצוין כמעט בכל סיטואציה.
טכנולוגיית המיני לד אמנם אינה מהפכנית, אך היא מהווה שדרוג בולט בהשוואה לדגמי LED אחרים, מה שמציב את ה-QN85 בקטגוריה חדשה ומעניינת בשוק הטלוויזיות החכמות - בדיוק באמצע בין דגמי ה-QLED המוכרים לבין דגמי ה-OLED המרשימים, הן מבחינת מחיר והן מבחינת איכות.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-QN85 של סמסונג היא טלוויזיית QLED חכמה מדגם 2021 המבוססת על תאורה אחורית מסוג מיני לד. טכנולוגיה זו זהה לטלוויזיות LED עם מטריצת תאורה אחורית שכבר קיימות לא מעט שנים, אך צפיפות וכמות הלדים וריבוי אזורי התאורה הם מה שמבדילים אותה לטובה.
טלוויזיות מיני לד הן חידוש מרענן בקטגוריית המסכים החכמים שבה לרוב יש רק שינויים קלים משנה לשנה. סמסונג היא הראשונה להשיק (בישראל לפחות) את טלוויזיות המיני לד שלה, בין השאר כדי להציב אלטרנטיבה חזקה יותר מול מסכי ה-OLED שהם משמעותית פחות בהירים ממסכי ה-QLED.
מסכי המיני לד של סמסונג זמינים ברזולוציית 4K ו-8K בגדלים שנעים בין 45 ל-85 אינץ'. בסקירה זו בדקנו את ה-QE65QN85A בגודל 65 אינץ'.
לפני שהטלוויזיה הגיעה אלינו, הספקנו לראות כמה השוואות בחו"ל שציינו כמה שתצוגת המיני לד קרובה ל-OLED של LG ולסמסונג עד כה לא הייתה טכנולוגיה שהצליחה לגשר על הפער בין השחורים המוחלטים של ה-OLED לבין הבהירות העצומה של ה-QLED. אך עם כמה שטכנולוגיית המיני לד מרשימה, הדבר הראשון שחשבנו לעצמנו כשהדלקנו את הטלוויזיה זה ש-OLED זה לא.
ישר מהקופסה וללא שינויים, הטלוויזיה החדשה הזאת נראתה בינונית ביותר. תכני יוטיוב שבכל מקום נראים טבעיים לגמרי, נראו עליה מוגזמים ולא טבעיים, הודות למצב החכם המופעל כברירת מחדל. אותו מצב אמור להתאים את הגדרות התמונה אוטומטית לתוכן שמוצג על המסך אך לעיתים רחוקות הוא עושה זאת היטב. כהרגלה של סמסונג, התצוגה מוגדרת על צבעים מוגזמים וחידוד יתר, שרק גורמים לתמונה להיראות פחות טוב. כשביטלנו את המצב החכם (שאגב לא נמצא יחד בתפריט עם הגדרות התמונה), שינינו את ההגדרות לאחת מתוכניות התמונה המוכנות מראש ואז ורק אז, איכות התמונה השתפרה משמעותית והבנו על מה היה כל הייפ.
ל-QN85 יש מעבד Neo Quantum 4K מהיר ביותר וזה ניכר בניווט בין התפריטים ובטעינת אפליקציות ותוכן. הטלוויזיה מגיבה בזריזות וכל לחיצה על השלט זוכה למענה מיידי. עם זאת, אם הופעל מסך מפוצל - אחת התכונות שסמסונג מבליטה בטלוויזיה, מהירות התגובה יורדת דרמטית לרמה שהיא כמעט לא שימושית. בכל מקרה, שיפור מורגש מהדגם של 2020.
מנגנון החלקת התמונה עובד היטב אך ישנם מצבים שבהם הוא מפספס מה שגורם לרעשים להופיע על התמונה, עבורנו זה קרה בעיקר באנימציה או בצילומי טבע מהירים, משמעותית פחות כשהוצגו בני אדם על המסך. כמו כן לטעמנו מנגנון שיפור התמונה המובנה לא עושה עבודה מוצלחת במיוחד, בעיקר ברמת הפרטים הדקים שזוכים לחידוד יתר בולט שרק גורם לתמונה להיראות פחות טוב.
הממשק המובנה של סמסונג הוא דוגמה מצוינת לאיך אפשר להקשות על המשתמש שלא לצורך. פעולה בסיסית כמו החלפת מצב תמונה בין שתי הגדרות מוכנות מראש דורשת לא פחות מ-10 לחיצות על השלט הרחוק רק כדי להגיע למקום הנכון בתפריט המהיר או 12 לחיצות בתפריט המלא. וזה נכון שבמקרה הזה רוב הלחיצות הן על החץ ימינה ואפשר להחזיק אותו לחוץ כדי לזוז במהירות, אבל היה יותר הגיוני לו היה כפתור ייעודי בשלט או שהיו מזיזים את חלון ההגדרות לתחילת התפריט ולא לסופו - מה שניסינו לעשות ולא הצלחנו.
ה-QN85 מכילה חיישן תאורה מובנה המתאים אוטומטית את בהירות המסך לסביבה ולרוב הוא עבד היטב וניתן להגביל את הבהירות המינימלית של המסך או לבטל את הפונקציה לחלוטין.
השלט שמגיע עם הטלוויזיה בעל מבנה דק אך עדיין נוח לאחיזה ומכיל את רוב הכפתורים החשובים אך לא כפתור ייעודי להגדרות, מה שדורש ניווט ממושך בתפריט בשביל כל שינוי קטן.
השלט נטען מ-USB C ובנוסף מכיל פאנל סולארי בחלקו האחורי שלפי סמסונג מסוגל להיטען גם מתאורה ביתית כך שתיאורטית אין צורך לטעון אותו אף פעם. בתום שלושת השבועות שבהן בדקנו את הטלוויזיה השלט דיווח על 68% טעינה. אך למעשה, הפאנל הסולארי אינו קריטי שהרי הסוללה הנטענת מסוגלת להחזיק חודשים והטעינה מאוד קלה, אך זה נחמד שסמסונג פתרו את העניין המיושן של החלפת סוללות או התעסקות במטענים.