סקירת wisebuy - אוזניות Xiaomi Redmi Buds 3 Pro שיאומי
- חיבור בו-זמנית לשני מכשירים
- ביטול רעשים אקטיבי אדפטיבי
- טעינה אלחוטית
- נוחות מאוד לענידה ממושכת
- חיישן הוצאה מהאוזן
- איכות חומרים מצוינת
- עמידות בזיעה IPX4
- שליטה מוגבלת במקשי המגע
- אין אפליקציה תומכת (למעט במכשירי MIUI)
- ווליום מרבי לא מאוד גבוה
למגוון האוזניות של Xiaomi הצטרפו לאחרונה ה-Redmi Buds 3 Pro, זוג אוזניות TWS שנראות זהות לחלוטין ל-Redmi AirDots 3 Pro, אבל ככל הנראה אינן זהות אליהן (יש הבדלים, למשל, בזמני הסוללה, ואין להן מצב גיימינג).
האוזניות החדשות, שמגיעות בתג מחיר תחרותי, מציעות מגוון פיצ'רים מרשים: טעינה אלחוטית, ביטול רעשים אקטיבי ומצב שקיפות, עמידות בגשם קל וזיעה בתקן IPX4 ואפילו חיבור סימולטני לשני מכשירים. קיבלנו אותן כשבועיים לפני שהוכרזו רשמית להתנסות מקיפה.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress, שם הוא יימכר ב-49.90$ בין התאריכים 21-29 ביולי, ועם קוד קופון המחיר יורד ל-39.90$ בלבד.
שיאומי הלכה על בטוח עם ה-Redmi Buds 3 Pro, ויצרה עבורן פרופיל סאונד מאוזן, נעים ולא מוגזם לכאן או לכאן. הסאונד נשמע מפורט למדי, עם תדרי Mid מודגשים מעט כך שצלילים ווקאליים (שירה של זמרים וזמרות) נשמע בקדמת הבמה; התדרים הגבוהים לא מאוד מודגשים אבל גם לא חלשים מדי כך שיש מספיק חדות וצלילות לצליל, והבאסים טובים יחסית, אם כי (ניחשתם נכון) גם כאן לא עמוקים ונפוחים מדי. בשירים בהם הבאס דומיננטי וחזק האוזניות מתמודדות איתו היטב, למעשה הופתענו לטובה מכמה מהודק הבאס נשמע. באוזניות זולות הבאס בדרך חזק מעבר לכל פרופורציה ובדרך כלל "מרושל", נפוח מדי ומאפיל על כל השאר, בעוד שכאן הבאס אמנם לא מאוד חזק, אבל כן מדויק ונמצא במקום הנכון ביחס לשאר התדרים.
כיוון שאין לאוזניות הללו אפליקציית שליטה ייעודית, לא קיים גם איקוולייזר מובנה שניתן באמצעותו לכוון את הצליל. אנו ממליצים כתמיד על אפליקציית Wavelet החינמית (למכשירי אנדרואיד), באמצעותה, לאחר הדגשה קלה של שתי עמודות הקצה (באס וטראבל) הצלחנו למצות את הפוטנציאל של האוזניות הללו, לפחות לטעמנו, והגענו לצליל עוד יותר חד ועם קצת יותר באס שלטעמנו היה פשוט מצוין. מה שכן, עוצמת השמע המרבית באוזניות הללו אינה גבוהה במיוחד, ומצאנו את עצמנו בדרך כלל בסביבות 80-90% מהעוצמה כשאנחנו בתוך הבית; אם אתם בסביבות רועשות כמו אוטובוס למשל, אתם עשויים למצוא את הווליום המרבי כלא מספיק.
ה-Redmi Buds 3 Pro מאפשרות לכם לבחור בין ביטול רעשים אקטיבי (שמופעל בברירת המחדל ברגע שתענדו אותן) או מצב שקיפות שמאפשר לשמוע את צלילי הסביבה מבלי לשלוף אותן מהאוזן. למרבה ההפתעה, לא ניתן לבטל לגמרי את שני המצבים אלא ניתן רק לעבור בין שניהם. ביטול הרעשים כאן עושה עבודה סבירה ומעלה, אם כי אינו מהטובים שפגשנו בתחום. כמקובל באוזניות בטווח המחיר הזה, הוא מחריש היטב נהמות של מנוע, מזגן, מייבש כביסה וכדומה, אבל רעשים בתדרים גבוהים יותר (כמו הקלדה על מקלדת או דיבור) חודרים פנימה בקלות.
עדכון (26.7.21): לאחר שהגיע לידינו מכשיר שיאומי מבוסס MIUI 12.5.1, חיבור האוזניות למכשיר פותח עולם של אפשרויות נוספות בתפריט ה-Bluetooth. עבור מצב השקיפות ניתן לבחור בין מצב סטנדרטי לבין מיקוד בצלילי דיבור, ועבור ביטל הרעשים ניתן לבחור בין 3 דרגות חוזק (ברירת המחדל היא החזקה ביותר) לבין מצב אדפטיבי, שבו האוזניות מאזינות לסביבה ומשנות את העוצמה בהתאם לרעשי הרקע.
איכות הצליל בשיחות היתה טובה למדי. אנחנו שמענו את המשוחח היטב ובעוצמה גבוהה, ומהצד השני דווח לנו שאנחנו נשמעים ברור מספיק, ועל אף שנלווה טון מתכתי מעט לצליל, עדיין רמת השיחה היתה נאותה.
Redmi Buds 3 Pro התחבבו עלינו מהרגע הראשון בזכות עיצוב הקופסה (שלגמרי שאול מה-Pixel Buds של גוגל), הפלסטיק האיכותי והמשיי למגע של הקופסה והאוזניות עצמן וכן העיצוב הקומפקטי של האוזניות שבולט באופן מינימלי מהאוזן. האוזניות נוחות להפליא לענידה, נכנסות לאוזן ביציבות נהדרת ולא זזות משם גם בעת דיבור, לעיסה, חיוך ושימוש בשאר שרירי הפנים, שלעיתים גורמים לאוזניות אחרות לזוז קצת באוזן.
חיבור ה-Bluetooth 5.2 העדכני מאפשר חיבור יציב ורציף לטלפון, עם השהייה מינימלית בין הצליל לתמונה בצפייה בוידיאו, ובזכות ארכיטקטורת החיבור שלו לטלפון, ניתן להשתמש בכל אוזניה שתרצו בנפרד. הפיצ'ר המרכזי לטעמנו באוזניות הללו, שנעדר כמעט מכל זוג אוזניות TWS אחר שיצא לנו לבדוק, הוא חיבור סימולטני לשני מכשירים (Multipoint). זה אומר שהאוזניות יכולות להיות מחוברות גם ללפטופ וגם לטלפון, וכך אם אתם מקבלים שיחה בטלפון בזמן הצפייה ב-YouTube במחשב, תוכלו פשוט לענות והאוזניות יעברו אוטומטית לטלפון, ובסיום השיחה יחזרו להתחבר למחשב מבלי שתנקפו באמצע ומבלי שתאלצו להתנתק ולהתחבר לכל התקן בכל פעם - נוח להפליא. פיצ'ר נוסף וגם כן לא מובן מאליו הוא חיישן קרבה שיש בכל אחת מהאוזניות, שמזהה ברגע ששלפתם אותן מהאוזן ועוצר את המוזיקה באופן אוטומטי, ומפעיל אותה מחדש כשתחזירו את האוזניה.
להבדיל מהאוזניות החדשות של Realme, למשל, ה-Redmi אינן תומכות ב-Google Fast Pair הנהדר, אבל יש להן גרסה דומה של שיאומי שעובדת רק עם מכשירים מבוססי MIUI, ככל הנראה החל מגרסה 12.5.1 ומעלה. אם יש לכם מכשיר תומך של Xiaomi, ברגע שתפתחו את הקופסה בפעם הראשונה המכשיר יקפיץ הודעה ויציע לכם להתחבר לאוזניות מיידית וללא תהליך זיווג סטנדרטי בתפריט ה-Bluetooth. בתפריט ה-Bluetooth של המכשיר ניתן לגשת לאפשרויות מתקדמות, כפי שכבר תיארנו: הגדרה של ביטול הרעשים ושל מצב השקיפות, אפשרות לעדכון גרסה, וכן צפייה במצב הסוללה של כל אוזניה בנפרד ושל קופסת הטעינה בנפרד.
החלק החיצוני של האוזניות, שאת העיצוב שלו קצת פחות אהבנו (גימור פנינה מבריק ומצועצע מעט) מאכלס מקשי מגע גדולים ונגישים היטב, כך שכל לחיצה נקלטת ללא בעיה. למרבה הצער, האוזניות מציעות שליטה מוגבלת במיוחד: ניתן להפעיל או לעצור את המוזיקה בנגיעה כפולה, לדפדף לשיר הבא ב-3 נגיעות, ולעבור בין מצב ANC למצב שקיפות בנגיעה ממושכת. אלא אם כן יש לכם מכשיר MIUI תומך, לא ניתן לשלוט בווליום, ואפילו לא ניתן לחזור לשיר הקודם, אבל אם יש לכם, תוכלו למפות את מקשי המגע מחדש ולהגדיר גם חזרה לשיר הקודם וגם שליטה על הווליום בנגיעה כפולה או ב-3 נגיעות. זה אומר שתאלצו לוותר על פונקציונליות אחת - למשל לוותר על נגינה ועצירה בנגיעה כפולה ולהגדיר במקום זאת שליטה על הווליום או על דפדוף השירים, אבל חיישן הקרבה יכול לעצור ולהחזיר את הנגינה בעת ההוצאה מהאוזן, כך שבסך הכל יש לכם שליטה כמעט מלאה על הכל.
קופסת הטעינה לא רק אסתטית (במיוחד בצבע האפור-אבן) ונעימה למגע אלא גם נוחה מאוד. הפתיחה של המכסה קלה ביד אחת אבל הציר יציב וחזק, ולא רופף או מתנדנד. האוזניות מתיישבות בתוך התושבות הסיוע מגנטים כך שאינן נופלות מהן, והמבנה של הקופסה והאוזניות עצמן מאפשר שליפה של האוזניות מהקופסה בקלות רבה. בחזית קופסת הטעינה יש נורית חיווי בודדת למצב הסוללה ולחצן שמשמש למעבר למצב זיווג לטלפון. הקופסה קטנה ונכנסת בכיס בקלות, אם כי היא עדיין קצת עבה ולנו לא היה נוח לשים אותה בכיס של ג'ינס מעט צמוד.
שיאומי מצהירה על חיי סוללה של עד 4 שעות נגינה באוזניות, ועד 18 שעות בסך הכל יחד עם קופסת הטעינה. קופסת הטעינה נטענת באמצעות חיבור USB-C וגם באופן אלחוטי עם כל מטען Qi סטנדרטי - פיצ'ר שנדיר למצוא בטווח המחיר הזה - ותומכת גם בטעינה מהירה של האוזניות, כך ש-10 דקות בתוך הקופסה מעניקות לכם עוד 3 שעות של האזנה למוזיקה. עם זאת הטעינה של הקופסה עצמה לא מהירה במיוחד ואורכת כשעתיים.
בבדיקה שלנו, חיי הסוללה היו אפילו טובים יותר מהמובטח והצלחנו להגיע לכמעט 5 וחצי שעות האזנה לפני שהסוללה של אחת האוזניות נגמרה. יש אמנם אוזניות עם זמן פעולה ארוך יותר, אבל מדובר בזמן שימוש טוב שנמצא מעל הממוצע, במיוחד ברמת המחיר שלהן.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress, שם הוא יימכר ב-49.90$ בין התאריכים 21-29 ביולי, ועם קוד קופון המחיר יורד ל-39.90$ בלבד.