סקירה - טלפון סלולרי OnePlus Nord 2 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי OnePlus Nord 2 5G 128GB 8GB RAM וואן פלוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus Nord 2 5G 128GB 8GB RAM וואן פלוס

הטוב
  • מסך AMOLED עם קצב ריענון 90Hz
  • מצלמה ראשית טובה
  • ביצועים מהירים
  • מערכת הפעלה טובה
  • טעינה מהירה תוך 33 דקות בלבד
  • זוג רמקולים
הרע
  • ללא עמידות במים
  • ללא טעינה אלחוטית
  • צילום וידיאו לא מלהיב
  • עדשה רחבה לא איכותית, אין מקרו
  • קורא טביעת אצבע לא אופטימלי
בשורה התחתונה

נורד 2, כמו קודמו משנה שעברה, ממשיך להגשים את החזון הישן ש-OnePlus זנחה לאחרונה - לספק ביצועים של מכשיר דגל, מבלי להתפשר על הפרמטרים החשובים, במחיר סביר. בשימוש יומיומי הוא מהיר כמו מכשיר דגל, המצלמה הראשית טובה, הטעינה שלו מהירה להחריד והמסך מספק תצוגה איכותית. חיי הסוללה אולי לא מדהימים אבל בהחלט הספיקו לנו בכל תקופת הבדיקה לימי עבודה מלאים, ומה עוד צריך? 


יש לחברה מכשירי נורד זולים יותר שלא הצליחו להרשים אותנו בשום צורה, ומכשירי דגל שמציעים פינוקים כמו עמידות במים וטעינה אלחוטית במחירים יקרים בהרבה. ה-Nord 2 נמצא בתווך, ומציע חבילת פיצ'רים ראויה במחיר הגון. למרבית המשתמשים זה בדיוק מה שצריך.

הקדמה

המכשיר הראשון בסדרת Nord של OnePlus הגיע לשוק לפני כשנה, והיה יריית הפתיחה של החברה הסינית לניסיונותיה להציע (שוב) סמארטפונים איכותיים בסגמנט מכשירי הביניים, לאחר שהתרכזה בשנים האחרונות במכשירי דגל. מאז הגיעו לשוק הישראלי עוד כמה דגמי Nord מוזלים עוד יותר, שלא השאירו חותם; כעת מגיע לשוק היורש - Nord 2.


המכשיר החדש כולל את ערכת השבבים Dimensity 1200 מבית Mediatek, עם 8 ליבות במהירות של עד 3GHz, תמיכה בדור 5, ב-WiFi 6 ועוד; זיכרון RAM בנפח 8 או 12GB ואחסון UFS 3.1 מהיר בנפח 128 או 256GB. המסך כאן הוא בגודל 6.43 אינטש, עם פאנל AMOLED ותמיכה ב-90Hz; עוד כולל המכשיר 3 מצלמות אחוריות, סוללת 4500mAh וטעינה מהירה בהספק של 67W, כאשר המטען כלול בערכה.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

ל-OnePlus Nord 2 יש זוג רמקולים, הראשי בתחתית והשני משולב באפרכסת מעל המסך. באופן מפתיע, העוצמה של הרמקול המשני גבוהה מאוד ושניהם יחד מספקים חווית האזנה סטריאופונית מובחנת, ועוצמה גבוהה למדי, אם כי איכות הצליל לא מאוד מרשימה. בשיחות באמצעות האפרכסת או בשיחות בספיקר קיבלנו איכות סאונד טובה ולא היתה בעיה עם הווליום.


המכשיר לא כולל חיבור אוזניות חוטיות, אבל הוא מצויד בקישורית Bluetooth 5.2 ותמיכה במקודד האיכותי AptX HD. ואכן, בחיבור אוזניות True Wireless שונות שבדקנו קיבלנו איכות סאונד מצוינת, עוצמה גבוהה וסנכרון של הקול והתמונה בצפייה בסרטונים. 


נוחות השימוש (35%)

8.5

הנורד 2 מזכיר מאוד בממדיו את קודמו, OnePlus Nord, עם הבדלים זניחים למדי לכאן או לכאן. זהו סמארטפון בגודל בינוני עם מסך 6.43 אינטש ששוקל 189 גרם; הוא נראה מאוד למראה עם מסגרת מבריקה מפלסטיק (שנראה כמו מתכת) וגב זכוכית אפורה בגימור שמזכיר חלון מצופה כפור, כזה שאינו מבריק וגם לא מציג טביעות אצבעות. מודול המצלמה בולט ומרשים, עם שתי עדשות ענקיות ועוד אחת קטנטנה לצד הפלאש. המכשיר נוח למדי לאחיזה, ומעבר לעיצוב האטרקטיבי הוא גם נוח מבחינת ארגונומיה: על הצלע השמאלית נמצא מקש הווליום, ובצלע הימנית שלו יש מקש הפעלה וכיבוי, ומעליו המתק האייקוני שמאפשר לעבור במהירות בין פרופילי הצליל - צלצול, רטט ושקט. התגעגענו למתג הזה במכשירי Nord המוזלים שיצאו בשנה האחרונה, ושמחנו לראות אותו שב אלינו.



המסך בחזית המכשיר אמנם אינו בחוד החנית של הטכנולוגיה, אבל הוא מוצלח מאוד לרמת המחיר שלו. זהו מסך AMOLED שטוח לחלוטין, בלי קימורים מטופשים, ברזולוציית Full HD עם חור קטן למצלמת הסלפי מצד שמאל. הוא מציג בהירות טובה, תמיכה ב-HDR ובעיקר קצב ריענון של 90Hz שמעניק לאנימציות והגלילות השונות תנועה חלקה ונעימה לעין (אם כי היינו כמובן שמחים לראות קצב ריענון של 120Hz). הצבעים של המסך מצוינים ובסך הכל מדובר בתצוגה נהדרת. שמחנו גם לראות שוואנפלוס סופסוף הטמיעה תצוגת Always On אמיתית, שמציגה שעון והתראות כל זמן שהמסך כבוי ולא רק כשמרימים את המכשיר כמו שהיה במכשירי עבר.


פלטפורמת העיבוד שאמונה על ביצועי המכשיר הזה היא Deminsity 1200 מבית מדיה-טק. אנחנו כבר התפעלנו מביצועי ערכת השבבים Dimensity 1100 שמוטמעת ב-Poco X3 GT, וכאן מדובר בפלטפורמת עיבוד מתקדמת עוד יותר, עם ליבה אחת במהירות 3GHz, שלוש ליבות במהירות 2.6GHZ ועוד 4 ליבות במהירות 2.0GHz. למעבד משודך זיכרון RAM LPDDR4 בנפח 8 או 12GB, וכן אחסון UFS 3.1 מהיר בנפח 128 או 256GB. ערכת השבבים הזו מגיעה גם עם Bluetooth 5.2 ועם Wi-Fi 6 - התקנים העדכניים ביותר בתעשייה. ואכן, ה-Notd 2 מצטיין בביצועים שמרגישים בשימוש יומיומי כמו של מכשיר דגל. הוא טוען יישומים בזריזות, כל פעולה מתבצעת מיידית, המצלמה עולה מהר ובאופן כללי לא חשנו בשום האטה או גמגום בכל תקופת הבדיקה. 



מערכת ההפעלה של OnePlus, שנקראת Oxygen, מקבלת מאיתנו שבחים באופן קבוע על האסתטיקה שלה, המיעוט באפליקציות ופונקציות מיותרות ומצד שני ריבוי אפשרויות התאמה אישית, מחוות ושאר פיצ'רים שמסייעים לכם להתאים את חווית השימוש למה שנוח לכם. זה עדיין נכון גם בדגם הזה, אבל נראה שהידיעות על כך שוואנפלוס וחברת Oppo (שתיהן מבית BBK) מתכוונות לאחד את קוד המקור של מערכות ההפעלה שלהן, היו נכונות - ויתכן שזה כבר קרה. איך אנחנו יודעים? מפני שמחלות שפגשנו בעבר רק במכשירי Oppo צצו גם כאן. כך למשל, לאחר חיבור של המכשיר למערכת המולטימדיה ברכב עם Android Auto, נועלת את קצב הפריימים של המסך על 60Hz ולא ניתן לשנות אותו חזרה ל-90, עד אתחול של המכשיר או לחלופין סגירה בכוח של יישום Android Auto. באג נוסף הוא שעל מסך ה-Always On display מוצגים אייקוני התראה של יישומים שכבר לא בשימוש, כמו YouTube Music, וכדי להעיף את האייקון צריך לפתוח מחדש את האפליקציה ולסגור אותה. לא פגשנו את התופעות הזו במכשירים אחרים למעט מכשירי אופו, וקצת חבל לגלות בעיות כאלה גם אצל OnePlus.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

צילום והקלטה (30%)

7.5

לנורד 2 יש מערך צילום שכולל מצלמה ראשית בת 50 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, מצלמה אולטרה רחבה בת 8 מגה פיקסל ומצלמת 2 מגה פיקסל מונוכרומטית שלא ברורה תרומתה למאמץ המלחמתי.



המצלמה הראשית מאחדת את 50 מיליון הפיקסלים שעל החיישן לכדי תמונות בנות 12 מגה פיקסל, ומפיקה תמונות טובות מאוד בסך הכל, במיוחד בתאורה טובה. תמונות שצילמנו באור יום או בבית מואר הציגו צבעים מדויקים, ניגודיות גבוהה שמצליחה לשמר פרטים גם בחלקים המוארים וגם בחלקים הכהים, ורמת רעש דיגיטלי נמוכה. מבט מדוקדק בעומק התמונה בקרופ 100% חושף מחסור מסוים בפרטים, אבל זה לא משפיע על האיכות הצפייה סטנדרטית. בתאורה חלשה התמונות סבירות בלבד אם כי ניכר שהמכשיר מתאמץ לחדד את התמונה באופן שיוצא קצת מלאכותי, ובצילום בחושך בתוך הבית חלה ירידה בפירוט ורעש דיגיטלי בולט באזורים הכהים. הפעלת מצב צילום הלילה הייעודי שיפר מאוד את ההארה והצבעים וחילץ לא מעט פרטים בתמונה, אבל זה בא על חשבון החדות בחלק מהמקרים.


שאר רכיבי הצילום פחות מרשימים. המצלמה האולטרה-רחבה מפיקה תמונות באיכות בינונית בלבד, עם פירוט לא מוצלח וחדות בינונית. המצלמה מציעה זום X2 וגם X5 אך שניהם דיגיטליים ולא אופטיים ולכן אין פירוט מספיק בתמונות. בנוסף, אין למכשיר הזה שום יכולת לצלם תמונות מקרו.




צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציה מקסימלית של 4K ובקצב של 30fps (משום מה לא נתמך צילום 4K ב-60fps למרות שהמעבד תומך בכך). איכות צילום הוידיאו די טובה ומייצב התמונה עושה את העבודה, אבל החדות והפירוט לא מאוד מרשימים. לשם השוואה, ה-Poco X3 GT שבדקנו לא מזמן הפיק סרטוני וידיאו חדים ומרשימים יותר. 


מצלמת הסלפי טובה למדי, ברזולוציית 32 מגה פיקסל, ומייצרת תמונות טובות למדי. לעזרתכם מגיעה שורה של שיפורי תאורה ומצבי ייפוי שונים, שמסייעים להוציא אתכם קצת יותר פוטוגניים מהמציאות.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

חיי הסוללה של ה-Nord 2 טובים, אם כי לא מצטיינים. הצלחנו לקבל ימי עבודה מלאים ללא כל בעיה, ולפעמים גם יום וחצי, אבל מבחינת שעות מסך לא הצלחנו להגיע ליותר מ-5 שעות מסך דלוק. 


למכשיר אין טעינה אלחוטית, אבל הטעינה באמצעות כבל ה-USB-C מהירה להפליא: כאשר הסוללה היתה פרוקה לגמרי, לאחר 30 דקות של טעינה היא הגיעה ל-96%, וכעבור שלוש דקות היא נטענה במלואה. למעשה, עשר דקות בלבד של טעינה מספיקים למלא שליש מהסוללה, מה שיכול לעשות את כל ההבדל בין יציאה בערב עם סוללה כמעט גמורה, לבין שקט נפשי שהסוללה תחזיק עד שתחזרו הביתה.


עמידות (10%)

8

כמו מרבית מכשירי המותג, OnePlus Nord 2 לא מצויד בתקן עמידות למים או לאבק כלשהו; מנכ"ל החברה צוטט לא מזמן באומרו שמבחני ה-IP למיניהם לא משקפים את תרחישי השימוש האמיתיים, ולכן שאין טעם לבזבז מאמצי שיווק עליהם. 


המסך וגב המכשיר מוגנים בזכוכית גורילה מדור 5, בעוד שהמסגרת עשויה פלסטיק - אבל אם לא הייתם קוראים זאת עכשיו, הייתם משוכנעים שמדובר במתכת. אנחנו לא חשנו כל בעיה עם איכות הבנייה או החומרים, שנראו מצוינים במכשיר הזה. כמובן שמומלץ להצטייד בכיסוי כדי להימנע משברים של אחת מהזכוכיות במקרה של נפילה.