סקירה - טלפון סלולרי OPPO Reno6 5G ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OPPO Reno6 5G 128GB 8GB RAM

הטוב
  • ביצועים טובים
  • תמיכה בדור 5
  • עיצוב מיוחד ומרשים
  • טעינה מהירה 65W
  • מסך AMOLED עם קצב ריענון 90Hz
  • איכות צילום גבוהה במצלמה הראשית
הרע
  • צילום וידיאו פחות מרשים
  • איכות נמוכה בעדשה הרחבה
  • לא הכי נוח לאחיזה ממושכת
  • בעיות התאמה ל-Android Auto
בשורה התחתונה

האופו רינו 6 הושק בישראל עם תג מחיר של כ-2000 שקלים, מה שממצב אותו בגזרה העליונה של מכשירי הביניים. חוויית השימוש שלנו איתו היתה חיובית מאוד, על אף כמה פשרות שנעשו בו ואנחנו חושדים שהעיצוב האטרקטיבי שלו, גרם לנו לאהוב אותו יותר ממה שראוי (קצת כמו בחיים עצמם, חתיכים מקבלים יחס מועדף).


הרינו 6 הוא מכשיר מרשים: הביצועים שלו טובים, הסוללה חזקה והמסך איכותי, אך למעט המצלמה הראשית, צילום הווידאו והמצלמה הרחבה לא מלהיבים במיוחד. וכפי שהעיצוב הייחודי שלו מתגלה כבעייתי לאחיזה, כך גם הממשק הייעודי של אופו שבהתחלה נראה מעולה אך חוסר הליטוש שלו מתברר במהרה.

הקדמה

סדרת Reno, שמציעה מכשירי ה-High-Mid range מבית אופו, מתחדשת בדגם נוסף בישראל - Reno6 5G. הדגם החדש מצויד במפרט ביניים מתקדם יחסית: מסך AMOLED עם קצב ריענון 90Hz, ערכת שבבים Dimensity 900 עם מעבד 8 ליבות, 8 מדה זיכרון RAM ואחסון UFS 2.1 בנפח 128 או 256GB, מצלמת 64 מגה פיקסל ראשית, שאליה נלוות מצלמה עם עדשה אולטרה-רחבה ומצלמת מקרו, סוללה בקיבולת 4300mAh, תמיכה ב-WiFi 6 ו-NFC וכמובן בדור 5.


המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 11.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע (15%)

7.5

OPPO Reno6 מצויד ברמקול בודד שמוקם בתחתית, בעוד שמרבית המתחרים בגזרת המחיר שלו כבר מתהדרים בזוג רמקולים סטריאופוניים. איכות הסאונד של הספיקר הזה ממוצעת, והווליום בסדר גמור. שיחות שביצענו באמצעותו התנהלו כהלכה ושני הצדדים שמעו זה את זה היטב; גם באפרכסת הצליל היה איכותי ובעוצמה טובה.


למכשיר אין חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות אבל הוא תומך ב-Bluetooth 5.2 ובמקודד האיכותי AptX. חוויית ההאזנה באוזניות אלחוטיות שונות שחיברנו אליו היתה טובה, ללא קיטועים ונטולת השהייה בסאונד בצפייה בוידיאו, כולל באפליקציית TikTok (במכשירים רבים לאחרונה חווינו בעיות סנכרון ספציפית באפליקציה זו). עם זאת, הווליום המרבי שהמכשיר שולח לאוזניות אלחוטיות אינו גבוה במיוחד, ובנוסף נראה שיש איזו בעיה אקראית עם קישורית ה-Bluetooth: קרו כמה פעמים שהמכשיר פשוט "שכח" את השעון החכם או האוזניות שלנו וסירב להתחבר אליהם, בעיה שנפתרה אחרי שכיבינו והפעלנו מחדש את ה-Bluetooth. מעצבן למדי, אבל סיכוי טוב שאופו תפתור את הבעיה הזו בעדכון גרסה.


נוחות השימוש (35%)

8

אופו לא המציאה את הגלגל בעיצוב של המכשיר הזה - למעשה, אפל פחות או יותר המציאה את הז'אנר עם ה-iPhone 4, ולאחרונה החזירה אותו לחיים עם סדרת iPhone 12, אבל בכל זאת OPPO Reno6 הוא אחד הסמארטפונים היפים שאחזנו בהם בשנה האחרונה. שפת העיצוב אלגנטית ביותר עם קווי מתאר ישרים ונטולי קימורים, כאשר בגרסה שבדקנו (Aurora) המסגרת, שנראית מתכתית, בצבע ירוק-מט עדין, ואילו הגב השטוח דמוי זכוכית בגימור קפוא-מנצנץ ומחליף צבעים בין ירקרק, צהבהב, ורוד וכתום - קשה לתאר במילים את האפקט, אבל הוא יפהפה, והגימור הייחודי הזה מצליח להעלים טביעות אצבע כך שהוא נראה נקי כל הזמן.



מבחינת ארגונומיה, העיצוב הישר והנאה גובה מחיר - פחות נוח להחזיק מכשיר שכל הזוויות שלו חדות מאשר מכשיר שקווי המתאר שלו מתעגלים. מערך המקשים והחיבורים מוכר וסטנדרטי; מימין נמצא לחצן ההפעלה, משמאל מקשי הווליום ובתחתית שקע USB-C לטעינה.


קורא טביעות האצבע האופטי ממוקם מתחת למסך, קרוב לתחתית. הוא מדויק ואמין אבל לא כל כך מהיר, והיינו שמחים לו היה ממוקם מעט גבוה יותר כדי לשפר את הנגישות שלו לאגודל. זיהוי הפנים מאפשר דרך אחרת לשחרר את נעילת המסך, וגם דרך זו עובדת היטב ומהר (אם כי פחות מאובטחת).


המסך, בגודל 6.4 אינטש, הוא מסוג AMOLED וברזולוציה סטנדרטית של Full HD Plus. הוא מציג ניגודיות גבוהה וצבעים נהדרים, ותומך גם בקצב ריענון 90Hz כך שהאנימציות והגלילה נראות חלקות ונעימות לעין. הבהירות המרבית של המסך טובה, במיוחד אם תבחרו להשתמש בבהירות האוטומטית, שכן בשמש ישירה תקבלו "בוסט" נוסף של בהירות. בהיותו מסך AMOLED הוא תומך כמובן ב-Always On ומציג את השעה, תאריך, התראות וכו', אם כי חבל שהאייקונים של ההתראות במסך הזה צבעוניים, קטנים ובקושי קריאים. כמו בשאר המכשירים של חברת BBK (כמו המכשירים האחרונים של Realme או OnePlus שבדקנו לאחרונה), גם בדגם הזה יש בעיה עם קצב ריענון התצוגה לאחר חיבור למערכת Android Auto, ואם יש לכם כזו ברכב - צפו לכך שקצב הריענון יינעל על 60Hz עד שתאתחלו את המכשיר או שתבצעו סגירה כפויה ליישום Android Auto. אנו ממש מקווים שהחברה תוציא עדכון שפותר את הבעיה הזו בקרוב.



מעבר לנקודה הזו, מערכת ההפעלה של Oppo  חביבה עלינו מאוד; היא נוחה להתמצאות, נעימה לעין ומעוצבת וכוללת את כל אפשרויות ההתאמה האישית הנחוצות, מחוות שונות על גבי המסך, עיצוב הממשק והאייקונים השונים לפי טעמכם, צילום והקלטת מסך בנוחות ועוד. 


ערכת השבבים Dimensity 900 מבית מדיה טק הוא תחנת הכוח של המכשיר הזה, והוא מבוססת על 8 ליבות עיבוד, 2 במהירות 2.4GHz ועוד 6 במהירות 2.0GHz. בנוסף יש למכשיר זיכרון RAM בנפח 8GB ואחסון UFS 2.1 בנפח 128GB (קיימת גם גרסת 12/256GB). כפי שכבר נוכחנו לדעת במכשירים אחרים שבדקנו לאחרונה עם המעבדים של מדיה טק, הם נותנים פייט יפה מאוד לערכות השבבים של קוואלקום ומספקות ביצועים טובים, וכך גם כאן. למרות שמדובר במכשיר ביניים, הביצועים שלו סיפקו אותנו לחלוטין ברוב מוחלט של הזמן; לא הרגשנו שהמכשיר משתהה או איטי בשום מצב והחוויה השוטפת היתה טובה מאוד. זיהינו איטיות מורגשת רק בפתיחת המצלמה - לקח לה לעיתים 3-4 שניות להתאפס ולהיות מוכנה לצילום ראשון. במבחני הביצועים הסינטטיים של Geekbench קיבל ה-Reno6 ציון של 715 נקודות במבחן הליבה הבודדת ו-2067 נקודות במבחן ריבוי ליבות; המבחן Wild Life של 3DMark העניק לו ציון של 2018 נקודות על ביצועי המאיץ הגרפי.


במהלך תקופת הבדיקה (שהיתה בעיצומו של אוגוסט) הבחנו שהמכשיר אינו נוטה להתחמם, על אף עוביו הדק - אולי זה בשל השימוש בפלסטיק במקום במתכת וזכוכית, ובכל מקרה זו בהחלט נקודה לזכותו.


רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה (30%)

8

המצלמה הראשית, ברזולוציית 64 מגה פיקסל ועם צמצם f/1.7, מייצרת תמונות נהדרות, בעיקר בתאורה טובה. בתמונות שצילמנו היו שפע של פרטים, חדות גבוהה אבל לא מוגזמת, צבעים עשירים (שהעמיקו כשהפעלנו את מצב ה-AI) וטווח דינמי טוב מאוד. תמונות שצילמנו בתוך הבית, לעומת זאת, היו פחות מוצלחות שכן רעש דיגיטלי הופיע בכמות רבה בכל איזור חשוך, והפירוט ירד בהתאמה. הפעלה של מצב הלילה הייעודי, בסצנות שהתאימו לכך, החזיר את הצבעים, הבהירות והחדות לתמונות.



למכשיר הזה יש מצלמת מקרו בת 2 מגה פיקסל שלא שווה הרבה, ומצלמה עם עדשה רחבה בת 8 מגה פיקסל. כמו במרבית מכשירי הביניים, גם כאן המצלמה הרחבה לא טובה כל כך; התמונות לא מפורטות מספיק והטווח הדינמי  שלהן צר. 


אפליקציית המצלמה (הנוחה והניתנת להתאמה) מציעה, מלבד זווית הצילום הרגילה והרחבה, גם 3 מצבי זום - פי 2, פי 5 ופי 10. כיוון שאין למכשיר עדשה ייעודית עם זום אופטי, הנחנו מראש שהאיכות תהיה איומה, אבל צדקנו רק חלקית: אמנם הצילום בזום פי 5 או 10 הפיק תוצאות דיגיטליות וחסרות פרטים, אבל צילום בזום X2 נראה נהדר, חד ומפורט ולמעשה ללא פגמים משמעותיים ביחס לעדשה הרגילה. ההשערה שלנו היא שהמצלמה משתמשת בחיישן הגדול (64 מגה פיקסל) ולמעשה חותכת ממנו את החלק המרכזי בתמונה כמעט מבלי לאבד איכות. זה לא זום אופטי אמנם, אבל במבחן התוצאה - קיבלתם זום איכותי בלי לבזבז מקום וכסף על עדשה נוספת, וזה יפה.




צילום הוידיאו, ברזולוציה מקסימלית של 4K בקצב 30fps, מפיקה תוצרים לא רעים אבל גם לא התרשמנו מדי. הפירוט היה מעט פחות מפורט וחד משקיווינו, ומייצב התמונה האלקטרוני זמין רק ברזולוציית Full HD, כך שסרטוני 4K שצילמנו תוך כדי הליכה ללא חצובה יצאו רועדים מאוד, על גבול הבלתי ניתנים לצפייה. המכשיר מאפשר שמירת הסרטונים בקידוד החסכוני H.265 או בקידוד הנפוץ יותר H.264. משום מה כאשר צילמנו ב-H.265 הצבעים יצאו מעוותים ורוויים יתר על המידה בכל הנגנים שבדקנו, אז עדיף לבחור בקידוד הסטנדרטי.


כמו במרבית המכשירים הסיניים שבדקנו לאחרונה, מצלמת הסלפי מוצלחת מאוד ומספקת תמונות איכותיות, נעימות לעין ועם מנגנוני ייפוי ושיפור רבים (שמופעלים בברירת מחדל אבל ניתן לכבות) שיסייעו לכם לזכור את עצמכם קצת יותר רזים, חלקים ובהירים ממה שאתם באמת.


רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

לאופו רינו6 יש סוללה בקיבולת מעט נמוכה מהמקובל היום, 4300mAh, מה שכנראה מאפשר את העובי הדק שלו. למרות החשש שלנו, החיסרון היחיד של המכשיר הזה בגזרת הסוללה הוא רק בחסרונה של תמיכה בטעינה אלחוטית. חיי הסוללה טובים מאוד - הצלחנו לקבל ימי עבודה מלאים ועמוסים, עם עד 6 שעות מסך פעיל בבהירות של כ-85%. 



הטעינה החוטית (בכבל USB-C, מטען מצורף בערכה) פשוט פנטסטית, בזכות הספק גבוה של 65 וואט. חיברנו את המכשיר למטען כאשר הסוללה היתה מרוקנת, וכעבור 30 דקות בדיוק הסוללה כבר נטענה ל-86% מקיבולתה. 5 דקות אחר כך הסוללה כבר נטענה ל-100%.


עמידות (10%)

7.5

Reno6 נראה ומרגיש יוקרתי להפליא, שזה הישג מרשים לאור העובדה שגם המסגרת וגם הגב שלו עשויים ככל הנראה מפלסטיק. רק לאחר שבוע של שימוש, כשניגשנו לכתוב את השורות האלה ונקשנו עם האצבעות על חלקי המכשיר כדי לנסות לבחון ממה הם עשויים, הצלחנו להבחין בכך; בשימוש הרגיל שלנו היינו תחת הרושם שהמסגרת עשויה מתכת ושהגב עשוי זכוכית. השימוש בפלסטיק אמנם פחות יוקרתי אבל הוא מוזיל את עלויות הייצור וגם עשוי להפחית סיכון של שברים במקרה של נפילות. המסך על כל פנים מוגן בזכוכית גורילה מדור 5. אין למכשיר תקן עמידות בפני מים או אבק.