סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ROG Flow X13 GV301QH-K6231R אסוס
- ביצועים עילאיים בזכות מעבד Ryzen 9 5980HS
- טעינה מהירה: 0-100% ב-שעה ו-20 דקות
- גמישות היברידית הכוללת שימוש בעט מגע
- מתחזק דרמטית כשמחברים את ה-eGPU
- חיי סוללה בינוניים במשימות משרד ואיומים בגיימינג
- מרעיש ומתחמם נורא, לא רק כשמתאמץ
- נפח אחסון פנימי בסך 1TB עלול להגביל
- קומפקטי רק בשימוש כלפטופ עסקי
- תג מחיר גבוה
המחשב הנייד Flow X13 GV301 מסדרת ROG של ASUS מיועד לגיימרים ומציע מעבד Ryzen 9 5980HS מעבד AMD, כרטיס מסך GeForce GTX 1650 ו-32GB של זיכרון RAM. בעל מסך IPS בגודל 13.4 אינץ' בתצוגת WUXGA עם קצב ריענון של 120Hz וכן כולל חיישן טביעת אצבע, קישוריות מורחבת והבטחה לעמידות גבוהה. עוד במארז קיבלנו את ה-ROG XG Mobile, מעבד גרפי חיצוני מדגם GeForce RTX 3080 שמציע גם סט חיבורים מורחב. זמין בצבע שחור, במחיר מומלץ 12,890 ₪.
מתחת למכסה המנוע מעבד Ryzen 9 5980HS מבית AMD, מחוזק ב-32GB זיכרון RAM וכרטיס מסך GeForce GTX 1650 חמוש ב-4GB זיכרון RAM מבית NVIDIA, יצרנית השבבים היריבה. מעבד-העל לא צריך הקדמות: מדובר במערכת יעילה במיוחד שאין שום משימה שקשה לה מדי. על תפריטים, שיטוט בכרום או תפעול משימות משרדיות אין מה לדבר והכל עובד חלק. אתחול מתבצע בזריזות, עדכוני מערכת דורשים כמה רגעים ועליית תוכנות עיצוב מאתגרות כמו פוטושופ ואילוסטרייטור אורכת שניות בודדות. הכל נפלא ומהיר כמצופה.
ממדי המסך די מוזרים ולא כל כך תואמים להרגשת הפרימיום שקיבלנו מהמחשב: אמנם יש כאן פאנל IPS-level שאהבנו בלפטופ אחר של ASUS אבל שאר הנתונים על הנייר טיפה מגמגמים: מסך 13.4 אינץ' שגיימרים יתקשו להסתפק בו, רזולוציה בסיסית של 1920X1200 (יחס 16:10), בהירות מקסימלית של 300 nits וקצב ריענון 120Hz שמצליח להחזיר כמה נקודות זכות. חשוב לציין: במידות מסך כה נמוכות כנראה שתצוגת 4K היא באמת הרבה יותר ממה שצריך, אבל רזולוציה QHD הייתה מתקבלת יותר בברכה מאשר זו הסטנדרטית שקיבלנו במארז שלפנינו. כאמור, אנחנו לא מכירים כותר גדול מהחיים שגיימרים יסתפקו להציג אותו ב-13.4 אינץ', כך שחיבור מסך חיצוני הוא כמעט עניין בלתי נמנע.
נתחיל מהמראה של המחשב וב-ASUS הוכיחו לנו מספיק פעמים שניידים אסתטיים הם יודעים לייצר: גוף מגנזיום עם ציפוי מט מלמעלה, טקסטורה מחוספסת לאחיזה יציבה ופס הולוגרמה קטן מקדימה מותירה רושם רציני. מידותיו קומפקטיות בצורה מפתיעה יחסית למחשב גיימינג: 30 ס"מ רוחב, 22 ס"מ אורך, 1.58 עובי ומשקלו 1.3 ק"ג, לפחות חצי ממחשבי גיימינג אימתניים ומגושמים שביקרו אצלנו בעבר.
בדקנו את המחשב בכמה מבחנים מציאותיים, כמו סבילות בפני גיימינג וצפייה בתכניות סטרימינג. פתחנו בהפעלת בסרטון 1080p ביוטיוב שהתנגן על מסך מלא למשך 30 דקות, כשהמסך היה בבהירות 70%, סאונד בעוצמה 60% ותאורת המקלדת הייתה בעוצמתה אחת לפני הבוהקת ביותר. בתום חצי שעת נגינה, ירדו כ-10% אחוזי סוללה. בתום שעה ירדו בסך הכל כ-20% אחוזים מהסוללה, כלומר ירידה מתונה שאמורה להעיד על כ-5 שעות נגינה של צפייה בסטרימינג, בהערכה גסה כמובן. בזמנים "רגילים" וביצוע משימות משרדיות, ה-Flow X13 ישרוד יום עבודה, עם אורך סוללה ממוצע של 7-8 שעות עם בהירות בינונית ומקשי מקלדת מוארים בעוצמה נמוכה. מחשבים עסקיים זולים ממנו בהרבה הצליחו להחזיק מעמד גם 10-12 שעות, אבל כאן נאלצנו להסתפק ביום עבודה ממוצע בלבד.
עם המארז מקבלים גרסת ניסיון של האנטיוירוס McAfee ובאגף האבטחה הביומטרית תמצאו חיישן טביעות אצבע הממוקם במקש הכיבוי/הדלקה של הנייד. ההזנה של האבצע המורה שלנו התבצעה במהירות אבל אחר כך סבלנו מגמגומי מערכת שלא הפכו את חווית הזיהוי למושלמת. לא הצלחנו להבין אם זה המיקום הלא-אידיאלי של החיישן, האצבע הספציפית שלנו ששוב ושוב התבקשה לשנות זווית או שמא מערכת ההפעלה – אבל יותר מדי אי-זיהויים קטנים ומעצבנים לאורך ימי הסקירה גרמו לנו להעדיף להקיש קוד ספרתי כדי להקפיץ את שולחן העבודה. למרבה האכזבה, אין סורק פנים במארז המתקדם.
באשר לעמידות, יש מעט מאוד פגמים במארז ה-Flow X13 GV301. גופו מתכתי, טקסטורה מחוספסת מונעת החלקות בעת נשיאה וארבעת רגלי גומי קשיחים מלמטה מונעים תזוזה מיותרת על שולחן העבודה. הצירים עמידים, מעט ברגים חשופים לעיני המשתמש ורק בחלק הקדמי שמעל המקלדת יש מין הרגשת התפשרות קלה, כשבלחיצה חזקה מהרגיל אפשר לראות איך כל שלד המקלדת זז מעט.