סקירה - שואב אבק Lydsto R1 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Lydsto R1

הטוב
  • קיר ווירטואלי ותיחום אזורים אסורים שעובדים ביעילות
  • מנווט נהדר ומתחמק באלגנטיות ממכשולים
  • הלכלוך מתרוקן אוטומטית למיכל אשפה
  • תיעוד מפה מדויק להפליא
  • שאיבה מלאה ומספקת
הרע
  • מידות מגושמות של תחנת העגינה
  • מארז נטול מברשות רזרביות
  • יכולות שטיפה מינימליות
  • חלש בניקוי פינות
בשורה התחתונה
הוא מרוקן את האבק בעצמו, נשלט מאפליקציה מהירה ואמינה, מנווט באלגנטיות בין מכשולים והכי חשוב - במבחני השאיבה הוא הרשים לטובה, גם מבחן הלכלוך הדק וגם הקשה והמאתגר. השחקנית המרעננת Lydsto שנכנסה לתחום שואבי האבק הרובוטיים מציגה את ה-R1, דגם מוצלח מאוד שבקלות יכול להוות אלטרנטיבה מול המתחרים המובילים והפופולריים בקטגוריה העמוסה.
הקדמה

ה-Lydsto R1 הוא שואב אבק רובוטי עם כוח יניקה של 2700Pa, סוללת 5200mAh לשאיבה ממושכת והבטחה לאוטומציה מלאה בזכות עגינה חכמה ומיכל אבק חכם שפורק פסולת משואב האבק לתוכו וכן מתיימר לבצע חיטוי אנטיבקטריאלי של המכשיר. כמו שואבים רובוטיים אחרים, גם ה-R1 מתעד במפה את האזורים הנשאבים ומציע תכונות מתקדמות, הזמינים למשתמש באמצעות אפליקציה ייעודית. השואב הרובוטי זמין בצבעי שחור ולבן.

איכות השאיבה והסינון (45%)

9

נפתח בנתונים הטכניים: כוח היניקה של השואב עומד על 2700Pa וההספק 50W. במבחן רצפת הפרקט קיבלנו תוצאות מצוינות: אבק נאסף בקלות והחזרות הנדרשות אפסיות, כלומר כל מעבר מעל אבק ולכלוך דק נאסף לחלוטין ובמעבר בודד. חתיכות אדמה קטנות וחלקיקים שמזכירים אורז דורשים עוד מעבר או שניים, אבל גם כאן התוצאות המצוינות של ה-R1 מאוד הרשימו אותנו לטובה. במבחן הלכלוך הקל, שפכנו כ-100 גרם קמח בחדר בגודל 12 מ"ר ובתום מטלת השאיבה, אספנו כ-90-95 גרם, עם אזכורים קלים של קמח שהתאגדו בפינות. במבחן האורז, שמדמה לכלוך קשה ועקשן יותר, שפכנו כ-100 גרם גרגירי אורז רנדומלית ברחבי החדר וגם כאן ה-R1 השלים את המשימה בהצלחה: מלבד גרגירי אורז בודדים שנהדפו לפינות, כל האורז נשאב.



עברנו לסיבים ומשטחים גבוהים ובמבחן השטיחים הרובוט לא איכזב: פקדנו על ה-Lydsto R1 לשאוב שטיח גדול יחסית העשוי 100% פוליאסטר והעבודה הייתה נפלאה: הוא עלה עליו בבטחה, לא נתקע באזור מסוים ושאב המון שיערות אנושיות, פרוות כלב ולכלוכים קשים וקטנים שלא שמנו לב אליהם טרם מלאכת השאיבה. בשטיח אחר, דק בהרבה שהכיל סיבים דקים וקטנים ומוקם באמבטיה קיבלנו תוצאות יותר בעייתיות: לעיתים השואב גרר אותו במעט ושינה כיוון ולעיתים עבר מאליו ושאב כנדרש, כלומר שטיחים דקיקים מדי עלולים להוות אתגר עבור ה-Lydsto R1, שלא תמיד מאובחנים על ידו כמשטח שונה עליו יש לנהוג אחרת.

במלאכת ריקון המיכל, מתכונות הדגל בשואב, צריך להחמיא: למרות שהיינו סקפטיים, מלאכת הריקון מיחידת השואב למיכל הייעודי עבדה הרבה יותר טוב ממה שציפינו. הוא לא תמיד הצליח לשאוב את כל האבק שהצטבר במיכל שנמצא ברובוט, אבל אחרי יניקה שנייה, רוב מוחץ של האבק מגיע לשקית הלכלוך – ומשם לפח הגדול. התהליך מתבצע כולו אוטומטית – ברגע שהשואב חוזר לתחנת העגינה, מתבצע תהליך יניקה די רעשני שדוחס את הלכלוך שהצטבר ביחידת השואב, ישירות למיכל האשפה הגדול שבתוך עמדת הטעינה. חיסרון יחיד שגילינו במנגנון: הוא נוטה להשאיר הרבה אבק בפתח היציאה של השואב, כזה שעדיין דורש ניקוי ידני ברגע ששולפים את המיכל מיחידת השואב.


ה-R1 גם מסוגל לשטוף את הרצפה, הוא לפחות מתיימר לעשות זאת. במארז קיבלנו מחבר מטלית שטיפה, מעין התקן שמתלבש על מיכל הניקיון שמתחבר לשואב. בצד המיכל המרכזי ממוקם מכסה סיליקון עם אייקון ברז, כאשר בהסרתו נחשף מיכל הנוזלים אליו מוסיפים מים. מיכל המים מסוגל להכיל כ-250 מ"ל, שאמורים להתאים לשטיפת אזור בגודל 100 מ"ר ולפי המלצת היצרנית, עדיף שלא להוסיף סבון או כל נוזל חיטוי אחר כדי לא לפגוע במנגנון – חיסרון למי שמעדיף את הרצפה שלו גם ריחנית או מבריקה במיוחד. חיבור האביזרים, מהתקן המיכל ועד למטלית השטיפה, לא עושה חיים קלים למשתמש במפגש ראשוני וגם צריך להציץ בחוברת ההוראות כדי למלא מים כנדרש – אבל אחרי כמה שימושים לומדים להתרגל. השואב מציע התקנת שתי סוגי מטליות שטיפה שונות, האחת לשימוש חוזר שניתן לנקות בעצמכם והשנייה חד-פעמית, למי שלא מעוניין לכבס את אותה מטלית שוב ושוב.

עוברים לאיכות ביצועי השטיפה ואת הספונג'ה המסורתית לא היינו ממהרים לזרוק מהבית. ה-Lydsto R1 אמנם עובר ביסודיות על הרצפה ולא מותיר אף אזור לא "שטוף", אלא שה"שטוף" שלהם מתבטא ברטיבות קלה במקרה הטוב, שלא לומר לחות מינימלית. במילים אחרות, שכבת מים דקיקה מכסה את הרצפה במבחן התוצאה, שמתייבשת ממש תוך דקות בודדות ונראה כאילו השואב מעולם לא שטף את האזור למרות שלפני שתי דקות הוא עבר באזור. תכונת השטיפה אולי נחמדה עבור הרגשה כללית של רצפה מבריקה טיפה, אבל במבחני כתמים למשל הוא התקשה וכתמי קפה דרשו כמה וכמה ניגובים ומעברים חוזרים מעליהם כדי שרובם נוקה חלקית. כאמור, עבודת שטיפה סבירה ומטה.

הספק
נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

נוחות שימוש (40%)

9.5

מידות השואב: קוטר 35 ס"מ וגובה של 10 ס"מ, נתונים פיזיים כשל רוב השואבים הרובוטיים. תחנת העגינה מגושמת משמעותית מהרגיל וגסה למראה: 34 ס"מ גובה, 21 ס"מ רוחב ו-25 ס"מ. הסיבה למידות הנדיבות לעומת תחנות עגינה מתחרות: הנוכחית כוללת גם מיכל אבק שמרוקן בעצמו את תכולת הלכלוך מיחידת השואב. מאחורי המיכל קיימת מובלעת קטנה לכריכת שאריות כבל החשמל. במארז קיבלנו סט אביזרים די נדיב: 7 שקיות אבק לתחנת העגינה, 30 בדי ניגוב חד-פעמיים, מטלית שטיפה רב פעמית ותושבת ייעודית לבד ניגוב. באגף רכיבי הטאטוא קיבלנו כיסוי מברשת ראשית, מברשת ראשית ומברשת צדדית. את רכיבי הניקוי ניתן להסיר ויש להחליפם מעת לעת – אם כי במארז לא סופקו רזרבות ובתוך כמה חודשים בודדים אם לא שבועות, תלוי בתדירות השימוש, תאלצו כבר להחליף אותם ולרכוש אותם בנפרד, עניין שחשוב לזכור.


אילו עוד תכונות יש באפליקציה? שליטה ידנית על יחידת השואב באמצעות ג'ויסטיק, קביעת תזמונים לשאיבה כולל שיוך לחדרים ספציפיים, הגדרת זמנים להכנסת השואב למצב DND במהלכם הוא לא יעבוד, לא יתריע בחיווי קולי וחיישן התאורה יצומצם למינימום. ניתן לשתף את השואב עם משתמשים נוספים, לשנות את תדירות ניקוי המיכל (בתום כל שני מטלות ניקיון ולא אחת, למשל) ומעקב יעיל אחרי שחיקת האביזרים מוצג באחוזים, לצד התמונה הברורה שלהם כך שנדע על איזה רכיב מדובר. עוד תכונה חביבה שעבדה היטב היא ה-Auto Boost, שבהפעלתה גורמת לשואב להפעיל כוח שאיבה חזק מזה שהוגדר לו ברגע שהוא מרגיש משטח מאתגר יותר, כמו שטיח עם רצפה קשיחה שדורשת "גירוד" חזק ועקשן יותר כדי להשיג את האבק.

עוברים לניווט והתמצאות במרחב: בהפעלה הראשונה, ה-Lydsto R1 סורק את המפה עד קצה גבול היכולת, כלומר משטחים הגבוהים/נמוכים מעל 2 ס"מ הוא לא יחצה וגם קירות ודלתות סגורות הן הגבולות שלו, מן הסתם. כנראה שמתחת להרבה הספות הוא לא יצליח להשתחל, בשל דרישתו ל-11-12 ס"מ גובה לפחות מצד גובה הספה. את ההבדל בין קיר לדלת הוא מזהה נהדר וברגע שהוא מגיע לדלת, הוא יודע לסמן שמעבר לאותה דלת מסתתר חדר אחר – וגם מעניק לו שם זמני (Room X), לפני שהמשתמש יכנה אותה בשם אחר. גם ההתמודדות שלו עם מכשולים ראויה לציון: הוא לא "מתעקש" להיתקע שוב ושוב באותה רגל שולחן עבה ומסתובב לידה באלגנטיות כדי לתעד את הקצוות שלה והיכן היא בערך מסתיימת. חפצים קטנים וקלים יותר כמו כפכף או עציץ קטן לא נגררים על ידה, עוד תכונה מעולה שחשוב להכיר, בניגוד לכמה שואבים רובוטיים מתחרים שנוטים להעביר אותם ממקום למקום ברחבי הבית. חיסרון יחיד שבלט נגע בפינות החדר: לא פעם הצטבר לנו שם אבק שלא רק הגיע לשם בצורה טבעית, אלא גם כזה שנדחק לשם כתוצאה מדחיפת מברשות הרובוט – ויותר מדי פעמים נאלצנו לנקות ידנית את האבק שהצטבר שם.


את השואב הפעלנו בחלל עבודה משותף ובינוני בגודלו (סביבות 80 מ"ר). ה-Lydsto R1 ניווט את דרכו נהדר, פילס בין כיסאות, שולחנות משרד ושולחן בר מוארך – ובתום סריקה יצר עבורנו מפה די מדויקת של המציאות. כמצופה משואבי אבק רובוטיים, את המפה ניתן לערוך כמובן, מהרחבת הכניסה לחדר ועד לקיצוץ בס"מ את המרווח שבין הכיסאות. הממשק לביצוע המטלות האלה פשוט וידידותי למשתמש – לוחצים על המפה ומתחילים לבחור את השינויים הרצויים. עוד בענייני מפה וכמקובל בשוק הרובוטים, את ה-Lydsto R1 ניתן לשלוח למקום מסוים ולבצע ניקוי נקודתי או לשגר אותו לחדר מבוקש ולנקות רק אותו – ולאחר מכן לחזור מיד לתחנת העגינה. הביצוע בפועל נהדר והשואב מבצע בדיוק מה שמבקשים ממנו, תודות לניווט נהדר הנשען על תיעוד מרשים ומדויק של המפה.



ומה לגבי גבולות גזרה ותיחום אזורים? המפה באפליקציה מציעה את כל חופש הפעולה שזקוק למשתמש עם דרישות מותאמות אישית. ניתן להציב קיר ווירטואלי שתוחם את אזור הפעולה של השואב בסימון קווים אדומים. אם תבקשו שהשואב ימנע מלהגיע לאזור שלם, קיים גם תיחום אזור באמצעות סימון ריבוע אדום והגדרת מידותיו לגבולות מאוד ברורים שהתגלו גם כמדויקים בפועל, כשהשואב שוטט בחדר מלבד נקודה מאוד ספציפית. ההגבלה השלישית היא "אזור ללא שטיפה", כשמו, מגביל אזורים מבוקשים מלהישטף, במידה ומדובר במשטח שעדיף שלא יעבור הרטבה כמו פרקט או חדר עם מוצרי חשמל על הרצפה, לדוגמה.


עוברים לזמני עבודה: סוללת 5200mAh מציעה זמני עבודה משתנים, תלוי כמובן בעוצמת השאיבה והשימוש בשטיפה במקביל. במצב השאיבה החלש ביותר השגנו קצת יותר משעתיים עבודה רצופות במהלכן השואב לא הפסיק לעבוד. במצב השאיבה העוצמתי ביותר צפו ללא יותר משעה וחצי של עבודה. קשה לייחס חשיבות רבה מדי לחיי הסוללה של השואבים הרובוטיים ובמיוחד של ה-Lydsto R1: יכולתו לחזור לתחנת העגינה בעת הצורך, להיטען מחדש ולחזור בדיוק לאותה נקודה ממנה הפסיק לשאוב היא מופתית, כך שחיי הסוללה במבחן המציאות לא באמת הטרידו אותנו, בטח כשברוב הזמן השואב עבד כשלא היינו בבית ממילא.



ומה בנוגע לרעשים? את ה-R1 לא תצליחו לפספס: בעוצמת השאיבה החלשה ביותר אמנם נשמעים רעשים שמדמים זמזומי מזגן תעשייתי, בעוצמה שנעה סביבות 55-60dB, אבל בעוצמת השאיבה ביותר הוא מאמיר גם ל-75dB ומי שרוצה להתרכז במטלה מסוימת או לבצע שיחה באותו חדר עלול לאבד ריכוז. בחדרים בהם ביקשנו בעוצמת השאיבה הגבוהה ביותר, פשוט תיזמנו את השואב להגיע לשם ברגעים שלא היינו בבית – כך שנושא הרעש לא היה דרמטי במיוחד, לפחות עבור סדר היום הספציפי שלנו.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

8.5
ה-R1 נראה ומרגיש כמו רוב שואבי האבק הרובוטיים שהושקו מצד חברת האם, שיאומי. הדבר אומר שהרכיב השולט כאן ללא עוררין הוא פלסטיק אבל קשיחותו מוסיפה קצת ביטחון. מניסיון שלנו מול כמה שואבי אבק מבית היצרנית הסינית לאורך תקופה ממושכת, איכות הבנייה מצליחה לעמוד במבחן הזמן לאורך 2-3 שנים ולא חשפו סימני שחיקה מהותיים במהלך אותה תקופה. כמו כל מוצר ניקוי, גם כאן קיימת תחזוקה שוטפת שיש לקחת בחשבון ואת אביזרי הניקוי תאלצו להחליף מפעם לפעם, תלוי באיזו תובעניות השואב שלכם יעבוד כמובן. החדשות הטובות הן שהאביזרים כאן מקבילים לשואבי האבק הפופולריים יותר של שיאומי, כך שאביזרים מקוריים וחלופיים לא תתקשו למצוא באתרי סחר מקוונים, בארץ או בחו"ל.