סקירת wisebuy - טלוויזיה LG 75QNED90VPA
- תמיכה ב-Dolby Vision 120Hz
- תמונה בהירה ואיכותית ביותר
- שלט רחוק נוח לשליטה
- יציאת eARC
- ממשק מוצלח
- מעבד נחות לעומת דגמים מקבילים במחיר
- דורש התעסקות ידנית בהגדרות התמונה
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
עד כה שוק הטלוויזיות נחלק לשניים - מסכי LED ו-QLED ומסכי OLED. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו וגם מחיר שונה לגמרי. הפער באיכות התמונה בין הטכנולוגיות השונות הכריח את המשתמשים לבחור בין תמונה בינונית עד טובה על מסך עמיד לאורך זמן, לבין תמונה מעולה על מסך רגיש שמאבד מהבהירות שלו לאורך זמן.
כחצי שנה אחרי סמסונג, כעת LG משיקה בישראל טלוויזיה עם פאנל מיני לד הכוללת את טכנולוגיית ה-Quantum Dot מה שיוצר קטגוריה חדשה בין טלוויזיות ה-NanoCell הבינוניות לדגמי ה-OLED היוקרתיים ולראשונה, מצליחה לאחד בין בהירות מסך גבוהה, צבעים טובים וממשק מוצלח.
בתחילת 2021 חברת LG החלק לשווק בארץ את סדרת ה-A שלראשונה הציעה מסכי OLED בפחות מ-5,000 שקל. בעוד שפאנל התצוגה זהה, מסכי הסדרה לא כוללים תכונות שחשובות לחלק מהמשתמשים כמו תמיכה ב-120 הרץ עבור קונסולות משחק.
טלוויזיות ה-QNED מתומחרות בערך באמצע הטווח בין דגמי NanoCell ל-OLED אך חשוב להשוות את כל התכונות של הטלוויזיה ולא רק את גודלן, שכן תמיכה ב-120 הרץ, Dolby Vision וקצב רענון משתנה לא נמצאים בכל דגם והיחס בין המחירים של אותה סדרה גם מאוד משתנה בהתאם לגודל המסך.
מסכי LCD על מגוון סוגיהם, בנויים ממספר שכבות ולכולם יש את אותו מכנה משוותף - מקור תאורה שמאיר מאחור. טלוויזיות LED כשמן, משתמשות במערך כלשהו של נורות LED - לעיתים פסי התאורה נמצאים בקצוות המסך, לעיתים הנורות מסודרות בצורת רשת לא צפופה במיוחד ובחלק מהדגמים יש חלוקה למספר אזורי שונים הניתנים להדלקה וכיבוי בנפרד.
ה-QNED 90 שבדקנו בגודל 75" מגיעה עם רגליים המוצבות בצידי הטלוויזיה ולא במרכזה ובעובי 2.8 ס"מ היא מעט עבה יותר מה-G1 77" שעוביה 2.2 ס"מ. לעומתה, היא ניתנת להתקנה בצמוד לקיר עם המתקן הייעודי של LG וגם באמצעות מתקן VESA 400X400 רגיל.
ל-QNED 90 יש שתי כניסות HDMI 2.0 ועוד שתי כניסות HDMI 2.1 עם תמיכה ב-120 הרץ, ואחת מהן תומכת ב-eARC כך שניתן לייצא את פס הקול להתקן תומך Dolby Atmos כמו סאונד בר או רסיבר.
להבדיל מדגמי ה-C1 וה-G1 המגיעים עם מעבד A9 דור 4, בדגם זה LG בחרה להטמיע את מעבד ה-A7 דור 4 שלעיתים הרגיש חלש ומגמגם לעומתו, אך זה קרה בעיקר כשפתחנו את מסך הבית או הפעלנו אפליקציה כלשהי כמו יוטיוב או נטפליקס. רגע לאחר מכן הטלוויזיה תפקדה כרגיל אך זמן הטעינה המעט ארוך יותר יחד עם התגובה המגמגמת מייצרים חווית שימוש קצת פחות מהנה.
אך למרות שמדובר במעבד נחות יותר, כן יש תמיכה ב-Dolby Vision ב-120 הרץ שהייתה זמינה עד כה רק בדגמי ה-C1 ו-G1. המשמעות היא שניתן לחבר קונסולות מהדור החדש או מחשב עם כרטיס מסך חזק ולשחק על מסך גדול בקצב רענון מהיר וכל עוד הטלוויזיה על מצב משחק, ה-Latency נמוך עד כדי לא מורגש.
מערכת ההפעלה היא Web OS 6.0 שראינו כבר ב-G1 לפני חצי שנה. למרות שיצאו מספר עדכוני תוכנה, לא ראינו שינוי כלשהו במבנה התפריטים או שיפור במהירות הטעינה שלהם - משהו שעדיין מפריע לנו.