סקירה - אוזניות Anker Soundcore Life Q35 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Anker Soundcore Life Q35

הטוב
  • חיי סוללה מצוינים, כמעט 50 שעות האזנה עם ANC
  • 5 דקות טעינה סיפקו לנו כ-6.5 שעות האזנה
  • אפליקציה שימושית
  • מבטל רעשים מצוין
  • קייס קשיח
  • צליל מאוזן
הרע
  • מקשי עוצמה דומים וקרובים מדי למקש ה-Play/Pause
  • ללא תמיכה במקודד aptX
  • ביצועי מיקרופון סבירים
בשורה התחתונה
עם אוזניות הקשת Q35 נהנינו מכל העולמות, גם אם לא הכל היה מושלם: הסאונד התגלה כמאוד מאוזן ומהודק, עם כל היתרונות והחסרונות של העניין. זה אומר שהבאס לא מרעיד ואין כאן חתימת סאונד מופגנת מדי, אבל צליל מדויק ואיכותי - יש גם יש. מה עוד במארז? ביטול רעשים יעיל, אפליקציה שימושית וחיי סוללה עילאיים של כמעט 50 שעות עם ביטול רעשים פועל ברקע – לא עניין של מה בכך. לא בפעם הראשונה, ב-Soundcore מבית ANKER הוכיחו שהם יודעים לייצר אוזניות מצוינות.
הקדמה

אוזניות הקשת האלחוטיות Soundcore Life Q35 מבית ANKER מבטיחות להציע צליל בעל אישורHi-Res Audio ו-Hi-Res Audio Wireless מוסמך, תמיכה במקודד LDAC וביטול רעשים (ANC) רב-מצבים. עוד במארז: הבטחה לגוף קל משקל וריפודים עם קצף זיכרון, חיישן המזהה את הסרת האוזניות מהאוזניים, מיקרופונים שאמורים לבטל רעשים סביבתיים וסוללה שמבטיחה עד 40 שעות האזנה. האוזניות זמינות בצבע כחול כהה.

איכות הצליל (40%)

8.5

באוזניות דרייברים בקוטר 40 מ"מ התומכים במקודדים SBC, AAC ו-LDAC, מקודד ה-lossless מבית סוני, שתאורטית תומך בהעברה ב-990kbps ובקצב דגימה 24bit/96kHz. שימו לב שאין כאן תמיכה באף מקודד aptX, לא כזו שנוגע לאיכות הסאונד ולא כזה המצמצם את זמן ההמתנה (latency).



בתקופת הסקירה שלנו האזנו ל-Q35 עם חתימת הסאונד של Soundcore, צליל ברירת המחדל של האוזניות. הסאונד מצוין: הצליל מלוטש ומהודק, מאוזן ולא יומרני מדי, כזה שלא צריך "לגעת בו" יותר מדי, אלא אם אתם חובבי גוון צליל מסוים או מעדיפים טווח ספציפי בצורה מובהקת. מרגישים את זה במיוחד בשירי פופ עמוסים: הגשת Houdini של Dua Lipa מאוד פומפוזית אבל עדיין מצליחה לא להיות רעשנית מדי. ב-Bad Habits המצב דומה: הפזמון מאוד אסוף ונינוח ואין שום טווח שבולט על פני אחרים בצורה מורגשת, במיוחד לא ה-Bass Line בשיר שמוביל אותו יחסית. מה שמוביל אותנו להתייחס לטווחים הנמוכים: הבס התגלה כטוב בלבד אבל בטח שלא מפעים או רב מימדי וההגשה שלו מאוד סמלית וסולידית ולא מהסוג שמהדהד באוזן בגסות. נראה שחתימת הסאונד של Soundcore דוגלת בטווחים מאוזנים מאוד, שאמנם נעימים באוזן, אבל רחוקים מלהיות "אמיצים" או כאלה בעלי אופי שמאדיר טווח מסוים. זה טוב ולא טוב וכנראה שמדובר בעניין של טעם וריח, הכל תלוי בסוג המאזינים שאתם.


ומה לגבי ביטול הרעשים? ה-Q35 מציעות לא פחות משלושה מצבי ביטול תחת Noise Cancellation, עם ייעודים שונים – ונשקר אם נגיד שההבדלים ביניהם משמעותיים ומובחנים דיים. אנחנו הסתפקנו בתצורת Transport המוצע בברירת המחדל, שהתגלה כמצמצם רעשים מצוין; רעשי משרד סביבתיים טיפוסיים כמו מזגן, הקשות מקלדת נמרצות ושיחות בין קולגות הופחתו משמעותית, כאילו נשמעו דרך ספוג שחצץ בין האוזניים שלנו לסביבה. מצב ה-Transparency, המוכר גם כ"שקיפות" או "Ambient" אצל אוזניות מתחרות, כשמו מציג חלקיקי סאונד דקים יותר מהסביבה. מדובר בהרגשה די מלאכותית באוזן, משהו שמקביל להאזנה דרך פילטר שגורם למוזיקה להישאר רק מעט "מעל" הדיבורים שמסביב, שעדיין נשמעים בבירור ולא מנתקים את המאזין לחלוטין ממה שמתרחש סביבו.

איכות המיקרופון ושיחות (10%)

7.5
ב-Q35 שולב מיקרופון מובנה, שגם מאפשר להשתמש בו בצורה קווית בתמיכת כבל ה-TRRS שקיבלנו במארז. ביצועי המיקרופון התגלו כסבירים בלבד: קולנו נשמע מספיק ברור עבור ניהול שיחות שגרתי, אבל מעת לעת קיבלנו הערות על כך שמורגש שדיברנו דרך מיקרופון שרחוק משפתינו או לחלופין, התבקשנו "לרדת מספיקר". אופי הקול שלנו התבטא בעיקר בגרסה יותר "צרה" וחסרת פירוט שלו, מעין הגשה חד-ממדית שכאמור, אולי טובה דיה עבור שיחות עבודה יום-יומיות, אבל לא עבור הקלטות הדרכה מקצועיות ובטח שלא עבור פודקאסטינג או סטרימינג רציני.

נוחות השימוש (25%)

9
פרופיל ה-Q35 לא מגושם מדי בהתחשב בזה שעדיין מדובר באוזניות קשת בקוטר 40 מ"מ – אבל הן עדיין יתפסו מקום מכובד בתיק, גם אם כוסות האוזן נכנסות אל תוך הקשת הפנימית וצורת האוזניות הופכת ליותר קומפקטית ונוחה לאחסון. הכוסות גם מסתובבות סביב עצמן, עניין נוח כשמסירים את האוזניות ונותנים להן לנוח סביב העורף מבלי שהן יתהדקו מדי סביב הצוואר וייצרו מנח חונק-משהו. האוזניות שוקלות 272 גרם, לא משקל מופרז שתבע מאיתנו התרעננויות מרובות והקייס הקשיח והנאה שקיבלנו במארז מונע מהן לקבל מכות יבשות.


כאן המקום להתייחס לאיכות הבנייה: הפלסטיק כאן נוכח ברובו אמנם, אולי מלבד הקשת המתכתית, אבל הבנייה עדיין מרגישה קשיחה ואיכותית, לא מהסוג השברירי וה"רועד במקום". סביב כוסות האוזן ריפוד דמוי עור שאולי נוח ונעים באוזניים, אבל נוטה לתעד נגיעות עור שמנוניות – ואנחנו גם לא בטוחים האם הריפודים לא יתקלפו אחרי שנה-שנתיים של שימוש אינטנסיבי, קחו זאת בחשבון. גם לא ברור האם ניתן להחליף את הריפודים וכמה פשוטה החלפתם. מלבד האוזניות, במארז קיבלנו כבל USB-C לטעינה, כבל AUX, מתאם למטוס ששנים לא ראינו, פאוץ' קטן לאחסון הכבלים ונרתיק נשיאה אפור.


בכוסות האוזן שולבו לא מעט מקשים: בכוס אוזן שמאל ממוקם מחבר ה-USB-C, אחריו מקש ההפעלה/כיבוי וקצת בהמשך מקש המסומן ב"NC" אשר מחליף בין שני מצבי ביטול רעשים וכן לביטולו. בכוס אוזן ימין יציאת 3.5 מ"מ לחיבור כבל AUX, מקש Play/Pause ובהמשך צמד מקשי ווליום +/- סטנדרטיים - ואישית היינו מעדיפים גלגלת שתקפיץ אותנו בזריזות לווליום הרצוי בנוחות עדיפה במקום רצף קליקים איטי. המקשים קטנים וצרים יחסית והגישה העיוורת לשם דורשת כמה שעות של הרגל, במיוחד באזור מקשי הווליום והפעלת/עצירת הנגן. לא עניין דרמטי במיוחד, אבל אולי עדיף היה להרחיק במעט את מקשי הווליום ממקש ה-Play או אולי לשנות את צורתו כך שירגיש אחרת בגישוש עיוור.



ה-Q35 כולל כמה פיצ'רים מתקדמים. ראשית, נוכח חיישן שמזהה את הסרת והחזרת האוזניות לאוזניים, שעובד ביעילות גבוהה בדיוק כפי שייחלנו; הסרנו את האוזניות והנגן של יוטיוב עצר באותו רגע. החזרנו את האוזניות לאוזניים אחרי כמה דקות והנגן חזר להפעיל את השיר בתגובתיות מצטיינת. את התכונה אפשר לבטל באפליקציה, למי שפחות מתלהב. יש גם צימוד לשני מכשירים במקביל וכן האוזניות נתמכות באפליקציית Soundcore הנהדרת שהכרנו דרך אוזניות אחרות של ANKER. בתפריט: אקולייזר עמוס בתבניות סאונד או כזה שהרכבנו בעצמנו ושמרנו אותו כפרופיל משלנו, עדכוני קושחה מעת לעת ואפשר גם לעבור בין מצבי ביטול הרעשים השונים ישירות מהאפליקציה, מ-Transport שמחליש את התדרים הנמוכים שמאפיינים מנועי רכבים ושלל רעשי דרך ועד ל-Ambient , שמנמיך רעשי רקע המאפיינים רעשי רחוב שגרתיים. באפליקציה חיכה לנו גם אוסף מנגינות רקע, מציוצי ציפורים, דרך גשם קל ועד לפעמוני רוח, שבקלות יכולים להחליף את מנגינות ה-Lo-fi שאתם מאזינים להם ביוטיוב ברגעים בהם נדרש ריכוז מוגבר. נחמד ושימושי.




ועוד מילה על אלחוטיות. ה-Q35 חמושות בלוטות' בגרסה 5.0 שמציע כאמור צימוד לשני מכשירים במקביל, יתרון משמעותי למי שמתפעל שני מכשירי בלוטות' בעת ובעונה אחת, כמו האזנה למוזיקה מהלפטופ וניהול שיחות מהנייד מעת לעת, למשל. יש גם אפשרות צימוד אוזניות לסמארטפון דרך חיישן NFC, למי שבעניין. זמן ההמתנה כאן סביר למדי במחשב, סביבות 250-300ms בהערכה גסה, אבל בבדיקה מול סמארטפון מבוסס אנדרואיד קיבלנו סביבות 100-130ms, בהערכה כמובן. זה מתבטא בסנכרון קול-תמונה שכמעט ואינו נראה לעין, יתרון לשחקני מובייל ומשתמשים שנוהגים לצפות בתכני וידאו בסלולרי שלהם.

משך פעולת הסוללה (25%)

9

לפי היצרנית, ה-Life Q35 אמור לספק עד 40 שעות האזנה ויש גם תכונת טעינה מהירה; בתמורה ל-5 דקות טעינה אנחנו צפויים לקבל עד 4 שעות האזנה. טעינה מלאה אורכת כשעה ו-45 דקות, באמצעות כבל USB-C שסופק במארז. המציאות יותר ורודה מהבטחת היצרנית: האוזניות הופעלו מדי יום במשרד, שמתבטא בכ-6-7 שעות האזנה ורק בסוף השבוע, אחרי 7 ימים הגענו לאחוזי סוללה אחרונים, כל זה כשה-ANC פעל ועוצמת הווליום עמדה על 70%. תוצאה פנטסטית שחושפת סוללה עילאית ובפועל קיבלנו סביבות 48-50 שעות האזנה, כזכור עם ביטול רעשים אקטיבי ברקע שנחשב לזללן מבחינת אנרגיה. מרשים.



פיצ'ר התכונה המהירה גם התגלה כיעיל; בדיוק 5 דקות טעינה הספיקו ל-Q35 כדי לצבור כ-20% סוללה, שהם הרבה יותר מ-4 שעות פעילות בניגוד למה שב-ANKER מבטיחים ואנחנו הצלחנו אפילו להגיע ל-6.5 שעות האזנה רצופות, כמעט יום עבודה מלא – כזכור, בתמורה לטעינה בת 5 דקות בלבד. נפלא. כזכור, באוזניות מחבר 3.5 מ"מ כך שניתן להמשיך להשתמש באוזניות בהיעדר סוללה.