סקירה - מסך מחשב LG 27GP750-B ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב LG 27GP750-B

הטוב
  • תוכנת OnScreen Control שימושית
  • קצב ריענון 240Hz וזמן תגובה 1ms
  • פאנל IPS עם איכות תצוגה נהדרת
  • בהירות גבוהה
הרע
  • רזולוציה 1080p בלבד
  • ללא כניסת USB
בשורה התחתונה
אם תשתמשו בחומרה התובענית הנדרשת, מסך הגיימינג 27GP750-B מבית LG יתגמל אתכם בחוויית גיימינג מקצועית. את הפשרות הבודדות ניתן לסכם ברזולוציה הנמוכה יחסית, 1080p בלבד וכניסת USB שהיתה חסרה לנו לאיזה אביזר או שניים – אבל בזכות קצב ריענון 240Hz, זמן תגובה 1ms ובהירות שתספק אתכם גם ב-70% מהיכולת שלו, מדובר במסך ראוי מאוד לגיימר המתקדם.
הקדמה

מסך המחשב UltraGear 27GP750-B מבית LG מיועד לגיימינג ומציע פאנל IPS עם גודל מסך 27 אינץ' ברזולוציה מקסימלית של 1080p, קצב ריענון 240 Hz, זמן תגובה 1ms ובהירות 400 cd/ m ². עוד במפרט: תמיכה ב-G-SYNC ו-FreeSync Premium, טווח צבעים sRGB 99 %, תמיכה בתקן HDR10, עיצוב "גיימרי", מצבי תמונה מותאמי תוכן ומעמד מתכוונן למשתמש בכמה תצורות.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

איכות התמונה (70%)

9

המסך שלפנינו אמנם לא מיועד למשימות עיצוב מתקדמות ואכן גם לא נשפט בחומרה לפי הבדיקות הבאות, אבל הצליח להרשים שם. עדיין מדובר בפאנל IPS וטווח צבעים של sRGB 99% ועושר הגוונים, ללא שום כיול או התאמה לעבודות עיצוב שונות, היו מעולות. מסך ה-27GP750-B משרת היטב משתמשים שמעדיפים את חווית ה-Plug & Play המהירה, פשוט פותחים קובץ פוטושופ ומתחילים לעצב בלי יותר מדי כיולים והתאמות צבע קריטיות. כמובן שהוא לא מיועד עבור צלמים מקצועיים, אבל לשימושים הבסיסיים שלנו הוא עמד בגבורה והציע איכות תמונה מדויקת ששמרה על עבודה מקצועית.



בהירות המסך המקסימלית עומדת 400cd/ m ² וברוב הזמן העדפנו לעבוד ב-60-70% מהבהירות. בזמן גיימינג העצמנו טיפה את הבוהק, אבל אף פעם לא מצאנו את עצמנו משתמשים ברמה הבהירות הגבוהה ביותר – חדשות מצוינות עבור מי שמחפש את המסך הבהיר עד כדי סינוור. באשר לזוויות הצפייה, צפו לטוב ביותר ופאנל ה-IPS חושף גמישות יתרה בכל הנוגע לזוויות צפייה בלתי אפשריות, גם אם רובן בלאו הכי לא רלוונטיות ואנחנו לא מכירים יותר מדי גיימרים שלא ימקמו את המסך בדיוק מול עיניהם.
תצוגת 1080p , הרזולוציה המקסימלית שיודע המסך להציע, לצערנו מצננת את האווירה: זה לא שלא רואים חד כמו שהתצוגה הוותיקה מתעקשת להשתלב במארז המהודק הזה. קיווינו לקבל לפחות רזולוציה בגודל 2K, בעידן שבו משחקי המחשב הפופולריים מסוגלים לסחוט הרבה יותר מכרטיסי המסך המפלצתיים שקיימים בשוק – וחבל שכל חווית הגיימינג מונמכת לרזולוציה בסיסית למדי. עוד עניין שכדאי לזכור: מדובר במסך 27 אינץ', כך שכל פיקסל בודד במסגרת 1080p נראה פחות טוב על פני מסך כה גדול, מאשר במסך 24 אינץ', למשל.


עוברים לענייני גיימינג: המסך תומך ב-G-SYNC מבית Nvidia ו-FreeSync Premium מבית AMD, טכנולוגיות מתחרות שמשרתות את אותה מטרה: סנכרון בין קצב ריענון המסך לבין זה של כרטיס המסך. החדשות הטובות הן בעיקר עבור הגיימרים: לא משנה איזה כרטיס מסך ברשותכם, אין פשרות ובכל מקרה תיהנו מהטכנולוגיה המבוקשת – בניגוד ללא מעט מסכי גיימינג אחרים שמסוגלים לתמוך רק באחת מהטכנולוגיות.


קצב ריענון 240Hz וזמן תגובה מצוין של 1ms הם נתונים שגיימרים ישמחו לקבל: מדובר בזמני תגובה פנטסטיים ובפועל נהנים מתצוגה חלקה שמגיבה נפלא לעיניים, משיטוט עכבר שגרתי ברחבי שולחן העבודה ועד לתנועה חלקה של הדמות שמשייטת ברחבי המפה. הפער העצום בין מסך משרדי עם קצב ריענון 60Hz למסך גיימינג שכזה יורגש מיד - ופי כמה בגיימינג. עניין טכני שחשוב להדגיש: כותרי הגיימינג של 2021, גם אם יוצגו ברזולוציה 1080p בלבד, עדיין ידרשו הרבה משאבי מערכת מצד המחשב, הן מבחינת המעבד והן מבחינת הכרטיס הגרפי.


במילים אחרות, כדי להצליח להגיע לקצב פריימים של למעלה מ-200fps תצטרכו לבצע הרבה פשרות בהגדרות הגרפיקה של המשחק. במשחק Warzone הצלחנו להגיע ל-170fps בנקודות שיא תחת הגדרות בינוניות אבל ב-Red Dead Redemption 2 למשל הצלחנו להוציא מהכותר התובעני קצב פריימים של 80-90fps בהגדרות שבין Low ל-Medium. משחק הפעולה Borderlands 3 היה טיפה יותר סלחן ותחת הגדרות Ultra קיבלנו ממוצע של 60-70fps, קצב שעדיין מציע חווית משחק חלקה למדי – אבל בטח כבר הבנתם שכדי לסחוט מהמסך את המקסימום, תצטרכו מחשב שיידע להתמודד איתו. כל התוצאות נבדקו עם כרטיס מסך GTX 1070Ti ומעבד i7-8700K.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

נוחות השימוש (30%)

8.5
מסך ה-27GP750-B ניחן במראה שונה מהמקובל, כיאה לקטגוריית הגיימינג: בבסיסו מעמד עבה וגבוה יחסית עם צורת V בקצהו הנושא עיטורים אדומים בולטים. השוליים דקיקים למדי, בערך 5 מ"מ וכבר פגשנו בצנועים יותר מאלו במסכי גיימינג מתחרים. בגב המסך עיגול מעוצב, גם כן עטור צבעי אדום, בחלק הימיני החיבורים הזמינים ומעליהם לוגו UltraGear צרוב על גב הפלסטיק.
כמו רוב מסכי 27 אינץ', גם עבור ה-27GP750-B תאלצו לפנות יותר מקום מהרגיל כשתשלבו אותו על שולחן העבודה שלכם. מידותיו: 57 ס"מ גובה במקסימלי, רוחב 61 ס"מ, עומק 27 ס"מ ומשקלו 6 ק"ג. סט החיבורים מאחור צנוע וסטנדרטי למדי; צמד כניסות HDMI בגרסת 2.0, כניסת DP בגרסת 1.4 וכניסת אוזניות. אין כניסת USB שהייתה מאוד יכולה לשמש אותנו, וחבל. ישנה כניסת USB שירות, אשר משרתת אך ורק עדכוני קושחה.


תפריט ה-OSD המובנה במסך עדיין נראה פרימיטיבי להחריד כמו הרבה מסכי OSD שפגשנו אצל המתחרות, אבל הוא עדיין תוגמל בכמה עיצובים קטנים שהופכים אותו לטיפה פחות מיושן במראה. החדשות הטובות ביותר הן הג'ויסטיק שמשמש לתפעול המסך, פתרון עדיף פי כמה על פני 4-5 כפתורים לא נגישים בתחתית המסך שמשנים את התכונה שלהם בהתאם למסך התורן. הקלקה בודדת עליו חושפת ארבעה שימושים שכיחים; מעבר לתפריט מתקדם, כיבוי המסך, שינוי ה-Input ומעבר בין מצבי משחק שונים.

עוברים לתכונות גיימינג: ניתן להוסיף על המסך כוונת מובנית כמו בהרבה מסכי גיימינג וגם כאן תכונת Black Stabilizer מבטיחה להעצים את הגוונים השחורים, כך שאויבים שיסתתרו בצללים יוצגו בצורה בהירה יותר. ישנם מצבי גיימינג כמקובל, ביניהם Gamer 1 ו-Gamer 2 שמאפשרים למשתמש להזין אליהם ערכים מותאמים אישית, לצד ז'אנרים פופולריים (FPS, RTS) ויש גם התייחסות לקוראים מאמרים (Reader) ולאלו שמעדיפים לצפות בסרטים (HDR Effect). את ה-Response time ניתן להגדיר לפי 3 רמות מהירות, שיותאמו לתוכן מהיר יותר כמו בעת כותרי פעולה למשל.



תוכנת OnScreen Control הזמינה למחשב מאפשרת לבצע הרבה שינויים מבלי להתחיל לחטט בנבכי תפריטי ה-OSD. פגשנו בכמה וכמה תוכנות עייפות, עמוסות באגים שגם לא תמיד מגיבות כמו שביקשנו, ולשמחתנו ה- OnScreen Control לא שם: התוכנה מסודרת נהדר, אינטואיטיבית מאוד ורק היינו שמחים למהירות תגובה יותר זריזה – יותר מדי שינויי תמונה מינוריים דורשים עוד כמה שניות של טעינת נתונים מצד המסך, עניין מסרבל כשמבצעים הרבה שינויים בערכים קטנים בזמן קצר. מה עוד התוכנה מאפשרת? רוב מוחלט של שינויי תמונה נחוצים: הגדרת הבהירות, ניגודיות וחדות, קביעת ערכי RGB בטמפ' הצבעים, שינוי מהירות התגובה וקביעת ערכי ה-Black Stabilizer. ישנו מעבר מהיר בין מצבי משחק, שגם הוא נתון להגדרה מחודשת במעמד התוכנה היעילה.



מקנחים בגמישות המסך: ניתן להטות אותו אחורה כ-5°- , קדימה: כ-15°, להגביהה אותו בכ-12 ס"מ ולסובב אותו כ-90° לתצוגה אנכית – אבל אין כאן זיהוי אוטומטי של שינוי Pivot ברמת המערכת וגם תחנות "קליקיות" ברורות מדי 45 מעלות היו עוזרות להבין מתי המסך מאוזן וסימטרי לעיני המשתמש. את המסך ניתן להתקין על הקיר בתקן VESA בגודל 100X100 מ"מ סטנדרטי. ספק הכוח לא שולב בתוך המסך, כך שתצטרכו להתמודד עם בלטת מטען שחורה כיחידה נפרדת מחוץ לגוף המסך.
בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.