סקירה - טלפון סלולרי Xiaomi Poco M4 Pro 5G ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Poco M4 Pro 5G 128GB 6GB RAM שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Poco M4 Pro 5G 128GB 6GB RAM שיאומי

הטוב
  • קורא טביעות אצבע מהיר ואמין
  • מסך טוב עם קצב ריענון 90Hz
  • יציאת אוזניות, הרחבת זיכרון
  • ביצועים טובים לקטגוריה
  • עיצוב נאה, נוח לאחיזה
  • חיי סוללה ארוכים
  • תמיכה בדור 5
הרע
  • איכות הרמקולים סבירה בלבד
  • חיישן הקרבה לאוזן לא אמין
  • מסך LCD ולא OLED
  • מצלמה בינונית
בשורה התחתונה
Poco M4 Pro 5G הוא מכשיר Mid-range שמתמודד עם שורה ארוכה של מתחרים מבית (של שיאומי) ומבחוץ. הוא אמנם לא יקרוץ למי שזקוקים לצילום איכותי או ביצועי גיימינג, אבל במחיר צנוע יחסית הוא מציע לא מעט: קצב ריענון של 90Hz במסך, זיהוי ביומטרי מדויק וזריז, עיצוב מושך מבטים שתמיד נשאר נקי מטביעות אצבע, חיי סוללה נהדרים וביצועים טובים מאוד בזכות המעבד Dimensity 810 המהיר והיעיל שהצליח להשכיח מאיתנו ברוב הזמן שמדובר במכשיר ביניים תקציבי.
הקדמה

סדרת M של המותג Poco מבית שיאומי מציעה סמארטפונים מדרג בינוני-נמוך, עם דגש על מחיר אטרקטיבי ותמורה טובה לעלות. ה-Poco M4 Pro 5G שהושק זה עתה וייחל להימכר ביום הרווקים הסיני, מגיע לראשונה עם השבב Dimensity 810 מבית MediaTek, ומציע שורה של שיפורים ביחס לקודמו משנה שעברה: מסך 6.6 עם קצב ריענון 90Hz, עד 6GB זיכרון RAM, מצלמת 50 מגה פיקסל ומצלמה אולטרה רחבה בת 8 מגה פיקסל, סוללת 5000mAh עם טעינה במהירות 33 וואט, תמיכה בדור 5, עמידות חלקית במים ואבק בתקן IP53 ועוד.


המכשיר מגיע בצבעים שחור, צהוב וכחול. מערכת ההפעלה היא MIUI 12.5 המבוססת על אנדרואיד 11.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא נמכר ב-219$ (כ-680 ₪) 

איכות הקול והשמע (15%)

7.5

איכות השיחות ב-Poco M4 Pro 5G היתה טובה מבחינת איכות הצליל באפרכסת, וגם בשיחות ללא ידיים קיבלנו שמע ברור וחזק וניהלנו שיחות לא הפרעות. מה שכן מפריע הוא חיישן זיהוי הקרבה שליד האפרכסת, שכמו במכשירים אחרים של שיאומי אינו יעיל במיוחד ולעתים המסך נדלק תוך כדי שיחה, מה שגורר נגיעות אקראיות במסך עם האוזן.


המכשיר מצויד בזוג רמקולים, הראשי שמפיק את עיקר הצליל בתחתית והשני משולב באפרכסת ואחראי בעיקר על התדרים הגבוהים. עוצמת השמע מהספיקרים גבוהה אבל איכות הצליל לא מאוד מרשימה והוא נשמע קצת "קטן" וללא עומק או באס. זה מספיק לשמיעת התראות וצלצולים, שיחות וכדומה, אבל פחות נעים להאזין למוזיקה עם הרמקולים הללו.



החיבור לאוזניות אלחוטיות באמצעות ה-Bluetooth היה חלק ויציב, ולא נצפו בעיות בסנכרון בין התמונה למוזיקה בסרטוני TikTok כמו שראינו שקורה במכשירים אחרים. להבדיל מהמכשירים היקרים יותר של שיאומי לא תקבלו כאן את האיקוולייזר האיכותי של Dolby Atmos אלא איקוולייזר של שיאומי שמותאם רק לאוזניות של החברה, ובנוסף המכשיר אינו תומך במקודד האיכותי והפופולארי AptX, אבל להפתעתנו LHDC דווקא כן נתמך. אם אתם טיפוסים אנלוגיים, תשמחו לגלות חיבור 3.5 מ"מ בתחתית המכשיר שמאפשר לחבר את האוזניות החוטיות שלכם.

נוחות השימוש (35%)

8

ה-Poco M4 Pro 5G הוא סמארטפון סטנדרטי בממדיו; הוא שוקל 196 גרם ועשוי בעיקר מפלסטיק. המסגרת המבריקה נראית כמו מתכת, אבל הגב ייחודי במראהו ובעיקר בטקסטורה שלו - הוא מזכיר קרח קפוא, במעבר צבע קרחוני של תכלת-טורקיז, וההרגשה שלו ביד היא של חספוס עדין שעשוי להרגיש קצת כמו גרגרי חול. הגימור הזה נאה מאוד לטעמנו, לא נוטה להחליק מהיד ואף טביעת אצבע לא הצליחה להשאיר עליו חותם.



יש המון אקשן בצדדי המכשיר: מימין נמצא לחצן הפעלה משולב קורא טביעות אצבע וכפתור ווליום מעליו, בתחתית - שקע אוזניות וכניסת USB-C למטען, וכמובן הרמקול; משמאל נמצאת מגירת ה-SIM (שתומכת בשני כרטיסי סים או בכרטיס SIM אחד ובכרטיס זיכרון Micro-SD אחד) ולמעלה תמצאו עינית IR שמאפשרת לשלוט על מכשירים חיצוניים.


קורא טביעות האצבע פשוט מצוין - הוא מהיר להפליא, אמין מאוד ומעולם לא נאלצנו לגעת בו יותר מפעם אחת. ניתן להגדיר שהוא יהיה פעיל בנגיעה במקש, או רק כאשר לוחצים עליו (וכך ניתן להימנע מנגיעות אקראיות). ראוי לציון גם מנוע הרטט במכשיר הזה, שהוא איכותי יותר מהמקובל במכשירים זולים ומספק משוב תחושתי מדויק יחסית.



את חזית המכשיר מאכלס מסך בגודל 6.6 עם שולים דקים יחסית, למעט ה"סנטר" בשול התחתון שהוא מעט עבה יותר, ועם חור סמלי למצלמת הסלפי במרכז החלק העליון. מדובר במסך IPS (כלומר LCD ולא OLED), בחירה צפויה למכשיר ביניים, כך שזוויות הצפייה ורמת השחור שלו לא מאוד מרשימות. מנגד, המסך הזה מציג צבעים עשירים וחיים ובהירות טובה מאוד, ובנוסף הוא תומך בקצב ריענון 90Hz - הוא אולי לא חלק כמו מסכי 120Hz אבל מדובר בשיפור ניכר בתנועת התפריטים על המסך לעומת מסכים שאינם תומכים בקצב ריענון גבוה. בנוסף למסך יש קצב דגימת מגע גבוה של 240Hz, והוא תומך בתקן DCI-P3 של דיוק צבע - תקן שנדיר למצוא במסכים של מכשירים במחיר הזה. 



חווית השימוש הכללית ב-Poco M4 Pro 5G טובה מאוד, ולמרות שהוא מצויד בחומרה של מכשיר ביניים, ברוב הזמן לא מבחינים בכך. ערכת השבבים Dimensity 810 החדשה, שמיוצרת בתהליך ייצור 6 ננומטר, מצוידת ב-8 ליבות, 6 חסכוניות ו-2 מיועדות לביצועים גבוהים, וזיכרון ה-RAM כאן הוא 6GB בלבד (עם תמיכה בתוספת זיכרון וירטואלי כאשר יש מספיק מקום באחסון). במבחן של Geekbench קיבל המכשיר ציון של 586 נקודות לביצועי ליבה בודדת ו-1780 נקודות לריבוי ליבות, אבל מעבר למספרים עצמם המכשיר זריז, לא נתקע ולא מגמגם ונהנינו להשתמש בו למרות שביומיום אנחנו משתמשים במכשיר דגל עוצמתי - הפער לא היה גדול מדי בביצועים.


את מערכת ההפעלה של Xiaomi רבים כבר מכירים; מדובר בממשק טוב מאוד, עשיר באפשרויות התאמה אישית, עם עברית תקינה ותמיכה במחוות שונות כמו נגיעה כפולה להדליק ולכבות את המסך, החלקת 3 אצבעות לצילום מסך וכדומה. יש גם באגים קטנים שהגיע הזמן שיטופלו כמו ה-Dark mode הבעייתי שמחשיך יחד עם הרקעים גם חלק מהטקסטים, אבל בסך הכל זהו ממשק פשוט וקל לשימוש.


כרטיס SIM
Subscriber Identity Module: כרטיס זיכרון אלקטרוני, המכיל את פרטי המנוי הסלולרי, רשימת שמות ומספרי טלפון ואף הודעות טקסט. SIM שייך לתקן של רשתות סלולר מסוג GSM, והמקבילה שלו ברשתות דור שלישי מסוג UMTS הוא USIM ((Universal Subscriber Identity Module.

צילום והקלטה (30%)

7

כמו תמיד, מכשירים זולים עושים את הפשרה העיקרית בתחום הסוללה - וזה המצב גם ב-M4 Pro 5G. המצלמה הראשית על פניו טובה - זו מצלמת 50 מגה פיקסל מבית סמסונג עם חיישן f/1.8, ולמרות שמודול המצלמה נראה כאילו יש לו 4 עדשות, בפועל יש רק עוד מצלמה אמיתית אחת (מצלמת Ultra wide) ועוד שני מצלמות דמה. 



החיישן הראשי מספק תמונות עם פירוט וחדות לא רע, ובחלק מהמקרים קיבלנו תמונות מצוינות, אבל לא תמיד. לעיתים לא רחוקות הטווח הדינמי בעייתי: אם מנגנון ה-HDR לא פעיל, חלק גדול מהתמונות יוצאות שרופות ועם משטחים לבנים היכן שאמור להיות אור שמש; אם תדליקו את ה-HDR המנגנון יתאמץ באופן מוגזם למצוא איזון בתמונה וכתוצאה מכך ייצר לעיתים תמונות חשוכות ומוזרות למראה. המצלמה לא מסוגלת לצלם תמונות מקרו (תקריב), והעדשה הרחבה מפיקה תמונות סבירות אמנם אבל עם פירוט לא מרשים. הצילום בלילה הפיק תוצאות לא רעות בכלל, אבל מתאים רק לצילום סצנות ללא תנועה. צילום בתוך הבית בתאורה חלשה הפיק תמונות ברמה בינונית בלבד.





אולי האכזבה הגדולה ביותר מגיעה מתחום צילום הוידיאו - מכשיר שהושק בשלהי 2021 לא תומך ברזולוציית 4K אלא ברזולוציית 1080p בלבד, בקצב פריימים מרבי של 60fps. איכות הוידיאו סבירה לז'אנר, אבל באמת שקשה להבין את ההחלטה שלא לתמוך ב-4K. בצילום בתוך הבית קיבלנו סרטונים גרועים, עם פירוט חלש והרבה רעש דיגיטלי, אפילו כשהיתה תאורה סבירה.


מצלמת הסלפי דווקא טובה, ומייצרת תמונות חדות ומלאות פרטים ברזולוציית 16 מגה פיקסל. מנגנון ייפוי התמונה של שיאומי מסייע לה בצד התוכנה, אבל מצב הפורטרט שמטשטש את הרקע לא מאוד מדויק ומשאיר קצוות לא משוייפים מסביב. 

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

Poco M4 Pro 5G מצויד בסוללת 5000mAh ובטעינה בהספק של 33 וואט. חיי הסוללה מצוינים: בכל ימי הבדיקה הגענו לסוף היום, לאחר שימוש אינטנסיבי, עם אחוז סוללה דו-ספרתי; לדוגמה, באחד מסופי השבוע (שאצלנו מתאפיינים בשימוש רב ברשתות חברתיות, TikTok וכדומה) הגענו לשעות הלילה המאוחרות עם כ-30% סוללה נותרים, כשמאחורינו 6 שעות מסך פעיל בבהירות גבוהה.



הטעינה מתבצעת באמצעות כבל USB-C בלבד (אין טעינה אלחוטית, כצפוי ממכשיר ביניים). זמן הטעינה מהיר יחסית למכשיר בתקציב הזה: חצי שעה הספיקה כדי לטעון 51% מהסוללה, וטעינה מלאה לוקחת שעה.


עמידות (10%)

8.5

מסגרת המכשיר וגבו עשויים פלסטיק (איכותי למגע ולמראה), וזה אולי פחות יוקרתי ממתכת וזכוכית אבל יש פחות סיכוי לשבור גב פלסטיק מאשר גב זכוכית. איכות הבנייה הכללית טובה, כאשר רק כפתור ההפעלה הרגיש לנו טיפה רופף. המכשיר מצויד בתקן עמידות חלקי IP53 מה שאומר שהוא עמיד בפני אבק וגשם קל, אך לא טבילה במים, והמסך מוגן בזכוכית גורילה, אם כי מדור 3 הוותיק. בקופסת המכשיר תקבלו מגן סיליקון שקוף, שיסייע להגן על המכשיר מפני שריטות.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא נמכר ב-219$ (כ-680 ₪)