סקירת wisebuy - כונן קשיח Western Digital Blue SN570 WDS500G3B0C
- ביצועי קריאה וכתיבה מהירים
- אחריות ארוכה - 5 שנים
- התקנה פשוטה
- מתחמם במהירות ולטמפרטורה גבוהה יותר מכונן SSD 2.5"
- תקן PCIe Gen3 מוגבל ביכולותיו לעומת דור 4
כונן ה-NVMe SN570 Blue של WD התגלה כיעיל במשימות פשוטות ויום-יומיות; התקנו עליו את מערכת ההפעלה וטיפלנו בקבצים גדולים בשוטף ואף הפעלנו משחקים בהצלחה יתרה. מהירות הכתיבה והקריאה הייתה מעולה כמובטח ואפילו ההתקנה עברה ללא בעיות.
ה-SN570 הצליח לספק קפיצה משמעותית בביצועים מול כונני SSD SATA שמחירם כמעט זהה ולמרות שהטמפרטורה הפנימית הגבוהה של הכונן דורשת אוורור הולם סביב לוח האם, עדיין מדובר בשדרוג מוצלח בתקציב צנוע.
כונן ה-SSD Blue SN570 בקיבולת 500GB מבית Western Digital מבטיח לספק עד פי 5 ממהירות כונני SATA ו-SSD מקבילים מבית היצרנית, עם מהירות קריאה של עד 3,500 MB/s ומהירות כתיבה של עד 2300MB/s. עוד היצרנית מבטיחה תוכנה ייעודית שעוקבת אחר תקינות הכונן, המקום הפנוי, הטמפרטורה וכן תוכנת Acronis True Image זמינה עבור גיבוי תמונות.
ב-Western Digital מבטיחים נתונים גבוהים אבל לא בולטים מדי בשמי הקטגוריה ה"משרדית". זה לא אומר שהביצועים חלשים כמובן ועם מהירות קריאה של עד 3500MB/s ומהירות כתיבה של עד 2300MB/s, העברות קבצים, שמירות מצגות כבדות או כל שינוע של קובץ מהתקן חיצוני למחשב שלכם אמור לקחת רגעים ספורים.
צריכת החשמל הממוצעת עומדת על 90mW ובמצב שינה הכונן יצנח ל-5mW. מדובר בנתונים מקובלים בקטגוריית כונני ה-M.2 SSD וצריכת החשמל של דגם זה שגרתית למדי.
כונן ה-Blue SN570 תומך בממשק PCIe Gen3 x4 NVMe v1.4 וכמו כל כונן M.2 2280, ממדיו זהים למתחריו והוא ישתלב בסלוט הייעודי שלו בתוך כל לוח אם שגם תומך ב-PCIe Gen3, אך גם כאלה שהם PCIe Gen4 מן הסתם. את הכונן התקנו בלוח האם TUF Gaming Z690-PLUS WIFI D4 מבית Asus, בעל מספר תושבות PCIe Gen4. במקרה שלנו נהנינו מכמה סלוטים נלווים בצד שהיו פנויים - אבל בקלות היינו יכולים להיאלץ להסיר את כרטיס המסך המוגזם שהסתיר סלוט PCIe Gen4 אחר, מה שמדגיש את העובדה שכל לוח אם הוא שונה ואל תצפו להתקנה קלה ומהירה בכל המקרים.
במקרה שלנו משימת ההתקנה הייתה הרבה יותר פשוטה וזריזה; הסרנו את הפלסטיק שמגן על האזור, תחבנו את ה-Blue SN570 לאזור הייעודי ונעלנו אותו במקומו על ידי הזזת מתג פלסטיק קטן שמספק לוח האם כדי למנוע ממנו לזוז ממקומו. הדלקנו את המחשב חזרה, עוד כמה דקות פירמוט ב-Disk Management והכונן היה מוכן לפעולת המבחנים שלנו. באשר לעמידות, היצרנית מבטיחה תוחלת חיים של עד 1.5 מיליון שעות ויש גם אחריות מוגבלת של עד 5 שנים מצד Western Digital.