סקירה - גריל ומעשנת Master Built Gravity 560 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - גריל ומעשנת Master Built Gravity 560

הטוב
  • בקרת טמפרטורה מובנית עד 4 חיישנים
  • תפעול אוטומטי ופשוט
  • שליטה מלאה מרחוק
הרע
  • אין חיווי בזמן אמת לחוסר תקשורת עם המעשנה
  • אין חיווי לכמות הפחמים
  • אין מקום לווי תלייה
בשורה התחתונה

ה-Masterbuilt Gravity 560 בולטת לטובה בשוק המעשנות הביתיות בזכות הפתרון המוצלח לחלק המתיש ביותר בכל מה שקשור למעשנת פחם - שמירה אוטומטית על טמפרטורה אחידה לאורך זמן. יחד עם היכולת לנהל ולנטר מרחוק את כל הפרמטרים החשובים, ה-Masterbuilt 560 הוכיחה את עצמה כמעשנה מצוינת עבור חובבי הבשר המעושן שמעדיפים תפעול פשוט יותר בלי להתפשר על הטעם.


בעוד שהשליטה מהאפליקציה משטחת את עקומת הלימוד כך שניתן לקבל תוצאות טובות כבר בפעם הראשונה, היא אינה מספקת ערך מוסף כלשהו למרות הפוטאנציאל הגלום בה וזה לטעמנו קצת פספוס. אם אתם מחפשים מעשנה שתפתור אתכם מההתעסקות הבלתי נגמרת בטמפרטורה ואתם אוהבים את הטעם האופייני לפחמים, אז ה-Masterbuilt Gravity 560 תתאים לכם בול.

הקדמה

אחד מחסמי הכניסה לתחום עישון הבשר הוא עקומת הלמידה הנלווית לשעות העישון הרבות הדרושות כדי להכין את הבשר כראוי. ה-Masterbuilt Gravity 560 מצליחה לספק פתרון חצי אוטומטי אך מאוד שימושי, מה שהופך אותה למעשנה מצוינת למתחילים ומתקדמים כאחד.


מעשנות ביתיות פועלות על חשמל, גז או פחם והן מייצרות את הטעם הייחודי על ידי חימום איטי ומתמשך של הבשר באמצעות העשן החם. להבדיל ממעשנות המבוססות על פלטס (Pellets) - עץ דחוס שנראה כמו חול לחתולים, המאסטרבילט 560 משתמשת בפחם כמקור החום והעשן והוא האלמנט המרכזי בטעם שנשאר בבשר. במקביל, אפשר לגוון את פרופיל הטעם על ידי הוספת גושים או שבבי עץ מסוגים שונים כמו מסקיט, פקאן, אלון וכדומה.






ה-560 מגיעה כערכה להרכבה עצמית וגודלה כמנגל ביתי אך היא אינה מיועדת למרפסות של בתים משותפים בגלל כמות העשן הגבוהה והמתמשכת.


תודה ליבואן הרשמי ״קבוצת חגים נחלים״ שסיפקו את המעשנה לסקירה

הרכבה ועמידות (15%)

9

ה-Masterbuilt Gravity 560 מגיעה בקרטון אחד עם הוראות קלות להבנה, סט ברגים מסודר לפי סוג וכלים בסיסיים להרכבה. זמן ההרכבה הסביר הוא כשעתיים אך מתקין מנוסה יכול לעשות זאת בחצי מהזמן. 


חלק מהחלקים הגיעו מצופים בגריז דביק ומלכלך שהחברה מוסיפה כדי לשמור עליהם מחלודה אך הם לא קלים לניקוי ומלכלכים מאוד. לפי ההוראות, יש להפעיל את המעשנה על עוצמה מלאה כשעה וחצי לפני השימוש הראשון כדי שכל השאריות האלו ישרפו ואכן, הן בהחלט נשרפו ויצרו ענן עשן לבן ומחניק שבסופו החלקים נשארו נקיים מגריז ומוכנים לשימוש.



נוחות השימוש (50%)

9

איך זה עובד

המעשנה מורכבת מתא עישון יחסית גבוה ולא עמוק במיוחד ואליו צמוד מתקן אנכי שבו הפחמים מאוחסנים, בוערים ונאספים כאפר בסוף התהליך. שני החלקים צמודים אחד לשני וביניהם ישנה תעלת פח המסתיימת בקופסה מלאת פתחים שדרכה העשן החם מתפזר בתא העישון. 



בין תא הפחם וקופסת העישון ישנן שתי פלטות מתכת נשלפות שאחת מהן חוסמת את פתח כניסת האוויר והשנייה חוסמת את יציאת החום אל קופסת הפיזור הממוקמת בתחתית תא העישון. למעשנה אין ארובה, פתח יציאת העשן הוא מלבן גדול המובנה בחלקו האחורי של תא העישון אותו לא ניתן לסגור.



כשמה, זוהי מעשנה מבוססת כוח כבידה כך שאין צורך להוסיף פחם כל הזמן אלא ממלאים את מיכל האחסון בעד 8 קילו פחם, וככל שהוא בוער, כך הפחמים נעים מטה אל מקור החום. בין החלק העליון לתחתון של תא הפחמים, ישנו חוצץ מתכתי עם חורים דיי גדולים שמחזיק את הפחם במקומו ומאפשר לאוויר לנוע פנימה ולאפר ליפול מטה אל מיכל נשלף אותו ניתן לרוקן בקלות.


אותו חוצץ מכיל מסילה שבה ניתן להניח מדליק פחמים. על פי ההוראות, אין להשתמש בדלק נוזלי או מצית פחמים מבוסס דלק כמו הבלוקים הלבנים המוכרים, אך כן יש להשתמש במדליק פחמים מוצק, תבינו אתם מה זה אומר. אנחנו השתמשנו בנייר מגבת ספוג שמן וזה עבד מצוין אך כמות העשן בהתחלה הייתה בהתאם.


תפעול פשוט

תפעול המעשנה פשוט ביותר, לאחר שמספקים מקור אש בסיסי לפחמים, סוגרים את התאים ומדליקים את המעשנה. המאוורר המובנה ייכנס לפעולה וילבה את האש - אין צורך לגעת בדבר. על פי החברה המעשנה מגיעה ל-110 מעלות בשבע דקות ובבדיקה שלנו זה אכן היה כך.



השליטה במעשנה נעשית דרך פאנל דיגיטלי פשוט המובנה במשטח העבודה ודרך אפליקציה לאנדרואיד ו-IOS. בקרת הטמפרטורה נעשית על ידי הוספה או אי הוספה של אוויר דרך המאוורר החשמלי המובנה תחת מרכז תא הפחם. מרגע שהגדרתם את מידת החום הרצויה, המעשנה תפקח עליו אוטומטית ותדאג שהוא יהיה מאוזן בכל רגע נתון וזו התכונה החשובה ביותר ב-560 - אין צורך לעמוד מעל המעשנה עם מד חום ולרסס מים או ללבות את האש, היא תעשה את זה בעצמה. קחו בחשבון שהמאוורר, מערכת הבקרה וכל שאר הרכיבים במעשנה דורשים חיבור רציף לחשמל.


למעשנה הזאת יש אנטנות
היות והמעשנה אמורה להיות יחסית רחוקה מהבית, אפשר להתחבר אליה ישירות בבלוטות' שהוא טוב לטווח קצר, או דרך WiFi  לרשת הביתית מה שמאפשר לנהל את המכשיר מתוך הבית או למעשה מכל מקום. עם המעשנה תקבלו חיישן טמפרטורה חוטי (Probe) המתחבר ישירות לפאנל השליטה, שם יש ארבעה שקעים ייעודיים לחיישנים שאפשר לרכוש בנפרד. שמחנו לגלות פתח ייעודי (גרומט) בצד המעשנה שדרכו ניתן להעביר את הכבל כדי לא למנוע מהמכסה להיסגר כראוי.


להבדיל מחלק מהמעשנות האוטומטיות, ל-560 יש חיישני לחץ פשוטים בחלקו העליון והתחתון של תא הפחם ובתא הראשי, המנתקים את פעולת המאוורר מיד עם פתיחת הדלתות, מה שמונע מאוויר חם מאוד לעוף אל פני המשתמש. החלק העליון והתחתון של תא הפחם נסגר בעזרת דלת שעליה מותקן אטם עמיד בחום. באופן דיי מפתיע, חיישן הלחץ בחלק העליון של תא הפחם נשבר ובלעדיו לא ניתן להפעיל את המעשנה. פנינו ליבואן והוא החליף אותו אך אנחנו עדיין תוהים כיצד הוא נשבר כל כך בקלות.


במקרה אחר, שכחנו לסגור את מכסה מיכל הפחם מה שגרם למאוורר לעצור. אחרי כמה דקות הטמפרטורה החלה לרדת אך למעט העובדה שהמאוורר השקט יחסית הפסיק לעבוד, לא הייתה אינדיקציה כלשהי שהמכסה פתוח. במקרים כאלה, שבהם המכשיר פועל והחיישן המובנה באחד התאים מזהה שאין סגירה, היינו שמחים לקבל התראה כלשהי לפחות אחרי פרק זמן מסוים.


האפליקציה עצמה דיי דלה באפשרויות ומידע. דרכה ניתן לצפות מרחוק בזמן אמת בטמפרטורה של המעשנה ושל כל אחד מארבעת החיישנים ובנוסף, ניתן להגדיר התראה לטמפרטורה ספציפית לכל חיישן בנפרד ושם רשימת היכולות נגמרת שכן הנתון הזה לא יכול לשמש כדי לכבות או לשנות את עוצמת המעשנה, רק לצפצף כשהגיע ליעד. בנוסף, ניתן לצפות במתכונים אך כל המידות הן אמריקאיות ואין התממשקות כלשהי בין המתכון למעשנה, כך שאפילו את טמפרטורת היעד אי אפשר לייבא מה שאומר שאין הבדל בין סתם מתכון מהאינטרנט לבין מה שמופיע בתוכנה הייעודית.


כשהשתמשנו בחיבור הוויפיי, כמעט בכל פעם שהפעלנו את האפליקציה הופיעה הודעה שהמעשנה מנותקת ויש להתחבר מחדש. לחיצה אחת על תמונת המעשנה סיימה את תהליך החיבור אך ההודעה הזו חזרה על עצמה כל פעם שסגרנו את הטלפון שהוא עצמו נותר מחובר לרשת והטלפון הוגדר שלא להעביר את האפליקציה למצב שינה או חסכון בסוללה. 


טיב ההודעה לא אפשר לנו להבין אם המעשנה היא זו שמתנתקת מהרשת או האפליקציה עצמה, כך שלא ידענו אם ההתראה שהגדרנו על חיישן החום שבבשר, תצפצף בזמן או שהוא הולך להתייבש בלי שנדע. אך בעיות התקשורת לא נגמרו שם; במקרה אחר שחזר על עצמו מצאנו שאף שעברו כמה ימים אחרי הפעלה מוצלחת של המעשנה, עדיין קיבלנו חיווי שהתא הראשי נמצא על 110 מעלות ושהבשר ב-87 מעלות וכל זאת בזמן שהמכשיר כבוי ומנותק מהחשמל כבר כמה ימים ורק לאחר עשר דקות של חיווי שווא, האפליקציה הציגה שהמכשיר מנותק. זו לטעמנו אחת הבעיות החמורות ביותר באפליקציה - חוסר הבטחון שהיא מעוררת לגבי אמינות המידע שמוצג בה.

ביצועים ואביזרים (35%)

9

לפי החברה מיכל הפחמים יכול להחזיק כמות שתספיק ל-12 שעות, בפחמים שאנחנו השתמשנו הצלחנו להגיע לאזור ה-10 שעות אך ההפרשים סבירים לאור חוסר האחידות בפחם עצמו. עם זאת, אין התראה על כמות הפחמים שנשארה כך שצריך להעריך ידנית מתי צריך לבוא למלא שוב. 

המעשנה מסוגלת לשמש גם כגריל, אמנם לא בחום ישיר מהפחמים אך עדיין ניתן להעלות את הטמפרטורה לרמה שבה ניתן לצלות את הבשר. המעשנה מגיעה עם 2 רשתות מתכת כבדות דו צדדיות. צד אחד עם מבנה פירמידה לעישון והצד השני חלק עם שטח פנים גדול יותר עבור הגריל. בנוסף ישנה קומה שנייה מרשת ברזל שעליה ניתן להניח מזון נוסף אך אין וווים לתלייה או מקום לחבר כאלה לתקרה או לצד המעשנה. כן יש הכנה למנוע לסיבוב שיפוד לרוחב המעשנה אך אלו נמכרים בנפרד.


ההדלקה והחימום הראשוני אורכים פחות מעשר דקות. Masterbuilt מציינת שהמעשנה מסוגלת להגיע ל-110 מעלות בשבע דקות ובבדיקה שלנו ראינו שזה מדויק.

כמו בכל תחום חדש בבישול, גם כאן ישנה עקומת למידה אך להבדיל ממעשנות אחרות, כאן אין צורך לבלות את היום בלאזן את הטמפרטורה של המעשנה, אלא רק להתמקד בזמני הבישול ובטעמים השונים. בהפעלה הראשונה של המעשנה הצבנו יחידה שלמה של אסאדו במשקל 3 וחצי קילו, נתח בריסקט נאה ועוף שלם. בנוסף, מהמכסה של האסאדו הכנו מה שקראנו לו "ממתקי אסאדו" שהם למעשה חתיכות שומן ובשר על מקל, מהסוג שרק המקורבים לצלחת זוכים לטעום. 


את הבשר משחנו בגלייז מסילאן מהול במים רותחים ועליו פיזרנו ראב בסגנון קייג'ון עם סוכר חום, מלח גס וקפסולות של נספרסו.
כדי לשמור על הלחות של הבשר, מדי שעה בערך מרחנו עליו עוד שכבה דקה של סילאן מהול במים.


בהיעדר ידע מוקדם, עקבנו אחר מתכון שמצאנו באחת מאינסוף קבוצות הפייסבוק של חובבי מעשנות ולפיו חישבנו שלבריסקט ייקח כשש שעות להיות מוכן ב-120 מעלות אך בפועל, הוא היה מוכן יותר משעה לפני הזמן וגם אז יצא מעט יבש בקצוות אך רך ונפלא במרכז. גם העוף יצא מצוין אך גולת הכותרת היה האסאדו כי אחרי 6 שעות במעשנה, הבשר נפל מהעצם כאילו מעולם לא הייתה ביניהם רקמה מחברת.  היות והעישון נעשה על בסיס פחם, הוא הטעם הדומיננטי ביותר בבשר ובבגדים של כל מי שנמצא ברדיוס של המכשיר. אך למרות זאת, הפחם לא השתלט על החיך ונותר מקום לטעמים הנפלאים של הבשר והתבלינים לבלוט החוצה בכל ביס.


אותו יום למדנו כמה ההפרשים בין סוגי המעשנות מסוגלים לעוות את הנתונים המופיעים במתכונים כך ששמחנו שלפחות החלק של שמירה על חום המעשנה לא נופל עלינו.

תודה ליבואן הרשמי ״קבוצת חגים נחלים״ שסיפקו את המעשנה לסקירה