סקירה - טאבלט Lenovo TAB P11 Plus TB-J616X ZA9L0260IL ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טאבלט Lenovo TAB P11 Plus TB-J616X ZA9L0260IL

סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo TAB P11 Plus TB-J616X ZA9L0260IL

הטוב
  • תצוגת IPS ברזולוציה 2K - מעולה לצפייה
  • רביעיית רמקולים רועמים
  • חיי סוללה מספקים
  • מחיר נוח
הרע
  • ללא סורק טביעת אצבע
  • ללא יציאת אוזניות
  • עדשות חלשות
בשורה התחתונה
אחרי ששירת אותנו במגוון משימות ביתיות שכיחות, מתשלום על חשבונות, דרך צפייה בסדרות ועד לקריאת מתכונים במטבח, ה-Tab P11 Plus התגלה כטאבלט בידורי שלא מחדש בשום צורה, אבל לטעמנו גם לא מנסה יותר מדי. ביצועים בינוניים שיספקו רק את צרכני המדיה, תצוגת IPS טובה וגם תג מחיר נוח הוצמד לסיפור הזה – רק אל תבנו על מצלמות איכותיות או אנדרואיד 12, שאין לדעת אם ומתי תגיע. אם תשאירו את היומרות בחוץ, תקבלו טאבלט לא רע בכלל.
הקדמה

ה-Tab P11 Plus הוא טאבלט עם מסך בגודל 11 אינץ' המציע פאנל IPS בתצוגת 2K ורביעיית רמקולים מצוידים בטכנולוגיית Dolby Atmos. מתחת למכסה המנוע מעבד MediaTek Helio G90T מתומן ליבות, זיכרון RAM בסך 6GB ובלנובו מבטיחים שימוש של עד 15 שעות פעילות בזכות סוללת 7700mAh וישנה גם טעינה מהירה בהספק 20W. עוד במפרט: אפליקציות גוגל הפופולריות וביניהן מתחם הילדים Kids Space וכן תאימות לעט סטיילוס ומקלדת. זמין בצבע כסוף.

איכות תצוגה (25%)

8.5

על הנייר: פאנל IPS בתצוגת 2K, כלומר 1200X2000 פיקסלים, בהירות מקסימלית של 400nits ורק השוליים העבים שיוצרים יחס גוף/מסך של 81.8% מזכירים לנו שלא מדובר בטאבלט הדגל של היצרנית מסין. החלק המעודד בסיפור הוא שאין סיכוי ללחיצות שגויות בקצה המסך בזמן שאוחזים בטאבלט, תופעה מוכרת בקרב טאבלטים עם שוליים זעירים במיוחד, כך שאזור האחיזה עבור המשתמש זעום למדי וגורר הקשות לא רצוניות.



איכות התצוגה מצוינת: יתרון פאנל ה-IPS מתגלה בצבעים חדים, ניגודיות לא רעה וגווני שחור עמוקים ויש גם זוויות צפייה לא רעות בכלל שלא עושות חיים קשים למשתמש שאינו צופה ישירות מול המסך. אל תבנו כמובן על קצב ריענון גבוה שהוא מעל 60Hz, תמיכה בתקני תמונה מתקדמים או תצוגת Always-On אלו תמצאו בטאבלטים יקרים יותר.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8

ה-Tab P11 Plus הוא טאבלט נאה למראה ולא בפעם הראשונה התרשמנו מהמראה של טאבלט מסדרת ה-Tab של לנובו. תשכחו מחלקי פלסטיק זולים שדמותיכם משתקפת בה, כאן נוכח גב מתכתי בטקסטורה נעימה למגע ומשקל של קצת פחות מ-500 גרם מספקת אחיזה לזמן ממושך וגם לא תהיה בעיה להתנייד איתו. גבו של הטאבלט מחולק לשתי טקסטורות שונות, עם לוגואים של לנובו ו-Dolby Atmos מוטבעים באזורים שונים. מסך ה-11 אינץ' התגלה כנוח מאוד לצפייה ממושכת; לא מדובר במיני-טאבלט שגודל המסך שלו קרוב מדי לסמארטפון שכבר יש לנו בכיס, אבל מצד שני לא מגושם כמו מסכי ה-12 וה-13 אינץ' שאולי מציעים חווית צפייה יותר סינמטית, אך בתמורה סובלים ממשקל עודף ונוחות נשיאה מאוד מוגבלת.



ברמת החיבורים והקישוריות, כניסת USB-C 2.0 בודדת משמשת לטעינה והעברת קבצים ויש גם מתאמים מלבניים בתחתית הטאבלט לחיבור מקלדת, הנרכשת בנפרד. הטאבלט גם תומך בעט סטיילוס, שגם הוא זמין לרכישה בתשלום נוסף. כניסת אוזניות נעדרת במכשיר זה ולא תהיה לכם ברירה אלא להאזין לתכנים דרך אוזניות אלחוטיות – או שתבחרו לרכוש מתאם אוזניות מבוסס USB-C בנפרד. בקישוריות תמצאו בלוטות' בגרסה 5.1, ו-Wi-Fi בטכנולוגיית 802.11AC, כלומר תמיכה בדור החמישי אשר פועל על תדר 5GHz ובמילים אחרות, ללא תמיכה ב-Wi-Fi 6 החדש והיציב יותר.

למרבה האכזבה, אנדרואיד 11 שולב במארז הישר מהקופסה ונכון לכתיבת שורות אלה, שום עדכון לגרסת 12 לא הגיע אלינו – וגם אין אופק ברור. במערכת ההפעלה תמצאו לא מעט אפליקציות פרסומיות אבל גם הרבה מתכני גוגל המוכרים והרצויים, כמו Drive, Kids Space בתמיכת Family Link המעניקה שליטה להורים, YouTube Music ושאר כלים שאמורים להפוך את ה-P11 Plus למרכז ביתי שבו תשלמו על חשבונות, תצפו בתכנים ביוטיוב ותחזרו בזריזות למייל שקיבלתם בתיבה הפרטית שלכם.

אי אפשר לדבר על צריכת מדיה בלי להתייחס לרמקולים: רביעיית ספיקרים חמושים בטכנולוגיית Dolby Atmos יציעו חווית סאונד בינונית למדי, שאמנם רועשת אבל תציע באיכותה הסטנדרטית את המינימום הנדרש, אם תבקשו לראות עוד פרק בסדרה האהובה עליכם בסלון, למשל. בניסיון לצמד את הטאבלט לרמקול נייד מבוסס בלוטות' קיבלנו עכבה מעצבנת בין שפתי המדובב לקול שבקע מהרמקול ובלית ברירה העדפנו לחזור לרמקולים המובנים שבטאבלט. בעיה שנוגעת להנדסת המוצר: שני זוגות הרמקולים ממוקמים בצדי הרוחב של הטאבלט, מה שגורם לחסימה חלקית שלהם ברגע שתאחזו את ה- P11 Plus בתצורת Landscape, כלומר לרוחב.
ויש גם מצלמות במארז. האחורית בעלת 13 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ויכולת הקלטה ב-1080p ב-30 פריימים בשנייה והקדמית בעלת 8 מגה פיקסל עם יכולות הקלטה זהות.


הן רחוקות מלהציע תמונות שתראו לחברים שלכם, בעיקר בגלל צבעים קודרים, מיקוד שנוטה לפספס, חדות יתר לפרקים ובלילה המצב מחריף דרמטית וגושי שחור חד-ממדיים שולטים על רוב התמונה. במילים אחרות, העדשות ב- P11 Plus לא יחליפו את הסמארטפון שלכם.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

ביצועים (30%)

8

מעבד ה-Helio G90T הבינוני מיועד בדיוק למטרתו השכיחה כאן, הפעלת תכני בידור בלבד. הדבר אומר ששיטוט באתרי חדשות, קריאת ספרים אלקטרוניים, צפייה בסטרימינג של נטפליקס, האזנה לספוטיפיי וסקירת מתכונים במטבח – לא תגרום ל-P11 Plus להזיע.


זיכרון RAM בנפח 6GB יספק לכם את הדרישות הבידוריות ולא פגשנו באפליקציית תוכן שה-P11 Plus לא הריץ בהצלחה. איפה הבעיות מתחילות? בעיקר ברגעים "מתישים": מזעור מסך בצפייה בתצוגה מלאה, סיבוב אוטומטי של המסך שדורש עוד רגע, אתחול איטי ומייאש ופגשנו מעבר יותר חלק בין אפליקציות בטאבלטים עם כוחות עיבוד יותר רציניים. ממשחקים עתירי גרפיקה כמו Asphalt 9: Legends ו-PUBG נסו להימנע; במקרה הטוב תסבלו מנפילות פריימים מעת לעת או מסכי טעינה ארוכים, במקרה הרע קטיעות פריימים או אפילו קריסת משחק שקרתה לנו במשחק המרוצים המפורסם.




באשר למבחני הביצועים, לא תמצאו תוצאות מרגשות מדי. בקטגוריית הגיימינג, 3293 נקודות במבחן Sling Shot ו-1337 נקודות ב-Wild Life, הם לא משהו שבלנובו יכולים להתגאות בו והתוצאות הפושרות הוכיחו את עצמן לפני כן במבחן המציאות. בבדיקת ה-GeekBench 5 ה"משרדית" קיבלנו 492 נקודות ב-Single-Core ו-1566 נקודות ב-Multi-Core, עוד צמד תוצאות פושרות שאולי יספיקו לטאבלט בביצוע משימות פשוטות, אך לא מעבר.


לטובת המשתמש נפח אחסון פנימי בסך 128GB אותם ניתן להרחיב באמצעות כרטיס זיכרון פנימי. אחרי שהתקנו את הרשתות החברתיות שלנו, הורדנו לטאבלט כמה עונות של סדרות אהובות ועוד כמה סרטים לילדים, נותרנו עם 75GB – לא נפח מבוטל בכלל, אבל אם תרצו להפוך את הטאבלט שלכם למרכז מדיה שיציע תוכן לכל דיירי הבית, כנראה שלא תצליחו להימנע מלרכוש כרטיס זיכרון או לסמוך על שירותי הענן.

משך פעולת הסוללה (10%)

8

הטאבלט אובזר בסוללת 7700mAh שלפי היצרנית אמורה להציע עד 15 שעות פעילות שגרתית ועד 12 שעות וידאו או גלישה ברשת. באשר לטעינה, הטאבלט תומך בטעינת 20W מהירה, באמצעות המטען שצורף במארז. חיי הסוללה של הטאבלט טובים ומצליחים להציע יום שלם של צריכת תוכן מידתית. בילינו את רוב יום החופש שלנו איתו; בבוקר ליווה אותנו בצפייה ב-2 פרקי Ozark, בצהריים שילמנו אותו חשבונות חשמל ומים ולקראת הערב צפינו בכמה כתבות וידאו באתרי חדשות. סביבות שעה 20:00 אחוזי הסוללה עמדו על 35-40%. לא רע.



הטעינה ה"מהירה", לצערנו סבירה למדי. עם המטען שקיבלנו בקופסה הגענו לסוללה מלאה מ-0% בתוך 3 שעות. תוצאה טובה בהתחשב בנפח הסוללה, אם כי עדיין מדובר בהספק נמוך שלא מתקרב אפילו בקצת ליכולות מטעני המכשירים הסלולריים.

עמידות ואבטחה (10%)

7.5

גוף הטאבלט עשוי ברובו מאלומיניום ויש גם חלקי גומי שיוצרים הרגשה של גוף עמיד למדי – אבל אנחנו לא בטוחים לגבי נפילה מגובה נמוך והיעדרה של הגנת מסך כלשהי מובחנת כאן. עמידות בתקן IP52 מציעה הגנה מאבק וגם טיפות מים קלות שמקבילות לגשם קל מאוד לא אמורות להזיק למכשיר.


ברמת האבטחה, בטאבלט זמין סורק פנים בלבד, ללא חיישן סורק טביעת אצבע שבקלות היה יכול להידחף למקש ההפעלה/כיבוי ובחבל שבלנובו העדיפו להחסיר את החיישן המבוקש כאן. סורק הפנים מגיב טוב כשתנאי התאורה לטובתו, כלומר במשרד מואר או אם תצאו אותו החוצה ביום שמשי. בערבים תתחילו לקבל את סימני ה"עייפות" של חיישנים פחות מוצלחים: זיהוי חלקי תחת תנאי תאורה עמומים וזיהוי אפסי בחושך מוחלט.