סקירה - טלפון סלולרי Realme GT Neo2 256GB 12GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Realme GT Neo2 256GB 12GB RAM

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Realme GT Neo2 256GB 12GB RAM

הטוב
  • טעינה מהירה בהספק 65W - סוללה מלאה בתוך 33 דקות
  • חיישן טביעת אצבע זריז
  • ביצועים מפתיעים
  • חיי סוללה ארוכים
  • תצוגה מרשימה
הרע
  • לא ניתן להרחיב את הזיכרון הפנימי
  • חיישן פנים לא מזהה בחושך
  • מתחמם בזמנים תובעניים
  • צילומים פושרים
  • נטול עמידות IP
בשורה התחתונה

בזכות ביצועים גבוהים, תצוגת שלא נופלת ממכשירים המתומחרים כפול ממנו וחיי סוללה ארוכים, ה-Realme GT Neo2 התגלה כסמארטפון טוב שיכול להתחרות על ליבכם ועדיין, הוא מגיע עם הכשלים המוכרים לעייפה של קטגוריית הביניים: היעדר עמידות כלשהי במים, חיישן פנים לא אפקטיבי בחושך, מעבד שאינו המילה האחרונה בתחום וראינו כמה צילומים יותר איכותיים אצל חלק מהמתחרים.


אם אתם המשתמשים השגרתיים שמוכנים לכמה פשרות מהותיות ורוצים להישאר עם עודף מ-2,000 שקלים, הוא יתאים לכם היטב.

הקדמה

הסמארטפון GT Neo 2 מבית realme מציע תצוגת AMOLED בקצב ריענון 120Hz על פני 6.6 אינץ', מעבד Snapdragon 870 עם תמיכה בקישורית 5G ומערך צילום בן 3 עדשות מאחור, כשהראשית בעלת 64 מגה פיקסל. עוד במכשיר: טעינה מהירה בהספק 65W, מערכת קירור Vapour Plus מתקדמת וביצועי משחק חלקים ומהירים, להבטחת היצרנית. זמין בצבע כסוף מטאלי.

תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה

איכות הקול והשמע (15%)

9
ניהלנו מספיק שיחות עם ה-GT Neo 2 במהלך שבועות הסקירה כדי להבין שאין בעיות באזור האפרכסת; את הצד השני בשיחה שמענו מעולה ואותו דבר נאמר עלינו. תמיכה בקישורית 5G , בלוטות' בגרסה 5.1 עם aptX HD ו-WiFi 6 מציעה את הקישוריות המקובלות בתחום. בחלק התחתון של המכשיר שולב ספיקר שהפתיע לטובה; הוא עוצמתי מהרגיל ומנופח בהגשה מבלי להרוס את הצליל יותר מדי, אבל יספיק בעיקר לשיחות וועידה מן הסתם או להאזנה לפודקאסטים תוך כדי קיפול כביסה - ולא מעבר. בסמארטפון נעדרת כניסת אוזניות, כמו הרבה מכשירים שיצאו לאחרונה.
סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש (35%)

8.5

מידות המכשיר: גובה 16 ס"מ, רוחב 7.6 ס"מ, עובי 9 מ"מ ומשקל של כמעט 200 גרם נחשב למעט גדול מהסטנדרט. בצד ימין מקש ההפעלה/כיבוי, בצד השני מקשי הווליום ובתחתית חריץ ה-SIM שמאפשר להכניס שני כרטיסים במקביל. גב ה- GT Neo 2 מרשים ברמת הנראות, עם מעין גימור כרום שמשתקף באלגנטיות מול תאורה משרדית. ממשיכים לתצוגה, מהרכיבים המרשימים במכשיר: מסך בגודל 6.6 אינץ' עם תצוגת AMOLED נהדרת, תמיכה ב +HDR10, בהירות שיא של 1300nits ויחס גוף/מסך של 85.7% הם חגיגה מרשימה ובוהקת לעיניים ובכל הנוגע לאיכות התצוגה, אין הרגשה של בינוניות. הרזולוציה המקסימלית עומדת על 1080X2400 פיקסלים ולצד קצב ריענון אוטומטי ששיאו מגיע ל-120Hz, חוויה אלגנטית וחלקה לעיניים, ה-GT Neo 2 חושף שרירים שתואמים למכשירי דגל שיצאו בשנה האחרונה, בקטגוריית התצוגה לפחות. כמקובל, ישנם מספיק מצבי תצוגה נוחה לעיניים, כולל תזמון שלהם כך שיופעלו בשעות הערב להעדפתנו האישית, למשל.




עוברים לעיבוד נתונים: מערכת השבבים Snapdragon 870 5G מבית Qualcomm אחראית על הרצת הנתונים, מלווה ב-12GB של זיכרון RAM ומעבד גרפי Adreno 650. המעבד לא נחשב לרכיב מסדרת הדגל, אבל עדיין הוכיח יעילות בסיטואציות שכיחות מחיי היום יום; מעבר זריז בין מיילים, פתיחת משימות תובעניות במקביל, שיטוט מהיר בין תפריטים ומענה לווטסאפים משרדיים לא גורמים לו לשיהוקי מערכת. עדיין יש עיכובים קטנים, כמו עליית אפליקציות מסורבלת לאחר אתחול שדורשת מהמשתמש כמה שניות נוספות, או למשל מסך פתיחה שנפתח בגמגום קל בבוקר בתום חוסר מעש לאורך הלילה. במבחני הביצועים של GeekBench 5 יצאנו מרוצים: 1,006 ב-Single-Core ו-3,093 נקודות ב-Multi-Core הן תוצאות שאפשר לסמוך עליהן, גם אם רק מדובר בתנאי מעבדה.

גם בגיימינג התרשמנו לטובה. נתחיל דווקא מהמבחנים הסינתטיים: במבחן Wild Life קיבלנו 4,228 נקודות ובגרסה האקסטרימית שלו 1,231 נקודות, אמנם לא תוצאות שמתקרבות למכשירי דגל אבל לא משהו שלא יכול להסתדר עם כמה מהמשחקים הבולטים בשוק. ב-Call of Duty: Mobile לא חווינו שום ירידת פריימים וחווית המשחק היתה חלקה למדי, בעיקר בזכות מסכי טעינה קצרים בצורה מפתיעה. ב-PUBG הביצועים היו הפכפכים ולמרות שברוב הזמן הצלחנו לשחק בהנאה, אי אפשר שלא לשים לב להבדלים קטנים כמו בתנועת הדמות הפחות-חלקה לעומת מכשיר פרימיום, במהירות התגובה של המגע או במעבר בין תת-תפריטים במשחק.

באגף האחסון הפנימי תמצאו 256GB מובנים בטלפון, כשבפועל נותרים למשתמש כ-205-210GB אחרי שקבצי המדיה הלא-נגמרים של ווטסאפ ושאר אפליקציות הכרחיות תופסות את מקומן. תוסיפו עוד קבצים אישיים בנפח 5-10GB למשל וקיבלתם בסך הכל כ-200GB פנויים "באמת". לא מדובר בנפח נמוך, אם כי אגרני המידע יתאכזבו לגלות שב-GT Neo 2 אין אופציה להכנסת כרטיס זיכרון, כך שבמוקדם או במאוחר הם יצטרכו לסמוך על שירותי ענן חיצוניים.


בכל הנוגע למערכת הפעלה, המכשיר מגיע מהקופסא עם אנדרואיד 11, עליו מולבש ממשק Realme UI 2.0 שמזכיר מאוד ממשקי מכשירים סיניים אחרים ואם ראית אחד, ראית את כולם. אמנם אי אפשר להימנע מה"עזרים" ואפליקציות ה-bloatware שמעולם לא ביקשנו וחטא גדול יותר הוא שאת חלקם לא ניתן להסיר לחלוטין - אבל מעבר לכך הכל עובד קשורה. תכונות שאהבנו במיוחד; תאורת Edge Lighting שמאירה את הקצוות כשמתקבלת התראה, עיצוב Dark שמגיב היטב עם לא מעט אפליקציות ו"מצב משחק" שבדומה לפיצ'ר של המתחרות, מכבה התראות לבחירת המשתמש, מאפשר לשנות את רגישות מסך המגע, להעצים את הביצועים בתמורה לחיי סוללה שיזללו במהרה וחום שמורגש היטב בגב המכשיר.



היצרנית מתגאה בקירור "Vapour Plus בפלדת אלחלד" כדבריה, שאמורים לייעל במכשיר את בקרת הטמפרטורה ולהציע פיזור חום מהיר יותר. לא גילינו כאן בשורה גדולה מדי וגב המכשיר מתחמם די במהירות ותוך כמה מבדקי 3DMark גילינו את זה. הכיסוי שקיבלנו כמובן מצליח להסתיר את רוב החום הנפלט מהמכשיר, אבל לא תוכלו להימנע מהטמפרטורה הגבוהה. גם בגיימינג ממושך ה-GT Neo2 נוטה להתחמם בבירור והחלק המאכזב הוא שהמכשיר נבדק בימי ינואר הקרים בתוך מקום סגור, עניין שלא משאיר רושם רב לגבי איך הוא יגיב בחודשי הקיץ הישראליים הידועים לשמצה.



עוברים לענייני אבטחה. חיישן טביעת אצבע שולב מאחורי המסך והזנת האגודל שלנו עברה בקלות, כנדרש. בשימוש השוטף שלנו אפשר רק להרעיף שבחים, כמו על הרבה חיישני אצבע מבית סלולריים של יצרניות סיניות אחרות; מדובר בחיישן אצבע יעיל במיוחד, הודות לזיהוי מהיר ונטול פספוסים, כזה שלא מחייב טביעה מלאה של כרית האגודל שלנו ומסך שעולה בזריזה כה רבה הוא משהו שצריך לראות בעיניים כדי להאמין. במכשיר שולב גם חיישן פנים אבל כאן פחות התרשמנו; תחת תאורה טבעית קיבלנו ביצועים זריזים והחיישן זיהה אותנו במאיות השנייה, בלי היסוסים או בקשה להציג את כל הפרצוף שלנו. מתי החיישן מפספס? בתנאי תאורה פחות נוחים, כמו בשעות הערב בבית שלנו, כשהתאורה המלאכותית לא הייתה בשיאה והמכשיר דרש עוד מבט כדי לקבל את פנינו תחת תנאים עמומים. בחושך מוחלט ה-GT Neo2 לא הצליח לזהות אותנו כלל, גם כשהצמדנו את הפנים ישירות אל החיישן וקיוונו שתאורת המסך תקל על מלאכת הזיהוי - אך ללא הועיל.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

7.5
מערך הצילום האחורי של ה-GT Neo2 כולל שלוש עדשות: הראשית בעלת 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8, השנייה עדשת 8 מגה פיקסל סופר-רחבה עם מפתח צמצם f/2.3 והשלישית בעלת 2 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4 המיועדת לצילומי מאקרו. מקדימה עדשת 16 מגה פיקסל רחבה עם מפתח צמצם f/2.5 התומכת ב-HDR וצילום פנורמי. באשר לווידאו: מאחור תוכלו להקליט עד 60 פריימים בשנייה ברזולוציה 4K ומקדימה, עד 30 פריימים בשנייה ברזולוציה 1080p.



יש ל-GT Neo2 העדפה ברורה לגוונים חמים ודי לצפות בכמה תמונות כדי להראות את האהדה לצבעים כתומים. כשעברנו לצלם בפנים והתאורה המלאכותית הצטרפה לפריים, המצב אף החריף. האפקט הנוצר הוא בעיקר תמונות "חמות" מדי, כאילו שמעניקות יחס רב בהרבה לכיוון גווני האדום/צהוב/כתום והתוצאה נראית מלאכותית מעט, לעיתים כאילו שילבנו פילטר.



בפעם אחרת כמה תמונות הופקו בחדות יתר, כנראה תוצר של מעבד מלאכותי כלשהו, ופירוט של צילום חוץ ביום חורפי היה עצל מאוד. גם המאקרו איכזב ואחרי יותר מדי נסיונות כל מה שהצלחנו להשיג זה ביצוע די מקושקש ומרוח בפיקסלים.



בלילה גם אין בשורות גדולות מדי; עצים הופכים ליחידה כהה אחת וההילה שנוצרת מתאורת הרחוב שולטת על חלקים נרחבים מדי בתמונה. בסופו של יום נותרנו עם תמונות מאוד בינוניות, שאולי מתאימות לקטגוריית הסלולרי שלפנינו, אבל אנחנו בטוחים שפגשנו בביצועים יותר טובים אצל המתחרות. בוידאו המצב טיפה משתפר: כשהקלטנו בחוץ הצבעים היו חיים יותר, מייצב התמונה נוכח ותנועת הפריים חלקה למדי, עם חידודי תמונה קלים אבל כאלו שאפשר לחיות איתם בשלום. ה-GT Neo2 שוב הוריד הילוך כשהקלטנו בתוך הבית והפריים הפך לחשוך ועמום יותר, למרות שלא מעט נורות דלקו באזור, אבל ניצול פחות יעיל בתמיכה שלהם לא עזר לו בו במבחן התוצאה.
רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9
סוללת 5000mAh שולבה במארז, שתומכת גם בטכנולוגיית טעינה מהירה בהספק 65W, כך שבתוך 36 דקות מובטח כי נקבל סוללה טעונה במלואה. חיי הסוללה של ה-GT Neo 2 מצוינים ובתום כל יום בשימוש משרדי הגענו לשעה 20:00 עם 60-70% סוללה, כשרק באמצע היום שלמחרת התבקשנו להטעין. גם מהירות הטעינה מיישרת קו עם מכשירי הפרימיום ובתמורה ל-33 דקות עם המטען הייעודי השגנו 100%, מרשים מאוד. אגב, גם כשהזדרזנו לצאת מהבית ונאלצנו להטעין את הסלולרי מ-0%, כבר בתוך 10 דקות צברנו כ-28% סוללה, שהספיקו בקלות לעוד כמה שעות פעילות בערב, עד שחזרנו שוב לבית. החיבור לתחתית הטלפון הוא מסוג USB-C , כמקובל.

עמידות (10%)

6.5

באופן מאכזב אבל די ברור מאליו, רוב גופו של ה-GT Neo 2 עשוי מחומרים בסיסיים; גבו עשוי פלסטיק קשיח בגימור חלק שמתעד היטב טביעות אצבע וגם השוליים הכסופים לא משאירים רושם גבוה מדי, שהספיקו להשתפשף טיפה בפחות משבועיים של שימוש. מרגיש שגם המקשים עשויים פלסטיק, עם גימור מחוספס רק במקש ההדלקה/כיבוי.



כיאה לחומר שמאפיין אותם, הם נוטים "לרקוד" במקומם ולא יציבים בחריץ שלהם, לא ההרגשה הכי בטוחה. הזכוכית בקדמת המסך מוגנת בציפוי Gorilla Glass 5 ושלושת העדשות האחוריות שבגב המכשיר מחופות על ידי זכוכית גם כן. לאכזבתנו, המכשיר לא מתהדר באף דרגת אטימות IP, עוד פשרה בולטת שמוכרת לנו מקטגוריית מכשירי הביניים.

תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה