סקירה - טאבלט Lenovo Tab P12 Pro ZA9D0050IL ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Tab P12 Pro ZA9D0050IL

הטוב
  • מעבד מהיר, ביצועי גיימינג טובים
  • תומך בעט סטיילוס ומקלדת
  • רמקולים מעולים מבית JBL
  • תצוגת AMOLED איכותית
  • טעינה מהירה 45W
  • חיי סוללה ארוכים
הרע
  • מגושם ועלול להכביד בשימוש ממושך
  • זיהוי פנים מתקשה בתאורה חלשה
  • מצורף מטען 30W אטי יחסית
  • אנדרואיד בגרסה 11 ולא 12
  • ביצועי מצלמה פושרים
  • כניסת USB-C בודדת
בשורה התחתונה
הטאבלט TAB P12 Pro של לנובו הצליח כמעט החליף לחלוטין את המחשב הנייח והסמארטפון שלנו, בזכות חיי סוללה נהדרים, תצוגה פנטסטית ורמקולים עוצמתיים שמספקים צלילים נקיים ואיכותיים, בעיקר לצפייה בסדרות. כשסיימנו עם הפנאי, עברנו למשימות משרדיות בעזרת המקלדת הייעודית שהפכה את הטאבלט לנייד קומפקטי ומהיר. כמובן שיש פשרות: זיהוי הפנים לא תמיד עשה לנו חיים קלים בתאורה עמומה, ומשך הטעינה עלול להיות ארוך מהרגיל בהיעדר מטען מהיר במארז, למרות התמיכה בטעינה מהירה. בסך הכל זהו טאבלט יוקרתי, יקר – ומצוין.
הקדמה

Lenovo TAB P12 Pro הוא טאבלט גדול בעל מסך AMOLED בגודל 12.6 אינץ' שמבטיח "חוויה קולנועית מבריקה", לפי היצרנית, בין היתר בזכות רזולוציית 2K עם קצב ריענון 120Hz. עוד במפרט: מערכת סאונד בת 4 רמקולים מבית JBL, מעבד Snapdragon 870 עם 6GB זיכרון RAM ו-128GB נפח אחסון, עט Precision Pen 3 וסוללת 10,200mAh התומכת בטעינת 30W. הטאבלט מריץ את מערכת ההפעלה Android 11 והוא זמין בצבע אפור.

איכות תצוגה (25%)

9
מסך בגודל 12.6 אינץ' בתצוגת AMOLED עם רזולוציה של 1600X2560 פיקסלים מציגה את כל מה שרק תרצו באיכות גבוהה ומפורטת: גווני השחורים נדיבים בקטעים האפלים בצפייה ב"אופוריה" בנטפליקס, והרזולוציה הגבוהה הופכת את הכל לחד ונקי יותר לעין. תמיכה ב-Dolby Vision ו +HDR10 מציעה ניגודיות מרשימה, ובהירות מקסימלית של 400nits מתקשה רק מעט מול שמש ישירה. חיישן הבהירות האוטומטית מעט נדיב מדי לטעמנו ולא פעם סנוור אותנו כשלא היה צריך – העדפנו לעבור לשליטה ידנית.


התצוגה הצליחה להרשים אותנו ברוב הזמן, במיוחד קצב הרענון הגבוה 120 הרץ - תכונת פרימיום שמחליקה את האנימציות השונות ומעניקה את חווית השיטוט האלגנטית והחלקה שאנחנו כל כך אוהבים. תוכלו להנמיך את קצב הרענון ל-60Hz, בתמורה לחיי סוללה ארוכים יותר. זוויות הצפייה, באופן תמוה למדי, לא רחבות דיין, ומספיקה הטייה קלה לצד כדי שגוונים כהים בהרבה מהמקור יופיעו.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

כמצופה מטאבלט 12.6 אינץ' מדובר במכשיר לא קומפקטי בכלל, עם רוחב של 28 ס"מ, 18 ס"מ אורך, עובי 5.6 מ"מ ומשקל של 565 גרם שהופכים אותו למגושם מעט, גם לנשיאה ממקום למקום וגם באחיזה המלאה שהוא דורש. שלושה מקשים בלבד קיימים במכשיר, כולם ממוקמים בקצהו: כפתור הפעלה/כיבוי שמשרת גם כחיישן טביעת אצבע ובהמשך הפינה צמד מקשי הווליום המסורתיים. במארז קיבלנו גם נרתיק עם סטנד ייעודי לשילוב המקלדת וכן עט Precision Pen 3.


צמד האביזרים מצליח להפוך את הטאבלט להרבה יותר ממוצר מדיה סטנדרטי. במהלך תקופת הסקירה ה-P12 Pro שירת אותנו לכל צורך אישי, שהתגלה כמחליף טבעי של המחשב הנייח או הסמארטפון שלנו. תשלומים של חשבונות הבית, הצצה זריזה ב-IMDB, קביעת תור בדואר והתייחסות למיילים בסלון. שילוב המקלדת המצוין, הכיסוי שמעניק תמיכה ראויה והעט המיועד לשרבוטים ולמאיירים חובבים מציע את החבילה המלאה שחורגת משעות הפנאי ומצליחה להשתלב במשימות פרקטיות ו"משעממות" יותר.


בגב הטאבלט ממוקם מערך הצילום שכולל עדשת 13 מגה פיקסל רחבה ועדשת 5 מגה פיקסל אולטרה-רחבה, עם יכולת וידאו שעומדת על רזולוציית 4K או 1080p, ב-30 פריימים בשנייה. מקדימה יש עדשת 8 מגה פיקסל עם הקלטה של 1080p ב-30 פריימים בשנייה גם כן. בכל נושא המצלמות לא תמצאו בשורה גדולה מדי ורוב התמונות הופקו בפירוט הפכפך, מיקוד שמתקשה להתביית, צבעים מעט עכורים ומספיק לעשות זום קטן בצילום נוף שצולם באמצע היום בתמיכת שמש חזקה כדי לזהות המון מריחות פיקסלים. גם הקלטות ב-30 פריימים בשנייה, לא משנה באיזו רזולוציה נלקחו, הם לא סרטונים שאפשר להתגאות בהם מדי. עוד מקרה קלאסי של טאבלט שבו העדשות הן מהרכיבים שהושקע בהם מעט מאוד.



למרבה האכזבה, מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד בגרסת 11 ונכון לסוף אפריל 2022, זו גם הגרסה האחרונה שזמינה לטאבלט. בחודשים הקרובים צפוי המכשיר לקבל את העדכון המיוחל וכנראה שלא היו לנו גם יותר מדי תלונות בנושא זה, אילולא באגים משונים במערכת ההפעלה. סרגל התראות שלפתע קופץ הצידה ומיושר לשמאל בלי שום הסבר, התראות מאייקונים של אפליקציות דורסות אחת את השנייה במסך הפתיחה והתראות על אפליקציות שביקשנו לסגור המשיכו להופיע – אלו חלק מעניינים טכניים קטנים ומעצבנים שלא פעם הופיעו, ואנחנו לא בטוחים אם זו אשמת היצרנית או מערכת ההפעלה.
באגף הסאונד יצאנו מאוד מרוצים: רביעיית רמקולים מבית JBL מצוידים בטכנולוגיית Dolby Atmos הציעו את החוויה הסינמטית שייחלנו לה, כמובן בהתחשב ביכולותיו המוגבלות של טאבלט: העוצמה המקסימלית רועשת, הסאונד מפורט להפתיע וניחנת גם התייחסות מדויקת ל-Vocals כשדמויות משוחחות בשקט וקולותיהם מקבלות חידוד נאה. כמובן שתמיד תוכלו לחבר אוזניות בלוטות' אבל לא כאלו שדורשות חיבור קווי, בהיעדר כניסת 3.5 מ"מ. מתאם מ-USB-C ל-3.5 מ"מ נתמך כאן.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

ביצועים (30%)

9

מעבד ה- Snapdragon 870 מתומן ליבות הוא אמנם אינו העדכני ביותר בשוק, אבל כבר הוכיח את גדולתו במשימות פשוטות ומאתגרות. לצדו מעבד גרפי Adreno 650, זיכרון RAM בסך 6GB ונפח אחסון פנימי בסך 128GB כולל אפשרות להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס MicroSD, עד כ-1TB נוספים, כך שגם לאגרני המדיה הגדולים ביותר אין ממה לחשוש.


בעבודה השוטפת לא תמצאו בעיות והכל עובד נהדר: מסכים ממוזערים ברגע, מעבר בין משימות נטול שיהוקים ומענה על מיילים או שיטוט ברשתות חברתיות יציעו לכם חווית שימוש חלקה ומהנה - לא שציפינו לפחות מכך ממעבד ה- Snapdragon 870.

בחנו את הטאבלט במבחן Geekbench ומבדקי הגיימינג של 3DMark וקיבלנו תוצאות גבוהות בשניהם: 949 נקודות ב-Single-Core ו-3103 נקודות ב-Multi-Core. במבחן הגיימינג Wild Life התקבלו 4304 נקודות, תוצאה מרשימה ובמבחן המתקדם Wild Life Extreme שדוחק את המעבד לקצה, קיבלנו 1246 נקודות, עוד תוצאה גבוהה שאמורה להעיד על ביצועים גבוהים בזמני מאמץ. במעבר לגיימינג "אמיתי", במשחק המרוצים Asphalt 9: Legends תקבלו חווית נהיגה קולנועית ומסך ה-12.6 אינץ' תומך בכך נהדר: צבעי הניאון זוהרים, תנועת הרכבים חלקה, מסך המגע לא פספס נגיעות זריזות והתגובתיות מהירה לא גורמת לרגעי תסכול בזמנים בהם כל שניה קובעת. יופי של ביצועים באגף הגיימינג.




חיבור בודד זמין בכל הטאבלט, USB-C 3.2, וכן נתמכות קישוריות Bluetooth 5.2 ו-Wi-Fi 6. חיבור ה-USB-C מציע העברת DATA, משמש גם כספק כוח וגם כמסך נוסף בממשק DisplayPort 1.4. היתרון הברור הוא איחוד כל השימושים התכופים בכניסה אחת ויחידה, אלא שהחיסרון הוא כמובן אותו עניין: אם ורצו להטעין ולהשתמש בטאבלט כמסך נוסף, לא תוכלו לעשות זאת במקביל – אלא אם תרכשו מפצל.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

משך פעולת הסוללה (10%)

9

חיי הסוללה הרשימו אותנו מאוד וסוללת 10,200mAh חשפה שרירים במבחן המציאות: הקפדנו לגלוש בטאבלט מדי ערב, לשלם דרכו את חשבונות הבית, לקבל ולענות על מיילים שוטפים ולצפות מעת לעת בהרצאות באפליקציית TED. בתום 12 שעות, סיכום של שעתיים שימוש מדי ערב במשך 6 ימים, רק אז דרש ה-TAB P12 Pro גישה לחשמל. במבחן פשוט יותר, ניגנו פרק שלם של The Witcher באפליקציית נטפליקס ובתום 50 דקות נגינה בבהירות 50% קיבלנו ירידה של 7% באחוזי הסוללה, כלומר בערך 12 שעות של הפעלת מדיה מתאפשרת עם הטאבלט – לא עניין של מה בכך כשמתחשבים ברזולוציה הגבוהה.


למרות שהטאבלט תומך בטכנולוגיית טעינה מהירה Quick Charge 4.0 בהספק 45W, במארז מקבלים מטען אטי יותר בהספק של 30W, שבאמצעותו טעינה מלאה של הסוללה אורכת כשעתיים.

עמידות ואבטחה (10%)

8.5

בנושא העמידות הכל מרגיש יציב ואיכותי. גוף מתכתי מציע את מענה הפרימיום שאמור גם להשתקף בעמידות ראויה בפני מכות יבשות ואין שום חלקי פלסטיק נעים במקומם. ציפוי הזכוכית העבה מאחורי העדשות והסטנד האפור עם הטקסטורה הנאה והמחוספסת משלימים את העיצוב האלגנטי שבורך בו ה-P12 Pro. באותה נשימה חשוב לציין שאין אף דרגת IP לעמידות במים או אבק.


בכל נושא האבטחה, בטאבלט שולב חיישן זיהוי אצבע וזיהוי פנים. שניהם יעילים, סורק הפנים טיפה פחות: חיישן האצבע שולב מאחורי מקש ההפעלה/כיבוי והגיב בשוטף נהדר ובמהירות. גם חיישן הפנים מקפיץ את מסך הפתיחה במהירות כל עוד התאורה חזקה, אבל הוא מתקשה מאוד בתנאי תאורה לקויים ומבקש עוד זווית של הפנים או להתקרב מעט למצלמה, אם בכלל הוא מצליח לזהות.