סקירה - מטהר אוויר Dyson HP09 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מטהר אוויר Dyson HP09 דייסון

הטוב
  • החלפת מסנן מדי שנה
  • מזהה זיהומים היטב
  • מצטיין כמפזר חום
  • מראה אלגנטי
  • שקט יחסית
הרע
  • פרופיל גבוה ורחב שיבלוט בחדר
  • אין תמיכה בעוזרות וירטואליות
  • תג מחיר מופרז
בשורה התחתונה

ה-Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde מסוגל לאתר במהירות מגוון מזהמים המרחפים להם בחדר ולטהר אותם. העיצוב שלו מוקפד ואיכות הבנייה הגבוהה בולטת, אפילו פונקציית החימום עבדה היטב.


בדומה ללא מעט מוצרי Dyson בקטגוריות אחרות, גם מסנן האוויר שלהם נמצא ברף העליון של המחירים וזה נכון שיש מסנני אוויר זולים פי כמה, אבל לא בטוח שכולם יודעים להציע את החבילה המלאה שכן ה-Dyson Purifier כמעט ולא אכזב אותנו.

הקדמה

ה-Dyson Purifier Hot+Cool HP09 הוא מסנן אוויר המבטיח לזהות ולהשמיד אבק ואלרגנים וללכוד 99.95% מהחלקיקים, בגודל של עד 0.1 מיקרון, בזכות טכנולוגיית Air Multiplier וסיבוב מתכוונן ב-350 מעלות המזרים אוויר מסונן בכל החדר. עוד במסנן: שלט לשליטה אלחוטית, אפליקציה ייעודית המזהה ומדווחת על התראות וכן המסנן משמש כמאוורר ומפזר חום. זמין בצבע לבן/זהב.

נוחות השימוש (45%)

9

מידותיו, גובה 76 ס"מ ו-24 ס"מ רוחב הופכים את ה-Purifier לריהוט מורגש ודומיננטי בבית – אם כי הנראות המוקפדת שלו לא גסה, כזו שתוכל להשתלב עיצובית בבית באופן לא רע בכלל, בעיקר בזכות מראה "חלול", גוף ברונזה מוקפד וגוף לבן ומבריק שלא מושך יותר מדי תשומת לב. משקלו כ-5.7 ק"ג, לא כבד מדי אם תבקשו להעביר אותו ממקום למקום ברחבי הבית. מקש פיזי בודד ממוקם במרכז המסנן, המשמש להפעלה/כיבוי. במארז צורף גם שלט ברונזה עם פרופיל מינימלי, שמתמגנט באלגנטיות לקודקוד המסנן, פתרון אלגנטי שימנע מכם לתהות איפה השלט נעלם הפעם. אורך הכבל 1.8 מטרים התגלה בהתחלה כמספק, אלא שבזמן שבחדר עבודה סטנדרטי הוא השתלב בלי בעיה, בחלל עבודה משותף בגודל 140 מ"ר, הניסיון למקם אותו במרכז לא צלח כי לא היה שום שקע בסמוך אליו. הוגן יהיה לסכם שבדירה פרטית שגרתית אורך הכבל לא אמור להוות בעיה.



עוברים למסך ה-LCD שמציג בצבעוניות ובלי יותר מדי פרטים טכניים את עוצמת האוורור ואת איכות האוויר בבית - כאשר במידה ויש חריגה באחד הפרמטרים, אלו יוצגו במסך לצד גרף שיבהיר על עוצמת החריגה בצבעי ירוק/צהוב/אדום. אל נתונים אחרים אפשר להיחשף דרך השלט או באפליקציה עליה נפרט בהמשך, שם יפורטו הימצאותם של חלקיקי PM2.5 ו-PM10, חלקיקים מזעריים שעלולים להזיק לנשימה, חלקיקי VOCs, כימיקלים שנוכחים במוצרי בישום, ניקיון ובבעירת דלק, NO2, דו תחמוצת החנקן שנפלט מכלי רכב וכן HCHO, מולקולות פורמלדהיד שיורחב עליהן בקטגוריית "סינון והספק".


בשלט הקומפקטי תמצאו את הפעולות השכיחות: מעקב אחרי סטטוס אוויר נוכחי וחלוקה לפי הזיהומים המדוברים, הגברת/הנמכת עוצמת האיוורור הזמינות ב-10 דרגות עוצמה, מעבר לחימום, מצב לילה ושינוי תנועת המסנן לפי כמה זוויות קבועות - אבל אלו עדיין מוגבלות ואין כאן מקום להתאמה אישית. עדיין, כנראה שתסדרו עם 45, 90, 180 ו-350 מעלות, כלומר כמעט סיבוב מלא שיגיע לרוב המקומות גם אם תמקמו את ה-Purifier במרכז חלל פתוח כפי שאנחנו עשינו.


את הטמפ' הנקבעת קל לקבוע ובמסך מוצג הטמפ' המיועדת לצד הטמפ' שבחדר בפועל. בהגעת הטמפ' הרצויה לזו שבחדר, ה- Purifier עובר למהירות איוורור מינימלית כדי להקפיד שהמעלות בחדר יישמרו לפי רצוננו. יש גם מצב אוטומטי, שבעצם נותן למכשיר לקחת את המושכות ולהשתמש בעוצמת המאווררים לפי הצורך – מינימלי כשאין איתור של חלקיקים ומקסימלי בהתאם לזיהום אוויר שזוהה. זיהומי האוויר לא מפסיקים בלילה כמובן ולשמחתנו ה-Purifier מציע גם מצב לשעות הערב שזמין, גם הוא מופעל בקליק בודד בשלט. ב-Night mode קיבלנו החלשה של עוצמת האוורור לרמה 4, צמצום בהירות המסך – ובתמורה מאווררים הרבה יותר שקטים. אופציה לא פחות מבורכת הוא שניתן לתזמן טיימר ל-Night mode, עד 8 שעות.

ממשיכים לאפליקציה: למסנן תמיכה באפליקציית Dyson Link האינטואיטיבית שדרשה תהליך צימוד של דקה בודדת. היה גם עדכון תוכנה בתהליך שדרש עוד כמה דקות – ולאחר מכן יצאנו לדרך. ראשית, כל השלט זמין גם באפליקציה, במקשים מאוד ברורים שמקבילים לאלו שמופיעים בשלט. תכונות נוספות ושימושיות כוללות הסבר קצר על כל הזיהומים, תזמון פעילות שתועיל לשומרי שבת, סטטוס אוויר נוכחי מבוסס עיר ומעקב לאורך שעות היום, כולל הצגת סטיות באיכות האוויר, מחולק לפי המולקולות השונות. לפי Dyson המכשיר תומך בבקרה קולית דרך העוזרות הווירטואליות Google Assistant ו-Alexa של אמאזון אלא שבגרסה שהשירות הזה "אינו זמין באזורכם" כך שכנראה בישראל עדיין נאלץ להמתין לתמיכה רשמית, עניין שבעלי בית חכם פחות ישמח לדעת.


מקנחים ברעשי עבודה: ה-Purifier לא מושך תשומת לב מרובה ורק בעוצמות הגבוהות תיעדנו 58-60dB, לא רעשים שאי אפשר להתרגל אליהם. ברמות האיוורור הנמוכות ואלה שהופעלו במצב לילה קיבלנו כבר 40-42dB, ברעש מונוטוני שמאפשר גם לישון לידו.

סינון והספק (55%)

8.5

ה-Purifier מתיימר לטהר לא מעט, ביניהם ללכוד אבק, אלרגנים, גזים ומזהמים זעירים אחרים וכן מולקולות פורמלדהיד, גז דליק בעל ריח חריף שנעשה בו שימוש במגוון תעשיות, ביניהם ריהוט, שטיחים וחומרי בניה ועלול להיפלט ולגרום לתחושת גירוי בעיניים, באף ובעור, לבחילה ולשיעול, במקרים בהם החשיפה מוגברת כמובן. בלב המסנן, בדיוק בתוך גליל הברונזה, מסתתרים שני מסנני HEPA שלפי היצרנית, עומדים בתקן H13, כלומר איתור חלקיקים בגודל 0.3 מיקרון, ברמת יעילות 99.95% ומלפניהם שכבת פחמן פעיל המסנן ומסיר ריחות וגזים.



לפי היצרנית, את צמד המסננים יש להחליף לאחר 4,300 שעות שימוש, כלומר בשימוש שגרתי של 12 שעות ביום, בתום שנה תאלצו לרכוש חדש, עלותם כ-350 ₪. כשתגיע העת להחליף תתקבל על כך התראה גם במכשיר וגם באפליקציה הייעודית. ההחלפה לא מסובכת מדי ורוב הליך הפירוק וההתקנה הסתיים בכמה קליקים בודדים – והספיק לנו לצפות בהדרכה אחת ביוטיוב כדי להבין איך לפרק ולהרכיב את המסנן בכמה שניות.




בחנו את המסנן אל מקרה שאמור לדמות כניסה של אוויר "מזוהם" והדלקנו בפינת הסלון 3 נרות ריחניים שהוצבו במרכז שני מטרים מהמסנן. בפחות מדקה זיהה ה-Purifier רמות גבוהות של חלקיקי PM2.5 והגביר את עוצמת המאווררים במעט, אם כי בחר בעצמו שלא להגיע לעוצמה המקסימלית. במקרים אחרים ה-Purifier התריא גם בלי סוף על רמות גבוהות של VOCs בכל פעם שבישלנו ודאג להפעיל מאווררים בעוצמה גבוהה כדי לטהר את אותם חלקיקים. באופן משונה, ואולי אנחנו בכלל צריכים לשמוח מכך, על חלקיקי NO2 מעולם לא קיבלנו חיווי. ה-Purifier דווקא מוקם בסמוך למרפסת שמתצפתת על כביש די ראשי בעיר מרכזית, ועדיין בשום שלב במהלך ימי הסקירה קיבלנו חיווי על סטייה כלשהי בקטגוריה זו.




עוברים לעניינים שהם פחות לב העיקר, אוורור שוטף ותפקודו כמפזר חום - ובמבחן זה המכשיר מצטיין. ה-Purifier הופעל בימי פברואר/מרץ הקרירים-יחסית ושילובו בחדר בגודל 20 מ"ר ששימש אותנו גם כמשרד ביתי הייתה החלטה מצוינת. פיזור החום אחיד ולא נופל מתנור צלעות או מזגן, שמקפיד לעטוף את כל החדר בחום עדין וכזה שלא מחניק, בניגוד לפעולה הישירה-מדי של מפזרי חימום נמוכים אבל גם חשוב לזכור, זולים פי כמה. ברור שבשביל מפזר חום לא תרכשו את המכשיר שלפנינו, אבל מעודד לגלות שפונקציה נוספת במכשיר מבוצעת בצורה כל כך יעילה ואיכותית.