סקירת wisebuy - טלפון סלולרי TCL 30 SE 64GB 4GB RAM
- חיי סוללה ארוכים
- מערכת הפעלה אנדרואיד 12
- מצלמה ראשית די טובה
- ביצועים אטיים
- מסך לא חד עם גוון כחלחל
- קורא אצבע אטי
- ספיקר בודד באיכות נמוכה
- צילום וידיאו ב-Full HD בלבד
המותג TCL הסיני מייצר שורה ארוכה של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, חלקם נמכרים בישראל באופן מסודר כמו טלוויזיות, מזגנים ומוצרי אודיו שונים, אבל הוא לא מזוהה עם עולם הטלפונים הסלולריים. לאחרונה קיבלנו לבדיקה דגם מוזל חדש של החברה, ה-TCL 30 SE. הוא עולה כ-130$ ובהתאם מציע מפרט צנוע: מעבד Helio G96 שמיוצר בטכנולוגיית 12 ננומטר עם מהירות שעון מרבית של 2GHz, זיכרון RAM בנפח 4GB, נפח אחסון של 128GB עם אפשרות להרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD לעד 512GB, מסך IPS וסוללת 5000mAh. מערכת ההפעלה למרבה ההפתעה היא אנדרואיד בגרסת 12 העדכנית ביותר.
המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress, והוא נמכר ב-149 דולר (כ-500 ₪) לגרסת 64GB, ו-159 דולר לגרסת 128GB
בכל הקשור לשיחות, ה-TCL עושה עבודה סבירה ומעלה. איכות הצליל באפרכסת טובה, ובספיקר שמענו היטב וללא הפרעות, אם כי הצד השני לא התרשם במיוחד מאיכות הקול שלנו. למכשיר יש רמקול בודד בתחתית. איכות הספיקר סבירה לשיחות, אבל באופן כללי הצליל קטן וחסר נפח ולא נשמע טוב במיוחד בהאזנה למוזיקה או צפייה בסרטונים.
כמו מכשירי זולים רבים אחרים (ובניגוד למרבית מכשירי הדגל היום), יש למכשיר הזה שקע אוזניות. אם אתם מעדיפים האזנה אלחוטית, תשמחו לדעת שקישורית ה-Bluetooth מספקת רמת קליטה טובה ולא חווינו הפרעות כלשהן בחיבור לאוזניות TWS.
TCL 30 SE נראה נאה למדי בחלקו האחורי, אבל מקדימה הוא נראה פשוט וזול. המסגרת עשויה פלסטיק בגימור מט ובחלקו האחורי יש כיסוי מבריק דמוי זכוכית שנוטה להתלכלך בקלות מטביעות אצבע. למסך בחזית יש שוליים עבים למדי, כולל שול תחתון עבה עוד יותר, ומגרעת בצורת טיפה למצלמת הסלפי - עיצוב מיושן שהוחלף כבר לפני מספר שנים בתצורת ה-punch hole האלגנטי יותר, אבל עדיין נמצא כאן.
המסך, מסוג IPS בגודל 6.52 אינטש, הוא ברזולוציית 720p בלבד בעוד מרבית המכשירים היום מגיעים עם רזולוציית Full-HD ומעלה. האם זה אומרת שהתצוגה לא חדה? לא בהכרח; ברוב הזמן לא ממש הבחנו בכך, אבל במבט מדוקדק מקרוב, במיוחד כשמנסים לקרוא טקסטים בגודל קטן, ניתן לראות שהחדות לא מאוד גבוהה. הבהירות המרבית טובה, אבל הצבעים שהמסך מסוגל להציג לא מדויקים ויש להם נטייה חזקה לכחול. קצב הרענון, כצפוי, עומד על 60 הרץ בלבד. החברה מציעה טכנולוגיה בשם NXTvision שאמורה לשפר את איכות התמונה, הוידיאו והמשחק בצורה אוטומטית, אם כי לא הצלחנו להבחין בשיפור דרמטי.
קורא טביעות האצבע ממוקם מאחור בגב המכשיר. הוא מגיב בצורה איטית ולעיתים קרובות לא מזהה את האצבע. הוא גם לא מופרד מספיק מסביבתו כך שלא קל למצוא אותו במישוש עם האצבע, והוא ממוקם קצת גבוה מדי ביחס למיקום האצבע כך שקשה להגיע אליו. למכשיר יש גם אפשרות לפתיחת הנעילה עם זיהוי פנים, אבל גם אמצעי ביומטרי זה מגומגם ואיטי. בנוסף על כל זה, המכשיר מנטרל את האמצעים הביומטריים לאחר 4 שעות של חוסר שימוש בו, כך שלעיתים קרובות למדי נאלצנו להקליד את הסיסמה שלנו כדי לפתוח את נעילת המסך.
לחצן ההפעלה והכיבוי ממוקם מימין המכשיר, ומקשי הווליום מעליו במיקום קצת גבוה מדי. שקע הטעינה מסוג USB-C נמצא כרגיל בתחתית, לצד הספיקר.
הביצועים של ה-TCL 30 SE לא מרשימים, אפילו בשביל מכשיר זול מאוד, והוא הרגיש לנו כמו מכשיר מלפני עשור וחצי. לוקח לו זמן לפתוח אפליקציות, האנימציות מגמגמות באופן קבוע, וזיכרון ה-RAM מועט מדי, אז יישומים נסגרים כל הזמן ולוקח להם זמן להיטען מחדש. בחלק מהמקרים דברים לא עובדים כלל (כמו שיתוף תמונה מאפליקציית פייסבוק למסנג'ר, שמציגה הודעת שגיאה בכל פעם שניסינו לבצע את הפעולה). באופן כללי חווית השימוש מתסכלת למדי, ומתאימה רק לבעלי סבלנות. במבחן הביצועים קיבל ה-TCL 30 SE ציון של 149 למבחן ביצועי ליבה אחת ו-836 לריבוי ליבות במבחן Geekbench, וציון חלש מאוד של 491 בלבד ב-3DMark כאשר בעת המבחן עצמו הגרפיקה זזה על המסך בקצב של פריים בודד לשנייה במקרה הטוב.
יתרון מפתיע שיש בכל זאת ל-TCL 30 SE הוא בכך שמערכת ההפעלה שלו היא Android 12 העדכנית. קשה לצפות לעדכוני תוכנה שוטפים ורוב התכונות המתקדמות של מערכת ההפעלה הזו, כמו התאמת צבעי הממשק לתמונת רקע המסך הנבחרת, לא זמינים כאן, אבל הממשק הנוסף של החברה מעליה דווקא לא רע בכלל. הממשק נוח לשימוש ולהתמצאות (אילו רק לא היה אטי כל כך) וכולל תכונות רבות כמו מצב חשוך, צילום מסך בהחלקת 3 אצבעות, הקלטת מסך מובנית, נעילת יישומים, שכפול אפליקציות ועוד.
מערך הצילום של ה-TCL 30 SE צנוע למדי; הוא מצויד במצלמה ראשית בת 50 מגה פיקסל, ושתי מצלמות נוספות ברזולוציית 2 מגה פיקסל כל אחד שמיועדות לצילום מקרו וללכידת עומק. אין למכשיר מצלמת זום ואפילו לא מצלמה אולטרה-רחבה.
באור יום, המצלמה הראשית מפיקה תמונות באיכות בכלל לא רעה. התמונות חדות, עם צבעים די נאמנים למקור ועם פירוט טוב מאוד. הבחנו שהתמונה חדה וממוקדמת במרכז הפריים אבל בצדדים יש קצת טשטוש, אבל בסך הכל התמונות שימושיות ואפילו טובות. הבעיה היא שבתוך הבית, בתאורה מלאכותית, התמונות נוטות להציג רעש דיגיטלי, מריחות וצבעים דהויים.
צילום הוידיאו נתמך ברזולוציה בסיסית של Full HD ובקצב של 30 פריימים בלבד; אין תמיכה ב-4K או בקצב פריימים מהיר יותר. איכות הוידיאו לא טובה, התמונה סובלת מפירוט לקוי וחידוד מלאכותי, וכמעט כל סרטון שצילמנו התחיל בכמה שניות של תמונה קפואה ואחריה פריימים מקרטעים לפני שהוידיאו התייצב.
TCL 30 SE מצויד בסוללה בקיבולת של 5000mAh, ולפחות בסעיף הזה הוא די מצטיין. חיי הסוללה ארוכים למרות שהמעבד מיושן, קיבלנו למעלה מ-6 שעות מסך ויום שלם של שימוש בלי בעיה.
הטעינה עם המטען המצורף איטית ביותר, ואחרי שעה שלמה של טעינה הסוללה התמלאה רק ל-37 אחוז. עם זאת, כיוון שהמכשיר שורד יום שלם ללא בעיה, ניתן פשוט להטעין אותו במשך הלילה ואז זמן הטעינה האטי לא מאוד מפריע. אין כמובן תמיכה בטעינה אלחוטית.
המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress, והוא נמכר ב-149 דולר (כ-500 ₪) לגרסת 64GB, ו-159 דולר לגרסת 128GB