בצורתה המלאה, כלומר עם המקלדת הנומרית ומשענת לאמות הידיים, המקלדת מציגה נתונים מגושמים למדי: רוחב 46 ס"מ, 16 ס"מ אורך וגובה של 4 ס"מ. גם משקלה הגבוה-להחריד, כמעט 1.2 ק"ג, מעיד על מקלדת מסיבית וכזו שאמורה להיות יציבה מאחיותיה המסורתיות. בקדמת המקלדת 2 כניסות USB, האחת מסוג USB-A 2.0 המציעה Pass through מלא, כלומר מאפשרת לשלב מכשירים אליה היקפיים נוספים כמו חיבור דונגל של עכבר אלחוטי, אוזניות אלחוטיות או אפילו חיבור מדפסת למשל – ואלה יגיבו כאילו מחבר ה-USB שלהם הוכנס ישירות לכונן. רק שימו לב: האופציה זמינה רק כשהמקלדת מחוברת ישירות לכונן. במארז גם קיבלנו מקלדת נומרית, אשר ניתן לשלב מימין או משמאל למקלדת הראשית, לאחר הסרת מכסה הפלסטיק שמכסה פסים מגנטיים, אלו שמתחברים למקלדת הנומרית ומביאים להפעלתה.
ממשיכים בתוספות למקלדת: מנח הזרוע מצוין. עשוי מדמוי-עור, הוא רך מספיק כדי לספוג את צמד האמות שלנו, אך לא מדי כדי שישקעו בו. רגלי גומי בתחתית מסייעים לו להתייצב. החלק הבעייתי בו הוא רוחבו – ורק אם תשלבו את המקלדת הנומרית הוא ישתלב היטב במערך השלם. היות וברוב הזמן העדפנו להשתמש במקלדת בגרסת ה-TKL שלה, כלומר ללא המקשים הנומריים, מנח הזרוע בלט החוצה מעבר לרוחב המקלדת ופלש לאזור העכבר מימין – כך שחשוב להכיר שהמנח אינו יעיל בכל התצורות. המקלדת הנומרית מחליקה למקומה הייעודי, מצד ימין או שמאל למקלדת הראשית, לאחר הסרת מכסי פלסטיק שקרוב לוודאי ייאבדו לכם וחבל כי המגעים חשופים וקשה לדעת איך כניסת אבק שגרתית תשפיע עליהם לאורך זמן.
ברגע שמחליקים את המקלדת הנומרית, הכל עובד במהירות ואין צורך בהתקנה נוספת, כמו אימות הוספת המקלדת או כל פעולה אחרת שנדרשת מהמשתמש. גם תאורת ה-RGB מסתנכרנת ומתאקלמת היטב לאביזר החדש שהוספנו למקלדת, מצד ימין או משמאל, כאמור. חשוב להוסיף על באג מוזר שחזר על עצמו לא מעט פעמים במהלך תקופת הסקירה: במהלך חיבור המקלדת הנומרית לראשית, לעיתים נלחץ מקש מסוים בלי שלחצנו עליו כלל, רנדומלי לחלוטין, שלא השתחרר עד שלא ניתקנו את המקלדת הנומרית או שביצענו אתחול למחשב. התופעה הופיעה מספר פעמים אבל לא יותר מדי אם נתחשב בסך השימושים שלנו - ונקווה שפתרון תוכנה יטפל בעניין התמוה.
ארבעה מקשים ייעודיים בחלק העליון של המקלדת הקטנה מוגדרים כמקשי מדיה בברירת המחדל אך ערוכים לכל הגדרה מחודשת, כמו אכלוס של פקודות מאקרו במקומם, למשל. באופן משונה למדי, חוגת הווליום השתלבה במקלדת הנומרית וחבל, כי דווקא ברגעים שהפסקנו עם מטלות "משרדיות" ועברנו לגיימינג, מטבע הדברים ניתקנו את המקלדת הנומרית כדי לקבל מקלדת עם פרופיל צנוע יותר, אלא שאז איבדנו חוגת הווליום החשובה. החלטה לא ברורה מצד היצרנית ומוטב היה לשלב את החוגה במקלדת הראשית דווקא. עוד מעניין מאכזב היא העובדה שאין מקש Mute ייעודי על גבי הרולר – הרי היצרנית כבר החליטה למקם את רולר הווליום, למה לא להוסיף עליו מקש שיביא להשתקה מהירה?
עוברים למתגים: ה-Claymore II מגיע בתצורת מתגי RX Red או RX Blue הניחנים באופי שונה. לסקירה קיבלנו את המתגים הכחולים, המאופיינים בקליק מובחן, מרחק הפעלה 1.5mm, עומק לחיצה מלא 4mm וכוח לחיצה 65gf. בניגוד להרגשת ה"ספוג" בעת הלחיצה שמאפיינת את מתגי ה-RX Red, עם ה-RX Blue תרגישו כל קליק וקליק, גם ברעש וגם בהרגשת ההתנגדות בעת השטחת המקש. ומה בנוגע ליכולות בפועל? מצוינות. תכונת Anti-ghosting מונעת מפקודות להתקבל במהירות ובסדר המדויק כפי שנלחצו ומרווח אידיאלי בין מקשים שירת אותנו היטב גם בהקלדת טקסטים ארוכים במשרד וביעילות רבה יותר בגיימינג תזזיתי. את הרעשים הטיפוסיים המתלווים למקלדת שכזו תצטרכו להכיל ולא בטוח שכל קולגה שתשב בסמוך עליכם תשמח להקשות המכניות הטורדניות שמשמיעה ה-Claymore II.
המקלדת מאפשרת חיבור אלחוטי בתדר 2.4GHz וכן חיבור קווי. ניסינו את המקלדת בשני סוגי החיבורים וקל לחלק מחמאות. החיבור האלחוטי מצוין ודונגל ה-USB שחיברנו למחשב הוא הדבר הכי קרוב לחיבור חוטי. היצרנית מנופפת בזמן תגובה 1ms ולנו זה לא באמת משנה כל עוד לא הבחנו בין החיבור האלחוטי לחוטי – וזה אומר הכל. גם יציבות הצימוד גבוהה: בשום שלב לא הרגשנו גמגומים מצד המחשב, לא בזמן כתיבת הסקירה שלפניכם ולא בזמן גיימינג, ברגעים קריטיים יותר בהם אי-זיהוי פקודה של חצי-שניה הוא הפער בין הפסד לניצחון.
חובבי משטח העבודה הנקי ישמחו לגלות שה-Claymore II היא פתרון מצוין כמקלדת גיימינג שביצועיה לא נופלים ממקלדת חוטית, לפחות לא כאלו שיורגשו על ידי הגיימר הממוצע. אישית, את החיבור החוטי אישית העדפנו, רק כדי שלא נצטרך לרדוף אחרי הסוללה ובכלל, כמה חוטים על שולחן העבודה לא הפריעו לנו ברמת הנראות. החיבור מהמקלדת למחשב מתבצע באמצעות כבל USB-C אל USB-C ואם אין לכם כניסת USB-C במחשב, ב-ASUS נידבו בקופסה גם מתאם שימיר ל-USB-A, הכניסה הסטנדרטית. למרות שהייתה לנו כניסת USB-C זמינה בכונן, ריבוע פלסטיק מעצבן מסביב לכבל לא איפשר לנו להכניס אותו פיזית – כך שנאלצנו לחבר את המתאם.
עוברים לתוכנת Armoury Crate, מהחלקים המאכזבים במארז שעד כה הרשים לטובה. ממשק חצי-אפוי מספק המון מסכי טעינה, רגעים קפואים, פעולות החלה שלא מתבצעות בפועל ותוכנה שפשוט לא מגיבה בזריזות, בניגוד לעזרי גיימינג מתחרים שמשאירים לה אבק. יוצר פקודות המאקרו לא תמיד קלט במדויק את הפקודה שביקשנו ממנו, או לחלופין התעלם מההקשות שלנו ונאלצנו כל פעם לשמור פקודה קיימת שהוקלטה עד כה, לאתחל את התוכנה, לחזור לאותה נקודה ולהמשיך משם – מתסכל. עוד עניין מעצבן הוא שלא ניתן לייבא פקודות מאקרו ממותגים מתחרים מבוססי קבצי XML, פורמט מאקרו די מקובל.
הוגן להוסיף שפקודות המאקרו מאפשרות להקלטה גם במעמד המקלדת, ללא תלות בתוכנה חיצונית: בשילוב המקשים Fn + L-ALT ניתן להתחיל להקליט את שילוב המקשים שלכם ובתום ההקלטה, לחיצה על אותו שילוב מקשים יעצור את ההקלטה ויאפשר לכם לשמור את הפקודה באחד המקשים הייעודיים. מדובר בגימיק נחמד בעיקר ואנחנו לא מכירים יותר מדי שחקנים שיוותרו על פתרון התוכנה שמציע ממשק גרפי ונוח לשימוש פי כמה.
לא הכל רע בתוכנה ואת התכונות המקובלות בתחום תמצאו: שיוך כל מקש לכל פקודה שתרצו בערך, החל מפתיחת כתובת אינטרנט מסוימת, דרך פתיחת יישום במחשב ועד לקיצורי מערכת ההפעלה, הצמדת מקש לפקודת למאקרו, צביעה בתאורה – וכמובן, שמירת כל ההתאמות האישיות שלכם לפרופילים מבוססי שימוש. לא פחות חשוב, ה-Armoury Crate מאפשרת ייחוס פרופיל למשחק: המערכת סורקת כותרים המותקנים אצלכם במחשב ומאפשרת צימוד שלהם לפרופיל שמור, כך שאליו ייוחסו כל ההגדרות התאורה, פקודות המאקרו ושאר הקיצורים ששמרתם מבעוד מועד. פיצ'ר שימושי שמציעות רוב מקלדות הגיימינג הפרימיום.
אף מקלדת גיימיינג לא תהיה שלמה בלי תאורת RGB. את אנימציות התאורה הטיפוסיות תמצאו כאן כמובן, ביניהן Breathing, Quicksand, Rainbow ו-Ripple וכן ניתן לשלוט על עוצמת בהירות התאורה או להזין גוון HEX כתאורה סטטית - כמקובל. רוצים יותר מהסטנדרט? הכלי Aura Creator הוא פנטזיית כל חובב RGB: תוכלו לקבוע שכבות סדר והיררכית תנועה וצבע לכל מקש בנפרד או כקבוצה, לשנות את זווית התנועה, לשלב בין אנימציות שונות או לשדך את תנועתיות האנמיציות לקצב המוזיקה או להציג אותה בגווני כחול או אדום בהתאם לטמפרטורת הכרטיס הגרפי. סך האפשרויות כאן בלתי נגמר ורק היצירתיות שלכם מגבילה את כוחו של ה-Aura Creator.