סקירת wisebuy - עכבר Asus TUF M4 Wireless אסוס
- תוכנה ייעודית עם תמיכה בפקודות מאקרו
- חיבוריות כפולה: בלוטות' ו-2.4GHz
- מאפשר להכניס סוללת AA או AAA
- חיבור אלחוטי מהיר ואמין
- נטול תאורת RGB
- ללא אופציה חוטית
- חיי סוללה בינוניים
עכבר הגיימינג האלחוטי TUF Gaming M4 Wireless מבית Asus מציע גוף קל משקל וסימטרי בצורתו כך שיתאים למשתמשים ימיניים ושמאליים, חיבוריות אלחוטית בתדר 2.4GHz וכן בקישורית בלוטות', בעל חיישן אופטי התומך ברמת דיוק של עד 12,000dpi וכן מקש dpi ייעודי. עוד במפרט: 6 מקשים המאפשרים תכנות מותאם אישית ותוכנה ייעודית שמציעה בין היתר שיוך מקשים לפקודות מאקרו מתקדמות. העכבר זמין בצבע שחור.
מידות העכבר לא שונות בנוף: אורך 12.6 ס"מ, רוחב 6.3 ס"מ וגובה מקסימלי של 4 ס"מ. משקלו משתנה בהתאם לסוג הסוללה שהכנסתם: עם AA העכבר ישקול 86 גרם ועם סוללת AA הוא ישקול 77 גרם, משקלים מקובלים ונוחים למדי בגיימינג ממושך והמחמאות ל-Asus על כך שאפשר לבחור במשקל המועדף על המשתמש, מלבד ההשפעה על חיי הסוללה בהתאם כמובן; צריך לזכור שסוללת AA מציעה חיי סוללה ארוכים יותר, עליהם יורחב בקטגוריית הסוללה. מטבעה של מיקום הסוללה, רוב משקל העכבר מתבסס בחלקו האחורי. בהתחשב בעובדה שגם ככה כרית כף היד מהווה את מרכז כוח התנועה, העניין לא מורגש מדי. בניגוד ללא מעט עכברי גיימינג מתחרים, כאן לא תמצאו זכר לתאורת RGB מנקרת עיניים.
העכבר מתופעל על ידי סוללה AA או AAA, לבחירת המשתמש. מטבע הדברים, סוללת AA תציע חיי סוללה ממושכים יותר ואמורה להציע עד 134 שעות בחיבור בתדר 2.4Hz ועד 232 בחיבור בלוטות'. סוללת AAA תבטיח עד 53 שעות בחיבור בתדר 2.4Hz ועד 100 בחיבור בלוטות'. לסוללה מתחלפת יש כמה יתרונות וחסרונות ברורים. היתרון הבולט מתבטא בהחלפה מיידית של סוללה בחדשה ובכך לקבל עכבר טעון במלואו בתוך שניות בודדות. החיסרון הוא מן הסתם דאגה קבועה לסוללה ספייר – ובמידה ונתקעתם בבית בלי בטרייה חלופית, העכבר פשוט לא יצליח לשרת אתכם.
באשר לחיי הסוללה בפועל, כבר פגשנו עכברי גיימינג מתחרים מבוססי סוללת AA עם אורך חיים נדיב יותר, לפעמים אפילו כפול מזה שמציע ה-M4 וחבל שאין בשורה חגיגית בנושא זה. עוד עניין מעיק הוא החיווי: בתוכנת Armoury Crate מצוין באחוזים סטטוס הסוללה העדכני, שאלא שקשה לסמוך עליו: סוללה חדשה לחלוטין שהוכנסה לעכבר סומנה כ-43% ואחרי כמה ימים של שימוש התוכנה סימנה על סטטוס סוללה של 50% - ולמחרת החיווי קפץ חזרה ל-38%. קשה מאוד לסמוך על סטטוס הסוללה הנוכחי בעכבר ועלולים לגלות מאוחר מדי שהגיע הזמן להחליף סוללה. ברמת התוכנה, ניתן להורות לעכבר להבהב ב-LED אדום על גבי גופו כשאחוזי הסוללה חצו בין האחוזים 10-50% וכמקובל, ניתן גם להגדיר תוך כמה דקות ללא פעילות העכבר ייכנס למצב idle ובכך יימנע בזבוז סוללה.
עכבר ה-Gaming M4 מתגאה בכמה רכיבים עמידים, אחד מהם תואם לצו השעה: ציפוי PBT בגוף העכבר עם גימור מט מונע מטביעות אצבע להישאר בעכבר, שגם מבטיח להיות משטח אנטי בקטריאלי שלא מאפשר לחיידקים להישאר בו, בניגוד למשטחים שאינם צוידו בציפוי המדובר – לטענת החברה. אין לנו כמובן דרך לבדוק את הנושא, אבל במידה ומדובר בעכבר שאתם נוטים לחלוק עם משתמשים נוספים, נשמח לקבל כל תכונה היגיינית.
רגלי PTFE שמוקמו למטה מציעים תנועת עכבר חלקה יותר והאטת השחיקה הטיפוסית של תחתית העכבר ולקינוח, ב-Asus מבטיחים עמידות עד 60 מיליון קליקים. כל אלו תנאים המצופים מעכבר גיימינג בקטגוריית הפרימיום, שמיישר קו עם המתחרות המובילות בתחום.