סקירה - טאבלט Teclast T40 Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טאבלט Teclast T40 Pro

הטוב
  • איכות תצוגה גבוהה
  • ביצועים טובים יחסית למחיר
  • חיי סוללה ארוכים
  • תמיכה בכרטיס SIM ו-MicroSD
הרע
  • רישוי DRM מוגבל, רזולוציה נמוכה ב-Netflix
  • רמקולים באיכות בסיסית
  • איכות המצלמה בינונית ומטה
בשורה התחתונה

ה-T40 Pro הוא טאבלט טוב מאוד לשימוש סטנדרטי, בעיקר לצריכת תוכן. הוא מצויד בחומרה טובה מהרגיל לרמת המחיר שלו, המסך שלו נהדר והסוללה מחזיקה זמן רב גם בשימוש וגם בהמתנה. לטעמנו החיסרון המרכזי שלו הוא בחוסר התמיכה ברזולוציה גבוהה בנטפליקס.


בזמן כתיבת שורות אלו, Teclast T40 Pro עולה כ-620 שקלים כולל משלוח לישראל. במחיר הזה, הוא מביס בנוק-אאוט את המתחרים בגזרת המחיר שלו, שמגיעים עם מפרטים נחותים משמעותית: מחצית מכמות זיכרון ה-RAM, רזולוציית מסך נחותות, מעבדים חלשים יותר ונפח אחסון קטן יותר. 

הקדמה

Teclast הוא מותג סיני ידוע למדי, שמייצר מחשבים ניידים, טאבלטים ואביזרים שונים במחירים אטרקטיביים. בהזדמנות זו קיבלנו לבדיקה את הטאבלט החדש והמתקדם ביותר של החברה, ה-T40 Pro. זהו טאבלט מבוסס אנדרואיד עם מסך 2K בגודל 10.4 אינטש, מעבד בעל 8 ליבות מבית Unisoc, זיכרון RAM בנפח 8GB ואחסון בנפח 128GB, תמיכה בכרטיס SIM בדור רביעי, סוללת 7000mAh, ארבעה רמקולים ועוד. 

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות BangGood, והוא נמכר בכ-620 ₪ כולל משלוח 

איכות תצוגה (25%)

8.5

המסך ב-Teclast T40 Pro טוב מאוד. זהו מסך IPS בגודל 10.4 אינטש וברזולוציית 2K, כלומר 2400x1200 פיקסלים. החדות של המסך טובה מאוד, ובמרחק צפייה רגיל קשה להבחין בפיקסלים. ניגודיות המסך מצוינת בשביל מסך שאינו OLED ורמת השחור טובה; הצבעים טובים למדי (אם כי לא העשירים ביותר שראינו), והבהירות מגיעה ל-350 ניט - שזו בהירות טובה מאוד לשימוש בתוך הבית, והתצוגה נשארת קריאה מספיק גם בשמש. הרגישות של המסך למגע מצוינת. אחידות המסך טובה ואין זליגות אור בולטות. אהבנו את השוליים המעוגלים של המסך, שנמצאים בהרמוניה עם השוליים המתעגלים של גוף הטאבלט עצמו ומוסיפים אלגנטיות מסוימת.



בתמונות היח"צ של המכשיר השוליים סביב המסך נראים דקיקים להפליא, ובטקסט השיווקי מופיע הביטוי bezel-less, אבל מדובר בהפרזה והמכשיר במציאות נראה שונה. השוליים אמנם לא עבים אבל בהחלט לא דקים כמו בתמונות, וזה לא בהכרח דבר רע כיוון שמסגרת דקה מדי עלולה היתה להקשות על האחיזה במכשיר מבלי לגעת בטעות במסך עצמו. 

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8

ממדיו של ה-Teclast T40 Pro סבירים ביחס לטאבלט גדול ממדים. הוא שוקל 480 גרם ועוביו 9.2 מ"מ, והוא עשוי מאלומיניום מהוקצע בצבע אפור-כהה בגימור מט נאה. חשוב לדעת שזהו טאבלט שנועד לאחיזה בשתי ידיים, מפני שהוא קצת גדול מדי בשביל אחיזה ביד אחת.



אם מחזיקים בטאבלט במצב אנכי, לחצן ההפעלה, מקש הווליום וגם שקע הטעינה מסוג USB-C ממוקמים כולם בצלע העליונה, מיקום לא שגרתי אבל לא היתה לנו בעיה להתרגל אליו. אין לטאבלט הזה קורא טביעות אצבע; יש זיהוי פנים לשחרור הנעילה והוא עובד לא רע, אבל מדיניות האבטחה של הטאבלט גורמת לכך שאם לא השתמשתם בו כמה שעות, הוא דורש מכם להזין קוד, כך שזיהוי הפנים רוב הזמן לא מאוד שימושי.



בצדדי הטאבלט יש ארבעה רמקולים התצורה סטריאופונית, שמייצרים צליל היקפי הפרדת סטריאו מרשימה, אך הווליום שלהם לא גבוה והסאונד לא עשיר במיוחד וחסר לו באס. להפתעתנו, אין חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות בטאבלט הזה, אבל ניתן לחבר אליו אוזניות אלחוטיות באמצעות Bluetooth.


המצלמה הראשית בגב הטאבלט מסוגלת ללכוד תמונות ברזולוציית 13 מגה פיקסל, בעוד שהמצלמה הקדמית (שמשמשת אתכם בעיקר לשיחות וידיאו כגון zoom או Google Meet) היא ברזולוציית 8 מגה פיקסל. שתי המצלמות לא מצטיינות ומספקות איכות בינונית בלבד. המצלמה הראשית מסוגלת לצלם תמונות יחסית חדות ומפורטות בתאורה טובה, אבל הטווח הדינמי מוגבל מאוד ואזורים שרופים מופיעים בשפע בכל תמונה; בתוך הבית האיכות יורדת עוד יותר ומתגלה רעש דיגיטלי ומריחות. המצלמה הקדמית אפילו פחות מרשימה, וגם כשניסינו לבצע איתה שיחות וידיאו (ברזולוציית 720p) נאמר לנו שאיכות התמונה והסאונד מהמיקרופונים לא טובה במיוחד.



T40 Pro תומך בקישורית סלולרית בדור רביעי, ומגירת ה-SIM שלו תומכת ב-Dual SIM וגם בכרטיס זיכרון Micro-SD. אם כבר חיברתם אותו לאינטרנט הסלולרי, תשמחו לגלות שיש לטאבלט גם GPS כך שהוא יכול לשמש אתכם לניווט ברכב. קישוריות אלחוט נוספות ושגרתיות יותר הן Wi-Fi עם תמיכה בתדרי 2.4GHz ו-5GHz ו-Bluetooth 5.0. בהשוואה לטאבלט אחר של Huawei שברשותנו, קליטת ה-Wi-Fi של ה-Teclast הייתה משמעותית חזקה ויציבה יותר, וקיבלנו גלישה חלקה וללא באפר או המתנה לטעינה של אלמנטים בכל הבית, גם רחוק מהראוטר.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

ביצועים (30%)

8

ה-Teclast T40 Pro מצויד במעבד Unisoc Tiger T618 שמיוצר בהליך 12 ננומטר ומצויד ב-8 ליבות, לצד זיכרון RAM מהיר (LPDDR4) ונדיב להפליא של 8GB. לשם השוואה, כל הטאבלטים האחרים ברמת המחיר שלו מגיעים עם 4GB זיכרון לכל היותר. את המעבד הזה תוכלו למצוא גם בטאבלטים מסדרת A של סמסונג, אגב. זיכרון האחסון, בנפח 128GB, הוא מסוג eMMC האטי יחסית ולא UFS, אם כי זה סטנדרטי לקטגוריה; כאמור ניתן להרחיב את הזיכרון עם כרטיס Micro-SD.


אם בזכות שפע זיכרון ה-RAM ואם בזכות המעבד עצמו שמסתבר שאינו רע בכלל, הטאבלט הזה מספק ביצועים טובים לשימוש יומיומי. הוא לא מהיר כברק אבל בשום אופן לא איטי או מגמגם, הוא טוען יישומים במהירות טובה ומרגיש בערך כמו סמארטפון דרג ביניים עכשווי (שזו מחמאה). כאמור, בהשוואה למרבית הטאבלטים ברמת המחיר שלו, מדובר בביצועים טובים מהממוצע.


מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 11, שמעליה הממשק של חברת Teclast. הממשק נקי מאוד ולמעט כמה שינויים עיצוביים קלים, לא מציע הרבה תוספות על אנדרואיד הבסיסית. חסרו לנו אפשרויות כמו צילום מסך במחוות מגע, הדלקת המסך בנקישה, נעילת אפליקציות או מצב ילדים, שכפול יישומים וכדומה. העיצוב של התפריטים זהה או כמעט זהה לאלו של הגרסה הנקייה של מערכת ההפעלה, אבל דווקא מסכי הבית נראים דלים בגלל אייקונים קטנים מדי ומרווחים ענקיים ביניהם (את צורת האייקונים אגב אפשר להחליף בתפריט). אנחנו בחרנו להשתמש ב-launcher חלופי שהורדנו מחנות האפליקציות.

אז מה בעצם אפשר לעשות עם טאבלט כזה? התשובה פחות ברורה ממה שנדמה לכם. מצד אחד הוא לא בדיוק מותאם לילדים - הוא די גדול ואין לו גוף מוקשח שיעמוד בנפילות או אזור ילדים בתוכנה. הוא לא מגיע עם מקלדת פיזית כך שהוא מיועד ליצירת תוכן. לכאורה, ה-T40 Pro מושלם לצריכת תוכן - צפייה בוידיאו באפליקציות השונות, הן בזכות המסך הנהדר והן בזכות ארבעת הרמקולים. זה נכון, אבל יש מגבלה אחת די משמעותית: הטאבלט מצויד בתעודת DRM בסיסית Widevine L3, ולא L1. המשמעות היא שאפליקציית נטפליקס מוגבלת לרזולוציית 480p בלבד, ו-YouTube מוגבלת ל-1080p בלבד. המגבלה הזו היא ברמת החומרה ואין שום דרך לעקוף אותה. כמובן שתוכלו לצפות בוידיאו ברזולוציות גבוהות יותר אם תשימו את הקובץ ישירות על האחסון הפנימי של הטאבלט או אם תזרימו אליו וידיאו מהרשת הביתית, אבל שני שירותי הסטרימינג העיקריים מוגבלים, וזה די מאכזב. יש לציין שחווית קריאת ספרים על הטאבלט מצוינת, לפחות עם אפליקציית "עברית" שבה אנו משתמשים. 

משך פעולת הסוללה (10%)

9

ל-Teclast T40 Pro יש סוללה בקיבולת נאה של 7000mAh, שבבדיקה שלנו מספקת זמן שימוש מצוין. בשימוש יומיומי מזדמן הצלחנו להגיע ל-10 ימי שימוש שכללו כ-5.5 שעות מסך פעיל, מה שאומר שהסוללה שומרת על כוחה היטב כאשר המכשיר לא בשימוש. בבדיקה נוספת שבה נתנו לטאבלט לנגן סרטוני וידיאו ברזולוציית Full HD ברצף ובבהירות מסך של 80%, הוא פעל במשך 8:30 שעות לפני שהסוללה נגמרה.


הטעינה מתבצעת בתקן USB-PD ובהספק של 18W, וטעינה מלאה אורכת קצת פחות משעתיים - זמן סביר עבור טאבלט.


עמידות ואבטחה (10%)

8

גופו של ה- T40 Pro עשוי אלומיניום בחיתוך CNC ובגימור sandblast מט, שנראה נאה מאוד ולא סופח טביעות אצבע; לפחות לאחר כשלושה שבועות של בדיקה נוכל לומר גם שהמתכת לא נשרטת בקלות. באשר למסך, הטאבלט מגיע עם מגן מסך איכותי שמודבק עליו מראש, אבל החברה לא מציינת אם הוא מוגן בזכוכית חסינת שריטות כלשהי.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות BangGood, והוא נמכר בכ-620 ₪ כולל משלוח