סקירה - אוזניות גיימינג חוטיות Asus ROG Delta S ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

אוזניות Asus ROG Delta S אסוס

סקירת wisebuy - אוזניות Asus ROG Delta S אסוס

הטוב
  • תוכנת Armoury Crate שמשפרת דרמטית את הסאונד
  • מיקרופון נתיק שמבטל רעשי רקע ביעילות
  • ספוגים רכים ונוחים להרכבה ממושכת
  • תאורת RGB בהתאמה אישית
  • סט ריפודים נוסף
הרע
  • סאונד מדשדש בלי תוכנת Armoury Crate, שנתמכת רק ב-PC
  • אטימות חיצונית מוגבלת
  • כבל קצר מדי ואינו נתיק
  • לא תואמות ל-Xbox
  • תג מחיר גבוה מאוד
בשורה התחתונה
האוזניות החוטיות Delta S מסדרת הגיימינג ROG של ASUS מציעות איכות סאונד מפעימה, אלא שבדרך להשגתה נסחטו מאיתנו יומיים-שלושה של איתור אופי הסאונד שיתאים לנו - וללא תוכנת Armoury Crate עם השיפורים הדרמטיים שהיא סחטה מהאוזניות, קשה לנו להבין כיצד ניתן להסתדר עם צליל ברירת המחדל. מדובר בחדשות רעות עבור הפלטפורמות שאינן תומכות בתוכנת היצרנית ועם כל הכבוד לתאימות המורחבת, היעדרה של Armoury Crate מצמצמת מאוד את השימושיות בפני מי שאינו שחקן מחשב. מה עוד בנמצא? תאורת RGB בהתאמה אישית, מיקרופון בסיסי בלבד, אטימות טעונה שיפור שגרמה לזליגות סאונד קלות ונוחות גבוהה שמאפשרת סשן גיימינג שלא נגמר. אוזניות גיימינג טהורות שעדיפות בעיקר לשחקני המחשב.
הקדמה

האוזניות החוטיות ROG Delta S מבית ASUS מציעות דרייברים 50 מ"מ עם טווח תדרים 20-40000Hz וטכנולוגיית עיבוד QUAD DAC, מיקרופון חד-כיווני המבטיח לבטל רעשים ותאורת RGB ניתנת להתאמה אישית. עוד באוזניות: תאימות לדיסקורד ותמיכה במגוון פלטפורמות משחק, עיצוב כוסות בצורת D המתיימר להיות קל ונוח בהרכבה ממושכת וסאונד וירטואלי הזמין דרך תוכנת Armoury Crate הייעודית. האוזניות זמינות בצבע שחור.

איכות הצליל (70%)

9

נפתח בנתונים טכניים: דרייברים בקוטר 50 מ"מ תומכים בטווח תדרים 20-40000Hz, הצטיידות ב-Quad DAC עבור שיפור הסאונד והעצמתו וכן עכבה של 32Ohm. נתוני המיקרופון: טווח תדרים 100-10000Hz, הבטחה לביטול רעשים מבוסס AI, רגישות 40dB- ודפוס הקלטה Unidirectional (חד-כיווני). בתוכנת Armoury Crate בה ניגע בהמשך זמין אקולייזר ושאר שיפורי סאונד, הן באוזניות והן במיקרופון.



ההגשה הראשונית של האוזניות כפרופיל סאונד הוא "Flat" וזה לא מתבטא רק בשם: מדובר באופי צליל מאוד טכני ומשעמם, עם הגשה בנאלית של כל הטווחים, טיפול אנמי בבאסים ואפילו הטווחים הגבוהים מקבלים כהות מסוימות שלא טיפוסית לאופי הצורם הטבעי שלהם. לפני שנפרט כמה התוכנה עזרה לנו דרמטית בשיפור איכות הצליל, צריך לזכור שרק מחשבי Windows יוכלו להיעזר בה – בזמן שיתר הפלטפורמות נאלצים להיתמך באותה איכות צליל מאוד פושרת ומשמימה שתוארה קודם לכן. קחו זאת בחשבון.


אז מה הופך את Armoury Crate לכ"כ נהדרת? בצמד מילים, ההתאמה האישית. נתחיל מהמבחן הפחות השגרתי באוזניות הגיימינג, האזנה למוזיקה. באקולייזר המובנה Presets ייעודיים עבור ג'אז, היפ הופ, דאנס, רוק, הדגשת ה-Vocals – וההבדל ביניהם מורגש מאוד, בטח אם תרצו לשנות בעצמכם את הטווחים ידנית. מה עוד בנמצא? הוספת אפקט Reverb, חיזוק הבאסים עם Bass Boost, הגברת צלילות הקולות עם Voice Clarity ושמירת כל חווית הסאונד לכדי פרופיל צליל משלכם – ואפילו הצמדתו לתוכנה או משחק שיוגדרו מראש, כך שברגע שיופעלו, פרופיל הסאונד האהוב עליכם יישלף יחד איתו.



מה לגבי המיקרופון? ובכן, הפעם אין חדשות מרעישות ולוכד הצליל שבקע מגרוננו התגלה כסביר בלבד, גם אחרי מקצה השיפורים שביצענו בו ברמת התוכנה. שלא תטעו; חברי הצוות שלנו ב-Warzone הבינו אותנו מצוין כשדיווחנו על מיקומי האויבים – אבל אין כאן בשורה שתטלטל את עולם הגיימינג ובסך הכל נשמענו סביר כמו בכל מיקרופון חד-כיווני ממוצע ששולב באוזניות גיימינג. באגף סינון הרעשים, הטכנולוגיה זמינה בשלוש רמות עוצמה, כשהבדל בין הגבוהה לבינונית לא באמת ניתנת להבחנה – ומבחינתנו שתיהן מוצלחות; הן טשטשו היטב את רעש מנוע המזגן ואפילו הצליחו להחריש את הקשות המקלדת המכנית עם המתגים האדומים והרעש הקליקי המוגזם שנלווה אליהם – לא עניין של מה בכך.



עוברים לגיימינג ובתוכנה מוצעת אופטימיזציה סאונד בהתאם לז'אנר גיימינג, ביניהם תמצאו FPS, מרוצים, RPG ושאר שימושים שגרתיים כמו Movie ו-Music. כאן ה-Virtual Surround Sound תפס את המושכות ובחנו את אופי הצליל ההיקפי שה-Delta S מסוגלות להציע. אינספור שעות במשחק הפעולה מגוף ראשון Valorant ו-Warzone חשפו בפנינו התייחסות נאה לרעשי עקבות וזיהוי האויב מסביבנו. לא הכל הלך חלק ולקח לנו יומיים-שלושה של מציאות הצליל שתתאים לאוזנינו כדי שנבחין בדיוק מאיפה הגיע האויב – אבל ברגע שאיתרנו את אופי הצליל, האוזניות התגלו כמחוללי פלאים. בשביל החוויה הסינמטית גייסנו את הכותרים Horizon Zero Dawn ו-Forza Horizon 5, שבעיקר הבליטו את יכולת הימתחות הטווחים של האוזניות, מרעשי מנוע מחרידים במרוץ בוצי ועד לרגעי התנקשות שקטים שלוו במעבר בין שיחים ב-HZD. לסיכום העניין, ה-Delta S מציעים איכות צליל מפעימה, אלא שכנראה תצטרכו לאתר אותה קודם במעמד התוכנה.


כפי שנגלה בהמשך, ריפודי הבד סביב כוסות אוזן התגלו כנוחות ולא לוחצות מדי, מה שמעט פוגע באטימות החיצונית שלהן. תוסיפו לכך עיצוב D לא סטנדרטי במיוחד בשוק אוזניות הגיימינג וקיבלתם רווח קטן אך בולט בחלק התחתון של האוזן, לכיוון התנוך, שם ממש אפשר להשחיל את האצבע המורה מבלי להרים את כוסות האוזן – לא אידיאלי במיוחד. התוצאה בפועל; בריחה קלה של הסאונד בעוצמות ווליום גבוהות. כעדות לכך שהסאונד מתקשה לשמור על עצמו בתוך ה-Delta S, הפעלנו את המוזיקה בווליום מקסימלי מבלי שהרכבנו את האוזניות – והן בקלות מסוגלות להפוך לרמקול נייד. מדובר אמנם בחדשות מצוינות מכיוון הסאונד האדיר, אך פחות מצד בידוד הרעשים החצי-מוצלח.

נוחות השימוש (30%)

8

כיאה לדרייברים בקוטר 50 מ"מ, ה-Delta S לא מתיימרות להיות קומפקטיות ואי אפשר להתעלם מהבולטות שלהן על ראש המשתמש. החיסרון המיידי בעניין זה הוא נושא ההרכבה לאורך זמן ומשקל גבוה גורר אחריו לרוב כאבי ראש מידיים, אם לא בשעה הראשונה אז בוודאי בתום סשן גיימינג ממושך. כאן הרגשנו טיפול נאות בנושא: משקל האוזניות עומד על 300 גרם, לא נורא כלל, והכריות מעניקות את התמיכה הרצויה. הקשת הפנימית עשויה ספוג העטוף בדמוי-עור שמעניק התנגדות נאותה. מצד כוסות האוזן קיבלנו צמד ריפודי בד נושמים ורכים מאוד, כאלה שלא לוחצים על עצמות הלחיים אבל עדיין מספקים את ההתנגדות הרצויה כדי שיישארו על האוזן. כוסות האוזן מסתובבות סביב עצמן בציר, מה שמקל טיפה על הנחתן בעורף ולא גורמת לתחושת המחנק הטיפוסית, אתגר לא פשוט כשמדובר בדרייברים כה מנופחים. במארז קיבלנו עוד צמד ריפודים עשויים דמוי-עור שפחות אהבנו, לפחות לא כאלה שהתאימו לתקופת ספטמבר הישראלי.



בכוס אוזן שמאל ממוקמים גלגלת הווליום ומתג הזזה לביטול התאורה. גלגלת הווליום מחוספסת, עם מנגנון קפיצי, כאשר סחיטה ממושכת תביא לירידה/עלייה מהירה יותר בעוצמת הסאונד – אבל אין חיווי קולי כשמגיעים לנקודת האמצע או לאחת מנקודות הקיצון. לחיצה על הגלגלת תביא להשתקת המיקרופון, שתלווה בחיווי תאורה אדום בקצה המיקרופון. כאמור, מעליו הוצב מתג ההזזה בן שלושה מצבים השולט על התאורה: התחתון יביא לכיבוי התאורה, האמצעי נשלט על ידי תוכנת Aura והעליון יגרום לתאורה לנוע בהתאם לסאונד שהמיקרופון לוכד.


אורך הכבל קצר מדי, כ-1.5 מטרים, ואם גם כונן המחשב שלכם מציע כניסת USB-C רק מאחור, תזדקקו למתאם ל-USB-A שיאפשר לכם לחבר את האוזניות לאחד מכניסות ה-USB הקדמיות. לא ברור למה ב-ASUS התקמצנו כ"כ ולא השלימו את הכבל לאורך של 2 מטרים כדי למנוע מאיתנו התעסקות עם מתאמים. אגב כבל, הוא שזור בד כמיטב מסורת הגיימינג ונחשב לעמיד יותר מעטיפת הפלסטיק הטיפוסית. חיסרון קל לכבל: הוא מחובר ישירות לכוס אוזן שמאל ואינו נתיק, כך שאם קורה לו משהו, כלומר נשחק, נקרע או נחתך בכל צורה שהיא, אין כל כך מה לעשות עם יחידת ה-Delta S שברשותכם. המיקרופון נשלף, וטוב שכך, כך שלא ייתקע לכם מול הפרצוף בכל פעם שרק תרצו להאזין למוזיקה או לעקוב אחרי סטרימר אהוב. מקל המיקרופון נוקשה דיו כדי למקם אותו מול שפתי המשתמש ולגרום להם להישאר שם.


עוברים לתאורה הצבעונית ששולבה באוזניות. תאהבו או תשנאו אותה, RGB במלוא הדרו מככב מסביב למסגרת דקה בצמד כוסות האוזן וכן מאחורי לוגו ROG המוטבע במרכז כל כוס. את האפקטים הטיפוסיים תמצאו שם: גוון סטטי, Breathing (נושם), Color Cycle, Rainbow המנצנץ ועוד, עם שליטה אפסית במהירות תנועת האפקט או בעוצמת הבהירות. בעזרת Aura Creator המתקדם תמצאו כאן את התרפיה שלכם למשחקי RGB מתקדמים: קביעת שכבות, שיוך אפקטים ל-7 אזורי תאורה בכל כוס אוזן ושילוב של אפקטים זה בזה. ניתן גם כמובן לסנכרן את התאורה עם מוצרי ROG תומכים.



מבחינת תאימות, ה-ROG Delta S תומך בפלטפורמות הפופולריות: PC, Mac, Nintendo Switch וקונסולות PS4 ו-PS5 עם המתאם המצורף – אבל תשכחו מתמיכה בקונסולה המפורסמת של מיקרוסופט, Xbox. באגף התוכנה, האוזניות מוכרות על ידי Discord ו- TeamSpeak.