סקירת wisebuy - מטהר אוויר Xiaomi Smart Air Purifier 4 שיאומי
- אפליקציה מעולה, כולל אקו סיסטם יעיל של שיאומי
- מאתר ומטהר חלקיקי PM2.5 מזהמים
- גוף סימטרי ומראה נקי
- פשוט לשימוש
- פילטר שכנראה ייצטרף להתחלף בקרוב
- אין תיעוד היסטוריה של זיהום
- כבל קצר מדי
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-Smart Air Purifier 4 מבית Xiaomi הוא מטהר אוויר המיועד לחללי מגורים ומשרדים אשר באמצעות שתי טכנולוגיות סינון, טעינה אלקטרוסטטית וסינון מכאני, לסנן ולטהר ביעילות אוויר בשטח של עד 130 מ"ר בתוך שעה. עוד במסנן: שישה מצבי עבודה, אפליקציה ייעודית, תמיכה בעוזרות ווירטואליות, מנוע המבטיח פעולה שקטה וצג OLED. זמין בצבע לבן.
מידות ה-Smart Air Purifier 4 לא שונה בנוף המסננים, הוא אולי אפילו מעט קטן ממתחריו, אבל עם רוחב ועומק 25 ס"מ, גובה 55 ס"מ ומשקל של 5.6 ק"ג, נתוניו עדיין לא ימנעו ממנו לבלוט בסלון - לא משנה איפה תציבו אותו. מידותיו הסימטריות עדיין עדיפות על לא מעט מסננים אחרים, שלפחות צורת ה"קוביה" של זה מאפשרת לדחוק אותו לפינה די נסתרת. הנראות לטעמנו לא רעה: כולו עשוי פלסטיק קשיח לבן וחריצי גריל פזורים על רובו חלקי גופו, מקדימה ומאחורה. הבנייה הייתה יכולה להיות יותר עמידה והדפיקות הקלות על גוף המסנן שמחזירות קולות חלולים לא מותירות רושם רב. מלבד המסנן, עוד במארז קיבלנו פילטר שכבר הגיע מותקן וכבל קצר מדי באורך 1.45 מטר. בקדמת גוף המסנן מסך OLED צבעוני עם צמד מקשי מגע מתחתיו, האחד משמש לכיבוי/הפעלה והשני למעבר בין מצבי סינון, עליהם יורחב בהמשך.
ב-Purifier 4 מסנן HEPA תלת שכבתי משולב פחם פעיל, "בכמות כפולה מהדור הקודם המיועד לסינון חלקיקי אבק ביעילות של עד 99.97%", לפי היצרנית. די מיישר קו עם המתחרים, גם אורך החיים של המסנן כאן צפוי לשרוד בין חצי שנה לשנה, תלוי כמובן באופי השימוש במטהר. 4 מצבי סינון מרכזיים קיימים כאן: מצב אוורור תמידי, המוגדר לפי 3 מדרגות עוצמת אוורור, מצב ידני שמאפשר לבחור עוצמת האוורור לפי גודל החדר במ"ר, בין 5 מ"ר ועד 48 מ"ר מקסימליים, מצב Sleep שמחליש את המאוורר בתמורה לביצועים שקטים יותר ומצב אוטומטי, שמעניק ליצרנית שליטה על המאווררים לפי הצורך הנוכחי.
המסנן מתיימר לאתר PM2.5, חלקיקים מזהמים בגודל של עד 2.5 מיקרון ביניהם VOC, אדי בישול, הטרנד התורן פורמלדהיד וריחות בעלי חיים - וכן מדווח על אחוזי לחות וטמפ' נוכחית. את הימצאות חלקיקי PM2.5 המכונה מציגה לפי μg/m3, כאשר נוכחות של בין 1-20μg/m3 מייצגת אוויר נקי ובריא, 21-35μg/m3 נחשבת לאיכות אוויר בינונית, 36-55μg/m3 היא רע וכל ערך מעל 55μg/m3 נחשב לאוויר באיכות גרועה.
את המסנן הצבנו במשרד פתוח וגדול יחסית, סביבות 110-120 מ"ר, בסמוך לחלון פתוח ולאורך כל היום. גם במסך וגם באפליקציה אותו μg/m3 מוצג בבירור, בערכים שנעו בעיקר בין 2 ל-5μg/m3. ניסינו לאתגר את המסנן; הפעלנו בסמוך אליו, בערך 40-50 ס"מ, זיקוק יום הולדת שבער למשך 10 שניות בערך. בתוך 10 שניות הערכים קפצו ל-65-70μg/m3. בשתי הדקות שלאחר מכן מלאכת הטיהור החלה לעבוד בעוצמה מרבית, עד שהגענו לרמת אוויר תקינה, סביבות 12-14μg/m3. בהתחשב במלאכת הזיהוי המיידי והטיהור היעיל, ה-Air Purifier 4 עבד כנדרש.
ומה לגבי החלפת פילטר? כאמור, באפליקציה תקבלו חיווי להחלפת פילטר, שגם מתועדת בכמה ימים נותרו להחלפה – בהתבסס על רמת שימוש יום-יומית כמובן. בתום שבועיים של שימוש, האפליקציה כבר הספיקה לעדכן אותנו שנותר לנו עוד 289 יום עד להחלפת המסנן. כלומר ב-14 יום שימוש במצב אוטומטי הספקנו לפי האפליקציה "לנצל" 76 ימי שימוש ובהתחשב בזה שיאומי מנופפת ב"בין חצי שנה לשנת שימוש" זה די מאכזב - ולא מן הנמנע שכבר במהלך החודשים הקרובים נאלץ להחליף פילטר בחדש. מחירו אצל היבואנית הרשמית: 189 ₪. ההחלפה פשוטה מאוד ואין כאן תופסנים או זיזים מעצבנים: פשוט מושכים את הפילטר החוצה ומכניסים אחד חדש שנכנס בקליק למקומו הייעודי. דלת הפלסטיק נסגרת גם באלגנטיות במנגנון מגנטי שמסיר את החשש משברי פלסטיק טיפוסיים.