סקירה - מסך גיימינג Philips Momentum 3000 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב Philips 24M1N3200ZA פיליפס

הטוב
  • תמיכה ב- FreeSync Premium וב-G-SYNC
  • תצוגת 165Hz תחרותית עם זמן תגובה נמוך
  • שימושי גם לעבודות משרד בסיסיות
  • תפריט OSD נוח ומבוסס ג'ויסטיק
  • תג מחיר נוח
הרע
  • רזולוציה 1080p בלבד
  • גישה לא נוחה לחיבורים
  • ללא upstream port
  • רמקולים באיכות ירודה
  • נטול פתרון תוכנה
בשורה התחתונה
עם עודף מ-1,000 שקל, Philips מציגה מסך גיימינג שבשום אופן אינו המילה האחרונה בתחום, אך בהחלט יכול להפוך לאביזר הכניסה שלכם לעולם המקצועי. קצב הריענון וזמן התגובה יעמדו בתנאים המחמירים, לפחות בתחילת הדרך, בנמצא תצוגות משחק מבוססי ז'אנרים, שני מצבים להתאמה אישית – והמסך גם בורך בפאנל IPS שישרת אתכם בזמנים שלא מוקדשים לגיימינג טהור בלבד. היכן הפשרות? הרזולוציה היא 1080p בלבד, הגישה לחיבורים הייתה יכולה להיות נוחה יותר ואין אף פתרון באגף התוכנה, מה שמחדד לנו שמסך ה-24M1N3200ZA הוא צעד ראשון וצנוע בלבד בתחום התחרותי.
הקדמה

ה-24M1N3200ZA הוא מסך גיימינג מסדרת Momentum 3000 של Philips המציע תצוגה בגודל 23.8 אינץ', פאנל IPS, רזולוציה 1080p, זמן תגובה 1ms וקצב ריענון מקסימלי של 165Hz. עוד במפרט: תצוגות מסך מבוססות ז'אנרים של משחקים, תמיכה בטכנולוגיית G-SYNC ו-FreeSync Premium, שני חיבורי HDMI וחיבור DP וצמד רמקולים מובנים. המסך זמין בצבע שחור.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

איכות התמונה (70%)

8

במפרט הטכני: פאנל IPS מציג רזולוציה מקסימלית של 1080p והמגבלה האוטומטית היא צפייה בתכנים ברזולוציה סטנדרטית בלבד, כלומר תשכחו מצפייה בווידאו או לשחק ברזולוציה 2K או 4K, כמובן. למי זה יהווה חיסרון דרמטי? כנראה לאנשי המקצוע; בין אם אתם גיימרים תחרותיים שירצו את הטקסטורות שלהן חלקות במיוחד ובין אם אתם צרכני מדיה של וידאו מחודד היטב. העניין עלול לתסכל פי כמה אם אתם מחזיקים בחומרה חזקה - אלא שהמסך מגביל אתכם. עוד במפרט: בהירות 250cd/m² בסיסית למדי שלא תעשה לכם בעיות בחדר טיפוסי, יחס ניגודיות 1100:1 וזווית צפייה של 178° כיאה לפאנל IPS.




במרחבי הצבעים תמצאו את כיסויי הטווחים הבא: NTSC 106%, sRGB 123.9% ו-Adobe RGB 90.4% ובאשר לנתוני גיימינג, נוכח קצב ריענון מקסימלי נאה של 165Hz, זמן תגובה 1ms תחת MPRT, תמיכה ב-G-SYNC בחיבור DP בלבד וכן תמיכה במתחרה מבית AMD, התכונה FreeSync Premium. המשמעות התקפה לשתי התכונות; אם אתם מחזיקים בכרטיס מסך התומך באותה טכנולוגיה, תהנו מסנכרון פריימים אדפטיבי, כזה שיידע להתאים בין קצב הפריימים של המעבד הגרפי לזה של המסך, מה שיימנע מתופעת "קריעת פריימים".


ה-24M1N3200ZA ליווה אותנו בשני רגעים מרכזיים במהלך תקופת הסקירה. בשעות היום הוא סיפק בעיקר את הצורך המשרדי, כלומר עריכת טקסטים, מענה למיילים, שיטוט באינטרנט ואולי כמה עבודות עיצוב מינימליות בפוטושופ ואילוסטרייטור. במקרים הללו תצוגת sRGB התגלה כאידיאלית; טווח הצבעים הוא הרצוי כאן, עם בהירות מיטבית לחדר המשרדי השגרתי שנכנס אליו אור סמלי מבחוץ והניגודיות נותנת את הטון כשביקשנו לראות כמה סרטוני הדרכה ביוטיוב.

כיאה לייעודו, בערב המסך שימש אותנו כמסך גיימינג. מצוידים בכרטיס המסך RTX 3060 מבית Nvidia, פתחנו ברצף משחקים בכותרי ה-Battle Royal המפורסמים Apex Legends ו-Call of Duty: Warzone. אחרי כמה הגדרות תמונה מחייבות לכל כותר, גילינו שיש לנו בעיקר חדשות טובות. קצב הפריימים גבוה ותאם ליכולות כרטיס המסך, הבהירות הנחוצה קלעה לטעמנו ופירוט הצבעים, לפחות עבור גיימינג, מספק למדי. ניסינו לבדוק את יכולות זמני התגובה ותופעת overshoot הידועה לשמצה עלולה להתרחש תחת הגדרת Fastest ב-SmartResponse. הבחנו באפקט בכמה רגעי אקשן מהירים ב- Warzone, במיוחד במפת Fortune's Keep כשצופים למשל ממגדל שמירה לעבר שכונה מוצפת בתים קטנים ורוויית אויבים, כך שכל אלמנט מקבל הצללה קטנה שעוקבת אחריו ומאוד לא מחמיאה. לפחות הורדה של רמת זמן התגובה בשלב אחד מטפלת היטב בבעיה.


התמיכה בטכנולוגיות של הסנכרון האדפטיבי מצד צמד חברות כרטיס המסך המובילות בעולם ראויה לציון. לא כל מסך גיימינג יודע לספק תמיכה גם ב-FreeSync Premium וגם ב-G-SYNC במקביל ועל כך השבחים ל-Philips, גם אם מדובר בגרסה הבסיסית-יחסית של צמד התכונות. עוד התרשמנו לטובה ממצב ה-LowBlue, שחשף את כוחו בעיקר בעריכות טקסטים בלילה, בסופי יום רווי זמן מסך – ואחרי כל כך הרבה שעות מול הצג, לא תאמינו כמה הפחתת האור הכחול במסך תקל על העיניים שלכם לפני הכניסה למיטה.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

נוחות השימוש (30%)

7.5

אל תצפו לנראות קרבית או ספורטיבית, ה-24M1N3200ZA, לא מכוון גבוה באגף האסתטיקה והמראה של המסך מאוד טכני, כשאולי רק המעמד בצורת המלקחיים מזכיר משהו שנראה כמו קשור לאווירת גיימינג. מעמד צר ומוארך מלווה את המעמד למעלה כשבסופו קרס קטן וסמלי לאיסוף כבלים. שוליים בצדדים ולמעלה בעובי 0.5 ס"מ משיגים את הסטנדרט המצופה בתחום, לא כולל 0.2-0.3 ס"מ מצד מסגרת הפלסטיק, וכבר פגשנו במסגרות יותר דקיקות. מבחינת מידות, ה-24M1N3200ZA לא בולט בנוף: כולל המעמד, גובהו 51 ס"מ, רוחבו 54 ס"מ, עומקו 21 ס"מ ומשקלו נמוך למדי, כ-3.7 ק"ג.


מבחינת חיבוריות, במסך כניסת אודיו לחיבור אוזניות, צמד כניסות HDMI 2.0 ועוד כניסת DP 1.2 בודדת. בלטה בהיעדרותה כניסת USB-B בתצורת upstream כך שלצד כניסות USB נוספות, יהפכו את המסך למיני-HUB – שימושי מאוד לגיימר הממוצע שמחזיק בכמה אביזרים אלחוטיים או כאלה שדורשים מקור מתח בתצורת USB. גם הגישה לכניסות לא הכי נכונה וממוקמת במעין מובלעת פנימית קטנה – שאמנם לא מפריעה יותר אחרי שמחברים את הכבלים הרלוונטיים, אבל כבר ראינו מקומות יותר אידיאליים של כניסות חיבורי הוידאו במסכים אחרים.


תפריט ה-OSD המובנה בתפריט מתופעל על ידי ג'ויסטיק בצדו הימיני/האחורי של המסך והגישה לשם מהירה וקלה. את הערכים הבסיסיים לשינוי התמונה תמצאו שם, כמצופה: חדות, בהירות, ניגודיות, Gamma והפעלת Pixel Orbiting אם לא תרצו צריבה של התמונה הסטטית בהיעדר פעילות. באגף מצבי התמונה המוכנים יש כאן LowBlue להפחתת הצבעים הקרים, בחירת טמפ' ספציפית מתוך שישה מצבי קור/חום וכמובן זמינה גם תצוגת sRGB.

איך לא, יש גם התייחסות לגיימינג: ניתן להפעיל את הסנכרון האדפטיבי, הפעלת ה-MPRT בכמה רמות עוצמה למניעת אפקט ghosting (אם כי לא ניתן לכוון את הבהירות במקביל), הוספת כוונת מובנית ויש גם SmartResponse לקביעת זמן התגובה התחרותי שתבקשו. יש גם התייחסות למצבי תמונה ייעודיים לז'אנרים ספציפיים: הסטה שמאלה של הג'ויסטיק תציג את הז'אנרים הפופולריים כמו FPS, RTS, מרוצים, קריאה נוחה ועוד שני פרופילים (Gamer 1/2) להתאמה אישית. קשה לומר שמצבי המשחק יהיו טובים אוניברסלית לכל סוגי המשתמשים, אך לשם כך זמינים צמד הפרופילים לקביעת הטעם האישי שלכם. למרבה האכזבה, אין אף פתרון תוכנה מצד Philips, מה שגורם לה לפגר הרבה מאחור בקטגוריית מסכי הגיימינג.


מבחינת הגמישות, ל-24M1N3200ZA יש מרחב נדיב של זוויות שימוש: תוכלו להטות את המסך אחורה כ-5°, קדימה כ-20°, לסובב את המסך כ-45° לכל כיוון, להגביהה את המסך עד כ-13 ס"מ נוספים כמקובל וניתן גם לסובב אותו על צירו עד כ-90°, כלומר מעבר לתצוגת Portrait. השימושיות לכך מצוינת והתבטאה ביום-יום נהדר. כשלא שיחקנו, הוא שירת אותנו ביעילות כמסך עבודה; הוא הציע לנו סיבוב והפך לצג שנחשף בקלות לקולגות סמוכות, סיפק את גובה המסך הרצוי במקביל לגובה העיניים שלנו ואופציית הסיבוב לצד מצוינת לעיצובים עבור מובייל או אם תרצו שיתופעל כמסך סטרימינג, למשל.

מצמד הרמקולים בהספק 3W כל אחד אל תצפו לכלום: נוכחותם מינימלית בלבד ונכון שאינם מיועדים לגיימינג, אלא שאפילו להאזנה שגרתית למוזיקה או לצפייה במדריכים ביוטיוב קשה ליהנות מהן, בעיקר בשל היעדרות מוחלטת של בס והעדפה מוגזמת לטווחים הגבוהים עם אופי צליל אנמי וצורם בווליום גבוה. כנראה הרכיב עם הפשרה המורגשת ביותר במארז.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.