סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A53 5G SM-A536E/DS 128GB 6GB RAM סמסונג
- תצוגת Super AMOLED נפלאה
- אנדרואיד 12 ישירות מהקופסה
- מאפשר הקלטת שיחות
- קצב ריענון 120Hz
- תג מחיר נוח
- טעינה בהספק 25W בלבד, ללא תמיכה בטעינה אלחוטית
- הקלטה 4K ב-30 פריימים בלבד
- לא מצליח לזהות פנים בחושך
- נטול קצב ריענון דינמי
- מגיע ללא מטען
הסלולרי A53 5G מסדרת Galaxy של Samsung מציע מסך בגודל 6.5 אינץ' עם תצוגת Super AMOLED, קצב ריענון 120Hz ורזולוציה מקסימלית +FHD. על עיבוד הנתונים אחראית מערכת השבבים Exynos 1280 בחיזוק 8GB זיכרון RAM ועוד 128GB של נפח אחסון פנימי. במערך המצלמות שולבו 4 עדשות אחורית כשהבולטת שבהן בעלת 64 מגה פיקסל והקדמית בעלת 32 מגה פיקסל. עוד במארז: סוללת 5,000mAh, טעינה מהירה בהספק 25W ועמידות בתקן IP67. זמין בצבעי שחור, לבן, תכלת ואפרסק.
חריץ ה-SIM הממוקם בתחתית הסלולרי מאפשר להשתמש בכרטיס SIM בודד וכרטיס זיכרון במקביל או שני כרטיסי SIM בלבד, בניגוד ללא מעט מכשירים סיניים שמאפשרים צירוף כרטיס SIM נוסף לצד כרטיס זיכרון. כמרומז בשמו, קיימת תמיכה ברשת הדור החמישי ובכל הנוגע לשיחות שוטפות, לא מצאנו בעיות טיפוסיות וכל שיחה שקיבלנו והוצאנו עברה כשורה. כמו לא מעט מכשירי סמסונג, גם ה-A53 מציע מקליט שיחות שמתעד את השיחות בבירור ומציע גם הקלטה אוטומטית שלא מחייבת ללחוץ על מקש ה"הקלט" בתחילת כל שיחה.
מסך ה-6.5 אינץ' בתצוגת Super AMOLED נהדרת מציג את כל קצוות הגוונים השחורים שתרצו, החדות גבוהה ויש גם כמה מצבי תצוגה שכבר התרגלנו לקבל כמו מצב חשוך, ערכת נושא אפורה, מצב "הגנה על העיניים" ושליטה על טמפ' הצבעים. בהירות מסך מקסימלית של 800nits לא הגבוהה ביותר שפגשנו, אבל מול קרני השמש של תחילת האביב יש התנגדות נאותה. הרזולוציה FHD+ היא הטיפוסית שתקבלו ברוב מכשירי הביניים וקצב ריענון 120Hz הוא לחלוטין תכונת פרימיום שמחמיאה ל-A53. לצערנו אין כאן תמיכה בקצב ריענון דינמי, אבל אפשר לצמצם את קצב הריענון ל-60Hz בתמורה לחיי סוללה יותר נדיבים.
מאחורי ה-A53 תמצאו 4 עדשות: המרכזית רחבה בעלת 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 עם מיקוד PDAF ומייצב תמונה, עדשת 12 מגה פיקסל אולטרה-רחבה עם מפתח צמצם f/2.2, עדשת מאקרו 5 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4 ועדשת עומק 5 מגה פיקסל עם מפתח צמצם זהה. מאחור עדשת סלפי רחבה בעלת 32 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2.
במכשיר שולבה סוללת 5,000mAh מנופחת והתוצאות מצוינות. דרשנו מהסלולרי את משימות היום-יום המקובלות; מענה לווטסאפים, נהיגה בווייז בת 30 דקות, עוד שעה בערך של שיטוט ברשתות חברתיות וצפייה בסוף יום בפרק שלם של "אופוריה" בנטפליקס. באמצע היום השני הגענו ל-34% וסתם כי לא רצינו לקחת סיכונים, החלטנו להטעין שוב סביבות שעה 17:00. מבחינתנו, יותר ממספיק. באותה נשימה, צריך לזכור שמדובר בסוללה חדשה לחלוטין כך שלא מן הנמנע שבתום שנת שימוש תתחילו להרגיש הדרדרות קלה וטיפוסית בחיי הסוללה.
צריך לזכור שה-Galaxy A53 הוא עדיין מכשיר ביניים וככזה, אל תצפו לחלקי מתכת מרובים אלא בעיקר לפלסטיק על סוגיו השונים – כמו גבו עם טקסטורת המט וחובבת טביעת האצבע וכן מקשי הצד. בפן החיובי, המסגרת מתכתית, השילוב של הגב עם נבחרת העדשות האחורית נאה ולמרות שמדובר בעניין של טעם אישי, ה-A53 הוא בין מכשירי הביניים היותר מרשימים שפגשנו מבחינה אסתטית, כזה שמשדר הרבה יותר מ"בינוני". בסמסונג לא נידבו בקופסה שום מגן מסך או כיסוי לסמארטפון.
המכשיר צויד בעמידות IP67 שהפתיעה אותנו לטובה: אנחנו מכירים סוגי אטימות שונים כשזה מגיע למכשירי הביניים אבל מעטים מאוד מהם מציעים את אטימות הפרימיום שלפנינו. שאפו לסמסונג. במבחן המציאות, המכשיר מסוגל לטבוע בעומק של 1 מטר למשך 30 דקות – ולצאת ללא כל נזק. גם כניסת אבק לא אמורה לפגום בתקינות המכשיר.