סקירה - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A53 5G SM-A536E 128GB 8GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy A53 5G SM-A536E 128GB 8GB RAM סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A53 5G SM-A536E 128GB 8GB RAM סמסונג

הטוב
  • תצוגת Super AMOLED נפלאה
  • אנדרואיד 12 ישירות מהקופסה
  • מאפשר הקלטת שיחות
  • קצב ריענון 120Hz
  • תג מחיר נוח
הרע
  • טעינה בהספק 25W בלבד, ללא תמיכה בטעינה אלחוטית
  • הקלטה 4K ב-30 פריימים בלבד
  • לא מצליח לזהות פנים בחושך
  • נטול קצב ריענון דינמי
  • מגיע ללא מטען
בשורה התחתונה
לא מעט מתכונות ה-Galaxy A53 5G מבית Samsung רומזות על רצונו להשתייך לקטגוריית הסלולריים היוקרתיים: קצב ריענון 120Hz, נראות נאה, סוללה שמחזיקה כמעט יומיים מלאים והשגנו גם כמה תמונות נהדרות בזכות מערך צילום בן 4 עדשות. אלא שלא הכל נוצץ וכמה נתונים בעייתיים החזירו אותנו למציאות: טעינה בהספק 25W רחוקה מסטנדרט הפרימיום, סורק פנים פספס אותנו לחלוטין בשעות הערב והיעדרו של קצב ריענון דינמי יגרום לכם לבחור בין חווית שיטוט חלקה או חיי סוללה ארוכים. גם על הביצועים היו לנו הערה או שניים - אבל זו המשוואה הקלאסית כשבוחרים במכשיר ביניים, אשר הוגן גם לזכור, מתומחר בחצי ממכשירי הדגל.
הקדמה

הסלולרי A53 5G מסדרת Galaxy של Samsung מציע מסך בגודל 6.5 אינץ' עם תצוגת Super AMOLED, קצב ריענון 120Hz ורזולוציה מקסימלית +FHD. על עיבוד הנתונים אחראית מערכת השבבים Exynos 1280 בחיזוק 8GB זיכרון RAM ועוד 128GB של נפח אחסון פנימי. במערך המצלמות שולבו 4 עדשות אחורית כשהבולטת שבהן בעלת 64 מגה פיקסל והקדמית בעלת 32 מגה פיקסל. עוד במארז: סוללת 5,000mAh, טעינה מהירה בהספק 25W ועמידות בתקן IP67. זמין בצבעי שחור, לבן, תכלת ואפרסק.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

חריץ ה-SIM הממוקם בתחתית הסלולרי מאפשר להשתמש בכרטיס SIM בודד וכרטיס זיכרון במקביל או שני כרטיסי SIM בלבד, בניגוד ללא מעט מכשירים סיניים שמאפשרים צירוף כרטיס SIM נוסף לצד כרטיס זיכרון. כמרומז בשמו, קיימת תמיכה ברשת הדור החמישי ובכל הנוגע לשיחות שוטפות, לא מצאנו בעיות טיפוסיות וכל שיחה שקיבלנו והוצאנו עברה כשורה. כמו לא מעט מכשירי סמסונג, גם ה-A53 מציע מקליט שיחות שמתעד את השיחות בבירור ומציע גם הקלטה אוטומטית שלא מחייבת ללחוץ על מקש ה"הקלט" בתחילת כל שיחה.



רמקולים הסטריאו בסלולרי לא מביאים בשורה גדולה מדי אבל גם לא מאכזבים; ספיקר בסיסי, פשוט וטוב. למרבה האכזבה, אין כניסת 3.5 מ"מ בנמצא. מבחינת קישוריות, יש תמיכה ב-NFC כך שתוכלו לשלם באמצעות הסלולרי בצורה אלחוטית, בלוטות' נוכח כמובן אבל אין תמיכה ב-WiFi 6, באופן די מפתיע.

כרטיס SIM
Subscriber Identity Module: כרטיס זיכרון אלקטרוני, המכיל את פרטי המנוי הסלולרי, רשימת שמות ומספרי טלפון ואף הודעות טקסט. SIM שייך לתקן של רשתות סלולר מסוג GSM, והמקבילה שלו ברשתות דור שלישי מסוג UMTS הוא USIM ((Universal Subscriber Identity Module.

נוחות השימוש (35%)

8.5

מסך ה-6.5 אינץ' בתצוגת Super AMOLED נהדרת מציג את כל קצוות הגוונים השחורים שתרצו, החדות גבוהה ויש גם כמה מצבי תצוגה שכבר התרגלנו לקבל כמו מצב חשוך, ערכת נושא אפורה, מצב "הגנה על העיניים" ושליטה על טמפ' הצבעים. בהירות מסך מקסימלית של 800nits לא הגבוהה ביותר שפגשנו, אבל מול קרני השמש של תחילת האביב יש התנגדות נאותה. הרזולוציה FHD+ היא הטיפוסית שתקבלו ברוב מכשירי הביניים וקצב ריענון 120Hz הוא לחלוטין תכונת פרימיום שמחמיאה ל-A53. לצערנו אין כאן תמיכה בקצב ריענון דינמי, אבל אפשר לצמצם את קצב הריענון ל-60Hz בתמורה לחיי סוללה יותר נדיבים.



עוברים לעיבוד הנתונים: מערכת שבבים Exynos 1280 מחוזקת במעבד גרפי Mali-G68, זיכרון RAM 8GB ולא צריך יותר מזה למשימות משרד שגרתיות וגם הפעלת משחקים כבדים כמו Call of Duty Mobile או PUBG הם דבר שבשגרה, עם טעינת מסכים מהירה וביצועים זריזים. על דבר אחד התקשינו לסלוח: ל- A53יש נטייה לא מוסברת להיתקע קלות בתפריטי המערכת וכך גם החלה של פקודות מסוימות גורמת למסכי "עיכול נתונים" קצרים אך מורגשים. אפקט דומה הרגשנו בעליית משחקים כבדים במיוחד. במבחן GeekBench 5 קיבלנו 730 ב-Single-Core ו-1858 נקודות ב-Multi-Core, תוצאות בינוניות ופגשנו במספיק מכשירי ביניים שהרשימו יותר. עוברים לבדיקות הגיימינג של 3DMark: במבחן Sling Shot הבסיסי קיבלנו 4511 נקודות וב-Wild Life קיבלנו 2292 נקודות. גם כאן הכרנו תוצאות יותר מוצלחות – אבל בסך הכל נתונים שמיישרים קו עם מכשיר ביניים ממוצע.


ה- A53 מגיע עם אנדרואיד 12 ישירות מהקופסה, בלי המתנות מעצבנות או הבטחות מעורפלות מצד היצרנית. ממשק One UI 4.1 של סמסונג מכסה את מערכת ההפעלה ומשתמשי סמסונג בעבר ובהווה לא יזדקקו לשום עקומת למידה. החלק הרע בסיפור היא כמות האפליקציות המיותרת והלא-פרופורציונלית שתחכה לכם בתום ההתקנה הראשונית, בעיקר כלים מבית סמסונג, משחקים ופרסומות במסווה של "עזרים". אל דאגה, את הרוב המוחץ תצליחו להסיר מהמערכת לצמיתות. אם להאמין להבטחות של סמסונג, גם גרסאות אנדרואיד בשלוש שנים הקרובות ייתמכו בסלולרי זה - מכובד. נפח אחסון בסך 128GB מותיר מעט מאוד למשתמש, בטח אם מתחשבים באפליקציות הפופולריות התובעניות ובקבצים האישיים שלכם שאולי תרצו בטלפון שלכם. החדשות הטובות הן שיש אופציה להרחבה, עד כ-1TB נוספים באמצעות כרטיס MicroSD.



מקנחים באבטחה: ב-A53 שולבו שני חיישנים ביומטריים, סורק טביעת אצבע וסורק תווי פנים. שניהם מוצלחים ומזהים היטב ברוב הזמן - אלא במקביל גילינו ששילוב של שניהם ממקסם את יכולותיהם יחדיו. מה הכוונה? כשנבחן לבדו, סורק טביעת האצבע מגיב במהירות, אלא שלעיתים מספק שיהוק מערכת קל שגורם למסך לעלות באנימציה קטועה קלות. כשהוספנו את הפנים שלנו למערך הזיהוי, האפקט המדובר הפסיק להופיע – למרות שכמעט תמיד הצמדנו את הפנים למסך במקביל להנחת האצבע על החיישן. כלומר הרגיש לנו שכשחיישן הפנים נכנס לפעולה, מלאכת הזיהוי המשולבת הפכה להרבה יותר חלקה. חיסרון שאולי מובן מאליו בקטגוריית הביניים אבל חשוב לציין: החיישן לא הצליח לזהות את תווי הפנים שלנו בחושך. במקרים הבודדים שהוא בכלל איתר פנים, הזיהוי נכשל ונדרשנו להזין את האצבע שלנו.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

8

מאחורי ה-A53 תמצאו 4 עדשות: המרכזית רחבה בעלת 64 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 עם מיקוד PDAF ומייצב תמונה, עדשת 12 מגה פיקסל אולטרה-רחבה עם מפתח צמצם f/2.2, עדשת מאקרו 5 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4 ועדשת עומק 5 מגה פיקסל עם מפתח צמצם זהה. מאחור עדשת סלפי רחבה בעלת 32 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2.




התחלנו בצילומי יום והתוצאות מצוינות. מפרט גוונים מרשים בצילום נוף עם הרבה גווני ירוק וחום תועדו היטב, עם נטייה לכהות קלה אך מציאותית. בתמונה אחרת השמיים נתפסו נהדר באפרוריות שלהם ולא עברו תאוצת גוונים מלאכותית. בצילום פרחים סגולים התגלתה חדות גבוהה ופירוט ראוי לציון. צילומי המאקרו פחות הרשימו, כמו לא מעט מכשירי ביניים אחרים, והמיקוד התאמץ אך ללא הצלחה לאתר את האובייקט המבוקש, מה גם שהופיעו חידודי יתר שהפכו את התמונה לכמו-מצוירת.



בתנאי תאורה פחות אידאליים, הופקו תמונות סבירות בלבד: ישנו ניצול חלקי של תאורת הפנסים ולא תוכלו להתחמק מההילה המעצבנת שמאפיינת עדשות פחות מוצלחות. בתמונות שכן התרשמנו מהן לטובה הופיעו שמיים בגווני כחול מחמיאים ויש גם מריחת פיקסלים קלה בלבד שאפשר לחיות איתה. תופעת חידוד יתר לצערנו מאפיינת גם את עדשות ה-A53 ולמרות הכניסה למצב צילום בלילה, את רוב הטקסטורות בתמונות שצילמנו אפיין אפקט "ציור שמן" ומספיק להתמקד ממש מעט בתמונה כדי להבחין בהשלמות דיגיטליות.



באשר ליכולות הוידאו, אל תצפו לחדשות מרעישות וה-A53 מיישר קו עם סטנדרט הביניים, אולי אפילו מנמיך ציפיות לעומת כמה מתחרות: מאחור תמצאו הקלטה ברזולוציה מקסימלית של 4K ב-30 פריימים בשנייה או 1080p ב-60 פריימים בשנייה. כאמור, הקלטה בסיסית ומקובלת בקטגוריה בו ה-A53 מתחרה.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8

במכשיר שולבה סוללת 5,000mAh מנופחת והתוצאות מצוינות. דרשנו מהסלולרי את משימות היום-יום המקובלות; מענה לווטסאפים, נהיגה בווייז בת 30 דקות, עוד שעה בערך של שיטוט ברשתות חברתיות וצפייה בסוף יום בפרק שלם של "אופוריה" בנטפליקס. באמצע היום השני הגענו ל-34% וסתם כי לא רצינו לקחת סיכונים, החלטנו להטעין שוב סביבות שעה 17:00. מבחינתנו, יותר ממספיק. באותה נשימה, צריך לזכור שמדובר בסוללה חדשה לחלוטין כך שלא מן הנמנע שבתום שנת שימוש תתחילו להרגיש הדרדרות קלה וטיפוסית בחיי הסוללה.



החלק המאכזב באגף הסוללה הוא היעדרה של טעינה מהירה-באמת. המכשיר שלפנינו תומך בטעינה בהספק של 25W בלבד, שהיא בהחלט לא איטית, אבל רחוקה מלהציע את ה-35W שמציעות לא מעט מתחרות, שלא לדבר על 65W של הסלולריים בקטגוריית הפרימיום ועוד כמה בקטגוריה בה ממוקם הטלפון שלפנינו. עוד חיסרון מעצבן: בסמסונג בחרו שלא לצרף מטען בקופסה. עוברים לביצועים ועם מטען 65W שהיה ברשותנו, בתום חצי שעת טעינה צברנו כ-21% אחוזי סוללה ובתום שעת טעינה הגענו ל-43% בסך הכל, זמני טעינה עגומים. ברור שמטענים אחרים יכולים לספק ביצועים עדיפים, אלא שבהיעדר מטען מקורי מצד היצרנית, בחנו לבחון את הנושא מול מטען גנרי שנקלע לדרכנו. ה-A53 אינו תומך בטעינה אלחוטית.

עמידות (10%)

9

צריך לזכור שה-Galaxy A53 הוא עדיין מכשיר ביניים וככזה, אל תצפו לחלקי מתכת מרובים אלא בעיקר לפלסטיק על סוגיו השונים – כמו גבו עם טקסטורת המט וחובבת טביעת האצבע וכן מקשי הצד. בפן החיובי, המסגרת מתכתית, השילוב של הגב עם נבחרת העדשות האחורית נאה ולמרות שמדובר בעניין של טעם אישי, ה-A53 הוא בין מכשירי הביניים היותר מרשימים שפגשנו מבחינה אסתטית, כזה שמשדר הרבה יותר מ"בינוני". בסמסונג לא נידבו בקופסה שום מגן מסך או כיסוי לסמארטפון.


המכשיר צויד בעמידות IP67 שהפתיעה אותנו לטובה: אנחנו מכירים סוגי אטימות שונים כשזה מגיע למכשירי הביניים אבל מעטים מאוד מהם מציעים את אטימות הפרימיום שלפנינו. שאפו לסמסונג. במבחן המציאות, המכשיר מסוגל לטבוע בעומק של 1 מטר למשך 30 דקות – ולצאת ללא כל נזק. גם כניסת אבק לא אמורה לפגום בתקינות המכשיר.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.