סקירה - שואב אבק Yeedi Mop Station ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Yeedi Mop Station

הטוב
  • אפליקציה פשוטה ובעברית
  • מאפשר ניקוי וקרצוף רטוב
  • מערכת לניקוי עצמי
  • שקט באופן יחסי
  • איכות שאיבה
הרע
  • התמצאות במרחב לוקה בחסר
  • ניקוי תחנת העגינה לא נוח
  • קרצוף ללא חומרי ניקוי
  • צריכת מים גבוהה
  • אפליקציה איטית
  • ללא חיישני לייזר
בשורה התחתונה
ה-YEEDI מציג התקדמות וקפיצה של חצי מדרגה לעומת השואבים הרובוטיים הרגילים בכל הנוגע לשטיפה רטובה של הרצפה. הוא משווק כשוטף שואב רובוטי ולא להפך בזכות שתי כריות קרצוף אקטיביות המסתובבות על הרצפה במשך השאיבה, ועל כן, הוא מציג יכולות שטיפה וקרצוף מתקדמות, יותר 'מסתם' העברת מטלית מיקרופייבר כמו אצל המתחרים. בשל העובדה שלא ניתן להוסיף חומרי ניקוי למים הנקיים, הוא לא באמת יחליף את מלאכת הספונג'ה השבועית ולא יעניק ריח נעים של ניקוי. איכות השאיבה מספקת בהחלט גם אם היא לא יונקת רצפות, והיעדר חיישני ניווט מתקדמים כמו לייזרים או IR, גורם לו להתנגש בחפצים מדי פעם ולהתקשות בניווט. מחירו הגבוה יחסית הופך אותו לכדאי לרכישה רק אם אתם חייבים את הדור הבא של השואבים הרובוטיים, גם אם הוא אינו בשל במלואו.
הקדמה

ה-YEEDI הוא שואב שוטף רובוטי המגיע עם תחנת ניקוי וטעינה, שבה המברשות נשטפות ונרטבות בעזרת זרמי מים היוצאים ונכנסים לשני מיכלים שונים. השואב והתחנה מגיעים בצבע לבן, עוצמת השאיבה עומדת על 2500Pa, חיי הסוללה מספקים זמן שאיבה של עד 2.5 שעות והוא מתאים למגוון רחב של רצפות, פרקטים ושטיחי גומי. באפליקציה התואמת ודוברת העברית ניתן לבחור בין כמה רמות שאיבה ושטיפה, ולהגדיר מגוון רחב של הגדרות.


איכות השאיבה והסינון (50%)

8

על אף שדף הנתונים מציג עוצמת שאיבה סבירה וממוצעת, כ-2500Pa לעומת 4,000Pa בממוצע בקרב השואבים החזקים, במשך זמן הסקירה לא נתקלנו בנחיתות כוח או בחוסר בעוצמת שאיבה, כל עוד מדובר על שאיבה יומימית רגילה ופשוטה. פה פירורי חלה שנפלו על הרצפה, שם קצת חול שנכנס הודות לימי האובך, ומצבורי אבק מתחת למיטה ולספות.


ה-YEEDI שאב את הרצפה ואת שטיחי הגומי במטבח בצורה טובה ומספקת, כאשר במהלך הסקירה העוצמה הייתה האמצעית - פשרה שבין רעש סביר בהחלט לבין כוח יניקה מספק. עם שיער ארוך הוא קצת יותר מסתבך, ורוב השיער מתלפף סביב המברשת הצדדית, כך שצריך מדי כמה ימים לשחרר את השיער שנלכד ולא הועבר למברשת הגדולה.

בכל הנוגע לשאיבה במקומות צרים או קטנים, בעיקר כאשר מדובר על חול, קמח או אבק מפוזר, פיזור האוויר הצדדי של ה-YEEDI מעיף לכל עבר את הלכלוך שטרם נשאב, כך שלפעמים היה צורך להפעיל את השואב פעמיים על אותו מקום (יש אופציה אוטומטית באפליקציה).



עיקר מאמצי השיווק והפרסום של ה-YEEDI, ואולי זו גולת הכותרת שלו, היא האופציה לקרצוף ושטיפה עמוקה של הרצפות והפרקטים, עם זיהוי אוטומטי של שטיח ומעבר לצידו ללא הרטבתו (מאפשר שאיבה בלבד של שטיחים). בשונה משאר השואבים השוטפים הרובוטיים, כאן אין מטלית מיקרופייבר שעוברת על הרצפה בצורה סטטית או רוטטת, אלא מדובר בשתי מברשות עגולות המתחברות לשואב, ומסתובבות בלחץ המדמה ניגוב עם מגב ידני (180 פעמים בדקה, לחץ של 10 ניוטונים).

הרעיון על הנייר טוב בהחלט, אך בשטח ישנם כמה חסרונות שרצוי לפתור בדגם הבא. ראשית, מיכל מים בגוף השואב קטן ומכיל רק 200 מ"ל, והמברשות נרטבות בתחנת הניקוי המאחסנת שני מיכלי מים ענקיים. בשונה משאר השואבים המטפטפים בצורה איטית את המים שמאוחסנים בתוך השואב, ה-YEEDI נדרש בכל כמה דקות לחזור לתחנת העגינה לניקוי המברשות והרטבתן מחדש. זה אולי טוב כאשר מדובר בדירה קטנה, אבל כאשר מדובר על דירה יותר גדולה עם מספר חדרים, זה יוצר מצב מסובך. כך למשל, השואב לא יודע להרים את המברשות אם בחרנו לשטוף רק בחדר אחד - המברשות ירטיבו את כל המסלול על הרצפה עד הגעת השואב לחדר הנבחר, ובדרך לשם הן גם מתלכלכות וגם מתייבשות. אם תחנת העגינה ממוקמת רחוק מהחדר הנבחר, השואב ירוץ כל כמה דקות קטנות לנקות ולהרטיב מחדש את המברשות. ולאחר כל זה, הוא מאבד כמה מ"ל של מים ממיכל המים המוצמד לגבו במהלך הנסיעה.



בנוסף, אין אפשרות להוסיף חומרי ניקוי למיכל המים הנקיים, כך שהניקוי מתבצע רק עם מים. YEEDI כבר שילבה כאן מברשות מקרצפות, אז חבל שלא ניתן להכניס קצת ריח או אפקט ניקיון אמיתי. חוץ מזה, הבחירה בצבע לבן למברשות המקרצפות קצת בעייתי - כבר אחרי השימוש הראשון הן הפכו לאפורות וחבל. חשוב להדגיש כי המברשות המסתובבות מעט בולטות מהשואב עצמו, במטרה להגיע לפינות, לפאנלים ולשאר מקומות שבהם קשה או בלתי אפשרי להגיע בעקבות העיצוב העגול של השואב.

השטיפה עצמה או הקרצוף מתבצעים בצורה טובה אך לא מעולה או מושלמת. ה-YEEDI כן משאיר פס לח מאוד שמתייבש לאחר זמן קצר בדומה לשוטפים רובוטיים אחרים, אך כאן יש תחושה של רטיבות קצת יותר גדולה, במיוחד כאשר בוחרים בעוצמת שטיפה מירבית. השטיפה העמוקה מתאימה לניקוי של טיפות קפה או מיץ שנשפכו, אבל מדובר על טיפות בודדות ולא על כוסות שלמות, שכן השואב לא יודע לשאוב מים או נוזלים. הוא ינקה ויעלים כתמים שחורים מהרצפה שנוצרו בעקבות דריכה על טיפות מים, אבל לנקות בוץ או רוטב זה ממש לא הייעוד שלו, מכיוון שהוא ימרח את הלכלוך בחזרה לעמדת העגינה והשטיפה בכל הבית.

מכאן שהשטיפה והקרצוף שלו אולי נמצאים חצי שלב מעל ליכולות של שואב שוטף רובוטי ממוצע, אך הוא בשום אופן לא יכול להחליף את מלאכת הספונג'ה או מעבר שבועי עם שואב שוטף ידני אמיתי כדוגמת ביסל, הייזרו ושות'. הוא כן יוכל לשמר את הניקוי השבועי, במיוחד כאשר יש בבית ילדים קטנים או בעלי חיים מנשירי פרווה, או יוכל לרווח את זמני הספונג'ה שלכם.

נוחות שימוש (35%)

7.5
הדבר הראשון אליו שמנו לב מהשימוש הראשון הוא צריכת מים גבוהה כדי שהשואב יתחיל לעבוד. בתחנת העגינה והשטיפה ישנם שני מיכלים בנפח 3.5 ליטר כל אחד, עם חלוקה למיכל של מים נקיים ומים מלוכלכים. את מיכל המים הנקיים כמעט ומוכרחים למלא את עד הסוף, מכיוון שהמים משמשים גם להרטבת המברשות וגם לניקוי המברשות כל כמה דקות עם חזרת השואב לתחנה.



לא פעם קרה לנו שמילינו רק כשני ליטר מים, והשואב הקפיץ לנו הודעה באפליקציה שנגמרו המים - זאת באמצע ניקוי הבית (מלווה גם בתאורת LED אדומה בתחנת העגינה). מכאן שאם בכוונתכם להפעילו כל יום או יומיים כולל שטיפה, והדירה שלכם גדולה מ-60 מטר למשל, חשבון המים שלכם יגדל באופן יחסי. ב-VIOMI ALPHA 2 PRO למשל, מיכל המים שנמצא על גבי השואב מכיל כ-320 מ"ל בלבד, והספיק לנו לכל אורך הניקוי, כאשר ההגדרה הייתה על שטיפה עמוקה. ב-YEEDI, מיכל המים שעל גבי השואב מכיל רק 200 מ"ל.

צריכת המים הגבוהה מצריכה גם משמעת עצמית ודאגה שבכל רגע נתון יהיו מספיק מים נקיים לתחילת הפעולה. תרצו להפעיל את השואב לפני חזרתכם הביתה? דאגו למלא את מיכל המים עד הסוף לפני היציאה מהבית, אחרת השואב ישאב בלבד ולא ישטוף. בסמוך למיכל המים הנקיים, נמצא מיכל המים המלוכלכים, שאליו נשאבים המים שניקו את המברשות, והמים שאיתם ניקיתם את מקום חנייתו של השואב. אם שכחתם לרוקן את המיכל הזה, האפליקציה תקפיץ לכם הודעה שכדאי לעשות זאת בהקדם.



בעזרת מברשת הדומה למברשת של אסלות (ממוקמת בתוך התחנה ויש לשלוף אותה), יש לנקות את מקום חנייתו של השואב בסוף השטיפה שלו. לחיצה על כפתור המברשת (כפתור שמאלי הממוקם על תחנת הטעינה) מוציאה את השואב מהמקום, מחדירה מים למגש שבו מתנקות המברשות, ועליכם להתוכפף ולנקות ידנית את המשטח. בסיום הניקוי, התחנה שואבת את המים היישר למיכל המים המלוכלכים, כך שרצוי לעשות את זה בסוף כל פעולה, אחרת הפעמים הבאות ילוו בריח לא נעים.
לאחר הניקוי של המברשות בפעולה שמדמה מכונת כביסה (מים נקיים, סיבובים רבים לדקה), משבי אוויר ייבשו את המברשות בפעולה שאורכת כ-6 שעות. היא כמעט ולא מרעישה, והיא אמורה לדמות פעולת ייבוש כביסה.

גודלו של מיכל האבק סביר יחסית ומכיל 300 מ"ל, ובהיעדר תחנת ריקון אוטומטית, זה אומר שלפחות פעם בשבוע צריך לרוקן את המיכל, אם מדובר בבית קטן יחסית ונקי מפרוות חיות או שיער ארוך. ריקון המיכל לאשפה מתבצע בצורה נוחה יחסית - יש לשלוף את המיכל מגבו של השואב, לפרק את המברשות, להרים את ידית האחיזה המתקפלת ולשחרר את הנצרה האדומה. מדי פעם מומלץ גם לנקות במים את המיכל ואת פילטר ה-HEPA שמורכב עליו. לתחזוקה השוטפת החברה הוסיפה גם מברשת דקה עם סכין לחיתוך וניקוי שיער ולכלוכים אחרים, והיא נמצאת על גבי מיכל האבק.

האפליקציה הצמודה ל-YEEDI דוברת עברית מלאה וגם התרגום בה סביר ביותר, עם יישור לשמאל ולא לימין. הצימוד הראשוני ארך 3 דקות בערך וכמו תמיד כולל מתן אישורים שונים וסיסמת ה-WIFI, אך כל התהליך מלווה בהוראות ברורות וקלות. השואב עצמו מדבר באנגלית ומדווח על תקלות או על סטטוס עבודה, וחבל שהוא לא דובר עברית כמו ה-S7 של רובורוק.



האפליקציה מאפשרת הגדרת הגדרות שונות והתאמות אישיות לפי רצון המשתמש, כולל ניקוי אזורים או חדרים, שליטה על עוצמות שאיבה ושטיפה, תכנון לו"ז, סטטוס חלקי חילוף, היסטורית ניקוי, ביטול וחזרה לתחנת הטעינה, עדכוני גרסה ועוד. האפליקציה עצמה דיי איטית בתגובות שלה, וגם בניטור בשידור חי של השואב במפה היא לוקה קצת בחסר, ובעיקר סובלת מעיכובים מוחשיים. משהו שעדכון תוכנה יכול לפתור. חוץ מזה, אין אופציה לניווט ידני של השואב מהאפליקציה אם רוצים להגיע לנקודה ספציפית בבית.

המיפוי הראשוני ארך הרבה מאוד זמן - כשעתיים לדירה של בערך 95 מטר עם 4 חדרים, פועל יוצא של היעדר חיישני ניווט מתקדמים, והסתמכות על מצלמה המופנת לתקרה, ועוד חיישן קדמי (במפר) מסורתי שנתקל בדברים. קצת חבל שהחברה לא שילבה כאן חיישני ניווט מתקדמים, כי השואב נתקל יחסית בהרבה דברים, מסתבך בכבלים ומנווט פחות טוב מהשואבים מהדורות האחרונים. בהמשך לכך, השואב לא פעם נשרט מכיוון שאין לו חיישן גובה, וניסה להיכנס מתחת לארונות ושידות נמוכים. על אף שיש ממ"ד בדירה, הוא לא הצליח לעלות את המדרגה הקטנה שיש בכניסה, והוא פשוט ויתר על החדר הזה.

לאחר המיפוי הראשוני, סימנו אזורים אסורים לניקוי באפליקציה, מה שפחות התאים ל-YEEDI בפעמים הראשונות. הוא התעקש לחזור אל אותם אזורים וגרם להסתבכות עם כבלים מסוגים שונים במברשות שלו. רק לאחר שהגדלנו את האזור האסור לניקוי, העניין נפתר.



ה-YEEDI כולל 4 מברשות שונות: מברשת צדדית, שתי מברשות קרצוף ומברשת סיליקון ראשית, קטנה מהממוצע. מכאן שגם פחות אשפה ולכלוך נכנסים אליה, ויש לשמור על כשירות גבוהה שלה, כולל תחזוקה של ניקוי והוצאת שיער תקוע. בערכה תקבלו עוד 2 מברשות קרצוף, מברשת לניקוי התחנה, ורצועות לחסימת מדרגות או חדרים. השואב והתחנה מגיעים בצבע בלבן למעט הפגוש הקדמי של השואב, והמכסה העליון שלו עשוי זכוכית, מה שהופך אותו לכבד יחסית (16.7 ק"ג). על תחנת העגינה נמצאים 3 כפתורים - בית המסמל חזרה של השואב לתחנה, כפתור PLAY המסמל התחלה ועצירת ניקוי, וכפתור בצורת מברשת המפעיל את מערכת הניקוי העצמי. על גבי השואב ישנו כפתור אחד עם כמה תפקידים: לחיצה קצרה תתחיל ותעצור פעולת ניקוי, ולחיצה ארוכה תחזיר את השואב לתחנה.

עם סוללה בקיבולת 5200mAh, ה-YEEDI מספק זמן ניקוי של עד שעתיים וחצי, תלוי בעוצמת השאיבה והשטיפה. לטענת החברה, הסוללה אמורה להספיק לניקוי ושטיפה של דירה בגודל 110 מ"ר. בכל אופן, במהלך הסקירה לא נתקלנו במצב בו השואב חיסל את הסוללה, ותמיד נשארו עוד רזרבות לניקוי נוסף. זמן הטעינה עומד על 6 שעות ארוכות.
קיבולת
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

8
ה-YEEDI בנוי ממסגרת פלסטיק, עם שכבת זכוכית בחלק העליון, מה שמשדר יוקרתיות מסוימת והופכת את השואב לכבד. כפי שנכתב בשורות מעלה, היעדר חיישן גבוה גרם לכמה שריטות בחלק העליון של הטמבון הקדמי בעקבות כניסה לא זהירה מתחת לארונות ושידות. מלבד זאת, איכות החלקים והאביזרים טובה יחסית, עם פלסטיק לא חלול או מצועצע. המברשת הצדדית נרטבת לעיתים במעבר על פס לח, מה שהופכת אותה לפחות יעילה, ותוך זמן קצר הקצוות שלה התחילו להתפזר לצדדים. את החלפים (מברשות ופילטר) יש להחליף כל כמה חודשים, בהתאם למצב בשטח ולמה שהאפליקציה מעדכנת. מיכלי המים בתחנה עשויים מפלסטיק ממוצע ומשדרים חוסן מסוים.