סקירה - מחשב נייד Lenovo Yoga 9 14IAP7 82LU002EIV ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga 9 14IAP7 82LU002EIV

הטוב
  • רמקול שפונה אל המשתמש בכל תצורה
  • מצלמת רשת איכותית ממהמוצע
  • גוף מתכתי ועיצוב מנקר עיניים
  • חיי סוללה ארוכים
  • מסך OLED מצוין
הרע
  • ציפינו ליותר מביצועי המעבד מהדור ה-12
  • מסך מבריק מאוד, מקשה לעבוד בחוץ
  • כרטיס מסך בסיסי
  • תג מחיר גבוה
בשורה התחתונה
לא הרבה מחשבים ניידים תפסו את תשומת ליבנו כמו ה-Yoga 9 מבית Lenovo והמראה המרשים שלו בהחלט תרם לכך. תוסיפו תצוגת OLED מהפנטת וחיי סוללה נפלאים וקיבלתם מחשב שכיף להפוך אותו לבית קולנוע קטן נייד. מביצועי הדור ה-12 של מעבד ה-i7 ציפינו ליותר אבל במשימות היום-יום הוא עומד בציפיות. ממטלות מתקדמות יותר או גיימינג תאלצו לשכוח, בהיעדר כרטיס מסך מקצועי וגם תג המחיר שלו הוא משהו שצריך לתת עליו את הדעת. בסופו של יום, זהו לפטופ עבודה נהדר שגם נראה מצוין ועם פשרות מעטות.
הקדמה

ה-Lenovo Yoga 9 14IAP7 הוא מחשב הנייד בגודל 14 אינץ' מסוג 2 ב-1 עם תצוגת OLED ברזולוציה 4K, מעבד i7 מהדור ה-12, עם זיכרון RAM בסך 16GB ונפח אחסון 500GB מסוג SSD. עוד במארז: מערך בן 4 רמקולים מבית Bowers & Wilkins, הבטחה לחיי סוללה ארוכים עם תמיכה בטעינה מהירה, חיבוריות מתקדמת ואבטחה ביומטרית כפולה. זמין בצבע אפור ושמפניה.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

ביצועים (35%)

9

המחשב חמוש במעבד i7-1260P, זיכרון RAM בסך 16GB ויש גם כונן SSD של 512GB בחיבור PCIe 4.0 והדבר הראשון שהרשים אותנו היו ביצועי הקריאה/והכתיבה המהירים בזמן כשהעברנו קבצי MKV מגושמים למחשב באחד ימי הסקירה. תוצאות מבחני CrystalDiskMark לא הראו משהו אחר: MB/s 6,476 קריאה ו-4,116MB/s אלו נתונים מצוינים שמשאירים אבק להרבה כוננים מדור ה-PCI הקודם.




במבחן העיבוד של Geekbench 5 קיבלנו 1106 נקודות ב-Single-Core ו-7593 נקודות ב-Multi-Core שהם גבוהים יותר ממעבדי הדור ה-11 אבל ציפינו לתוצאות יותר מחמיאות. את החגיגה מקלקל כרטיס מסך מובנה בלבד, כזה שאולי יאפשר לכם לערוך קלות בפוטושופ ולערוך סרטונים בסיסיים אבל תשכחו מגיימינג בקצב פריימים גבוה או מידול תלת ממדי כבד. בשוטף לא ציפינו לא בעיות ואכן לא חווינו: האתחולים זריזים, תוכנות כבדות עולות ברגע ועל יישומים כמו כרום, זום, דיסקורד ושאר עורכי סאונד קלים אין מה לדבר - הכל עולה נהדר ומתופעל ברגע.

כרטיס מסך
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.

איכות התצוגה (15%)

8.5

מסך בגודל 14 אינץ' סוחט את המקסימום עם תצוגת 2.8K המתבטאים ב-1800X2880 פיקסלים שהם לטעמנו יותר ממה שצריך עבור מסך שנחשב לקטן יחסית. פאנל ה-OLED נהדר לצפיית כל סוגי התכנים, מטריילרים ביוטיוב ועד לסרטוני הדרכה מקצועיים ב-Vimeo, בזכות ניגודיות מצוינת והפרדה מדויקת של גווני שחורים שכיף להבחין בהם. על הנייר קיימת גם תמיכה ב-100% DCI-P3, HDR 400 ועזר Dolby Vision עומדת לרשות המשתמש כדי ליהנות מווידאו חי יותר שמואץ מלאכותית.



החיסרון היחיד והמהותי ביותר בתצוגה? היא מבריקה (glossy) להחריד, מה שידרוש מכם להגביר את הבהירות למקסימום ובכך לסבול מחיי סוללה נחותים משמעותית. חיסרון בלתי נפרד שתואם לעניין היא הבהירות המקסימלית בסך 400nits שאמנם הספיקה לנו במשרד אבל תשכחו מלהסתובב עם המחשב בחוץ וכאשר מעט תאורה טבעית נכנסה למרחב העבודה שלנו, מסך ה-Yoga 9 התחיל להזיע ויותר מדי פעמים חיפשנו זוויות צפייה שיקלו עלינו.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

ה-Yoga 9 מציג אסתטיקה עסקית מאוד גבוהה. הוא לא טכני מדי באופיו כדי להיראות משעמם או אפרורי מדי, אפילו ההפך, מרגיש שניתן יותר דגש על הפן העיצובי, למרות שכמו שכבר גילינו, מסתתרים שרירים מאחורי המחשב הנאה שלפנינו. מידותיו: רוחב 32 ס"מ, אורך 23 ס"מ, גובה של 1.65 ס"מ בשיא ומשקל של 1.48 ק"ג, כל אלה נעים בפער הגבולי שבין נוחות משתמש לקומפקטיות. לטעמנו ה-Yoga 9 מצליח לשלב ביניהם: המשקל אינו נמוך מדי, שאולי פוגעת במעט בניידות, אך במידה שמתקבלת על הדעת כדי להשתמש בו כמחשב נייד ולא להרגיש פשרה בנוגע למידותיו המצומצמות שעלולות להיות לא נוחות בשימוש ממושך.


עוברים למקלדת והיא מעולה: גובה המקשים לא מוגזם והם יכולים שקטים במיוחד למקלידים המהירים מבינינו. תאורה אחורית זמינה בשני מצבים וארבע מקשים עם שימושים מיוחדים שולבו בצדה הימיני: מעבר בין ביצועי מערכת, טשטוש הרקע כשהמצלמה עובדת, מעבר בין מצבי סאונד ומצבי תצוגה שונים. מתחתם חיישן האצבע שאינו לחיץ וחבל שבלנובו לא מצאו שימוש נוסף לריבוע הזה. אל תסמכו גם על מקלדת נומרית כמובן, פשרה ידועה במחשבי 14 אינץ'. כיאה לסדרת ה-Yoga, ה-Yoga 9 מסתובב על צירו ומשמש נהדר ברגעי פנאי וצרכים "עסקיים". צורת "אוהל" מיטבית לצפייה בסרטים למשל או קריאת מתכונים אבל כטאבלט קשה להגיד שכמעט 1.5 ק"ג הוא מכשיר שנוח להחזיק ביד אחת. כך או כך, המחשב דינמי ותמיד ידענו למצוא את אופן השימוש הגמיש שהיה אידאלי לנו לאותם רגעים.



עוברים לכניסות ולחיבורים הזמינים במחשב: כמקובל WiFi 6 ו-בלוטות' בגרסה 5.2 נוכחים. כניסת USB-A 3.2 Gen 2 נוכחת ועוד 3 כניסות USB-C, שתיים מהן בתצורת Thunderbolt 4 התומכים בהעברת מידע עד 40Gbps, אספקת חשמל ומשרתים גם לחיבור כבל DisplayPort 1.4. כניסה אחרונה היא הקומבו המסורתי של אוזניות/מיקרופון. שמחנו לגלות שכניסת ה-USB הסטנדרטית הצליחה להשתלב, גם אם היא בודדת ולא ברור מאליו שבמארז הדק-יחסית בלנובו הצליחו לדחוס אותה. כן חבל שלא השתחלו גם כניסת וידאו HDMI בתצורה כלשהי ואולי אפילו קורא כרטיסי זיכרון.

זוג רמקולים מבית Bowers & Wilkins בהספק 3W מוקמו בצד ועוד זוג בהספק 2W הונחו מול המשתמש, מתחת למסך. טכנולוגיית Dolby Atmos שולבה במחשב והאקולייזר שלהם במעמד התוכנה מציע את השימושים הטיפוסיים כמו מצב סרט, משחק, או Voice שאידיאלי לשיחות רשת. הרמקולים, כמו הרבה רמקולים מבוססי לפטופ, סובלים מסאונד "דק" והניסיון להפיח בו אופי בעזרת מאיצים לא תמיד עובד. הם מספיק טובים לשימוש הבסיסי אבל עלולים להיות לא נעימים בהאזנה לפלייליסט שלם במטבח. החלק שיותר אהבנו הוא בר סאונד המסתובב, כך שכשסובבנו את הלפטופ, צמד רמקולים המשיך לפנות אלינו. שני מיקרופונים מבטלי רעש גם שולבו במארז, שאמורים לתמוך בעיקר במפגשי זום. במבחן המציאות לא הרגשנו יתרון מובהק מדי לעבר ה-Yoga 9. ערכנו איתו מפגש זום בן שעה והצד השני שכבר התרגל לשמוע את קולנו לא הבחין בהבדל ניכר.

במחשב מצלמת רשת עם עדשת 2.1 מגה פיקסל לצילומי סטיל וכן מאפשרת להקליט ב-1080p ב-30 פריימים בשנייה. מדובר במשב רוח מרענן מצד לנובו, בעיקר כי קיבלנו מצלמות עייפות שסיפקו גיבובי פיקסלים עמומים אלא שהפעם קיבלנו הקלטה הרבה יותר איכותית. אפקט הטשטוש שהנייד יוצר סביב הגוף שלנו גם עבד היטב ויכול להועיל לפגישות רשמיות יותר, בהן לא תרצו להציג לצד השני את החדר הפרטי שלכם או כל רקע פחות מחמיא. נוכח גם תריס הזזה לחסימת עדשת המצלמה, למי שלא סומך על פתרונות תוכנה.

עוברים לאבטחה ביומטרית וב-Yoga 9 שולבו שניים, חיישן פנים וזיהוי טביעת אצבע. חיישן הפנים טוב אבל לא מושלם ולא פעם דרש מבט מלא לעבר המצלמה כדי לאתר פנינו. זה לא שהוא לא הצליח לזהות זוויות פנים קלות אבל היו הרבה רגעים שהמצלמה זיהתה פנים כלשהן, אבל התקשתה לזהות ספציפית את שלנו. חיישן האצבע מוצלח בהרבה ולא משנה איפה מיקמנו את האצבע המורה שלנו, שולחן העבודה קפץ ברגע.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

בעזרת סוללת 75Wh, ה-Yoga 9 מבטיח לספק עד 10.5 שעות של זמן מסך ועד 14 שעות פעילות בהפעלת וידאו ברזולוציה 1080p. במציאות, המחשב שרד בסביבות 7-8 שעות בזמן משימות משרד שגרתיות. בימים מאתגרים יותר של עבודה ללא הפסקה הגענו ל-6 שעות עבודה - תוצאה לא רעה אבל לא מה שהיצרנית ייחלה לה. הסוללה הרשימה יותר בזמן הרצת וידאו: צפינו בסרט Don't Look Up בנטפליקס, כמעט שעתיים וחצי של סטרימינג בבהירות 50% ובתום הסרט אחוזי הסוללה ירדו בכ-24%.



מטען בהספק 100W שולב במארז ואיתו צברנו בתוך חצי שעת טעינה כ-44%, כלומר כמעט חצי מקיבולת הסוללה. מרשים. טעינה מלאה אורכת בערך שעה ו-20 דקות. בהתחשב בחיי הסוללה המתגמלים, זמני הטעינה מצוינים.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

עמידות ואבטחה (10%)

8.5

התרשמנו מאוד מהמראה החיצוני המוקפד שלו אבל ה-Yoga 9 גם נראה ומרגיש מוגן מבפנים. גופו מתכתי והפינות המעוגלות בגימור חלק לא אמורות לתעד מכות יבשות. אין בנייד חלקי פלסטיק שמתכופפים כשלוחצים עליהם חזק וכניסות ה-USB יציבות במקומן. שלוש רגלי גומי קשיחות ממוקמות בתחתית ומונעות מהנייד לזוז ממקומו בזמן הקלדה נמרצת. הדבר היחיד שהיינו מבקשים באגף הבנייה זה שבהרמת המסך ביד אחת, לא כל גוף המחשב יתרומם קלות - חיסרון ידוע שנוגע למסכי מגע המגיעים במארז קומפקטי.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.