סקירה - טלפון סלולרי OnePlus Nord CE 2 128GB 8GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי OnePlus Nord CE 2 128GB 8GB RAM וואן פלוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus Nord CE 2 128GB 8GB RAM וואן פלוס

הטוב
  • תומך בטעינת 65W מהירה וכולל מטען
  • תצוגת AMOLED
  • חיישן פנים מוצלח
  • עיצוב דק ונאה
  • שקע אוזניות
הרע
  • אין אף דרגת אטימות IP
  • לא תומך בטעינה אלחוטית
  • ביצועי מעבד סבירים
  • אנדרואיד 11
בשורה התחתונה
ה-Nord CE 2 5G הוא סמארטפון ביניים שסובל מהבעיות הטיפוסיות: מצלמה הפכפכה, קצב ריענון 90Hz בלבד, היעדרה של עמידות IP כלשהי וביצועי מעבד שפגשנו טובים ממנו בסמארטפון מאותה קטגורייה. יש כמה פיצ'רים פרימיום שהצליחו להשתחל למכשיר: תצוגת ה-AMOLED מרהיבה, חיישן הפנים פנטסטי וטעינת 65W סופר-מהירה עם מטען שצורף בקופסה הוא לא עניין של מה בכך. מכשיר ביניים קלאסי, עם כל יתרונותיו וחסרונותיו הצפויים.
הקדמה

הסלולרי Nord CE 2 5G מבית OnePlus מציע מסך בגודל 6.43 אינץ' בתצוגת AMOLED עם קצב ריענון 90Hz , תמיכה ב-HDR10+ ורזולוציה של 1080X2400 פיקסלים. מעבד MediaTek MT6877 מתומן ליבות לצד 8GB של זיכרון RAM אחראים על עיבוד העניינים ובאגף המצלמה תמצאו מערך בן 3 עדשות מאחור. עוד במארז: תמיכה בדור החמישי (5G) וטעינה מהירה בהספק 65W. המכשיר זמין בצבעי אפור וכחול.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע (15%)

8

לפי המרומז בשמו, יש כאן תמיכה ברשת הדור החמישי בישראל ובאגף הקישוריות תמצאו תמיכה ב-Wi-Fi 6, בלוטות' בגרסה 5.2 עם תמיכה ב-A2DP ו-aptX HD. כן הוא מצויד ב-NFC, החיישן שיאפשר לכם לשלם בעזרת Google Pay ויתר הארנקים הדיגיטליים. תאהבו או לא, כניסת אוזניות 3.5 מ"מ שולבה בחלקו התחתון.



בחריץ הסים הטיפוסי תמצאו אפשרות להכניס זוג כרטיסי סים וזיכרון MircoSD ובכל הנוגע להוצאה וקבלת שיחות, הכל עובד כשורה והספיקר הפנימי מספק גם במקומות הומי אדם. ה-Nord CE 2 לא מסוגל להקליט שיחות – האפשרות אמנם זמינה להפעלה במערכת ההפעלה, אלא שאין אף מקש שמאפשר להקליט בפועל, לא ברמת אפליקציית החייגן ולא הגדרות המערכת, כנראה תוצר של רגולציה או איסור הקלטות כלשהו.

נוחות השימוש (35%)

8

מידותיו: 16 ס"מ אורך, 7.3 ס"מ רוחב, 7.8 מ"מ עובי ו-173 גרם, הנתונים הממוצעים של מכשיר הבינוני/פרימיום שלמדנו להכיר. עוברים לתצוגה ונתחיל מכמה נתונים טכניים: פאנל AMOLED עם קצב ריענון מקסימלי של 90Hz סמליים, תמיכה ב +HDR10 ורזולוציה ממקסימלית של 2400X1800 פיקסלים. יחס גוף/מסך של 84.9% מציג בעיקר שוליים שחורים ועבים בחלק התחתון אבל יתר השוליים צנומים בצורה מרשימה. בזמן שהרזולוציה שומרת על הסטנדרט המצופה בקטגוריה, קצב רענון של 90Hz בלבד אמנם עדיף על 60Hz אבל עדיין לא מצליח להציג 120Hz חלקה באמת, שכבר התחלנו לפגוש במכשירי ביניים שיצאו לאחרונה. אין גם קצב ריענון דינמי בנמצא, כדי שנחסוך בחיי סוללה כשאין צורך להציג את חווית שיטוט חלקה במיוחד.



עוברים לעיבוד הנתונים: המעבד של MediaTek מדגם MT6877 Dimensity 900 5G מתומן הליבות עם מעבד גרפי Mali-G68 MC4 ו-8GB זיכרון RAM שולבו במערכת וצפו לקבל את חווית הביניים המוכרת: בשוטף אין בעיות, מלבד "קפיצות" מערכת קטנות בזמנים רגעים ומאתגרים, כמו כשהתחלנו להקליד מייל בזמן עדכון כמה אפליקציות והאותיות הוצגו בעורך הטקסט בעכבה קטנה, משיכת לוח ההתראות עמוס בגמגום קל, או לאחר אתחול ומסך הפתיחה דורש עוד כמה רגעים כדי להתאפס ולהיות זמין למשתמש. זה לא נורא כמובן ומדובר לטעמנו בפשרה מתקבלת על הדעת לעומת הביצועים בשוטף שהרשימו לטובה, שהרי ברוב הזמן התמודדנו עם משימות פשוטות כמו מענה להודעות בווטסאפ, שיטוט בפייסבוק ניווט בוויז וצפייה בנטפליקס – ולא מעבר.

בגיימינג לא מרגישים בעיות מהותיות: כל עוד תשמרו על הגדרות HD סטנדרטיות, ב-PUBG Mobile תהנו מקצב פריימים מספק וגם ב-Asphalt 9: Legends חוויית המשחק סטנדרטית, בזכות צניחות פריימים מעטות, קפיאות מסך נדירות ומשך מסכי טעינה מתקבלים על הדעת.


במבחני המעבדה קיבלנו תוצאות שמאוד מזכירות את מעבד ה-Dimensity 920 5G המתקדם במעט שנמצא במכשיר ביניים אחר: ב-Geekbench קיבלנו 727 ב-Single-Core ו-2157 נקודות ב-Multi-Core, נתונים שמיישרים קו עם ביצועי רוב מכשירי הביניים כרגע. בדומה למבחני הביצועים ה"משרדיים", גם במבדקי הגיימינג של 3DMark קיבלנו תוצאות ראויות בקטגוריה בו ה-Nord CE 2 מתחרה, עם 2022 נקודות ב-Wild Life ו-4746 נקודות ב-Sling Shot.



מערכת הפעלה אנדרואיד 11 מגיעה מהקופסה ואין שום הצדקה לכך. אם סמארטפון בן שנה מאותה יצרנית הספיק כבר לפני כמה חודשים לקבל את גרסת 12 האחרונה של מערכת ההפעלה מבית גוגל, אין שום הסבר להימצאותה של מערכת ההפעלה שלפנינו. היא לא רעה כמובן ומידת ההשפעה המינימלית של ממשק המשתמש OxygenOS 11 תמצא חן בעיני כל אוהבי מערכת ההפעלה הנקייה עם מינימום התערבות מצד היצרנית – ועדיין, זה מערער את הבטחון לגבי מועד קבלת עדכונים עתידיים ב-Nord CE 2.

באגף האבטחה הביומטרית תמצאו חיישן פנים ואצבע, שהיו מוצלחים מאוד, עם יתרון קל לחיישן הפנים שחושף זיהוי זריז להפליא – פשוט מדליקים את התצוגה ומסך הפתיחה עולה מיד, כאילו אין תהליך זיהוי ברקע. גם בתנאי תאורה עמומים קיבלנו תוצאות מרשימות למדי. חיישן האצבע לעיתים דרש עוד זווית של האגודל שלנו, אבל לא כשל כשניסינו לאתגר אותו עם אצבעות אחרות שלא הוזנו.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

7.5

שלוש עדשות שולבו מאחור: המרכזית רחבה בעלת 64 פיקסלים עם מפתח צמצם f/1.8, השנייה אולטרה-רחבה בעלת 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2 והשלישית מאקרו בעלת 2 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4. מקדימה עדשת 16 מגה פיקסל רחבה עם מפתח צמצם f/2.4 ויש גם תמיכה ב-HDR.




לצערנו התוצאות במצלמה לא עקביות במיוחד ותוצאות הפכפכות גילינו גם ביום וגם בלילה. בשעות הבוקר קיבלנו לעיתים חשיפה מוגברת, צבעים עזים מדי וחידוד יתר - ולפעמים כל אלה התבטלו והופקו תמונות לא רעות בכלל. גם צילומים שתועדו בבית התקשו להרשים בחצי מהזמן, בגלל גוונים עכורים, פירוט עצל ומיקוד בינוני מאוד ומרגישים מאוד כשעדשות ה-Nord CE 2 "מזיעות" בהיעדר תאורה טבעית.



בלילה התופעה חזרה על עצמה; יותר מדי עצים "התאחדו" עם השמיים השחורים והפירוט צונח דרמטית. קשה לומר שמצלמת ה-Nord CE 2 לא טובה, אבל היא כן דורשת סבלנות כדי להפיק ממנה את המקסימום ולא תמיד עושה חיים קלים למשתמש באיתור הפריים המוצלח ביותר.



עוברים ליכולות ההקלטה ואל תצפו להפתעות: העדשה האחורית מסוגלת להקליט ברזולוציה 4K ב-30 פריימים בשנייה או 1080p עד 120 פריימים בשנייה. מקדימה, זמינה הקלטה ב-1080p ב-60 פריימים בשנייה, נתונים ששומרים על הסטנדרט המקובל בקטגוריית הביניים. היעדרו של מייצב תמונה מדגיש את הצורך ביד יציבה אבל לפחות המיקוד איתר היטב את האובייקטים הרלוונטיים ויש גם תיעוד צבעים לא רע בכלל.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

מאחור שולבה סוללה בקיבולת 4500mAh ויש גם תמיכה בטעינה מהירה בהספק 65W שנחשב למרשים בהימצאותו בקטגוריית הביניים. נתחיל מהטעינה המהירה, שהיא בהחלט מהיעילות שהכרנו ובתוך חצי שעה השגנו סוללה מלאה, מ-0%. לא פחות חשוב, ב-OnePlus שילבו את מטען ה-65W המקורי שלהם, החלטה לא מובנת מאליה, בתקופה שבה עוד ועוד יצרניות סלולר בוחרות להחסיר את המטען באריזה. עוד הבטחה מצד היצרנית: טעינה המהירה המציעה יום שימוש בתמורה ל-15 דקות טעינה. טעינה אלחוטית לא בנמצא.



בשוטף, ה-Nord CE 2 5G לא מצליח להציע יותר מיום/יום ורבע של פעילות שגרתית ממוצעת – זה לא רע כמובן ובהתחשב בלא מעט ימים תובעניים שעברנו עם הסלולרי, מדובר בתוצאות טובות, אך פגשנו חיי סוללה עדיפים מאלה.

עמידות (10%)

7.5

ציפוי Gorilla Glass 5 מקפיד למנוע שריטות מקדימה ויש גן מגן מסך שהודבק מראש. כיסוי סיליקון שקוף גם הוכנס למארז, פתרון זמני נאה עד שתבחרו בכיסוי לטעמכם. כצפוי, גבו עשוי פלסטיק קשיח, כולל המסגרת שמכילה את העדשות, וציפוי המראה יתעד כל אצבע שתונח עליו. אף דרגת IP לא מעטרת את המכשיר ולמרות שב-OnePlus טוענים לכך שהוא "חסין בפני נתזי מים", לא היינו ממהרים לבחון זאת.