סקירה - מסך מחשב AOC Agon Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב AOC Agon Pro AG274FZ

הטוב
  • חיבוריות גבוהה, כולל USB 3.2 ב-upstream
  • תאורת RGB – גם אם מעט מוגבלת ביכולותיה
  • קצב ריענון 260Hz תחרותי וזמן תגובה 1ms
  • תומך ב- Freesync Premium ו-G-SYNC
  • פאנל IPS שהתגלה גם כיעיל במשרד
הרע
  • תוכנת G-Menu לא יציבה
  • נטול יציאת USB צדדית
  • 1080p בלבד
בשורה התחתונה
מה בסך הכל הגיימר הממוצע מבקש מהמסך שלו? קצב ריענון גבוה שלא יחסיר אף פריים, זמן תגובה לביצועים תחרותיים, כמה יציאות USB לחיבור אביזרים וגם תאורת RGB לא תזיק. כמעט את כל החבילה המשוכללת הזו יודע להגיש מסך הגיימינג AG274FZ מבית AOC, אלא שבדרך פוספסו כמה דברים קטנים, כמו תוכנה מגמגמת ורזולוציה משעממת של 1080p שמקלקלת את החגיגה. מסך שיתאים לגיימינג התחרותי בלבד, לא זה שמחפש חוויית משחק סינמטית עתירת פיקסלים.
הקדמה

מסך ה-AG274FZ של סדרת הגיימינג Agon מבית AOC הוא מוניטור גיימינג המציע צג בגודל 27 אינץ' על פאנל IPS, תמיכה בקצב ריענון 260Hz עם זמן תגובה 1ms ב-GtG, בעל HDR בתקן DisplayHDR 400 וכן תומך ב-Adaptive Sync. עוד במסך: תאורת RGB, צמד רמקולים, מקרן קטן מובנה ובקר שליטה חיצוני. המסך זמין בצבע שחור.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

איכות התמונה (70%)

8.5

מסך ה-27 אינץ' שלפנינו מציג פאנל IPS ועל הצבעים ואיכות הצפייה קשה להתלונן; השחורים מלאים ועמוקים, הגוונים מנקרים וצפייה בפרקי Wednesday בנטפליקס עברה בשלום. הבהירות המקסימלית העומדת על 400nits היא די והותר עבורנו, כשגם ב-70% בהירות הסתפקנו עבור שימושים משרדיים. בגיימינג, אם תבחרו "להטיל זרקור" על פינות חשוכות, למלא את הצבעים הבהירים ולהרחיב את הטווח, ב-90% בהירות תקבלו יופי של בוהק וב-100% כבר הסתנוורנו לגמרי, בטח כשיחקנו בחדר חשוך. עוד בעניין בהירות ונוחות קריאה, המסך שלפנינו אמנם ייעודי לגיימינג אבל מציע מספיק מצבי תצוגה לאיש המשרד; ישנם 4 תמונות מבוססות LowBlue למשל כזה המיועד ל-Internet או Reading, ואם אתם בעניין של חיסכון באנרגיה, יש גם מצב Eco שבפועל בעיקר מוריד את הבהירות ומוסיף מעט גוונים חמים לתמונה.



ומה לגבי הגיימינג? ה-AG274FZ מציג מפרט נאה של פתרונות לגיימר המתקדם. זמינים 6 מצבי תמונה מובנים, מ-FPS שממקסם את הבהירות ומגביר את ה-OverDrive, מצב RTS שמחדד את התמונה ומגביר את הניגודיות, מצב Race שהאיץ בצבעים עד כדי בחילה ועוד שלושה מצבי Gamer כלליים שאמורים לתת מענה ליתר הז'אנרים. במחלקת ה-Advanced השליטה הופכת לידנית: שלטנו על הצללים ב-Shadow Control, האצנו את הרוויה ב-Game Color ואיך אפשר בלי, הקפצנו את ה-OverDrive ל-Strong עבור קצב ריענון תחרותי ומעבר פיקסלים מהיר, לא לפני שפגשנו באפקט overshoot מורגש שגרם לנו להעדיף את רמת Medium.



עוברים לביצועים וההרגשה החטופה בזמן גיימינג מצוינת. שילוב של קצב ריענון גבוה במיוחד של 260Hz וזמן תגובה רצוי של 1ms ב-GtG משיגים חווית גיימינג תחרותית – בתמיכת חומרה עוצמתית מצד המחשב שלנו כמובן. ב-Warzone 2 הקפדנו לשמור על קצב פריימים 175fps שהרגישו מעולה וב-Valorant השגנו 250-260fps עם כרטיס המסך RTX 2080. עוד באגף קצב הפריימים, ראוי לציין את תכונת ה-Adaptive Sync, הטכנולוגיה שמאפשרת לסנכרן את קצב הפריימים של הצג עם זה של כרטיס המסך וכך למנוע "קריעת פריימים". המסך שלפנינו תומך בשתי הטכנולוגיות המתחרות של יצרניות כרטיסי המסך המובילות; Freesync Premium מבית AMD ו G-SYNC Compatible-מבית Nvidia – וזה כלל לא מובן מאליו, כאשר רוב מסכי הגיימינג מציגים תמיכה רק באחת מהטכנולוגיות.


צריך גם לדבר על הפיל שבחדר. הרזולוציה המקסימלית הנתמכת כאן היא 1080p, ללא ספק הנתון שמקלקל את החגיגה. זה לא אומר כמובן שהתצוגה לא טובה או איכותית, אלא שהיא מאוד מוגבלת ביכולותיה, לא חדה תמיד וכותרים סינמטיים כמו Cyberpunk 2077 ו-Red Dead Redemption 2 נאלצים להתכווץ עם כל העולם המופלא שלהם לרזולוציה משרדית למדי. לא שציפינו לרזולוציית 4K מפוארת, אבל גם לא היינו מתלוננים על נוכחות QHD, שכל כך הייתה נחוצה לנו כששיחקנו בכותרים שחווית הגיימינג הגרפית והראוותנית שלהם היא כל משמעות המשחק. במשחקים תחרותיים יותר, כדוגמת כותרי FPS מפורסמים כמו Valorant, Overwatch ו-COD, כנראה שלא תתרגשו יותר מדי מחסרונה של רזולוציה גבוהה יותר.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

נוחות השימוש (30%)

9

נראות המסך מדגישה את ייעודו; מעמד V חד ומתכתי, לוגו AGON מעטר את השול התחתון ומאחורה פסי תאורת RGB להשלמת המראה הקרבי. מקרן קטן מובנה שולב בתחתית מרכז המסך, המקרין מטה את לוגו היצרנית. נחמד אבל גימיק בלבד, בהיעדר שליטה על מה שמוצג. מלבד הסנטר, יתר השוליים בעובי 6 מ"מ בערך – לא נורא מדי אבל גם לא frameless כמו שהיצרנית מתיימרת להציג. בניגוד למסכים אחרים, כן ספק הכוח לא שולב במסך – וחבל, אחרת היינו מצליחים להיפטר מקובייה שחורה וכבדה שכיערה את שולחן העבודה שלנו. בחיבורי הוידאו והאודיו תמצאו צמד יציאות HDMI בגרסה 2.0, צמד יציאות DP בגרסה 1.4 ועוד יציאת 3.5 מ"מ עבור חיבור אוזניות. במסך מובנה חריץ להתקנת מנעול Kensington המגן עליו מפני גניבות.



כמסך המיועד לגיימינג, יש גם התייחסות נאה לאביזרים היקפיים שכנראה מלווים את הסט אפ של הגיימר הממוצע. כיצד זה מתבטא? במסך שולבה יציאת USB 3.2 כ-upstream, כאשר מחברים אותה למחשב, היא "מתניעה" 4 יציאות USB ב- downstreamובמילים אחרות, כל התקן שיחובר לאחת מכניסות ה-USB יתנהג כאילו חובר ישירות למחשב. העניין שימושי להתקני אחסון, חיבור פריפריאליים כמו מיקרופון או מדפסת או סתם כטעינת סמארטפון או אוזניות אלחוטיות, למשל. באותה נשימה, עם כל הכבוד לחיבוריות הגבוהה, היינו מצפים להשלים את הנוחות עם יציאת USB צדדית, לפחות בודדת, והעובדה שכולן מוסתרות מאחור די מחטיאות את המטרה לשמה התכנסו. במארז גם קיבלנו בקר שליטה הנקרא Quick Switch וכשמו, מאפשר לעבור ידנית בין 3 מצבי תמונה שהגדרתם מראש, במקום להשתמש בתפריט ה-OSD המובנה במסך. נחמד.


ויש גם תוכנה למחשב שאף מסך גיימינג לא שלם בלעדיה, הפעם זו G-Menu מבית היצרנית שאחראית על התכונות המתקדמות. נפתח בעניין הכי בעייתי בה: היא חושפת יותר מדי בעיות טכניות שמעיבות על השימוש השוטף. זה מתחיל בשינויי הגדרות תמונה שלא מתבצעים בפועל, עובר להגדרת Gamma שיכולה "להיתקע" בצג וממשיך בזמני תגובה לא מרשימים במיוחד, כלומר מהרגע שבוחרים בשינוי ועד שהוא מתבצע בפועל. לזכות היצרנית ייאמר שמדובר בגרסת Beta – ועדיין, בדקנו מספיק מסכי גיימינג מבית AOC עם אותה תוכנה ונראה לנו שהגיע הזמן לשחרר גרסה אפויה מספיק.



אם מצליחים להתגבר על רצף הכשלים ברמת התוכנה, מגלים שהיא מציעה לא מעט תכונות הפרימיום. נתחיל מהתפריט הבסיסי שם תמצאו שינויים במאפייני התמונה כמו רזולוציה, קצב ריענון, בהירות, חדות, ניגודיות, בחירת טמפ' ושמירת סגנון תצוגה לפרופיל משלכם – אבל עד כאן אין יותר מדי חדשות מרעננות. את מה שכן חיפשנו, מצאנו: הקפצת מצב תצוגה בהפעלת קובץ EXE, כלומר כשוורד ייפתח למשל, תוחלף התצוגה לנוחה לעיניים, בזמן שהפעלת Warzone 2 תפעיל את מצב תמונה FPS. עוד תכונה נחמדה: אפשר להגדיר Hotkey המכיל את הצירוף Ctrl+Alt ועוד מקש אחד לבחירה, כשבלחיצה על שילוב המקשים שהוגדר – תופעל תכונה כלשהי, למשל ה-Shadow Control יוגדר כפעיל או שמא תוגבר את הבהירות. וזה עובד, גם אם תהינו בדבר השימושיות שלו בשוטף.



אין מוצר גיימינג בלי תאורת RGB מנקרת לעיניים. ב-AG274FZ שולבה התאורה בשלושה מקומות; בפס תאורה דקיק בסנטר המסך ובגבו, כזוג כנפיים שחולקו לשלושה סוגריים מרובעים בכל צד. התוכנה מציעה לא מעט בנושא, כמו בחירת אפקט מתוך רשימה ארוכה, בחירת גוון מבוסס ערכי RGB ואפשר גם לשלוט על הבהירות – אבל לא מצאנו אופציה לסנכרן את התאורה עם מכשירים תומכים, לקבוע אפקט משלכם או לבחור תאורה שונה לכל אזור. למשתמש עם הסט אפ הצבעוני הבסיסי זה אמור להספיק, אבל מי שמחפש סנכרון מושלם בין כל אביזרי הגיימינג שלו, פחות.



צמד רמקולים בהספק 5W כל אחד עם טכנולוגיית DTS נראים על הנייר עדיפים מהרמקולים הבסיסיים בהספק 2W שכבר התרגלנו לקבל במסכים משרדים שגם בהם שולבו ספיקרים. אלא שהנתונים הטכניים רחוקים מהמציאות וחווית הסאונד דלוחה ואנמית למדי. היא לא מספיק עוצמתית, על נוכחות הבאסים אין מה לדבר בכלל וחווית ההאזנה נשמעת כמו רמקול חיצוני שלא קשור למסך וסתם שולב פיזית מאחור. מהפשרות הבולטות ביותר במסך.



מקנחים בארגונומיה: יש למסך הטיה קדימה ואחורה של 3/21- מעלות, סיבוב של 20 מעלות לכל צד, הגבהה של עד 12 ס"מ וזמינה גם תצוגת portrait, לעבודה אנכית. צפייה ורסטילית נאה וגמישות ראויה לציון מצד המסך. אם תעדיפו להתקין את המסך על קיר או על זרוע מתכווננת, אין שום בעיה לעשות זאת עם אביזר תומך בתקן VESA 100x100. 

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.