סקירה - מסך מחשב Dell UltraSharp 32 U3223QE ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב Dell UltraSharp 32 U3223QE דל

הטוב
  • איכות תמונה נפלאה עם יחס ניגודיות 2000:1 מרשים
  • בהירות מסנוורת, הסתפקנו בחצי מעוצמתה המלאה
  • סט חיבורי USB עצום, כולל טעינה ב-90W
  • תוכנת Dell Display Manager שימושית
  • יחסית לגודלו, ארגונומי בצורה מפתיעה
הרע
  • תפעול תפריט OSD מסורבל
  • כניסת DP ו-HDMI בודדות
  • קצב ריענון 60Hz בלבד
  • נטולת רמקולים מובנים
בשורה התחתונה
אולי רק קצב ריענון נמוך של 60Hz הורס את חגיגת התצוגה המצוינת שמגישה Dell עם מסך ה-U3223QE. מה כן בנמצא? מארז הדוק המזקק יעילות ואיכות תצוגה לעילא: שילוב של רזולוציית 4K וגודל המסך הנדיב מאפשרים לחלק מסכים מבלי לספק "שולחן עבודה דחוק", טכנולוגיית ה-IPS Black מותחת את הגוונים השחורים לגבולות חדשים ותוכנת Dell Display Manager היעילה מקפיצה בזריזות תצוגה רלוונטית בהתאם לתוכנת העריכה שנפתחה. יש עוד כמה פיצ'רים משרדיים שימושים כמו סט חיבורים נדיב שהופך את המסך ל-HUB ותמיכה ב-DisplayHDR 400, אבל אם נשפוט את מסך ה-U3223QE רק לפי השימוש היום-יומי המשרדי/מקצועי שלנו, הוא הצטיין בתפקידו.
הקדמה

ה-U3223QE הוא מסך משרדי/מקצועי בגודל 31.5 אינץ' מסדרת UltraSharp של Dell הכולל פאנל IPS ברזולוציית 4K עם יחס ניגודיות 2000:1 וטכנולוגיית IPS Black, תמיכה ב-98% מתקן DCI-P3, תמיכה בתקן DisplayHDR 400 והבטחה לקישוריות גבוהה, בין היתר בזכות יציאת USB-C בהספק 90W, יציאת Ethernet וגישה מהירה ו-USB-C במהירות USB 10Gbps. עוד במסך: בהירות בעוצמה cd/m2400, תוכנת Dell Display Manager ויכולות כיוונון מרובות. המסך זמין בצבע כסף.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

איכות התמונה (70%)

9.5

מסך ה-31.5 אינץ' שלפנינו מתהדר בכמה תכונות ראויות על הנייר: פאנל IPS עם ניגודיות מרשימה של 2000:1, פי 2 מהסטנדרט המקובל – ונוכחת טכנולוגיית IPS Black החדשה שתתמוך בנושא. הרזולוציה המקסימלית כאן היא 4K וממסך כה גדול קשה להסתפק מרזולוציה מופחתת מזו, אם רוצים תצוגה חדה ומושחזת שמכוונת למשתמש המקצועי. הבהירות 400cd/m² הרבה יותר בוהקת במציאות מאשר שעל הנייר וברוב הזמן הסתפקנו ב-45% מעוצמתה, אפילו כשהמסך שולב בחדר מואר למדי. בשעות החושך אפילו הורדנו ל-30% והעברנו ל"מצב לילה" עם צבעים חמימים – ועדיין נהנינו מתצוגה מסנוורת ומרשימה בעוצמתה. ציפוי Anti-glare מטפל בבעיות ההשתקפות בשעות היום ולא סבלנו מהן בשום שלב.



לפני שנגיע לביצועים המשרדיים, אל תצפו מה-U3223QE ליכולות גיימינג מפעימות; המסך מציע קצב ריענון 60Hz בלבד וזמן תגובה עייף של 8ms ב-GtG. הוא משתפר ל-5ms אם מקטינים בתפריט את זמן התגובה ל-Faster – אבל אפקט Overshoot מחריד גרם לנו להעדיף את ברירת המחדל. גם אין כאן אף תמיכה בטכנולוגיית סנכרון אדפטיבי למניעת "קריעת מסך". לא שציפינו ממסך משרדי לנתונים תחרותיים, אבל קצב הריענון גבוה במעט, בתדר 75Hz או 90Hz למשל, הרגיש לנו הכרחי למסך שעד כה הציג נתוני תצוגה מרשימים. בכל זאת, מי שמשחק בכותרים שאינם תחרותיים ומבוססי חוויה כמו God of War, Red Dead Redemption 2 ו-Horizon Zero Dawn למשל, יימצא רגעים סינמטיים יפיפיים, רק אל תשכחו להצטייד מראש בחומרה עוצמתית שתדע לתמוך ברזולוציה הגבוהה והתובענית, בטח אם תבחרו בהגדרות גרפיקה Ultra, אחרת אין טעם לניסיון לשחק עם המסך שלפנינו.




באשר לשימושו המקצועי, ה-U3223QE תומך בסולמות הצבעים 100%sRGB ו-98%DCI-P3, טווח צבעים נדיב שאמור להתאים למעצבים, עורכי וידאו ושאר משתמשים שעוסקים סביב איכות התמונה, אם כי גם לצפייה שגרתית בתכנים היא תוכל להתאים, במיוחד שתקן DisplayHDR 400 נתמך גם כן. רק אל תשכחו לבחור במצב התמונה הספציפי, אחרי שבברירת המחדל בתפריט ה-OSD היא כבויה, מטעמי חיסכון באנרגיה. צריך גם לדבר על הניגודיות המרשימה; כאמור היחס כאן הוא 2000:1, הנתמך בטכנולוגיית IPS Black החדשה, כזו שבשורה התחתונה מעניקה יחס כפול מהרגיל במרחק שבין הלבן הבוהק ביותר לשחור המלא ביותר, כאשר שניהם מוצגים בו-זמנית על המסך.



איך זה מתבטא בפועל? נסו לדמיין סצנה חשוכה עם גווני שחור בעוצמות כהות שונות, או למשל במקרה של פריים בוהק ומלא פרטים וצבעים זעקניים. בשני המקרים תקבלו "מרחקים" ארוכים יותר בין אופי הבהירות והכהות של כל צבע וצבע, כזה שמותח את טווח הצבעים ומגיש תצוגה יותר מפורטת ומלאת חיים. הנופים האקזוטיים ב"הלוטוס הלבן" למשל מקבלים רוויה מואצת ומלאת אופי, אבל לטעמנו חוזקת המסך הם בעיקר ברגעי החושך ובסדרה "המנדלוריאן" החלל הועצם בגווני כחול כהה, אפור ושחור ראוותניים, שפתאום הציגו את האפלה כבעלת ממדי צבע נוספים.



מקנחים ברזולוציה ופיזור שטחי העבודה. כאמור, הרזולוציה המקסימלית כאן היא 2160X3840 פיקסלים, כלומר 4K, עם פיזור פיקסלים אידיאלי יחסית של 138ppi. זה אומר שהטקסטים שערכנו במסמך וורד היו חדים כתער, סדרות התומכות ברזולוציה הגבוהה מוצגות לעילא וכזכור, טווח הצבעים הנדיב משתלב כאן נהדר ולא חוסך מהצופה אף פיקסל מיותר. באשר לפריסת שטחי עבודה, שילוב של רזולוציה גבוהה ומסך גדול ממדים מאפשר "פירוק" ורסטילי למדי של שולחן העבודה ובתוכנת Dell Display Manager אפשר למצוא כמה תבניות חלוקת המסך, בין 2 עד 7 מסכים. עוד באפליקציה זמינה התכונה הנדרשת כאן של שיוך מצב תמונה הנשלף בהתאם לתוכנה הפועלת, כלומר כשפוטושופ יעלה למשל, תצוגת sRGB תוצג וברגע שנעבור לאילוסטרייטור, סולם הצבעים יתחלף ל-DCI-P3. שימושי מאוד, במיוחד עבור מי שמתעסק בתוכנות עריכה מקצועיות.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

נוחות השימוש (30%)

9.5

ה-U3223QE מגיש נראות משרדית בלי יותר מדי חן; אין כאן עיטורים מסובבי צוואר או אלמנטים "קרביים" ששמורים למסכי גיימינג. האסתטיקה תואמת לייעודו של המסך כמובן, גם אם הוא עלול לשעמם. מעמד הבסיס הטרפזי מסיבי להחריד ומהכבדים ביותר שפגשנו – ועדיין מצליח לייצב בהצלחה מסך בגודל 31.5 אינץ' עם רעידות קלות כשמנסים להזיז אותו ברחבי השולחן. בהמשך המעמד סטנד שממשיך את הקו הכסוף, הפעם עם לוגו DELL קטן ויש גם בהמשך חישוק לאיחוד כבלים. השוליים לא נוראיים ברוחבם, סביבות 6-7 מ"מ בצדדים ובשול העליון ורק ה"סנטר" טיפה יותר רחב, סביבות 9-10 מ"מ עוביו.



סט החיבורים הגבוה כאן ראוי לציון ולא מדובר במסך טיפוסי שמעבר ליציאות הוידאו יציע USB בודד ואולי כניסת אוזניות. ב-U3223QE יחכה לכם HUB מלא שמשרת הרבה מצרכי איש המשרד. נתחיל מהווידאו: צמד יציאות DP, אחת בגרסה 1.4 ועוד אחת ללא ציון גרסה (כנראה נמוכה ממנה), לצידן יציאת HDMI בודדת בגרסה 2.0 ונוכח גם USB-C כ-upstream המשרת חלופית כ-DisplayPort 1.4 וגם מציע טעינה בהספק 90W. עוד בגזרת ה-USB-C, שתי יציאות נוספות זמינות בגרסת 3.2 Gen 2, אחת גם כן כ-upstream ליצירת HUB ועוד אחת ב-downstream שגם מציעה טעינה בהספק 15W. אם זה לא מספיק, יש עוד 4 יציאות USB-A 3.2 Gen 2 ב-downstream עבור חיבור וטעינת אביזרים היקפיים. מה זה אומר בפועל? שאין סט אפ משרדי רווי בפריפריאליים שעלול להיות מורכב מדי עבור המסך שלפנינו וכל צורך משרדי שהיה לנו - מגוון החיבורים המרשים שלו ידע לעמוד בפניו.



כן נוכחת תכונה מפתיעה שלא זמינה בכל מסך מחשב: ממשק KVM שמאפשר לעכבר ומקלדת שחוברו ישירות ל-USB במסך, לפעול בכל מחשב אחר שיחובר למסך גם כן. לדוגמה, אם המסך שלפנינו משרת אתכם כצג ב' עבור לפטופ וכן כצג עבור כונן המחשב בבית, מעבר בין המחשבים לא ידרוש חיבור של המקלדת והעכבר למחשב הפעיל באותו רגע; המסך פשוט מזהה אוטומטית איזה מחשב נשלט כעת ומעביר את שליטת העכבר והמקלדת אליו. תוספת פרודוקטיבית נאה ולא ברורה מאליה. עוד במערך החיבורים: כניסת אוזניות ו-RJ-45 עבור חיבור כבל רשת ישירות למסך שיתפקד כאילו הוכנס למחשב, במידה ואין לכם כניסת רשת בלפטופ שלכם.


עוברים לשינויי הגדרות תמונה. תפריט ה-OSD שבמסך נשלט על ידי ג'ויסטיק מעוגל, שאמנם תמיד נעדיף על פני מקשים בתחתית המסך, אבל הגישה אליו עם היד רחוקה מלהיות נוחה והשיטוט העיוור אחריו בפעם המי-יודע-כמה בעיקר תסכלה. בתפריט מחכים כל שינויי התמונה הצפויים; שינוי יחס תצוגה, בהירות, חדות, טמפ' צבעים, הפעלת HDR, בחירת סולם צבעים – ויש עוד שני מצבי תמונה ייעודיים עבור משחקים או צפייה בסרטים. ב-Dell Display Manager יש כמה ערכי תמונה בודדים שלא מאלצים אתכם לעבור לתפריט ה-OSD כדי לשנותם, וכאמור, תמצאו בתוכנה גם שיוך מצבי תמונה אוטומטי בהתאם לתוכנה הפעילה - פיצ'ר סופר-יעיל שאי-אפשר מספיק להחמיא לו וליעילות שלו בעבודה היום-יומית שלנו.


למרות גודלו המגושם, יש ל-U3223QE יכולת כוונון מפתיעות: ניתן להגביה אותו ב-15 ס"מ נוספים, להטות את המסך קדימה ואחורה ‎-5° - 21°, לסובב 30° לשני הצדדים וגם סיבוב על ציר יש כאן (portrait) עד כ-90°. תקן VESA 100X100 גם זמין כאן אם תבקשו להתקין את המסך על קיר או זרוע מתכווננת. רמקולים מובנים לא שולבו במארז, למרות שממסך כה ייעודי למשרד היינו מצפים לזוג ספיקרים בסיסי עבור שיחות זום ושאר צרכים מינימליים. באגף האבטחה, במסך זמין חריץ עבור התקנת מנעול Kensington, למניעת גניבה פיזית – רלוונטי בעיקר עבור תצוגות ואולמות.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.