סקירה - שואב אבק Anker Eufy RoboVac X8 Hybrid ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Anker Eufy RoboVac X8 Hybrid

הטוב
  • ניווט טוב וחזרה אלגנטית לתחנת עגינה
  • שאיבה יעילה על משטחים "קשים"
  • אפליקציית EufyHome מצוינת
הרע
  • נוטה להיתקע בין מכשולים ולא פעם דרש מאיתנו חילוץ
  • מיכל לכלוך קטן שידרוש ריקון תדיר
  • ביצועי שטיפה מינימליים
בשורה התחתונה
ה-RoboVac X8 Hybrid נכנס בסערה לשוק השואבים הרובוטיים ובמארז נדחס כל מה שחשוב: אפליקציה מוצלחת, ביצועי שאיבה טובים מאוד על משטחים קשים, סוללה שאמורה להספיק לשאוב דירת 85-100 מ"ר ללא טעינה ויש גם תאימות לבתים עם כמה קומות. מלאכת ריקון המיכל מעט משונה ובדומה לשואבים מתחרים, אל תבנו על ביצועי שטיפה איכותיים - אבל מלבד אלו ב-Anker Eufy הצליחו להרשים עם מוצר ניקיון יעיל למדי.
הקדמה

שואב האבק הרובוטי RoboVac X8 Hybrid מבית Anker Eufy כולל צמד טורבינות היוצרות יחד כוח יניקה בסך 4000Pa, ניווט לייזר שאמור להימנע ממכשולים ברחבי הבית וכן מציע מיכל מים לניגוב רצפה. עוד במארז: שמירת מפות לפי קומות ברחבי הבית, תמיכה בעוזרות וירטואליות ושליטה מפותחת באמצעות אפליקציה. זמין בצבע שחור.

איכות השאיבה והסינון (45%)

8.5

עוצמת השאיבה על הנייר עומדת על 4000Pa, נתון מרשים ובולט בקטגוריה, בזכות צמד טורבינות המייצרות כל אחת בעלת כוח שאיבה של 2000Pa. נפח מיכל האשפה 0.4 ליטר ונפחו של מיכל המים כ-0.25 ליטר. ה-X8 Hybrid מציע ארבע עוצמות שאיבה, החל מ-Pure השקטה ועד ל-Max הרועשת ויש גם אופציית BoostIQ שמתאימה את עוצמת השאיבה לפי המשטח הרלוונטי.



נתחיל מהתוצאה הכי מובהקת של השואב: שלא במפתיע מדי, מטלת השאיבה על רצפה חלקה הרבה יותר איכותית מאשר שטיח, דק וקשה ככל שיהיה. שלא תטעו; הופתענו לטובה מיכולתו של ה-X8 Hybrid לעלות על שטיח הסלון שלנו ולנקות משם לא מעט גרגירים וחלקי אוכל שלעולם לא היינו מזהים בעין שלנו - ועדיין אחרי מעבר עם שואב מוט ידני גילינו עוד כמה חלקיקים שחמקו מהשואב הרובוטי. כאמור, ברצפת דמוי פרקט התוצאות מצוינות: פיזרנו במסדרון קמח שמדמה אבק דק ולכלוך שגרתי והשואב ינק את רובו המוחץ. במבחן היותר-ריאלי, מלאכתו בדירת 75 מ"ר בשבועיים שלאחר מכן היתה מעולה ועל כך העידה רצפה נטולת גושי אבק בקצוות, שלא לדבר על מיכל אבק שהפתיע אותנו והקפיד להתמלא מדי יום-יומיים - חיסרון שגם התגלה תוך כדי השימוש, בו גם ניגע בהמשך.



ממה שלא תוכלו להימנע במלאכת השאיבה בשוטף הן השיערות הסוררות שנוטות להיתקע במברשת הראשית. ניתן להסיר אמנם את רובן עם אביזר הניקוי הצמוד למיכל אבל מניסיון רע, נמליץ לא לתת להן להצטבר. התעלמות ממושכת תוביל אתכם להצטרך לרכוש מברשת חדשה ויש גבול לכמה שהיא יכולה להמשיך לנקות במקביל לסבך השיערות שדבק בה וגדל מדי יום.

במבחן השטיפה, ה-X8 Hybrid הפתיע וניגב כתמים קלים של מיץ ענבים ששפכנו במסדרון. הבעיה האחרת שנוצרת מסחיבת הנוזלים היא שמטלית הבד נוטה למרוח חלקי נוזל קלים לאורך המסדרות וכבר ראינו את התופעה הזאת בכמה שואבים רובוטיים אחרים שמתיימרים להציע "שטיפת רצפה". אמנם במקרה אחד המטלית עברה על הנוזלים במעבר נוסף וניקתה גם אותם, אלא שבמקרה אחר היא חלפה על פניהם, השאירה אותם שם לדיראון עולם ואנחנו נדרשנו אח"כ לעבוד עליהם ידנית עם מטלית. לא מושלם אבל בהחלט לא רע. בכל הנוגע לשטיפת רצפה נקייה, אל תפרדו מהספונג'ה - גם ה-X8 Hybrid מצטרף לרשימת ארוכה-מדי של שואבים רובוטיים שמתיימרים להציע שטיפה אבל בפועל משהו שדומה לניגוב רצפה עם נייר לח. זה אולי יספק את חלקכם אבל מי ששוטף בית ביסודיות עם מגב וסמרטוט, לא יסתפק כלל ביכולות השואב שלפנינו.



עוברים לפעולת ריקון המיכל ותחזוקה שוטפת: את מיכל שולפים באמצעות משיכה תוך כדי לחיצה במין פלסטיק כחול ייעודי שפולט את המיכל החוצה. החלק המוזר והבולט בנוף השואבים הוא אופן הוצאת הלכלוך, בהרמת המכסה מעלה כך שהלכלוך נותר ברצפת המיכל. משם רק צריך להפוך את המיכל ולזרוק את הלכלוך לפח הסמוך. הבעיה שהתהליך לא-האלגנטי ביותר שפגשנו ולא מעט מהאבק עלול לא להישפך לפח - אלא אם תכניסו את כל המיכל במלואו ישירות אל הפח או לכל כלי קיבול שיהווה את הריקון הסופי. ברוב מוחץ של המקרים בתום השאיבה קיבלנו גושי אבק ענקיים שרוקנו במהירות בזכות היותם יחידה אחת מאוחדת, מלבד כמה ענני אבק קטנים שנדבקו לפילטר, אבל לא מדובר בצרה גדולה מדי.



עוד בעניין המיכל, גילינו ש-0.4 ליטר מספקים בקושי דירת 70-85 מ"ר, שמתבטאים בשאיבה בפועל של כ-40-45 מ"ר. נכון שביום-יום מצאנו את עצמנו מרוקנים את המיכל פעם ביום-יומיים - אבל מדובר בתדירות גבוהה יחסית למיכלים אחרים וכבר עברו תחת ידינו שואבים אחרים עם מיכלים מנופחים יותר שדרשו מאיתנו לא יותר מ-2 ריקוני מיכל בשבוע. עוד חלק מעצבן שנוגע לסוף תהליך השאיבה: תופעת האבק שמצטבר בראש השואב מתרחשת גם כאן וזה הרבה יותר מעצבן ממה שזה עלול להישמע - קצת אירוני שתמיד בתום מלאכת השאיבה החפץ הכי מלוכלך בבית הוא השואב עצמו.

נוחות שימוש (40%)

8.5

שואב ה-X8 Hybrid מזכיר בצורתו וממדיו את רוב שואבי האבק הרובוטיים שעברו תחת ידינו: אורך ורוחב 34.5 ס"מ (מבנה מעוגל) וגובהו כ-9.7 ס"מ – כך שרק מתחת לספות או מיטות גבוהות במיוחד הוא יצליח להשתחל. משקלו כ-3.5 ק"ג. בקודקוד היחידה שלושה מקשים: הפעלת/כיבוי פעולת השאיבה, החזרתו לתחנת העגינה והפעלת תכונת ניקוי מקומי – שתדרוש מכם למקם אותו לפני כן באזור המיועד, כמובן. מלבד יחידת השואב, במארז קיבלנו עמדת טעינה וכבל חשמל, שתי מברשות צד (אחת מותקנת), צמד פילטרים (אחד מותקן), מיכל מים ואבק (שכבר מותקן), מטלית בד ניתנת לשטיפה, 5 מטליות בד חד-פעמיות, כמה אזיקונים, משטח עמיד במים ומדריך.




כאמור, שלושה מקשים על גבי יחידת השואב לא מחייבת אתכם להשתמש באפליקציה אבל אין באמת סיבה להימנע ממנה - אפליקציית EufyHome מצוינת. ההתממשקות הראשונית לשואב דרשה מהאפליקציה כמה רגעים בודדים ולאחר זיהוי מוצלח קיבלנו כמה שדרוגי חומרה שהתקנתם ארכה לא מעט זמן, אבל בתום בערך 8-10 דקות של הפעלה ראשונית, הכל עבד כשורה. התפריטים עולים במהירות, פקודות מופעלות ברגע ללא הרגשת אלחוטיות והיציבות הטכנית של האפליקציה גבוהה – אין אף תחושה של תוכנה חצי-אפויה או תקלות טכניות שעלולות להעיב על השימוש.



כמו כל תחילת עבדה עם שואב אבק רובוטי, הרשינו ל-X8 Hybrid לבצע סריקה מלאה של הבית, שהתבצעה היטב: מלאכת התיעוד יסודית ואיטית ותנועת הרובוט מקשה עליו לפספס אזורים מתים. באשר ליכולות הניווט: ה- X8 Hybrid אוהב להתנגש בחפצים. זה לא אומר שהוא לא מוצא את דרכו בסוף או מגיע לאן שביקשנו ממנו, אבל ציפינו שיזכור את אותו שולחן שלא זז במקומו כבר שבוע ברצף. ייאמר לזכותו שיש לו את החזרה לעמדה האלגנטית ביותר שראינו; החזרנו אותו מנקודות שונות בבית והשואב אף לא פעם אחת הסתבך, ומצא את דרכו בדיוק מושלם.


במבחן המכשולים הוא לא תמיד הבריק ודרש פעמיים שנחלץ אותו מנקודה בעייתית אליה נקלע, פעם בניסיון לעלות על שטיח שאגי ובפעם אחרת כשנתקע בין שני חפצים כבדים ולא הצליח למצוא את דרכו החוצה. גם מכבלים על הרצפה הוא לא יידע להתחמק וחילצנו מהמברשת הראשית כבל USB ששכחנו להרים. עוד עניין שקצת אכזב: החלוקה לחדרים לוקה בחסר ולמרות שהרובוט ביקר ב-4 חדרים שונים, שניים מהם הוא זיהה כמעברים ובפועל חילק את הבית ל-2 חדרים בלבד. אמנם ניתן לערוך לאחר מכן את המפה אבל ציפינו לקבל חלוקה יותר חכמה, כמו שכבר ראינו אצל רובוטים מתחרים.



לאחר המיפוי הכל מתועד באפליקציה. ניתן לכנות את החדרים, להפנות את השואב לאזורים מסוימים או לשלוט עליו ידנית, לתחום אזורים מוגבלים לשאיבה ("קיר וירטואלי") ולערוך את המפה ידנית, במידה ויש סטיות קלות. עוד באפליקציה: שיתוף השואב עם משתמשים נוספים, מעקב אחרי היסטוריית שאיבה ומעקב אחרי קצב שחיקת אביזרי הניקוי, מהצורך לנקות את החיישן ועד למועד החלפת מברשת הצד. כמו הרבה שואבים, גם ב-X8 Hybrid ניתן גם לתזמן את פעולת השואב, לפי ימים ושעות בשבוע וכן לבחור את עוצמת השאיבה, כך שתוכלו למשל לקבוע שרק בימים זוגיים השואב ישאב אבק וביום שישי הוא ישטוף חלקים מסוימים בבית - רק אל תשכחו למלא מים ולהתקין את המיכל כמובן.



ומה לגבי חיי הסוללה? ב-Anker מבטיחים עד 180 דקות של עבודה רציפה. ברגע שהשואב מגיע לאחוזי סוללה אחרונים, הוא מגיע לבדו לעמדת הטעינה, נטען מחדש – וממשיך מאותה נקודה. במבחן המציאות גילינו חיי סוללה מעולים ובתום שאיבת דירת 85 מ"ר, שמתבטאים בערך בכ-45-55 מ"ר שטח שאיבה, סטטוס הסוללה הצביע על 50%. בהתחשב בעובדה שבלאו הכי השואב יידע למצוא את דרכו, להיטען חדש ולחזור מאותה נקודה, גם לא אמורה לגרום לכם לדאוג לו. אנחנו העדפנו לתזמן אותו בשעות הצהריים כשלא היינו בית וידענו מדי ערב כשחזרנו הביתה שהשואב ביצע את מלאכתו, ככל זמן שיידרש במהלך היום.



לגבי רעשים, אין מה לדאוג. הצלילים המכניים הנפלטים מה-X8 Hybrid לא שונה ממתחריו וגם כאן צפו לקבל סביבות 65-70dB תחת עוצמת השאיבה הרועמת ביותר, אם אתם ממש סמוכים לשואב. ברמות עוצמת השאיבה הנמוכות יותר ההבדל מתבטא בכ-10dB פחות, אבל זה לא אומר שלא תוכלו להשאיר אותו לעבוד בסלון בזמן שאתם נחים בחדר השינה עם דלת סגורה.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9
מרגיש לנו שהשואבים הרובוטיים שהושקו בשנים האחרונות יצאו בדיוק מאותו מפעל וקשה להסביר איך כולם כל כך דומים אחד לשני ברמת העיצוב ואיכות הבנייה. גם גוף ה-X8 Hybrid ברובו בנוי מפלסטיק קשיח, עם ייצוג מינימלי של מתכות באזורי המגעים וסביב האביזרים כמקובל, אבל לא יותר מזה. כל האביזרים מסביב, ביניהם המברשת הראשית, הצד והפילטר הם החלקים היותר פשוטים וזולים במכשיר – ואת אלה כמובן יש להחליף מעת לעת, בין אם תבחרו לקנות בארץ או באתרי סחר סיניים. באגף הנראות מגיעות לו אולי כמה נקודות זכות מעבר למתחרים השגרתיים שדומים אחד לשני, בזכות שלושת המקשים מעל ומראה פחות גנרי ויותר עתידני.