סקירה - רמקול Klipsch The Fives ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

רמקול Klipsch The Fives

סקירת wisebuy - רמקול Klipsch The Fives

הטוב
  • שליטה מלאה מאפליקציה ושלט רחוק
  • צליל עמוק ומרשים ביותר
  • מגוון רחב של חיבורים
  • עיצוב וינטג' נאה
הרע
  • שלט רחוק עובד רק ישירות מול הרמקולים
  • עדכון תוכנה ראשוני מסורבל
  • תחום אמצעי דל
בשורה התחתונה

למרות שגודלם זהה לכל רמקול מדף סטנדרטי, סט הרמקולים המוגברים The Fives של קליפש מסוגל למלא חללים בינוניים בקלות ובעוצמה גבוהה ללא עיוותים ולספק באס עמוק בצורה מפתיעה. יש להם סט חיבורים נדיב ופרקטי ועיצוב מוקפד שהוא ערבוב בין וינטג' למודרני. אלו רמקולים המהווים פתרון מצוין לאלו המעדיפים להתמקד במוזיקה ובחווית סטריאו מובהקת, מאשר בסראונד וירטואלי שמופק על ידי החזר קול מהקירות, כפי שמקרני הקול למיניהם מספקים. 


למרות שהם מצטיינים בתחום הנמוך, The Fives רחוקים מהיות נטרליים ותחום ה-Mid לעיתים הולך לאיבוד והגדרות ה-EQ הבסיסיות מאוד, לא מאפשרות להחזיר את התדרים לקדמת הבמה.

אם אתם מחפשים אלטרנטיבה אלגנטית ואיכותית שתנצח כל חווית סטריאו שסאונד בר באותה רמת מחיר יכול לספק, אז The Fives של קליפש הם הרמקולים עבורכם.

הקדמה

סט הרמקולים The Fives מיועד להיות חלופה ממוקדת סטריאו ומוזיקה לסאונדברים שהפכו נפוצים מאוד בשנים האחרונות.

יש להם סט חיבורים נדיב הכולל HDMI-ARC עם תמיכה ב-CEC לשליטה מרחוק, בלוטות' 5.0 עם תמיכה בתקן האודיו ברזולוציה גבוהה aptx-HD, חיבור USB למחשב, שקע אופטי, שקע AUX, כניסת פטיפון עם קדם מגבר ויציאה פאסיבית לסאבוופר.


בתוך כל רמקול ישנו טוויטר 1" מטיטניום עם שופר Tractrix ו-Long Throw Woofer בקוטר 4.5 אינץ'. תחום ההיענות הוא 50Hz - 25kHz וההספק המתמשך הוא 160W עם peak של 320W. 


הרמקולים מגיעים עם שלט רחוק ואפליקציה המאפשרת לשלוט כמעט בכל פונקציה והם מיועדים להתקנה על מדף או שידת טלוויזיה. The Fives עשויים מעץ וזמינים בצבע שחור מט או גימור מעץ אגוז ויחד עם הסט יש שני עיצובים שונים של רשתות הגנה מגנטיות שאפשר להחליף ברגע.


מחירם ירד לאחרונה מ-3,600 שקל ל-3,190 שקל והם מיובאים על ידי חברת T.R שגם השאילה לנו אותם לסקירה.

טוויטר
הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כאינטש אחד ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכו'.

תודה ל-T.R על השאלת הרמקולים לסקירה.

איכות הקול (50%)

9
הרושם הראשוני ש-The Fives משאירים זה "ואוו, איזה בס". למרות שהם בגודל של רמקולי מדף, הם מסוגלים לספק עומק שפוגשים בעיקר ברמקולים רצפתיים שהם פי 3 בגודלם. מעבר ליכולת הטבעית שלהם לייצר תדרים עמוקים, אחת הפונקציות המוצלחות כאן היא ה-Dynamic Bass שאמורה להדגיש את התדרים הנמוכים כשמאזינים בעוצמה נמוכה ולאזן אותו בעוצמה גבוהה, אך החלק האחרון לא ממש מתרחש כך שהחלק הדינמי ב-Dynamic Bass פחות תופס.


למרות שבהאזנה ראשונה הרמקולים מרשימים ביותר, ככל שהאזנו להם יותר כך הרגשנו שהם רחוקים מלהיות ניטרליים, מה שהוביל לחיסרון המשמעותי ביותר שלהם לבלוט. אם היינו מציירים את תחום ההיענות של הרמקולים בגרף, היינו רואים מעין עמק באזור ה-Mid שגורם לצליל להשימע מעט עכור, ואם מערכת ניהול הבאסים כבויה, הצליל מרגיש דל. 

בנוסף ל-EQ ול-Dynamic Bass, ניתן להגדיר את תחום הבס הנמוך דרך תפריט מיקום הרמקולים. האופציות מוגבלות למדי וניתן לבחור בין שלושה מיקומים מאוד כלליים: באמצע הקיר להפחתה של 3dB, בפינה להפחתה של 6dB ו"אחר" שלא משנה את ההגדרה כלל. אם כבר קליפש מפשיטה את המידע, היינו שמחים לו היו אפשרויות נוספות כמו שולחן מחשב או שידת טלוויזיה, אפילו אם ההגדרות זהות למה שכבר קיים.



בכל הקשור למוזיקה, הרמקולים האלה מסוגלים לספק את המאזיןן האקראי מבחינת באסים, אך אם תרצו להשתמש בהם לצפייה בסרטים, תוכלו לחבר בנוסף סאבוופר. תחילה הרגשנו שעבור מוזיקה האפשרות לסאב וופר מיותרת אך ברגע שחיברנו אותו התחושה השתנתה וראינו כיצד הניהול המוצלח של הבאסים תורם לתחום הנמוך לבלוט אך לא להשתלט, במיוחד לאור העובדה שניתן לשלוט בנפרד בעוצמה של הסאב דרך השלט והאפליקציה.


הרמקולים האלה הם אלטרנטיבה מאוד אלגנטית למקרני הקול הנפוצים אך אלו בשנים האחרונות התכווצו יותר ויותר ובעיקר מסתמכים על עיבוד סאונד והחזר מקירות שאולי ואולי לא נמצאים סביב המאזין, כדי ליצור חווית סטריאו. עצם העובדה שמדובר בשתי יחידות נפרדות לימין ושמאל מייצרת הפרדת סטריאו ברורה אך עם תחושת פאנטום סנטר מובהקת כך שהם מתאימים היטב כהגברה לטלוויזיה ולמוזיקה כאחד.

נוחות השימוש (30%)

8.5
סט הרמקולים The Fives ניתנים לשליטה דרך כפתורים פיזיים שנמצאים על אחד הרמקולים, שלט רחוק ואפליקציה. על חלקו העליון של הרמקול הראשי יש שתי גלגלות מתכות אחת בחלק הקדמי המיועדת לשליטה בווליום ואחת בחלק האחורי המאפשרת לבחור מבין מגוון חיבורי הצליל. הגלגלות שקועות בתוך פלטת מתכת ומתחתיה נורות המציינות איזה חיבור פעיל ומה עוצמת השמע.

בנוסף לקישוריות בלוטות' 5.0 עם תמיכה בתקן aptx-HD, יש בחלקו האחורי של הרמקול הראשי מגוון רחב של חיבורים: שקע אופטי, חיבור HDMI-ARC עם תמיכה ב-CEC, כניסה אופטית, שקע USB-B לחיבור למחשב, שקע Phono עם מגבר מובנה ושקע AUX 3.5. בנוסף ישנה יציאה פסיבית לסאב-וופר וניתן לשלוט בעוצמה שלו דרך השלט הרחוק והאפליקציה וכך גם ניתן לעבור בין כל הכניסות השונות.


במידה וחיברתם את הרמקולים למחשב, הם יופיעו כהתקן קול עצמאי, ממש כמו כרטיס קול עם תמיכה בעד 24 ביט 192khz, כך שאין צורך בכרטיס קול חיצוני כדי לחלץ מהם איכות סאונד טובה. עם זאת, קליפש לא מספקת דרייבר ASIO כלשהו לרמקולים כך שאין להם את היכולת הטכנית לתפקד כמוניטור עצמאי לתוכנות מוזיקה, אלא כרמקולים למחשב ולא מעבר.

הרמקולים The Fives כוללים קדם מגבר בשקע ה-Phono שניתן להדליק ולכבות, כך שאם אין לכם מגבר מובנה בפטיפון, אין צורך במגבר ביניים. במקביל, יש על הרמקול שקע Ground שחיבור הפטיפון אליו יכול למנוע יצירת לולאת השראה שגורמת לזמזום.


הסט מגיע עם שלט רחוק אינפרא אדום שזה תמיד פרקטי אבל מסיבה כלשהי הוא מתפקד רק אם מכוונים אותו במדויק אל הרמקול הראשי. השלט מאפשר לבחור מבין כניסות הקול השונות, לשלוט בווליום של הרמקולים ושל הסאב בנפרד, להפעיל ולכבות את הבס הדינמי ולעצור ולהפעיל את המוזיקה. למרות כל הפונקציות האלה, קליפש החליטו לא להוסיף את היכולת להעביר שירים קדימה ואחורה מהשלט כך שהשימושיות שלו דרך בלוטות' מעט מוגבלת, אלא אם אתם מוכנים להתעסק עם הטלפון שלכם כל הזמן.

לטעמנו רמקולים מוצלחים הם לא רק איכות סאונד טובה אלא היכולת לגרום לטכנולוגיה להרגיש שקופה עד בלתי נראית. אם כל פעם שעולה שיר שרוצים להעביר או אפילו לשנות את הווליום, צריך לגשת לטלפון כי הפונקציה לא קיימת בשלט או שהוא לא נקלט כמו שצריך על ידי המכשיר, חווית השימוש יכולה להפוך למעיקה לאורך זמן.


בנוסף לשלט הרחוק ניתן לשלוט ברמקולים דרך אפליקציה בשם Klipsch Connect שבין השאר, מאפשרת לעדכן דרכה את הקושחה אך תהליך העדכון הראשון הוא המסובך ביותר שנתקלנו בו בכל סוג של מכשיר עד כה. כדי לבצע אותו, יש להוריד אפליקציה אחרת לגמרי שכל תכליתה לעדכן את התוכנה של הרמקולים. בתוכה יש לינק לכתובת ספציפית באתר של קליפש שלא ניתן ללחוץ עליו, אלא צריך להעתיק אותו ידנית לדפדפן במחשב ומשם להוריד את קובץ העדכון, שאותו יש להעתיק לכונן בנפח שנע בין 1 גיגה ל-8 גיגה (כך על פי החברה), שפורמט במבנה הקבצים העתיק FAT32. את הכונן יש להכניס לשקע הייעודי ברמקול, לכבות ולהדליק אותו ואז להמתין שהנורות יפסיקו להבהב ורק אז, להמשיך את התהליך דרך האפליקציה של העדכון. על פי החברה, ברגע שמבצעים את העדכון הזה, אין יותר צורך בפרוצדורה המסובכת הזו כך שניתן לעדכן דרך Klipsch Connect שגם משמשת לשליטה ברמקולים. אז למה הו למה, הרמקולים לא יכלו לצאת מהמפעל לפחות עם האפשרות הזו במקום להפיל על הצרכן את הטרחה הזו?



למרות התלאות המיותרות, התמורה לעדכון פרקטית למדי, שכן היא מוסיפה מספר תכונות שקיימות בכל מוצר מקביל וזה הופך את The Fives לשווה ערך בשוק. כעת ניתן להדליק ולכבות את הבס הדינמי גם מהטלפון וגם ישנו EQ שבמילה בסיסי יש יותר אותיות מתדרים שאפשר לשלוט בהם - רק באס, מיד וגבוהים וגם חופן דל של הגדרות מוכנות מראש. בכנות, ציפינו לפחות לאפשרות להגיע לרזולוציה גבוהה יותר מחברה שמתמחה באודיו. בנוסף ישנו מצב לילה המצמצם את הטווח הדינמי של הווליום וישנה פונקציה לניהול באסים, המאפשרת להגדיר היכן הרמקולים נמצאים - ליד פינה, ליד קיר או "אחר" וכל אחת מהאופציות מורידה עוד 3db מהבאס.


המגבר ושאר האלקטרוניקה נמצאים באחד הרמקולים והחיבור ליחידה השנייה נעשה דרך כבל מאסיבי באורך 4 מטר עם חיבור DIN בעל 4 פינים שניתן לרכוש עבורו כבל מאריך מהחברה. כמו כן, ישנו מתג המאפשר לבחור אם הרמקול הראשי הוא הימני או השמאלי כך שיש גמישות בהתקנה.
חיבורים
החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

עיצוב ואיכות הבניה (20%)

9.5

זוג הרמקולים The Fives נראים כמו מוניטורים בגודל בינוני בעיצוב נאה ביותר שמצליח להיות וינטג' ומודרני בו זמנית. הם עשויים מעץ וזמינים בצבע שחור מט או גימור מעץ אגוז והם מגיעים עם שני סטים של רשתות הגנה מגנטיות, בצבע בד אפרפר או חום בהיר בז' כזה של שנות ה-80.


על חלקו העליון של הרמקול הראשי ישנה פלטת מתכת עליה חרוטים שמות החיבורים ולידן נוריות זעירות המציגות איזה התקן פעיל באותו רגע. בתוך אותה פלטה ישנן שתי גלגלות מתכת מסיביות למדי ועליהן חרוטים במדויק פסי אחיזה אלכסוניים. סיבוב של גלגלת ה-Source יחליף את מקור השמע והנורה התואמת תאיר. סיבוב של גלגלת הווליום יחליף זמנית הפונקציה של התאורה כך שהיא תייצג את עוצמת השמע ובהתאם בהירות הנורות תשתנה במין אנימציה הדרגתית ואלגנטית מלמטה ועד למעלה. 

לטעמנו עם או בלי רשתות ההגנה, העיצוב של The Fives הוא נאה ביותר ומהווה תוספת אלגנטית שתתאים לחללים רבים.
חיבורים
החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

תודה ל-T.R על השאלת הרמקולים לסקירה.