סקירה - טלפון סלולרי OPPO Reno7 5G 256GB 8GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OPPO Reno7 5G 256GB 8GB RAM

הטוב
  • חיי סוללה ארוכים, טעינת 65W מהירה
  • מעבד חזק בהתחשב בקטגוריה
  • גוף דק ונראות נאה
  • חיישן פנים מוצלח
הרע
  • חיישן זיהוי טביעת אצבע חלש
  • מערכת הפעלה אנדרואיד 11
  • ללא טעינה אלחוטית
  • צילומים סבירים
  • נטול עמידות IP
בשורה התחתונה
ה-Oppo Reno7 5G התגלה כיצור כלאיים עם תג מחיר מתעתע שנע בין יכולות הביניים לפרימיום: יש לו כוח עיבוד יעיל שיפעיל בקלות משחקים כבדים, פאנל AMOLED מעולה לצפייה וטעינה מהירה בהספק 65W מספקת את הזריזות ששמורה למכשירי הפרימיום. ה"מחלות" המוכרות של מכשירי הביניים נוכחות לצערנו: מערך עדשות חיוור, מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסת 11 ללא צפי שדרוג ברור ואין גם אף עמידות IP לרפואה.
הקדמה

ה-OPPO Reno7 5G הוא סמארטפון עם מסך 6.4 אינץ' וקצב ריענון 90Hz, מערך צילום אחורי משולש וסוללת 4,500mAh עם תמיכה בטעינה מהירה בהספק 65W. מתחת למנוע מעבד Media-Tek MT6877900 התומך ברשת הדור החמישי, לצד זיכרון RAM בנפח 8GB עם אופציית הרחבה ועוד 256GB המשמשים כאחסון פנימי. עוד במארז: חיישן טביעת אצבע מתחת למסך, עיצוב מושך וגוף דק. הסלולרי זמין בגווני שחור וסגול כהה.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע (15%)

8

עם ה-Reno7 הוצאנו וקיבלנו שיחות בלי בעיה – ואם בורכתם בפריסת הדור החמישי באזורכם, המכשיר שלפנינו ידע לתמוך בכך. כניסת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות נוכחת למרבה ההפתעה ובמגירת הצד חריץ המאפשר להכניס שני כרטיסי סים וכרטיס זיכרון MicroSD במקביל. לא ניתן להקליט שיחות עם חייגן ה-Reno7 וגם בהגדרות לא מצאנו אף התייחסות לנושא. איכות הרמקולים סבירה למדי ואי אפשר להימנע מהרעשים המחוספסים והצורמים שתקבלו בהגברת הווליום.



בנושא חיבורים וחיישנים, בלוטות' בגרסה 5.2 תומך בתקנים A2DP ו-aptX HD, יש תמיכה ב-Wi-Fi 6, חיישן NFC נוכח ויש גם תמיכה ב-USB On-The-Go, כמקובל.

נוחות השימוש (35%)

8.5

נתחיל מהמראה הראשוני; ה-Reno7 הוא סמארטפון נאה למראה. הוא דקיק ומשתחל לכיס, נוח לאחיזה ביד אחת אבל ברור שיהיה יותר קל לשימוש בקרב בעלי אצבעות ארוכות ואל המקשים הדקיקים שלו תתרגלו מיד. שלא תטעו, האזכורים למכשיר ביניים מגיעים בדמות מקשים וגב מפלסטיק, אבל עליהם מחפה טקסטורה חלקה ואלגנטית בשוליים וגימור מט יפיפה מאחור שמשנה את גווניו בהתאם לתאורה. הדבר היחיד ששנאנו הוא בליטת הזכוכית של מערך העדשות האחורי הבולט, שגורם לטלפון להתנדנד כשהוא מונח על השולחן. מידות המכשיר: אורך 16 ס"מ, רוחב 7.3 ס"מ, עובי 7.8 מ"מ ומשקל של 173 גרם, נתונים שמשאירים את ה-Reno7 במקביל למכשירים דומים בקטגוריה.



עוברים לתצוגה: מסך 6.43 אינץ' עם פאנל AMOLED מציג שוליים דקיקים ונאים של 84.9% יחס גוף/מסך. הרזולוציה 1080X2400 פיקסלים טיפוסית למכשירי הביניים ולטעמנו לא צריך יותר מכך. עוד במפרט: קצב ריענון 90Hz, תמיכה ב +HDR10 ובהירות של 800 nits בשיא. הבהירות הגבוהה תמכה בצהרי תחילת האביב ויש גם חיישן בהירות אוטומטי שמגיב היטב. על פאנל AMOLED חילקנו מספיק שבחים במכשירים אחרים שהצטיידו בו וגם כאן השחורים מלאים, הצבעים חיים וכן זמינים כמה מצבי תמונה שיציגו את טעם הגוונים האישי שלכם. קצב הריענון עומד בשיא על 90Hz, נתון תואם למכשירי ביניים ואת ה-120Hz המבוקש עדיין תמצאו בעיקר במכשירי הפרימיום. עוד חיסרון: אין כאן קצב ריענון דינמי, כך שעליכם לבחור בין תצוגת 60Hz פחות חלקה או תצוגת 90Hz שמאיצה בקצב זלילת הסוללה.


שבב ה- MT6877 Dimensity 900 5G מתומן הליבות של MediaTek שולב במארז, לצד 8GB זיכרון RAM אשר ניתן להרחיבו בעד 5GB נוספים, תודות לתכונת RAM Expansion, על חשבון נפח האחסון הפנימי. כרטיס גרפי Mali-G68 MC4 ו-256GB אחסון פנימי משלימים את מפרט הזיכרונות. במבחן GeekBench 5 קיבלנו 706 נקודות ב-Single-Core ו-2154 נקודות ב-Multi-Core, תוצאות שמשקפות סלולרי דומה עם אותו מעבד ובסך הכל תוצאות לא רעות. במבחני הגיימינג של 3DMark קיבלנו 4725 נקודות ב-SlingShot ו-2030 נקודות ב-Wild Life, עוד צמד תוצאות מכובדות שמאפשרות גיימינג.

במבחן המציאות, ה-Reno7 הוא בין מכשירי הביניים היותר-יציבים וחזקים שפגשנו. נכון, הוא סובל מכמה גמגומים טיפוסיים לקטגוריה, כמו אתחול איטי ודרישה מהמשתמש לעוד כמה שניות כדי שהאייקונים יופיעו, מעבר קטוע לתמונת HDR שהרגע צולמה או סיום ממושך של רינדור סרטון שהקלטנו ב-4K – אבל כל יתר הפעולות השוטפות עובדות מצוין. חוויית שיטוט בתפריטים נפלאה, אין אפליקציות מאתגרות לה מדי ומשחקים כבדים רצים בלי נפילות פריימים, גם בהגדרות גרפיקה מתקדמות. מעבד שהפתיע לטובה ובין המרשימים שפגשנו בקטגוריית מכשירי הביניים.




מערכת ההפעלה הנוכחת היא אנדרואיד בגרסתה ה-11, עניין מאכזב בהתחשב בזה שגרסה 12 שוחררה לפני למעלה מחצי שנה – ועד לסיום הסקירה לא קיבלנו את השדרוג המיוחל. ממשק ColorOS 12 מבית היצרנית עוטף את המערכת והוא מציע את מה שרוב ממשקי היצרניות האחרות מציעות: יש כלים לא רעים כמו "מסיבת מוזיקה" שמאפשרת לסנכרן מספר סלולריים כדי לנגן את אותו שיר, "שיבוט טלפון" להעברת נתונים בין מכשירים, "בועת חזרה מהירה" שתשרת אתכם בזמן משחקים, סרגל צד, "מנהל טלפון" הסורק וירוסים ומנקה אחסון זמני ויתר שירותי גוגל כמקובל גם כאן. מה עוד תמצאו וחבל? המון אפליקציות מיותרות, רובן פרסומות בוטות. בהגדרות התאמה אישית תמצאו כמובן תצוגת Always On, כמה הנפשות נחמדות לחיישן טביעת האצבע, טפטים סטטיים ודינמיים, שינוי תאורת קצה ופלטת הצבעים למערכת ההפעלה ויש גם שינויים מינוריים קטנים לאסתטיקה אישית, כמו החלפת הסמלים, גודלם וצורתם.


במכשיר שולבו צמד חיישנים ביומטריים, זיהוי אצבע ופנים. באופן מפתיע לרעה, חיישן טביעת האצבע חלש ויותר מדי כשלים בזיהוי גרמו לנו לנטוש אותו לטובת חיישן הפנים המעולה. באור יום אין שום בעיות והמכשיר עולה ברגע, בתגובה שמזכירה מכשירי פרימיום. גם בתנאי תאורה עמומים החיישן הרשים בזיהוי חטוף אבל תשכחו מזיהוי פנים בחושך מוחלט; ה-Reno7 ימשיך לדרוש מכם לקרב את פניכם למסך, אם בכלל הוא יצליח לזהות משהו.

זיהוי פנים
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

צילום והקלטה (30%)

7

במערך הצילום תמצאו שלוש עדשות: מרכזית בעלת 64 מגה פיקסל בגודל 26 מ"מ עם מפתח צמצם f/1.7, אולטרה-רחבה בעלת 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2 ועדשת מאקרו בעלת 2 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4. מקדימה עדשת 32 מגה פיקסל רחבה עם מפתח צמצם f/2.4.




לצערנו איכות הצילומים נעה בין בינונית לחלשה. כשהתאורה הטבעית תומכת בעדשות, השגנו צילומים סבירים בלבד: רוויה בסיסית, חשיפה שהרשימה בקושי ויש כמה מאיצים שנוטים להעניק לאוסף גוונים סמוך מראה מצויר, כאילו פילטר הולבש עליהם. תמונות שצולמו בשעות בין ערביים הציגו זאת בצורה יותר מובהקת. המיקוד עבד טוב ברוב הזמן ויש גם פירוט לא רע צילומי נוף וטבע שתיעדנו, אבל אל תצפו ליותר מדי. גם מצילומי מאקרו קיבלנו תוצאות מספקות בקושי. בבית קיבלנו תוצאות הפכפכות: זר פרחים תועד בצורה נאה אבל שלישיית פריטי נוי קיבלו גוונים חמים מאוד שלא תאמו למציאות. בלילה קיבלנו צילומים גרועים ופגשנו עדשות יותר אידיאליות באגף מכשירי הביניים. הסיבות מוכרות: פירוט אפסי, המון אלמנטים מטושטשים והילות אור מסנוורות ששורפות את הפריים.




עוברים ליכולות הוידאו; מאחור ניתן להקליט ב-1080p ב-120 פריימים בשנייה וכן ב-4K ב-30 פריימים בשנייה. מקדימה ניתן להקליט עד 1080p ב-30 פריימים בשנייה. על הנייר, נתונים מאוד טיפוסיים שתואמים לקטגוריה. גם כאן לא התרגשנו מדי ויכולות ההקלטה סבירות למדי: רעידות יד מתועדות היטב ב-4K ומצב "יציב במיוחד" זמין רק ב-1080p ב-60 פריימים בשנייה, אבל אז מרגיש שמשלמים על כך בתיעוד פחות חד. בלילה כרגיל המצב מחריף והמון חלקים שחורים עוטפים את התמונה, גם כשיש לא מעט תאורה מלאכותית.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

סוללת 4500mAh שולבה במכשיר ויש גם תמיכה בטעינה מהירה, בהספק 65W מרשים למדי. החלק החיובי לא פחות במשוואה הוא שב-Oppo צירפו מטען בהספק זהה, עניין לא מובן מאליו בשוק הסלולריים כיום. חיי הסוללה הרשימו: צפייה בפרק בודד של Halo באורך 60 דקות גבתה מהסוללה 6% סוללה.



ב"מבחן המשרד", ה-Reno7 הגיע לסוף יום עבודה ממוצע עם 72% סוללה. הצלחנו לשרוד את היום השני עם 22% סוללה בסביבות 19 בערב. יופי של תוצאות. בכל הנוגע לטעינה, רק חדשות טובות: מטען ה-65W מציע טעינה מלאה בתוך 32 דקות ובתוך 13 דקות תקבלו תוספת של 50% לסך הסוללה. מצוין.

עמידות (10%)

7.5

כמו הרבה מכשירי ביניים, גם ה-Reno7 5G אינו מציג אף אטימות IP. גוף המכשיר, מושך ככל שיהיה, עדיין מורכב מרובו המוחלט מחלקי פלסטיק - עם כל החסרונות המשתמעות מכך. במארז קיבלנו כיסוי פלסטיק שקוף.