סקירה - שואב אבק Samsung Jet 90 VS20R9046T3 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Samsung Jet 90 VS20R9046T3 סמסונג

הטוב
  • עמדת טעינה מאפשרת להטעין צמד סוללות במקביל
  • שאיבה בעוצמה מקסימלית במשך 11-12 דקות
  • קיבולת מיכל איסוף בנפח 0.8 ליטר
  • סוללה ניתנת להחלפה
הרע
  • חיי סוללה חלשים בעוצמות שאיבה נמוכות
  • לא ניתן לרכוש כרגע סוללה נוספת
  • אפליקציה אינה תומכת במוצר
  • ללא פונקציית שטיפה
בשורה התחתונה
לשואב האבק Samsung Jet 90 יכולות שאיבה שיספקו את הבית הממוצע ולא צריך יותר ממעבר או שניים כדי לגרוף אבק רך וקשה. התרשמנו גם מהשימוש הפשוט, סט האביזרים ועמדת הניקיון האוטומטית, אלא שהשואב סובל מכמה כשלים חובבניים: נכון לכתיבת שורות אלה, לא ניתן לרכוש סוללה נוספת כדי ליהנות מהיכולת להחליף מצבר ברגע, אחת מהבטחות הדגל. אביזר השטיפה גם כן לא זמין לרכישה כרגע ותשכחו מאפליקציה תומכת - למרות הפרסומים של סמסונג בנושא. ה-Jet 90 הוא לא שואב רע כמו שיותר מדי הבטחות מהותיות אודותיו לא מגובות במבחן המציאות.
הקדמה

שואב האבק העומד Jet 90 מבית Samsung הוא הדגם החזק בסדרת ה-Jet ומציע מערכת פילטרציה בעלת 5 שכבות, עמדת עגינה לטעינת 2 סוללות במקביל ומסך תצוגה דיגיטלי. השואב מבטיח "ביצועי ניקיון מתקדמים" בעזרת מנוע אינוורטר דיגיטלי שמייצר עוצמת שאיבה של עד 200W ומערכת סינון רב שכבתית "הלוכדת חלקיקי אבק עדינים", לפי היצרנית. עוד במארז קיבלנו Clean Station, עמדת ריקון אשפה ייעודית המבטיחה לינוק ביסודיות לכלוך שהצטבר במיכל השואב. השואב ועמדת הריקון בצבע אפור.

סינון
בכל שואב מותקנים מסננים שתפקידם לסנן את האוויר שחוזר לחלל החדר ולהגן על המנוע מפני חדירת אבק. איכות האוויר שיוצא מהשואב תלויה במידה רבה באיכות הסינון. ככל שמספר דרגות הסינון גדול יותר הסינון יהיה יעיל יותר, וכמות הלכלוך והאבק שתחזור לחלל החדר תהיה מינימלית. מסננים בעלי התקן הבינלאומי HEPA או S-CLASS הם בעלי כושר הסינון הגבוה ביותר ומוגדרים כאנטי אלרגנים. סינון ברמה כזאת, שמייקר את עלות השואב, מתאים לאנשים אלרגיים ורגישים לאבק. בחלק מהשואבים קיים גם מסנן פחם לנטרול ריחות לא נעימים.

איכות השאיבה והסינון (45%)

9

על הנייר, מנוע אינוורטר דיגיטלי מבטיח להציע עוצמת שאיבה של עד 200W ומבנה ה-Jet Cyclone אמור גם ללכוד אבק עדין במיוחד. לשואב 3 עוצמות שאיבה (MIN / MID / MAX) כשהעוצמתית בהן מסתובבת כ-3,750 פעמים בדקה. התחלנו עם שאיבה כללית של הבית ועוצמת השאיבה הבינונית והנמוכה מספיקות לחלוטין: ה-Jet 90 שואב בקלות אבק כללי ומספיק מעבר חד-פעמי כדי ללכוד את ענני האבק המוכרים שמצטברים בצורה דקה ולעיתים לא נראית ברחבי הבית. הספיק לנו מעבר בודד למשל בחדר כדי לגלות גוש אבק מרשים שהצטבר בתוך כמה דקות במיכל הלכלוך - מבלי שהרגשנו ששאבנו משהו משמעותי קודם לכם.



ניסינו לאתגר את השואב עם שובל חתיכות קורנפלקס שפיזרנו לאורך מסדרון, לכלוך המדמה אבק קשה או גרגירים עקשניים שלא ייפרדו מהרצפה בקלות. כאן הזדקקנו לעוצמת הטורבו שרק במעבר נוסף הצליח לגרוף חתיכות קטנות אחרונות. עוד עניין שחשוב להתייחס אליו: גם ה-Jet 90 סובל מנפילת חלקיקי לכלוך ברגע שמרימים את המברשת הראשית מהרצפה. זה לא עניין רציני מדי ולרוב נופלים רק כמה חתיכות שגם אותן ניתן לשאוב מחדש, אלא שהתופעה הידועה לשמצה בשואבי המוט מתרחשת גם כאן. בכל הנוגע לשטיפת הרצפה, תשכחו מזה: ל-Jet 90 אין אביזר שטיפה במארז, למרות שראינו ברשת יחידת שטיפה שנמכרת בנפרד. מהיח"צ נמסר שהאביזר עדיין לא הגיע לישראל - אבל יש לנו הרגשה שגם אם מתישהו יגיע, יימכר בסכום לא מבוטל - חבל שאינו מגיע כחלק מהמארז המקורי.

נוחות שימוש (40%)

8

מלבד המברשת המרכזית, בקופסת המוצר קיבלנו את האביזרים המקובלים: מברשת מרכזית נוספת למשטחים רכים, מיני-מברשת ממונעת, אביזר לניקוי כללי עם סיבים קשים, אביזר פינות, מאריך ומאריך זוויתי, עמדת טעינה וכמובן סוללה שהתחברה מיד לגוף השואב. טעינה מלאה אורכת כ-3.5 שעות ועוד היצרנית מבטיחה שגם בתום 5 שנים תשמור הסוללה על 70% מביצועייה המקוריים - התייחסות לאחת הבעיות המוכרות בתחום שואבי האבק, הדרדרות כוחה של הסוללה תוך שנים בודדות.



הצינור המרכזי המתחבר אל יחידת השואב הוא טלסקופי והדינמיות שלו להתארך ל-4 אורכים שונים (עד 1.4 מ') מצוינת ותתאים לכל סוגי המשתמשים, נמוכים וגבוהים. במבחן השיטוט בין החדרים לא חווינו בעיות: גופו מסיבי ובהחלט כבד, אך לא משהו שמשתמש בוגר לא יוכל להתמודד איתו. במעבר על פינות וחלקים צפופים תזדקקו מן הסתם לבחור באביזר הנכון, אבל "הקליקיות" המורגשת כשמחברים אביזר כלשהו והמעבר המהיר בין האביזרים השונים הופך את מלאכת השאיבה לאינטואיטיבית מאוד - פשוט לשחרר, לחבר התקן חדש ולחזור לעבודה. הדבר היחיד שהתקשינו לסלוח אליו הוא התקנת ופירוק יחידת מיכל הלכלוך, שלא תמיד החליק בקלות למגירת הפלסטיק הייעודית שלו ולפעמים הבדל של מילימטר בסיבוב פקק הפלסטיק מנע מאיתנו להצליח להכניס אותו למקום המאוד-ספציפי שלו.


ממשיכים בשאיבה ביום-יום: החלקים המאתגרים עבורנו התרחשו בנסיון להגיע לאזורים נמוכים, כמו תחתית ספה גבוהה או מתחת לשולחן סלון והיעדרה של רגל ג'ירפה, כזו שמאפשרת לצינור להתקפל באמצע, גרמה לנו להתכופף המון ולמרות הרצון הטוב של ראש המברשת המתקפל, הגמישות המוגבלת שלו עדיין דורשת מהמשתמש לבצע השתטחויות מרובות. מסך התצוגה גימיקי בלבד והמשמעות שלו מינימלית, היותו מציג את מצב השאיבה הנוכחי וזהו. אל תצפו לזמני סוללה בזמן אמת וההתראות על תחזוקה שוטפת מוגבלות מאוד ורק מעדכנות על חסימה במוט המברשת. אגב, שימו לב של-Jet 90 אין הדק הפעלה, כלומר מיד בעת הדלקתו הוא מתחיל לשאוב - יש כאלו שיאהבו ויש כאלו שלא יתחברו למנגנון האוטומטי.

בכל הנוגע לאפליקציה תומכת, תשכחו מזה. בסמסונג ממליצים על הורדת אפליקציית Samsung HA AR שלא ברור מה היא מעניקה מלבד "חוויית טכנולוגיית Jet" לפי היצרנית, אבל נתנו לה סיכוי. בתום הורדת אפליקצית במשקל 500MB, לא פחות, קיבלנו ממשק כבד ואיטי שגם סמארטפון דגל שיצא בחודשים האחרונים התקשה להפעיל - וזה אומר הרבה. עד שסוף סוף הגענו למצב בחירת המכשיר, גילינו שקטגוריית השואבים בכלל לא מופיעים שם. תמיכה באפליקציה ראויה כבר ראינו בכמה מתחרות שסיפקו לנו ביצועי סוללה, היסטוריה ועדכון על תחזוקה שוטפת וחבל שלסמסונג אין מענה בעניין זה.


מסיימים בפעולת ריקון האשפה והתחזוקה השוטפת: מיכל איסוף לכלוך בנפח 800 מ"ל מכיל המון גושי אבק סבוכים וחתיכות קשות שיתאימו לבתים גדולים. מלאכת הריקון לא מסובכת: כפתור בודד משחרר את המסנן ממיכל הפלסטיק שמכיל את האבק - ומשום ישירות לפח האשפה. כל חלקי המיכל רחיצים, כך שניתן ואף מומלץ לרענן את האביזר המלוכלך מעת לעת.

במארז גם קיבלנו את ה-Cleaning Station, שכשמו, מהווה עמדת ריקון מלבנית גבוהה של סמסונג, שמזכירה מקרן קול שהועמד לאורך. איך היחידה עובדת? בתום השאיבה, יש לשלוף מהשואב את מיכל הלכלוך ולהכניס אותו בחצי גובה אל תושבת העיגול הייעודית שבעמדת הריקון. העמדה מצדה תזהה את הימצאותו ותתחיל לינוק החוצה את כל הלכלוך בפעולת פולסים. תחנת הריקון עובדת ביעילות ולא צריך יותר מ-4-5 פולסים כדי לשחרר את גושי האבק העקשניים ביותר. היתרון לעומת שיטת הריקון המסורתית אל פח האשפה הקרוב: אין ענני אבק שמתפזרים בעת יציאתם מהמיכל ואין מה לומר, שיטת הריקון כאן הרבה יותר נוחה ומלאה, כזו שדורשת אפס התעסקות עם גושי אבק שהסתבכו בפילטר ומתעקשים לא לצאת.


יש גם חסרונות כמובן: פעולת הפולסים מרעישה מאוד, בתהליך שמזכיר יניקה של עוצמת שאיבה Turbo ושימו לב לעניין משמעותי נוסף: רק מיכל איסוף המיכל שהגיע עם עמדת הניקיון מתאים לה. המיכל השני שקיבלנו במארז השואב לא מתאים ל-Cleaning Station בהיעדר פתח קדמי. גודלה של העמדה משמעותי ולא מעט אורחים שעברו לידו חשבו שמדובר במטהר אוויר. האם תסכימו שפח בגודל כזה ישתלב בביתכם, כשהוא משמש רק כעמדת אחסון לכלוך? תלוי בכם. עוד עניין שחשוב לתת עליו את הדין הוא תחזוקת החלפת שקיות הבד שמצטברות בתחתית המיכל. במארז מקבלים זוג שקיות ואם לסמוך על שגרת הניקיון שלנו, בקרוב מאוד נצטרך לרכוש עוד. מחירי השקיות טרם נמסרו לנו מצד היח"צ.

סוללה (15%)

7

בסמסונג מבטיחים שבזכות סוללת 3,000mAh נזכה לקבל עד שעת פעילות במצב שאיבה חלש והיותה של הסוללה נשלפת, ניתן להחליפה בחדשה ובכך להמשיך במלאכת הניקיון. ה-Jet 90 הפתיע לרעה ברגעי שגרה והרשים בחלקים המאתגרים: דווקא בעוצמות שאיבה חלשה ובינונית הוא סיפק תוצאות חלשות למדי, עם בערך 40-45 דקות עבודה במצב עבודה MIN ו-25 דקות עבודה במצב MID. בעוצמה החזקה ביותר, עקב האכילס של רוב שואבי אבק העומדים שנבחנו אצלנו, קיבלנו עם ה-Jet 90 בין 10-11 דקות פעילות, מהגבוהות שפגשנו. כמובן שההבדל מתבטא ברק 2-3 דקות לעומת המתחרות, אלא שלפעמים זה בדיוק פער הזמן שצריך כדי להשלים מלאכת ניקיון שדורשת ניקוי יסודי יותר והרגשנו זאת בלא מעט מקרים.



יתרון משמעותי ל-Jet 90 הוא שניתן להחליף לסוללה חדשה ברגע, היותה נשלפת בקלות. החלק הרע במשוואה הוא שצריך לרכוש אחת שכזאת בעלות נוספת, ובתמורה נקבל חיי סוללה רחבים כפולים ולא פחות חשוב, לא יגרמו לכם לעצירת הניקיון. החלק המבלבל בכל הסיפור הזה הוא שסוללה נוספת לרכישה טרם הגיעה לישראל, לפי היח"צ. לכן לא ברור מה בדיוק סמסונג מציעה כאן; הבטחה לתכונה שלא ניתן לממש אותה? לא ברור. במבחן המציאות המשתמשים נאלצים להסתפק בסוללה אחת בלבד.


את עמדת הטעינה אהבנו מאוד: היא לא מכריחה לקדוח אותה לקיר וניתן להעמיד אותה בכל מקום בבית או להצמיד אותה לקיר כלשהו. היא לא דורשת תמיכה אחורית ועומדת די יציב בזכות עצמה וכן מציעה שני תאים לחיבור של אביזרים. עוד יתרון: לעמדה כניסה טעינה לסוללה נוספת, במקביל לטעינת גוף השואב שבתוכו כבר אוחסנה סוללה. כאמור, לא תכונה רלוונטית כרגע בהיעדר סוללה שניתן לרכוש בנפרד, נכון לכתיבת שורות אלה.