סקירה - מקלדת Asus ROG Falchion ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מקלדת Asus ROG Falchion אסוס

סקירת wisebuy - מקלדת Asus ROG Falchion אסוס

הטוב
  • הקלדה מהירה ונוחה, גם בזמנים שאינם גיימינג
  • עיצוב קומפקטי – גודלה 65% ממקלדת רגילה
  • מתגים אדומים הכי שקטים שפגשנו
  • תאורת RGB עוצמתית ומתקדמת
  • חיי סוללה ארוכים מאוד
הרע
  • עיצוב נטול שוליים שגורם לאמות הידיים "לרחף"
  • נטול כניסת USB Passthrough
  • מתגים נטולים חיווי טקטלי
  • ללא מנח לזרוע
  • מחיר גבוה
בשורה התחתונה
תג המחיר שלה רחוק מלהיות נוח אבל בתמורה תקבלו אביזר גיימינג מקצועי עם פשרות מינימליות. החלקים שהכי אהבנו במקלדת הגיימינג האלחוטית Falchion Wireless מבית Asus ROG הן מידותיה הצנועות והמתגים המעולים שהציעו הקלדה שוטפת וזריזה, גם כששיחקנו וגם כשערכנו את הסקירה שלפניכם. כשמגיעים לגיימינג, החוויה משתדרגת וניצול נבון של סך הפיצ'רים שלה דרך התוכנה הייעודית כבר יקפיץ אתכם לליגה הבכירה של שחקני המחשב. מקלדת יעילה ומקצועית.
הקדמה

ה-Falchion Wireless היא מקלדת גיימינג מכנית מסדרת הגיימינג ROG של היצרנית Asus ובמפרט תמצאו גוף קומפקטי בתצורת 65% עם 68 מקשים בסך הכל, תאורת RGB הנתמכת על ידי Aura Sync, הבטחה לחיי סוללה ארוכים, פאנל מגע צדי, מתגי Cherry MX ומקשים העשויים PBT בציפוי כפול. המקלדת זמינה בצבע שחור.

נוחות השימוש במקלדת (60%)

9

המראה הראשוני לא יכול להטעות: מדובר במקלדת קומפקטית במיוחד, בטח כשמתחשבים בייעודה המקצועי. מידותיה: רוחב 30.5 ס"מ, אורך 10 ס"מ וגובה של 3.9 ס"מ. עם כל הכבוד למידותיה הצנומות, משקלה לא נמוך במיוחד ו-520 גרם המשויכים למקלדת, נמוכים ככל שיהיה בקטגוריית המקלדות המכניות, נחשבים עדיין למשקל גבוה מהממוצע. בפאה הקדמית של המקלדת, זו שפונה למסך, תמצאו את חניית הדונגל, כניסת USB-C לטעינה או חיבור קווי ומתג On/Off להפעלת וכיבוי המקלדת. מה אין וחבל? כניסת USB Passthrough שיכולה לשרת ככניסה נוספת לכל התקן שתרצו. בצד המקלדת סליידר מבוסס מגע, המאפשר לקבוע את עוצמת הווליום הנפלט מהמחשב וניתן גם לשייך אליו שלוש פקודות שנעשות בהקשה על חלקו העליון, המרכזי או התחתון.



כיאה למידותיה הצנומות, ה-Falchion Wireless דורשת מקום מינימלי על שולחן העבודה ולא פחות חשובה, אם סיימתם לעבוד איתה, בקלות תוכלו להכניס אותה למגירה או להניח אותה רגע בצד מבלי שתחמוד שטח נדל"ן מוגזם על שולחן העבודה שלכם. החלק הפחות-מלהיב במשוואה או שאין למקלדת אף שוליים ובהיעדר מנח לזרוע, נותר המון חלל ריק לידיים ולאמות, שעלולות להתעייף במהירות למי שלא רגיל לעבוד עם ידיים שמרחפות קלות. עניין אחרון בעייתי שנוגע לנוחות טבוע ברגליים האחוריות: הן זמינות בגובה יחיד והשיפוע המקסימלי שהן מציעות עומד על 8.5 מעלות -והיינו שמחים לפרופיל פחות שטוח.

נעבור למתגים: המקלדת זמינה בשלושה תצורות מתגים, אדום, חום וכחול - אנחנו קיבלנו את גרסת ה-Cherry MX Red לסקירה. מדובר במתגים מהוללים למדי שמככבים בלא מעט מקלדות גיימינג מבית יצרניות שונות. המתג האדום מאופיין בתגובה לינארית, קפיץ רך שמרגיש כמו ספוג בתום הלחיצה והרגשת הלחיצה נחשבת לרכה יחסית. מאפיינים נוספים: כוח הפעלה 45g, מרחק הפעלה 2 מ"מ ו-4 מ"מ לשיא עומק. נתחיל מהחלק הכי מפתיע לטובה: מדובר במתגים האדומים הכי שקטים שיצא לנו לפגוש - ובפער. אנחנו לא בטוחים שלכך התכוונו ב-Asus אבל מדובר בצלילים רכים במיוחד ואחרי מפגש עם לא מעט מתגים אדומים או לפחות כאלו שדומים להם במאפיינים הטכניים, מדובר באחד המוצלחים שבהם בכל הנוגע ל"רעשי עבודה".


ואם כבר "עבודה", איך התגובתיות שלהם בשוטף? במילה אחת, נהדרת. ראשית, המתגים האדומים התגלו כמעולים להקלדה שוטפת, כמו עריכת טקסטים בוורד או סתם מענה ב-Whatsapp Web. זה אולי לא נשמע מרשים מדי אבל גילינו שלא כל מקלדת גיימינג נוחה לשימוש ממושך במשימות יותר טכניות ו"משעממות". בנושא זה, שימו לב שלמתגים אין חיווי טקטלי, כלומר אם ציפיתם לרעידה הקטנה והטיפוסית שמאפיינת מתגים מכניים אחרים, כאן היא נעדרת – לא לשביעות רצונם של כל סוגי המשתמשים. בענייני הגיימינג גם הכל עובד כשורה וכל קליק "במקומו", כלומר פקודות מתבצעות בחטף ואין חשש ללחיצות שגויות, בהנחה ואתם קלדנים מהירים שמכירים את מיקום המקשים בעל פה, כמובן.


בכל הנוגע לאלחוטיות, חדשות טובות ממשיכות להגיע; לא תדעו לזהות מתי ה-Falchion Wireless מחוברת למחשב עם כבל USB-C ומתי לא, כך גם במשחקים בהם חשיבות של מאית השנייה מורגשת הרבה יותר. לזכות מקלט ה-USB (דונגל) ייאמר גם שלא משנה היכן מיקמנו אותו בכונן, בין אם זה ממש בסמוך למקלדת בתמיכת מאריך ובין אם זה מאחורי הכונן בכניסה סמויה, בשני המקרים קיבלנו עכבה אפסית שלא מביאה לגמגומים בפקודות שוטפות. באשר לתאימות, שימו לב שתוכנת המקלדת עליה יורחב בהמשך זמינה רק ל-PC ולמחשבי מבוססי macOS או Linux ומקשי צד כמו Ins, Del ודומיהם לא פעילים. עוד עניין; למרות האלחוטיות המשובחת מצד הדונגל, זו גם החיבוריות האלחוטית היחידה ואין כאן תמיכה בבלוטות', למקרה ורציתם לחבר מחשב נוסף למקלדת.


המקלדת נתמכת על ידי תוכנת Armoury Crate וכמו שאפשר לצפות ממקלדת גיימינג מתקדמת, כל מקש ניתן לשיוך לכל פקודה שתרצו בערך – פקודות מאקרו מתקדמות, שיוך להפעלת תוכנה או ציוות לפרופילים. כמו הרבה מקלדות גיימינג פרימיום, יש זיכרון מובנה במקלדת לשמירת עד 5 פרופילים, כך שלא תצטרכו את התוכנה כדי לשלוף את מאפייני הפרופיל השימושי שלכם. התוכנה גם מציעה צימוד משחק לפרופיל, כך שבהפעלת כל משחק, הפרופיל המיועד לו יישלף אוטומטית. הפיצ'רים כאן מתקדמים במיוחד וניתן להגדיר פרמטרים נקודתיים להחריד, כמו קביעת רמת הסאונד של המשחק, סידור המשחק לפי ז'אנר ואפילו בחירת תמונת הקאבר שתציג אותו למשתמש. ברוב הזמן גימיק, רק לעיתים שימושי.



וגם תאורת אחורית שולבה במארז כמובן. מבחר אפשרויות ה-RGB כאן גדול לאין שיעור: באפקטים תמצאו את Breathing ו-Reactive ודומיהם המקובלים ועוד כמה בולטים כמו Raindrop ו-Quicksand. השליטה על יתר הערכים גם זמינים כמובן: עוצמת בהירות ה-LED, בחירת גוונים, מהירות התנועה ושילוב צבעים נוספים הוא עניין שקל למצוא במקלדות גיימינג מקצועיות. בתוכנת Aura Creator גם מבית היצרנית כבר תגיעו לגן העדן של תאורת ה-RGB, שם תוכלו לסנכרן תאורה עם מכשירים תומכים, ליצור היררכיות ונקודות זמן לאפקטים, הקמת סצנות וטיימליין מבוסס שכבות ולמעשה כל התאמה אישית שרק תוכלו לחלום עליה, זמינה שם.

משך פעולת סוללה (20%)

9

היצרנית מבטיחה חיי סוללה של עד 450 שעות, כאשר תאורת ה-RGB כבויה. מניסיון שלנו עם מוצרי גיימינג דומים מבוססי התאורה התובענית, אם תתעקשו על להפעיל אותה תגלו הפחתה של 70-80% בחיי הסוללה, כך שמבחן העלות/תועלת תלוי בכם. לכאן או לכאן, גם 50-60 שעות פעילות עם תאורת RGB פועלת הוא משהו אפשר לחיות אתו בשלום, בטח כשהמקלדת מאפשרת להטעין אותה תוך כדי עבודה. את ה-ROG Falchion שילבנו גם במשרד במהלך יום עבודה מלא (9 שעות) וגם כשחזרנו הביתה וששיחקנו עוד שעה וחצי-שעתיים מדי יום. במציאות היום-יומית, חיי הסוללה של המקלדת מצוינים ויידרשו מכם התייחסות אפסית לאחוזי הסוללה. רק אם ממש תתבעו ממנה תאורת RGB עם בהירות מקסימלית, תגלו שתצטרכו לטעון את המקלדת מדי סוף שבוע – לא טרחה גדולה מדי.




חיווי הסוללה מוצג ברמת התוכנה במחשב או בתאורת הסליידר שבצד המקלדת וניתן לפקוד על המקלדת להתריע כשהיא מגיע על אחוזי הסוללה שעומדים בין 10-50% או כלל לא, לבחירת המשתמש. מצב Sleep Mode יגרום למקלדת להיכנס למצב שינה בתום מספר דקות ללא שימוש שגם כן נקבע על ידינו וזמין גם מצב חיסכון בסוללה שמאפשר לצמצם את בהירות התאורה במקלדת או לבטל אותה לחלוטין, אם תבקשו.

עמידות ואיכות הבנייה (20%)

9.5

מקשי המקלדת עשויים PBT בציפוי כפול, כזה שמונע שחיקה של סימני האותיות ומניסיון רב שנים שלנו עם חומר שכזה, ההטבעה אכן מחזיקה מעמד ותשכחו מהשחיקה הטיפוסית שאפשר למצוא במקלדות פשוטות יותר. כבל ה-USB-C שקיבלנו במארז שזור בד המעניק לו עמידות גבוהה יותר מציפוי הפלסטיק הטיפוסי ואורכו כ-1.9 מ', שאמורים להספיק למארז ה-PC הממוצע.



קופסה גם קיבלנו כיסוי עילי למקלדת שמגן עליו מפני כניסת אבק או שאר נזקים פיזיים, מעולה למתניידים עם המקלדת לתחרויות. צמד רגליים זעירות מותירות רושם חלקי של ביטחון באשר לעמידותן לאורך הזמן ולמדנו על בשרנו כמה קשה למצוא רגל פלסטיק למקלדת, במידה והיא תישבר.