סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G11 שיאומי
- עמדה ל-3 פיות ומאפשרת להטעין 2 סוללות במקביל
- גוף משקל נמוך שמספק תנועת מברשת זורמת
- גוף דקיק ונאה, בולט בנוף שואבי המוט
- סוללה נשלפת שמוחלפת ברגע
- שאיבה אוטומטית מוצלחת
- מוט נטול מפרקיות ("ברך ג'ירפה")
- מיכל אבק בנפח 0.3 ליטר בלבד
- מלאכת ריקון מיכל מלכלכת
- ללא אפליקציה תומכת
- ללא שטיפה
שואב האבק האלחוטי Mi Vacuum Cleaner G11 מבית Xiaomi מציע 3 עוצמות שאיבה בעוצמת יניקה מקסימלית של 185AW והספק 500W הנתמכים על ידי מנוע ציקלוני ומערכת סינון EPA. עוד בשואב המוט האלחוטי: מיכל אבק בנפח 0.3 ליטר, סוללת 3050mAh המבטיחה להציע עד 60 דקות עבודה במצב אלחוטי, משקל גוף נמוך של 1.6 ק"ג ומסך LCD המציג נתונים בזמן-אמת. זמין בצבע לבן.
במפרט הטכני תמצאו שה-G11 צויד בעוצמת שאיבה של 185AW, מנוע בהספק 500W ויש גם הבטחה לתכונה חכמה שיודעת לזהות את רמת האבק ולהתאים אוטומטית את עוצמת השאיבה לאותו רגע, בהתאם לרמת האתגר. השואב מציע שלוש רמות עוצמה: Eco שנחשב לחלשה ולחסכונית באנרגיה, Automatic שאמורה לזהות את המשטח התורן ולהתאים את העוצמה האידיאלית ו-Turbo, העוצמה החזקה ביותר שגם זללנית האנרגיה הגדולה ביותר כמובן. נתחיל מתכונת השאיבה האוטומטית: היא מזהה במהירות מעבר מרצפה חלקה לשטיח עבה ומגבירה את העוצמה כפי שנדרש מהמברשת, אבל בעלייה על שטיחי מקלחת למשל ההתנהגות לא סדירה ולא תמיד קיבלנו את אותה עוצמת שאיבה. שמנו לב לעניין נוסף: מרגיש לנו שרק המברשת הראשית מצליחה לגרום ליחידת השואב להפעיל את התכונה האוטומטית. הסיבה: כששאבנו עם המברשות האחרות במצב אוטומטי, עוצמת השאיבה נותרה קבועה, לא משנה איזה משטח ניסינו לשאוב, קל או מאתגר.
ה-G11 נהנה מנראות מושכת וסחט לא מעט מחמאות מאלו שהתנסו בו במהלך תקופת הסקירה, בעיקר בשל העיצוב המינימליסטי, הגוון הלבן הנקי והמוט הכסוף בגימור מט שמוסיף ליחידה כמה נקודות זכות באגף היופי. מידותיו המלאות של השואב, כולל מוט ההארכה: 1.28 מ' אורך, 2.5 ס"מ רוחב ועומק של 2.6 ס"מ. משקל יחידת השאיבה כ-1.6 ק"ג. מלבד יחידת השואב, במארז קיבלנו מוט מתכתי ראש שאיבה ממונע לרצפה, ראש שאיבה ממונע למיטה וספות, מתאם שאיבה צר מוארך, מתאם שאיבה עם מברשת רכה, סוללה נשלפת, מטען ומעמד לחיבור על הקיר. המעמד הפלסטיקי מתברג לקיר עם ברגים שקיבלנו בקופסה ומציע בגופו עוד 3 כניסות להתקנת פיות נוספות, לשליפה מהירה. בנוסף, ניתן להטעין דרכו סוללה נוספת במקביל, בתושבת ייעודית הנחשפת בהסרת מכסה פלסטיק בצד.
סוללת 3050mAh מציעה עד 60 דקות פעילות במצב חסכוני בפיות מברשת וחריצים ועד 35 דקות במברשת הראשית, עד 25-30 דקות במצב אוטומטי ועד 6-9 דקות במצב טורבו. זמן טעינה מלא אורך כ-3.5 שעות והסוללה נשלפת במהירות כך שניתן להחליף אותה בחדשה – הנרכשת בנפרד. את המטען ניתן לחבר ישירות לסוללה כשהיא מפורקת בנפרד מיחידת השואב וכאמור, בעמדה שקיבלנו ישנה כניסה נוספת לעוד סוללה, כך שניתן להטעין בעמדה שתי סוללות במקביל – ולא מדובר בתכונה של מה בכך.
חיי הסוללה במציאות יותר מחמיאים לנתונים על הנייר; זה לא של-G11 בורך בחיי סוללה נצחיים, אבל התכונה השאיבה האוטומטית בה השתמשנו ברוב מוחץ של תקופת הסקירה השאירה אותנו מסופקים כששאבנו דירה סטנדרטית בגודל 85 מ"ר, כלומר סביבות 45-50 מ"ר של שטח שנשאב בפועל - מבלי שהצטרכנו להמתין לטעינה מחודשת של הסוללה כדי להמשיך במטלת הניקיון.