סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Legion 5 16ITH6 82RB00CNIV
- תצוגת 165Hz מעולה, עדיפה לגיימינג
- סט חיבורים יוצא מן הכלל
- ביצועים עוצמתיים
- טעינה מהירה
- מאוורר רעשני בזמנים תובעניים
- נטול אבטחה ביומטרית
- בהירות נמוכה מדי
- חיי סוללה חלשים
ה-Lenovo Legion 5 15IAH7H הוא מחשב נייד גיימינג המתיימר להיות עוצמתי ומותאם למשחקים. במפרט: מעבד מהדור ה-12 של אינטל מדגם 12700H, כרטיס זיכרון GeForce RTX 3070, נפח אחסון SSD בסך 2TB ו-32GB של זיכרון RAM. המסך גודלו 15.6 אינץ' בפאנל IPS, עם רזולוציית WQHD וקצב ריענון של 165Hz עם תמיכה ב-Dolby Vision ו-G-Sync. עוד במפרט: צמד רמקולים מצוידים בטכנולוגיית Nahimic, מצלמת רשת והבטחה לחיבוריות גבוהה. זמין בצבע כסוף.
מעבד 12700H מסדרת Core i7 שולב במחשב, מחוזק על ידי 32GB של זיכרון RAM מסוג DDR5 ועוד 2TB של נפח אחסון SSD. נתחיל מהכונן הפנימי שאולי נשמע מנופח אבל מניסיון כואב ואישי שלנו, כותרי השנים האחרונים תובעים יותר ויותר נפח מהמחשב ולא תאמינו כמה מעט משחקים ניתן להכניס גם ב-2TB שנשמעים מרשימים למדי, כמובן אחרי שמילאתם את המחשב שלכם בתוכנות וקבצים אישיים. עדיין מדובר בנפח אדיב למדי ואלא אם אתם אספני משחקים כבדים, לא אמורה להיות בעיה להסתדר עם הנפח שלפנינו. הביצועים בשגרה כמצופה, נהדרים. ניסינו לגרום למחשב להזיע עם צמד תוכנות עריכה שעובדות ברקע, במקביל לשיטוט בכמה לשוניות בכרום התובעני ופתיחת תמונות RAW כבדות מעת לעת – והמחשב מסרב להציג סימני גמגום.
נתחיל מכמה נתונים ואת חלקם גיימרים יעריכו: על פני מסך בגודל 15 אינץ' פאנל ה-IPS מציע רזולוציית WQHD, כלומר 1440X2560 פיקסלים והבהירות המקסימלית עומדת על 300nits שהתגלו כטובים אך לא תמיד אידיאליים ובשעות הבוקר של שבת שמשית העדפנו להגיף את התריסים. ציפוי ה-Antiglare מעל המסך גם כן לא רע וחסך מאיתנו הרבה השתקפויות של עצמנו, אבל גם כאן גילינו טיפול יותר נאות אצל מחשבי גיימינג מתחרים – כזכור, הכל מנקודת הנחה די תובענית וברגע שתסגרו את החלון לא תחוו את הבעיות שציינו. התצוגה גם תומכת בתקן 100% sRGB כך שמעצבים, צלמים ומתקני תמונה למיניהם יקבלו את הצבע המדויק והקרוב ביותר לרגע בו הם נלקחו.
מטבע הדברים, עוד לא פגשנו נייד גיימינג קומפקטי וה-15IAH7H לא בולט בעניין זה: רוחב 36 ס"מ, אורך 26 ס"מ, עובי 2 ס"מ ומשקל של 2.4 ק"ג לא כולל המטען, יגרמו לכם להעדיף להשאיר אותו במקומו. המקלדת מגיעה כאן בתצורה מלאה, כלומר כולל מקלדת נומרית והכל די סטנדרטי: גובה מקשים מקובל, הקשה נוחה עם צליל מובחן ותאורה אחורית בוהקת בכמה רמות – רק תשכחו מ-RGB ובדגם שקיבלנו התאורה מנקרת-העיניים נעדרת.
נתחיל מהשורה החתונה: כמו הרבה מחשבי גיימינג, אל תצפו לעבוד שגרתית יותר מ-2-2.5 שעות עם ה-15IAH7H ולמרות שהוא שייך לקטגוריית הניידים, שום דבר בו לא דינמי. סוללת 80WH נתבעת קשות על ידי כרטיס מסך אימתני ולמרות יעילותו של המעבד מהדור האחרון של אינטל, גם מצב החיסכון היעיל ביותר בסוללה לא מסוגל לשרוד ביצועים חזקים שזוללים משאבי מערכת בקצב אימתני. ביום אחר הורינו למחשב להוריד משחק כבד כאשר רק פעולת ההורדה עבדה ברגע תחת בהירות מסך 60% – והסוללה אזלה לחלוטין בתוך שעה וחצי, אחרי טעינה מלאה כמובן. על משחקים אין מה לדבר בכלל ואם תנסו לשחק בכל כותר בהגדרות גרפיקה מספקות, בתוך 15-20 דקות תגלו שאזלו כל חיי הסוללה. כך שתרצו או לא, את המטען תרצו לידכם כל הזמן.
בכל המארז היוקרתי שלפנינו אין אף חיישן ביומטרי ובהיעדר סורק טביעת אצבע או פנים, אפשרויות הכניסה שלכם למערכת ההפעלה די מצומצמות. ענייני אבטחה בדרך כלל לא מקבלים התייחסות של ממש במחשבי גיימינג וחבל – עדיין מדובר בלפטופ שעלול להחזיק במידע רגיש וחבל שאין אף מענה יותר נוח מצד Lenovo.
גוף המכשיר עשוי ברובו אלומיניום ומתחת בעיקר פלסטיק קשיח, כנראה ABS, שאמור לעמוד בפני חום ממושך. תודות למשקלו הנדיב של הנייד ושלוש רגלי גומי קשיחים בתחתית, המחשב יציב במקומו ואין סיכוי שינוע על השולחן העבודה. יתר החיבורים והכניסות יציבות והתקנים שונים התחברו ונשלפו בלי בעיה. חבל רק שיש המון ברגים קטנים ומכוערים מסביב לחלקו התחתון של המארז, גם אם נעשה ניסיון להסתיר אותם בתעלה קטנה.