סקירה - טלפון סלולרי יוקרתי OPPO Find X5 Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי OPPO Find X5 Pro 256GB 12GB RAM

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OPPO Find X5 Pro 256GB 12GB RAM

הטוב
  • פאנל LTPO2 AMOLED נהדר עם קצב ריענון 120Hz
  • 50% סוללה בתוך 11 דקות טעינה, מטען באריזה
  • עיצוב מרשים, גם אם חלקלק באחיזה
  • סורק פנים פנטסטי
  • רמקולים מצוינים
הרע
  • חיי סוללה סבירים בלבד, תחת ניצול תכונות הפרימיום
  • קרס שוב ושוב במבחני Stress
  • וידאו סביר בלילה
  • תג מחיר גבוה
בשורה התחתונה

הבשורה החגיגית הוא שה-Find X5 Pro עומד בסטנדרטים המחמירים של מכשיר פרימיום ראוי. הביצועים עילאיים, תצוגת ה-AMOLED מציעה איכות צפייה גבוהה ועמידות IP68 לא נשכחה במארז המהודק והמהודר, שגם סחט לא מעט מחמאות. טעינה מהירה בנמצא, קצב ריענון אדפטיבי יש גם יש וביצועי המצלמה הרשימו, ביום ובלילה. הפשרות ממוקמות בשלושה אזורים; חיי הסוללה סבירים שכשסוחטים את המכשיר, הוידאו שהקלטנו בלילה הפתיע לרעה - ומעל הכל מרחף תג מחיר גבוה למדי ואולי אפילו יומרני שקורא תיגר על היצרניות הבולטות יותר בשוק. האם תעדיפו את מכשיר הדגל של Oppo על פני האלטרנטיבות המפורסמות שתומחרו די זהה? התשובה בידכם.

הקדמה

ה-Find X5 Pro הוא מכשיר דגל האחרון של חברת OPPO\, בעל מסך בגודל 6.7 אינץ' המציע פאנל LTPO2 AMOLED עם רזולוציה 3216X1440 פיקסלים וקצב ריענון 120Hz. על עיבוד הנתונים אחראית מערכת השבבים Snapdragon 8 Gen 1, מחוזקת ב-12GB ונפח האחסון הפנימי עומד על 256GB. מערך המצלמות כולל 3 עדשות אחוריות כשהמרכזית בעלת 50 מגה פיקסל עם כיול הצבעים של Hasselblad ומקדימה עדשת 32 מגה פיקסל. עוד במפרט: טעינה מהירה בהספק 80W, עמידות מים ואבק בתקן IP68 ועיצוב יוקרתי. המכשיר זמין בצבעי כחול, שחור קרמי ולבן קרמי - כשאת הגוון האחרון קיבלנו לסקירה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

כמצופה, נתמכים כאן רוב התקנים הנדרשים: בלוטות' בגרסה 5.2 עם תמיכה ב-aptX HD, תמיכה ב-Wi-Fi 6e, חיישן קירבה NFC וחריץ הסים מאפשר להכניס צמד כרטיסים במקביל. המכשיר גם תומך ב-eSIM. בכל הנוגע להוצאה וקבלת שיחות, אין בעיות וקולנו נשמע ברור וצלול. ומה לגבי הקלטת שיחות? לצערנו כל ניסיון שלנו להקליט שיחה בלחיצה על "הקלט" בחייגן המובנה הסתיים בהודעת "שגיאת מערכת" ובשורה התחתונה, לא ניתן להקליט שיחות עם ה-X5 Pro.


צמד רמקולים הסטריאו ששולבו כאן מצוינים בצורה מפתיעה. הם רועמים אבל לא מדי כדי לצרום באוזן. הבאס אפילו כיבד אותנו בנוכחותו המינימלית-המקובלת והגשת הצליל המלאה "עוברת מסך", בטח עבור צפייה שגרתית בכמה סדרות מארוול באפליקציית דיסני+. ברור שבקטעים מורכבים מתחילים להבחין בצלילים שנדרסים כליל תחת אחרים, אבל לא מצופה מה-X5 Pro להציג רמקול מערכת מפואר ואת המבחן הבסיסי הספיקרים שלו עברו בהצלחה.

נוחות השימוש (35%)

9

עיצובו של ה-X5 Pro שייך לקטגוריה ה"חלקלקה" והימנעות מלהלביש עליו את הקייס שקיבלנו במארז כרוכה בסיכון תמידי של החלקה מכפות הידיים, תודות לאחיזה המינימלית בשוליים והגב המבריק שלא מעניק התנגדות נאותה. מידותיו לא זרות בנוף: 16.3 ס"מ גובה, 7.4 ס"מ רוחב, עובי 8.8 מ"מ ומשקל מעט גבוה מהממוצע של 218 גרם.



עוברים למסך: גודל ה-6.7 אינץ' לא בולטים כלל בקטגוריה ויתר הפרמטרים מיישרים קו עם שחקני הפרימיום: פאנל LTPO2 AMOLED שמדגיש את עומק השחורים נפלא וקצב ריענון של 120Hz עם הרגשת הניווט החלקה וטכנולוגיית ה-LTPO2 אמורה להציע קצבי ריענון שונים בהתאם לצורך בכך לחסוך בחיי סוללה. הרזולוציה המקסימלית הנתמכת כאן היא +QHD כלומר 3216X1440 פיקסלים, הרבה יותר מהנחוץ בשימוש השגרתי והעדפנו להעביר ל-2412X1080 בתמורה לחיי סוללה יותר מתגמלים. "מצב אוטומטי" מצד המכשיר מאפשר לו לנוע בין הרזולוציות בהתאם לתוכן המוצג.

בהירות 1300nits בשיא היא רמת הבוהק שלא תפסיד אפילו לקיץ הישראלי ועוד במערך תמצאו מצב "צבע מסך" בכמה presets קבועים, מצב נוחות לעיניים, כל מיני משפרי חדות תמונה וצבע וידאו וכן תצוגת "גוונים טבעיים" שתתאים אוטומטית את טמפ' צבע המסך לתאורת הסביבה. נחמד.
מתחת למכסה המנוע המעבד שציפינו לו בקטגוריית הפרימיום, ה-Snapdragon 8 Gen 1 בארכיטקטורת 4nm, משולב עם המעבד הגרפי Adreno 730 ועוד 12GB זיכרון RAM שאמורים לשרת משימות תובעניות במיוחד מבלי לגרום ל-X5 Pro להזיע. במבחני GeekBench 5 הוא לא איכזב, עם 981 נקודות ב-Single-Core ו-3527 נקודות ב-Multi-Core, אבל פגשנו במכשירי פרימיום עם מפרט זהה ותוצאות הרבה יותר גבוהות, כנראה תוצר של מערכת פחות יעילה בסחיטת הביצועים לקצה.
בפועל זה לא באמת מורגש ואין משימה שה-X5 Pro לא מצליח לפתור ברגע; מעבר חטוף בין אפליקציות, שליחת הודעות, אנימציות תפריטים חלקות, צפייה בתכני נטפליקס - הכל מתקתק ואין אף "רגעי זיעה" בשימושים השגרתיים שלנו. נפח האחסון עומד על 256GB ולמרות שאין אופציה להרחבה, עדיין נותרים למשתמש סביבות 210-220GB אחרי שממלאים בסלולרי המון קבצים אישיים ואפליקציות פופולריות.



אגב זיעה, ה-X5 Pro מגלה שוב את אי-יעילותו ברגעים תובעניים: הרצנו תחילה את בדיקות 3DMark ושלא במפתיע מדי, קיבלנו Maxed Out ב-Sling Shot Extreme ו-2558 נקודות ב-Wild Life Extreme. אלא שבמבחן ה-Stress של הבדיקה האחרונה, המכשיר שוב ושוב קרס כבר בלופים הראשונים והאפליקציה נפלטה מהמערכת בטענה שה-X5 Pro הגיע לטמפ' גבוהות מדי ועליו להתקרר קודם. שלא תטעו, המכשיר רותח והוא לא הראשון שממש בער לנו ביד, אבל לפחות האחרים הצליחו להשלים את המשימה ולהציג ביצועי שרידות מרשימים, בניגוד למכשיר שלפנינו.



מערכת ההפעלה השולטת כאן היא אנדרואיד 12, מעליה ממשק ColorOS 12.1 שבהתחלה בעיקר עיצבן אותנו בשל כמות ה-bloatware שהוא מציע למשתמש וכמות האפליקציות הפרסומיות שהסרנו כאן היתה מוגזמת לחלוטין. אחרי שניקינו את הרעש, גילינו מגוון התאמות אישיות כמו ערכות נושא מלאות, שינוי הנפשת טביעת האצבע ותצוגת ה-Always On, הקמת חלונות צפים, משבט מערכת ליצירת אזורי עבודה שונים, אזור מותאם לילדים, סרגל צדי חכם ויצירת Omoji המבוססים על תווי הפנים של המשתמש. נחמד, שגרתי ולא מחדש מדי.
ומה לגבי החיישנים הביומטריים? נעים בין טוב למצוין. חיישן הפנים בלט יותר לטובה: לא הספקנו אפילו להבחין ברישום הפנים הזריז ולאחר מכן כל הסטה הכי קטנה לעבר המסך גרמה לפתיחתו, גם תחת תנאי תאורה לא אידיאליים כמו בחדרים חשוכים או בגינה שנתמכה על ידי פנסי רחוב עמומים. סורק טביעת האצבע סיפק ביצועים חטופים אבל רק כשהצליח לזהות את האגודל שלנו ופגשנו יעילים ממנו: יותר מדי פעמים נדרשנו להזיז טיפה את האצבע או כל מיני נסיונות חוזרים גרמו לנו להבין שחיישן הפנים הוא המרשים מבין השניים.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

8.5

שלוש עדשות מוקמו מאחור: המרכזית רחבה (25 מ"מ) בעלת 50 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.7 עם פוקוס אוטומטי ומייצב תמונה אופטי. העדשה השניה טלפוטו (52 מ"מ) בעלת 13 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4 וזום אופטי 2X. העדשה האחרונה אולטרה-רחבה (15 מ"מ) גם כן בעלת 50 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2 - ומעל כולם מובטח שמנצח כיול הצבעים של חברת הצילום המוערכת Hasselblad. מקדימה עדשת 32 מגה פיקסל רחבה (21 מ"מ) עם מפתח צמצם f/2.4. באגף הוידאו, מאחור תוכלו להקליט עד רזולוציית 4K ב-60 פריימים בשנייה או 1080p ב-240 פריימים בשנייה עם תמיכה ב-HDR ומקדימה העניינים יותר בסיסיים, כ-1080p ב-30 פריימים בשניה בלבד.




בגזרת העדשות האחוריות התרשמנו מאוד: המון פריימים חדים, פוקוס אוטומטי שידע בדיוק היכן להתמקד, אמנם נטייה לחידוד יתר אבל בסך הכל לכידת צבעים נאותה, מלאה וריאליסטית מאוד. בלילה המשכנו להתרשם לטובה: מצב הלילה מציג חשיפה מעולה, שמיים אפלים במיצג גוונים משכנע ולמרות הנטייה הקלה לצהבהבות במרחב הצבעים, בסך הכל תמונות מעולות השגנו בערב עם ה-X5 Pro.



הקלטנו ביום ברזולוציה 4K ב-60 פריימים בשניה וכל מה שקיבלנו הוא הסטנדרט הצפוי; פריים חד, מיקרופון שמתקשה להחליש את הרוחות העזות מהקומה השביעית ויש גם כמה חלקי צל בפריים שתועדו כחלקים אפלוליים למדי - לא נורא אבל רחוק מלהיות מושלם. בערב קיבלנו ביצועים הרבה יותר חלשים: הפירוט צנח, הילות התאורה נתפסו כגושי אור כתומים שלא תרמו לפריים וכביש האספלט הוחלק כל כך עד לכדי יצירת משטח פיקסלים לא משכנע במיוחד. ה-X5 Pro היה יכול להצליח הרבה יותר בשעות החושך.






פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8

סוללת 5000mAh שולבה מאחור ומסוגלת להיטען בהספק של 80W עם הבטחה ל-50% טעינה בתוך 12 דקות - לא רע בכלל. עוד במערך: טעינה אלחוטית בהספק 50W עם הבטחה ל-100% בתוך 47 דקות וטעינה הפוכה בהספק 10W. לזכות Oppo ייאמר שבמארז קיבלנו גם מטען SuperVOOC מקורי בהספק תואם. ולמציאות: ה--X5 Pro שורד די בדוחק יום עבודה שלם עם סביבות 20-30% סוללה לקראת שעות הערב המאוחרות. אז נכון שקצב הריענון המקסימלי הופעל, רזולוציית ה-QHD+ הציגה לנו בבהירות תכנים למשך שעה-שעתיים והשעות המרובות במשרד סיפקו המון התראות שוטפות - ועדיין אין הדצקה לזלילה הסוללה המוגזמת. מדובר בעוד מקרה מפוקפק שבו אם תשנמכו את תכונות הפרימיום, תקבלו זמני סוללה ראויים יותר - אם כך אז למה מלכתחילה רכשתי מכשיר שיודע להציע את אותן תכונות, אם אני מיד לאחר מכן מגביל אותן? מעצבן.



לפחות מהירות הטעינה מסחררת ובתוך 25 דקות תקבלו סוללה טעונה במלואה. גם להבטחה של היצרנית יש קבלות: בתוך 10 דקות טעינה צברנו כ-48% סוללה, תוצאה מעולה שתציע הרבה יותר מיום עבודה למשתמשים ששוכחים או לא מספיקים להטעין את המסארטפון שלהם וצריכים מצבר חדש ברגעים ספורים.

עמידות (10%)

9

תקן ה-IP68 הרצוי שולב כאן, כלומר כמו רוב מכשירי הפרימיום, ה-X5 Pro מתגאה בעמידות בפני אבק וכניסת מים, בעומק של עד 1.5 מטר למשך 30 דקות.



הזכוכית הקדמית מצופה Gorilla Glass Victus כמקובל, המסגרת עשויה אלומיניום והגב עשוי חומר קרמי שמספק גימור מבריק וחלק - וזה אולי נראה יפה ולא מתעד שריטות או טביעות אצבע שומניות, אבל גם מתכון להחלקה תמידית מהיד.