סקירה - טלפון סלולרי OnePlus Nord 2T ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי OnePlus Nord 2T 128GB 8GB RAM וואן פלוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus Nord 2T 128GB 8GB RAM וואן פלוס

הטוב
  • מסך AMOLED עם קצב ריענון 90Hz
  • גימור יוקרתי משולב זכוכית ומתכת
  • מצלמה ראשית איכותית, וידיאו 4K
  • ביצועים מהירים, ממשק נוח
  • מתג פיזי להשתקה ורטט
  • קורא אצבע אופטי מהיר
  • טעינה מהירה 80W
הרע
  • מצלמת עדשה רחבה גרועה
  • מעט כבד ביחס לגודלו
  • ללא טעינה אלחוטית
  • ללא עמידות במים
  • זמן סוללה בינוני
בשורה התחתונה

Nord 2T הוא המכשיר המוצלח שלא ידעתם שאתם צריכים. קשה לומר שיש הצדקה רצינית לדור ה-T הנוכחי כיוון שההבדלים בינו לבין ה-Nord 2 מהשנה שעברה זניחים למדי, למעט שיפור מסוים באיכות המצלמה ועיצוב יוקרתי ונאה עוד יותר. בפני עצמו, Nord 2T הוא סמארטפון בינוני-גבוה מוצלח מאוד, שמעניק תמורה מעולה במרבית הפרמטרים החשובים ללא פשרות דרמטיות. אמנם אין לו פיצ'רים כמו טעינה אלחוטית או עמידות למים, אבל הוא מציג ביצועים חזקים, מסך טוב מאוד, מצלמה ראשית ראויה וטעינה מהירה; כל אלה ארוזים בעיצוב אלגנטי שנראה יקר בהרבה ממחירו האמיתי. למי שלא זקוקים למכשיר דגל יקר אבל מעוניינים במכשיר זריז, נוח ובלי להתפשר יותר מדי, Nord 2T מעניק עסקה טובה.

הקדמה

סדרת Nord של וואנפלוס כוללת מכשירי ביניים-פרימיום, כאלה שלא יקרים כמו מכשירי הדגל אבל מתפשרים יחסית מעט כדי לספק חווית שימוש מיטבית. Nord 2T הוא חצי-דור המשך של ה-Nord 2 מ-2021, עם מפרט דומה להפליא למעט ערכת שבבים משודרגת קלות וטעינה מהירה יותר, כמו גם עיצוב חדש למודול המצלמה וצבעים חדשים.


עיקרי המפרט כוללים את ערכת השבבים Mediatek Dimensoty 1300, זיכרון RAM של 8 או 12GGB, תמיכה בדור 5, מסך AMOLED עם קצב ריענון 90Hz ותמיכה ב-HDR, מצלמת 50 מגה פיקסל ראשית לצד מצלמה רחבה, טעינה חוטית בלבד בהספק של 80 וואט ומערכת הפעלה Oxygen מבוססת Androis 12.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא נמכר ב-379$ (כולל משלוח חינם לישראל)

איכות הקול והשמע (15%)

7.5

כמו מרבית מתחריו כיום בקטגוריה, OnePlus Nord 2T מגיע עם זוג רמקולים, הראשי בתחתית והמשני משולב בתוך האפרכסת. הרמקולים מספקים צליל סטריאופוני אמנם, אבל האיכות בינונית בלבד - הצליל נעדר נפח ועומק, וגם העוצמה המרבית לא מרשימה. לשיחות טלפון ללא ידיים הספיקר עושה עבודה טובה מספיק, ובשיחות שביצענו עם האפרכסת איכות השיחה היתה טובה גם כן.


ל-Nord 2T אין חיבור פיזי לאוזניות, אבל הוא תומך ב-Bluetooth 5.2 ובמקודדים AptX HD ו-LDAC האיכותיים. חווית ההאזנה למוזיקה באוזניות היתה טובה מאוד ונטול השהייה בין התמונה לסאונד בצפייה בסרטונים, אך גם כאן עוצמת הווליום המרבית יכולה היתה להיות קצת גבוהה יותר.

נוחות השימוש (35%)

8.5

OnePlus ממתגת את ה-Nord 2T תחת הסלוגן "כל מה שתוכלו לבקש", כאשר בתחילת הסלוגן מופיעות המילים Pretty much שחוצה אותן קו מוחק - רוצה לומר, החברה מסירה את ההסתייגויות שלה בעצמה וטוענת שהמכשיר הזה מספק את הסחורה בכל הגזרות למרות שמדובר במכשיר בינוני-גבוה ולא במכשיר דגל. 


נאמנה לקו הזה, החברה ציידה את ה-OnePlus Nord 2T בעיצוב חיצוני יוקרתי במיוחד. לא ידוע לנו מאיזה חומרים הוא עשוי אבל הניחוש שלנו הוא שמדובר במסגרת מתכת ובגב זכוכית (ואם הם עשויים מפלסטיק, זה הישג מרשים עוד יותר). המסגרת בגימור מתכת כהה ומבריקה, וגב הזכוכית מציג גימור ייחודי, מחוספס-לכאורה ולא סופח טביעות אצבע, אבל בפועל חלק ונותן תחושה כמעט "מאובקת", וכשמביטים בו באור שמש הגימור השחור-מט מגלה תבנית נצנצים עדינה. קווים מתעגלים בעדינות, מקשי מתכת איכותיים ואלמנט מצלמה מלבני נוכח אבל אלגנטי ומאופק משלימים מראה יוקרתי של מכשיר דגל לכל דבר. ה-OnePlus Nord 2T אמנם לא גדול אבל יחסית כבד, 190 גרם משקלו, אם כי בשימוש ממושך הוא נוח בסך הכל בכף היד.



המסך שבחזית מתפשר מעט בגרסת קצב הריענון - 90Hz בלבד (בעוד שאצל המתחרים תוכלו לקבל מסכי 120Hz במחיר דומה או זול יותר), אבל בשאר החזיתות הוא מרשים. זהו מסך AMOLED בגודל 6.43 אינטש עם מסגרת דקה יחסית בכל הצדדים למעט השול התחתון ועם חור סמלי למצלמת הסלפי בחלקו העליון השמאלי; הוא מציג רזולוציית Full HD Plus ותומך ב-HDR ובתצוגת Alway On מלאה וקבועה. המסך מגיע לבהירות מצוינת ומציג איכות תצוגה גבוהה, אם כי יש לו נטייה קלה לגון כחלחל שניתן לתקן בהגדרות.



קורא טביעות האצבע האופטי מוטמע במסך, במיקום מדויק ונגיש לאגודל. בהשוואה לקורא שתחת המסך במכשירים של המתחרים, ובראשם סמסונג, זהו קורא מדויק ומהיר שמצליח לזהות את האצבע בזריזות ברוב מוחלט של המקרים ובסך הכל עובד מצוין. בנוסף יש למכשיר זיהוי פנים (פחות מהיר מזה של שיאומי) שגם הוא עובד היטב. מקשי הווליום נמצאים על הצלע השמאלית של המכשיר ומקש ההפעלה ממוקם מימין, ומעליו המתג הפיזי הנפלא של OnePlus שמאפשר לעבור מיידית בין מצבי הצליל (צליל פועל, רטט בלבד, שקט) והלוואי שהיינו רואים כמותו במכשירים של חברות נוספות. כלל המקשים ממוקמים היטב ונוחים לתפעול. שקע ה-USB-C והמגירה לשני כרטיסי SIM ממוקמות בתחתית.



מערכת ההפעלה של OnePlus, שנקראת Oxygen, עברה תהפוכות לא מעטות מאז שהוצגה לשוק במכשירים הראשונים של החברה. בתחילה זו היתה מערכת הפעלה נקייה ורזה שנצמדה לגרסה המקורית והטהורה של Android עם תוספות שימושיות ששמרו על הקו העיצובי, אבל בהדרגה החלה החברה לסטות מהקו הזה, עד שבשנה שעברה החלה חברת האם BBK לאחד בין קוד מערכות ההפעלה של מותגיה הנוספים (אופו, וויוו ורילמי). התוצאה אולי לא דומה למקור, אבל למען האמת טובה מאוד. מדובר בממשק נוח, ברור להבנה ולא מצועצע או מסורבל בשום צורה. המערכת מציעה אפשרויות התאמה אישית רבות (כולל צבעי הממשק, אייקונים, פונט, עיצוב מסך ה-Alway On וכו'), ניהול הרשאות והתראות מתקדם, מחוות מגע שונות לקיצורי דרך וכדומה. אפשר אפילו להסתיר אפליקציות באופן שניתן להגיע אליהן רק בהקשת "קוד טכנאים" בחייגן, להפעיל אזור נפרד לאפליקציות של העבודה כדי לייצר איזון בין העבודה לחיי היומיום וכדומה. וואנפלוס מבטיחה 2 עדכוני אנדרואיד גדולים (המכשיר הגיע עם אנדרואיד 12, כלומר הוא יקבל את עדכוני 13 ו-14) ו-3 שנים של עדכוני אבטחה.



על התפעול של כל הפיצ'רים הללו אמונה ערכת השבבים Dimensity 1300 של מדיהטק, שכמעט זהה ל-1200 שקיימת ב-Xiaomi 11T, יחד עם 8GB זיכרון RAM ואחסון UFS 3.1 מהיר בנפח 128GB (קיימת גם גרסת 12GB\256GB). למרות שמבחני הביצועים לא מאוד מפרגנים - המכשיר הזה מקבל ניקוד דומה או אפילו מעט נמוך יותר בהשוואה ל-Dimensity 1200 - במבחן השימוש היומיומי ה-OnePlus Nord 2T עובד כמעט כל מכשירי דגל עדכניים. הוא זריז, האנימציות חלקות, יישומים נטענים מהר וזיכרון ה-RAM יודע לשמור מספיק אפליקציות פתוחות ברקע באופן יעיל. לגיימינג תובעני המכשיר הזה פחות מרשים וניתן לראות זאת כבר בתחילת הבדיקה של 3DMark (קצב הפריימים נמוך למדי), אבל לכל שימוש סטנדרטי אחר המכשיר הזה עושה עבודה מעולה. לצד השבחים על הביצועים, יש לומר שהמכשיר מתחמם יחסית בשימוש ממושך, אולי בגלל גב הזכוכית.


במבחן הביצועים של Geekbench קיבל הנורד 2T ציון של 678 נקודות בלבד לביצועי ליבה בודדת, ו-2703 נקודות לביצועי ריבוי ליבות. מבחן הביצועים הגרפיים Wild life של 3DMark העניק למכשיר ציון של 4598 נקודות.


פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

צילום והקלטה (30%)

7.5

OnePlus Nord 2T מצויד במערך צילום משולש שכולל מצלמת 50 מגה פיקסל ראשית עם מייצב אופטי, מצלמה עם עדשה אולטרה-רחבה בת 8 מגה פיקסל ומצלמת עומק בת 2 מגה פיקסל שלא ברור מה היא תורמת. צילום וידיאו מתאפשר ברזולוציית 4K בקצב מרבי של 30fps, ולייצוב התמונה מצויד המכשיר ב-EIS - שזמין רק בצילום ב-1080p.



כמו במכשירי דרג-ביניים רבים אחרים, גם ב-OnePlus Nord 2T נראה שהחברה השקיעה את כל התקציב במצלמה הראשית, ולא נשאר הרבה לשאר המצלמות. ואכן בעוד שהמצלמה הרחבה מפיקה תמונות די גרועות עם פירוט לקוי, המצלמה הראשית מייצרת תמונות חדות, מלאות פירוט, טווח דינמי מרשים וצבעים עשירים. להפתעתנו גם בשימוש בזום X2 (שהוא לא אופטי) המצלמה לא עושה הגדלה מלאכותית אלא משתמש במרכז החיישן הגדול כדי לחתוך את החלק המבוקש מהתמונה כמעט ללא איבוד איכות, כך שהצלחנו לקבל תמונות מצוינות בזום X2. מצב הלילה הופך חושך לאור עם הבהרה קצת אגרסיבית (אך מרשימה טכנית) של התמונה, ואם המטרה שלכם היא לראות כמה שיותר בצילומי לילה - המצלמה הזו אכן עושה זאת. מה שחסר לנו במיוחד היה יכולת מקרו כלשהי; המצלמה מתקשה לצלם צילומי תקריב וממש ביקשה מאיתנו להתרחק בכל פעם שהתקרבנו לאובייקט מסוים יותר מחצי מטר ממנו.


הנה כמה תמונות מהמצלמה הראשית בתאורה רגילה:


תמונות שצולמו בתאורה חלשה או בתוך הבית:


תמונות מהעדשה הרחבה:


תמונות מהצילום עם זום X2 (שכאמור אינו אופטי):



וצילום בלילה - הראשון הוא במצב הרגיל, והשני עם מצב הלילה מופעל:



צילום הוידיאו ב-4K חד ואיכותי מאוד, אבל תאלצו לשמור על יד יציבה כי מייצב התמונה הדיגיטלי לא זמין בו. אם תבחרו להפעיל את ייצוב התמונה הרזולוציה תרד ל-Full HD ומשום מה במצב זה הסרטונים באיכות נמוכה ועם פירוט לקוי מאוד, גם אם מיוצבים היטב.


מצלמת הסלפי בחזית, ברזולוציית 32 מגה פיקסל, מצטיינת במלאכתה ומפיקה תמונות מפורטות ועשירות, כאשר ממשק המצלמה מציע לא מעט שיפורי פנים החלק מהחלקת קמטים ועד הצרת פנים והבהרתם, למי שבקטע.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

8

קיבולת הסוללה ב-OnePlus Nord 2T היא 4500mAh, שזו קיבולת סטנדרטית למדי - וכך גם חיי הסוללה. קיווינו לקבל זמן סוללה ארוך יותר בזכות העובדה שהמסך תומך בקצב ריענון של 90Hz בלבד, אבל בפועל המכשיר מסוגל לספק יום עבודה אחד ולא יותר מזה, כאשר ברוב הימים הגענו לאחוזים האחרונים של הסוללה בשעות הלילה המאוחרות עם זמן מסך קצר יחסית של 3.5 או 4 שעות. רק בסופי שבוע הצלחנו לקבל 5 עד 5.5 שעות מסך פעיל, שגם זה לא מאוד מרשים. 


החדשות הטובות הן שהמכשיר תומך בהספק טעינה גבוה של 80 וואט, ובבדיקה שלנו הוא נטען מ-0 ל-100% תוך 37 דקות, שזה זמן מרשים בהחלט.


עמידות (10%)

8.5

כאמור, לא ידוע לנו מאיזה חומרים בנוי גב המכשיר והמסגרת, אבל הם משדרים איכות חומרים ובנייה מעולים וגימור יוקרתי לעילא. המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 5, אך למכשיר אין עמידות כלשהי במים או אבק, ומומלץ להשתמש בכיסוי הסיליקון שמגיע בערכה כדי להגן עליו.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא נמכר ב-379$ (כולל משלוח חינם לישראל)