סקירה - אוזניות אלחוטיות B&O Beoplay EX ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות B&O Beoplay EX

הטוב
  • מיקרופון מעולים לביצוע שיחות
  • הקייס תומך בטעינה אלחוטית
  • צימוד לשני מכשירים בו זמנית
  • איכות האזנה פנטסטית
  • עמידות בתקן IP57
הרע
  • אפליקציה חצי-אפויה
  • סינון רעשים חלש
בשורה התחתונה
בהתחשב בתג המחיר שהוצמד ל-Beoplay EX ציפינו לקבל מבטל רעשים אקטיבי יוצא דופן, אבל ביצועיו נעו בין סבירים לטובים בלבד וכבר פגשנו באוזניות TWS עם הפחתת רעש הרבה יותר דומיננטית. זה לא אומר שהאוזניות של B&O רעות כמובן; הן בורכו בנראות שלא הפסיקה לסחוט מחמאות, במבחן הסאונד הן התקשו להיכשל, יש גם מיקרופונים איכותיים במארז והעמידות בתקן IP57 תמיד מבורכת ואידיאלית לספורט, למרות שלא הרגשנו בטוח לרוץ איתם – אבל זה רק אנחנו.
הקדמה

ה-B&O Beoplay EX הן אוזניות TWS עם דרייברים בקוטר 9.2 מ"מ, ביטול רעשים אקטיבי (ANC) ודגש על נראות מוקפדת. עוד האוזניות מבטיחות להציע את חתימת הסאונד של Bang & Olufsen, עמידות בתקן IP57, שלושה מיקרופונים בכל אוזנייה לניהול שיחות צלולות, אפליקציה ייעודית וחיי סוללה של עד 28 שעות פעילות, כולל אלו שבקייס הטעינה. האוזניות זמינות בצבע שחור/כחול וזהב.

איכות הצליל (50%)

8.5

נתחיל מכמה פרטים טכניים ואיך אפשר בלי, יש כאן תמיכה בכמה מקודדים רצויים למדי, כמו SBC, AAC ו-aptX Adaptive המבוקש. דרייברים בקוטר 9.2 מ"מ תומכים בטווח התדרים המקובל 20-20,000Hz עם עכבה 32Ohm +/-3.2 @ 1KHz ורגישות  108dB +/- 2 dB 1kHz @ 1mW. עוברים למיקרופונים ו-3 מהם מסוג MEMS שולבו בכל אוזנייה, בתצורת הקלטה לכל כיוון (omni-directional).



פתחנו עם Hello של Adele וקיבלו אופי צליל מאוזן ולפרקים דרמטי מאוד, עם הגשה תיאטרלית של הווקליסטית הנפלאה שאינו נדרס על ידי הפסנתר ברקע – והפזמון לא יכול שלא לעורר צמרמורת. עברנו לפופ של Dua Lipa עם הלהיט הקצבי Don't Start Now והובחנה נוכחות של גיטרת באס עמוקה וצלולה ושוב ההגשה המאוזנת הופיעה בגאון, תוצר של הגשת שכבות נאותה לצד חווית סאונד שאינה מרגישה כדחוסה, כאילו הדרייברים מנסים בכוח לדחוף את כל הצלילים כמנה אחת. קינחנו עם עוד כמה מקצבים הרמוניים כמו Another Love בעריכת Zwette ו-Stole The Show של Kygo ורגעי האמביינט מלהיבים; הם מספקים מין תחושת היכל שמזכירה האזנת לקטע בהופעה חיה.


באפליקציית היצרנית מחכים עוד כמה מצבי סאונד מובנים ייעודים, כמו למשל Sport ,Podcast ו- Commute עבור נסיעה למקום העבודה – והם מספקים שינויי צליל דלים למדי, גם אם הכוונה טובה מצד היצרנית. יש אם אופציה לבניית סאונד אישי; באפליקציה תכונת Beosonic שהציעה למקם את אופי הסאונד המועדף עלינו על פני מערכת עגולה שנעה בין ארבע "תחושות". נחמד אבל כאמור, ברוב הזמן העדפנו את אופי הצליל Optimal בברירת המחדל ששירת אותנו נהדר.



צריך לדבר על ביטול הרעשים האקטיבי שהיצרנית מתהדרת בה ולצערנו, היא לא מוצלחות כפי שקיווינו. נכון, אולי זה עניין של התאמה לאוזן או בחירת ראש ספוג מדויקת יותר – ועדיין, הן היו רק טובות. ב-Beoplay EX ביטול הרעשים קיים בשתי תצורות: Noise Cancellation, המבודד את רעשי הרקע בשימוש במיקרופונים המובנים וכן בתצורת Transparency שכשמו, מייצר שקיפות מסוימת מול הסביבה ולא מנתק את המאזין לגמרי מרעשי הרקע. אם כבר, אופציית ה-Transparency התגלתה כיותר יעילה, לפחות במרחב המשרדי הפתוח בו עבדנו רוב הזמן ולא רצינו לאבד קשר עם קולגות שדיברו איתנו מעת לעת. חוזרים ל- Noise Cancellation, אמנם ישנה הרגשת בידוד מהסביבה ואי אפשר שלא להבחין באפקט הוואקום הרצוי – אבל עדיין המון צלילים ברקע הצליחו להשתרבב לאוזנינו, שלא לדבר זמזומי מזגן ושאר רעשים מונוטוניים ברחבי המזגן שהוחלשו רק במעט.



מקנחים עם המיקרופונים והם מפתיעים לטובה. האתגר המוכר לעייפה של כל אוזניות TWS הוא המרחק הטבעי בין שפתי המשתמש למיקום האוזניות, פער שגורם למשוחח להישמע כמרוחק או כאילו שהוא מדבר בחדר עם הד. ה-Beoplay EX מצליחים לדלג מעל האתגר הזה באלגנטיות והציעו תיעוד נהדר של קולנו. ביצענו המון שיחות עם האוזניות במהלך תקופת הסקירה, חלק פרטיות בערב וחלק מקצועיות במשרד פתוח - ולא קיבלנו אף הערות הנוגעות לאיכות הקול שלנו, שהתרגלנו לשמוע כששוחחנו עם אוזניות TWS מתחרות. מרשים.

נוחות השימוש (25%)

9

אי אפשר שלא להחמיא לנראות וב-B&O מוכיחים לנו בפעם-המי-יודע-כמה שבבית הסאונד הדני יודעים לעצב מוצרים באופן שלא גורם ללקוח להרגיש כאילו חסכו עליו. יש כאן כמה סוגי חומרים, ביניהם אלומיניום, זכוכית מוקשחת וסיליקון – וכולם מהודקים לכדי מוצר שנראה כמו תכשיט באוזן, לא פחות. הקייס שומר על הקו המטאלי הנאה ומזכיר קופסה שעלולה בתוכה טבעת. רוב הקייס עשוי אלומיניום, מלבד החלק התחתון העשוי פלסטיק ושמור לטעינה האלחוטית, וגימור המט ממשיך את עיצוב הפרימיום, אם כי הציפוי המנצנץ עלול להיות פגיע במיוחד בפני גירודי מפתחות שיחלקו איתם מקום בכיס המכנסיים שלכם. אגב כיס, הקייס משתחל לשם בקלות, אם כי היינו שמחים לעיצוב פחות שמנמן וכבר פגשנו בנרתיקי טעינה מעט יותר דקיקים. לצד האוזניות והקייס, עוד במארז קיבלנו כבל USB-C ל-USB-A באורך 1.25 מ' וראשי סיליקון ב-4 מידות, לצד ראשי ספוג של חברת Comply.



עוברים להרכבה באוזניים: משקל כל אוזנייה כ-6 גרם, משהו שקל לשכוח שהוא באוזן תוך כמה דקות - והקייס שוקל עוד 53 גרם. ציינו זאת בעבר ונדגיש שוב: הפער באחיזת האוזן בין אוזניות TWS נטולות "ידית" לבין אלו שעם הוא הבדל שמיים וארץ – וה- EXבורכו בידית קטנה שמייצבת את האוזניות היטב באוזן. זה אומר שהסטות צוואר מהירות לא יגרמו להן לזוז מתעלת האוזן ואפילו הליכה נמרצת לא תזיז אותם בקצת ממקומם. אנחנו לא בטוחים לגבי ריצה – כאן העניין תלוי במבנה האוזן האישי שלכם. כמקובל, באוזניות שולבו מקשי מגע המציעות אוסף של פעולות, החל מקבלת/דחיית שיחה, העברה לשיר הבא, דרך הגברת/הנמכת הווליום ועד הפעלת העוזרת הקולית בסלולרי שלכם.


ומה לגבי צימוד וביצועים אלחוטיים בשוטף? בלוטות' בגרסה 5.2 מציע צימוד מוגבר, ארוך-טווח ויציב. תכונת Google Fast Pair הקפיצה בסמארטפון שלנו מיד את האוזניות שלפנינו וההתממשקות בשוטף קלה להפליא, פשוט מרימים את האוזניות מהקייס והן התחברו אוטומטית לסמארטפון שלנו. ה-Beoplay EX גם תומכות בצימוד לשני מכשירים בו-זמנית, כך שהצלחנו להתחבר ללפטופ העבודה והאזנו דרכו לפלייליסט שלנו בספוטיפיי ובמקביל האוזניות קושרו לסמארטפון שלנו, ערוך לקבלת שיחה. בכל הנוגע לזמן המתנה (latency), התמיכה במקודד aptX Adaptive מורגשת – ונכון שעדיין אין כאן התאמה מושלמת בין הקול לשפתי הדמות, אבל הטכנולוגיה של Qualcomm מציעה את הדבר שהכי קרוב לזה.



עוברים לאפליקציית Bang & Olufsen שכבר עשתה לנו צרות בעבר. לצערנו גם עם ה-EX חווינו המון תקלות משתמש לא רצויות, כמו איבוד הצימוד מול האוזניות פעם בכמה ימים או גרוע מכך, קריסה סדרתית של האפליקציה שליוותה אותנו לאורך כל תקופת הסקירה. לא ברור איך מוצר כל כך מהודק משתחרר לצד אפליקציה כה לא אפויה. כשהיא כן עבדה, האפליקציה הציעה את התכונות המקובלות: מעבר בין מצבי ה-ANC, בחירה במצבי סאונד ייעודיים ובחירה באופי סאונד מועדף עליכם, שנע בספרה שבין חמימה, אנרגטית, רגועה וחדה.



האוזניות גם מתהדרות בעמידות בתקן IP57, עם הגנה בפני פגעי אבק ואולי יותר חשוב, הן אטומות בפני טבילה של עד מטר במים למשך 30 דקות, דרגת אטימות גבוהה יחסית באגף אוזניות ה-TWS שייעודן אינו ספורט מובהק. מה זה אומר בפועל? שאין חשש לבצע פעילות ספורטיבית עם ה-Beoplay EX או להאזין לו בזמן שתשתזפו בשפת הבריכה. כאמור, אנחנו לא בטוחים כמה האחיזה שלהם באוזן תהיה גבוהה במהלך ריצה – ולא מיהרנו לבחון את העניין המלווה בסיכוי לאבד אוזניות שמתומחרות מעל 1,000 ₪.

משך פעולת הסוללה (25%)

9

ב-B&O מבטיחים עד 6 שעות האזנה עם ANC דלוק ועד 8 שעות כשהוא כבוי. בקייס הטעינה זמינים כ-380mAh המתבטאים בעד 20 שעות לטעינה עתידית, כלומר בערך 26-28 שעות פעילות בסך הכל. טעינה מלאה של האוזניות בקייס אורכת כשעה וחצי, טעינה מלאה של הקייס באמצעות כבל USB-C אורכת כשעה ו-45 דקות והקייס גם תומך בטעינה אלחוטית בתקן Qi, שתדרוש כשעתיים ורבע לטעינה מלאה. יש גם הבטחה לתוכנת טעינה מהירה: בתמורה ל-20 דקות טעינה אנחנו אמורים לקבל כשעה ו-45 דקות של האזנה. באפליקציה ניתן כמובן לעקוב אחרי סטטוס הסוללה העדכני של האוזניות וניתן גם להפעיל את ה-Automatic Standby, שגורם לביטול אוטומטי של האוזניות בתום 15 דקות.




הקפדנו להפריד את ההאזנה עם ה-EX לימים עם ביטול רעשים פועל כל הזמן ובימים אחרים, הקפדנו לבטל אותו לחלוטין. עם ANC שפעל ברקע כל הזמן, האוזניות לא הצליחו להציע יותר מ-5.5 שעות האזנה – שזה לא נורא אבל גם לא חדשני במיוחד. כשה-ANC אינו פועל, האוזניות מככבות עם סביב משך פעילות של 8-8.5 שעות האזנה, שהם קצת יותר מהבטחת היצרנית – ובלי קשר, תוצאה טובה, כזו שתצליח להציע יום עבודה ממוצע גם למכורי האוזניות התובעניים.