סקירה - רצועת דופק חכמה Xiaomi Mi Smart Band 7 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Xiaomi Mi Smart Band 7 שיאומי

הטוב
  • סוללה שמציעה בין 9-10 ימים בשימוש סביר
  • תיעוד של מגוון מדדי בריאות
  • מגוון נאה של פני שעון
  • סוגי אימונים רבים
  • תג מחיר נוח
הרע
  • סוללה שמציעה 4-5 ימים בשימוש תובעני
  • שינויים מינוריים הדגם הקודם
  • מסך מגע רגיש מאוד
  • ללא תמיכה בעברית
בשורה התחתונה
כמו בכל שנה, גם הפעם הצמיד החכם של Xiaomi הוא אחד מהאביזרים הלבישים המשתלמים בשוק. אל תצפו ליותר מדי חידושים, אבל בעבור המחיר הנוח שלו, אין סיבה לא להשתדרג. בנמצא: מגוון סוגי אימונים, עמידות מים בתקן 5ATM, חיי סוללה ראויים ותיעוד של קצב לב, שינה, צעדים וכו' גם בחבילה. יש כמה עניינים שצריך להתפשר עליהם, כמו היעדרה של תמיכה בעברית, לפחות כרגע, מסך מגע רגיש למדי וזמן תגובה איטי ב"הרם כדי להעיר", אבל לטעמנו אלו ואחרות הן צרות קטנות בצמיד, שברוב הזמן הרשים אותנו לטובה.
הקדמה

ה-Mi Smart Band 7 מבית Xiaomi הוא צמיד חכם עם מסך בגודל 1.62 אינץ' ותצוגת AMOLED המבטיח ניטור של מדדי בריאות לאורך היום, תיעוד שינה ותמיכה בלמעלה מ-110 מצבי אימון. עוד הצמיד מבטיח לנטר ריווי חמצן בדם (SpO2) במהלך כל היום, כולל מעל 100 רקעים שונים, מצויד בעמידות למים בתקן 5ATM והבטחה לחיי סוללה של עד 14 יום. הצמיד זמין בצבע שחור.

נוחות השימוש (40%)

8.5

השינויים מהצמיד שהושק אשתקד מינוריים ולא נבזבז מילים על ההבדלים המינוריים ביניהם - ספק אם מישהו יבדיל חזותית בין הצמיד לבין Mi Band מודל 2021. רק גודלו של המסך דורש התייחסות סמלית וכאן קיבלנו 1.62 אינץ' לעומת 1.56 אינץ' של שנה שעברה. תצוגת AMOLED נותרה על כנה ועדיין מציעה עומק שחור עשיר ובהירות שמצליחה להיאבק מול שמש ישירה, עם 500nits על הנייר, אבל תשכחו מבהירות אוטומטית כמובן. החידוש המשמעותי בעניין התצוגה הוא הצטרפותה של תכונת Always On השימושית מהסמארטפונים שתציג באנרגיה מופחתת את השעה בכל רגע נתון, אבל כמו שנגלה בהמשך, התגלתה כזללנית סוללה לא קטנה.



מה עוד בצמיד? יש גם "הרם כדי להעיר" כמובן, כך שברגע שתסיטו את השעון למבטכם, המסך יידלק. הבעיה שהרגישות נעה בין שתי רמות, האחת רגישה מאוד והשנייה אדישה מדי. ברמה הרגישה כל סיבוב או תנועה קטנה של מפרק היד תגרום למסך להידלק – וברמה השנייה תצטרכו לבצע תנועה טכנית ולא טבעית במיוחד כדי לגרום לשעה להופיע. כאן תצוגת Always On גילתה את חוזקתה, הגיעה כחלופה ראויה והציגה את השעה סתם כשהבטנו בחטף לעבר הצמיד תוך כדי יום עבודה.


חוויית השימוש ב-Band 7 לא שונה מגרסאות קודמות וגם כאן מחוות קצרות ומהירות מאפשרות למשתמש לשוטט בין תפריטים, להפעיל ווידג'טים או אימונים מועדפים בהסטה חטופה ומעקב אחרי שלל מדדים רפואיים נחשפים במסך הקטן. עניין מעצבן שנוגע למסך המגע: הוא רגיש למדי ולא פעם מגע לא-מכוון בו הפעיל אותו ואפילו הצליח להעביר אותנו למסכים אחרים בתפריט. זה לא עוצר שם: הרי הצמיד החכם מאפשר להתקלח איתו בזכות תקן 5ATM, אלא שזרם המים החזק שיוצא מראש המקלחת מצליח להפעיל אותו בכזו קלות, שאפילו פעם אחת הגענו למצב של הגדרת אימון, לא פחות, וזה דורש הרבה יותר הקשות ספציפיות מכפי שתוכלו לדמיין. החדשות הטובות שניתן לנעול את המסך – רק טיפה מתסכל שצריך לבצע את הפעולה בכל פעם שנכנסים להתקלח. אפשר כמובן להסיר את הצמיד לפני המקלחת, אבל אז כל רעיון האטימות בפני מים מתפספס כאן.



עוברים לרקעים: כמו הדורות הקודמים, גם ה-Band 7 מציע שלל פני שעון מגוונים, או "תצוגות צמיד" כפי שהיצרנית מכנה אותם. החלוקה קטגוריות ברורה, כמו למשל "שימושיות" המציגות בעיקר נתוני בריאות שוטפים כמו דופק וכמות צעדים, או קטגוריית "תמונות" המתמקדת באסתטיקה ועיצובים יותר מינימליסטיים או יצירתיים שדוגלים בהצגת השעה בלבד. לא מצאנו אופציה לייצר תצוגת צמיד בעצמכם וכל העיצובים שבחנות הצמיד נעולים, כך שאם כל הכבוד למגוון הנדיב, הוא סגור להתאמה אישית.

יישומים ומולטימדיה (25%)

8.5

עוברים לקבלת התראות שוטפות, חלק בלתי נפרד מהצמיד. חיבור הצמיד לאפליקציית Mi Fitness בסמארטפון קל ומיידי – מסך השעון מספק מצדו קוד QR לסריקה על ידי מצלמת הסלולרי שלכם, שמעביר לדף האפליקציה בחנות הרלוונטית ומשם פשוט עוקבים אחרי ההוראות ובתום כמה דקות יש לכם צמיד חכם מוכן לפעולה.


עוד בהתקנה הראשונית נשאלנו אילו אפליקציות נבקש שישגרו את התראות הפוש שלהם לצמיד והעדפנו לבחור את הפופולריות, ביניהן ג'ימייל, ווטסאפ, מסנג'ר של פייסבוק – וגם כניסה של שיחות נכנסות. ההתראות אכן מתקבלות במהירות לצד הסמארטפון והחיווי הקולי/רטט מספק וברור – אלא שמה כל זה שווה כשאין תמיכה בשפת הקודש. היבואנית מבטיחה שרשימת שפות נוספות וביניהן עברית ייתמכו בסמיכות להשקה בישראל, אלא שנכון לכתיבת שורות אלו, נאלצנו להסתפק בהתראות שאמנם מוצגות בשפה העברית, אך מוצגות הפוך ולמעשה רוב נושא ההתראות הופך ללא-שמיש במיוחד.




ומה לגבי ניטורים של מדדי בריאות? כאן אין לנו תלונות וה-Band 7 משלים את משימתו, גם אם עולה לא פעם תהייה בדבר דיוק של אותם מדדים. את הפרמטרים השגרתיים והמבוקשים תמצאו כאן: מעקב אחר דופק, צעדים, ריווי חמצן בדם (SpO2), שינה, קלוריות ששרפנו, סטרס, דירוג PAI וכו'. הנתונים כמקובל מוצגים לפי יום, שבוע וחודש ויש גם הסקת מסקנות בסיסית אך כזו שתתאים למשתמש שאינו-מקצועי. ראוי לציין לטובה מכולם את חיישן השינה: בהתחלה פקפקנו ביכולתו של התמיד לנטר זאת אבל קיבלנו תוצאות מדויקות להפליא, עם תיעוד מרשים ומהימן של ההירדמות וההשכמה שלנו. גם השנה בחרו ב-Xiaomi שלא לשלב בצמיד חיישן GPS והדבר אומר שלא תוכלו לצאת עם הצמיד לבדו לאימונים דינמיים - אם תרצו תיעוד מדויק שלכם רצים, למשל.



מקנחים באימונים: ה-Band 7 מציע תיעוד של מגוון סוגי אימונים, מהברורים מאליהם כמו ריצה, הליכה ורכיבה על אופניים ועד לפעילויות פחות שגרתיות כמו דיג, סקייטבורד וטיפוס הרים. התיעודים מוצגים תוך כדי אימון, מק"מ שגמענו ועד לכמות הקלוריות ששרפנו – ובתום הפעילות מוצג סיכום של מה שהרגע ביצענו, כולל התממשקות לאפליקציה כמובן וסכימתו ליתר האימונים שביצענו בעבר. כאמור, בהיעדר GPS, הצמיד מסתמך על זה שבסלולרי שלכם כך שרמת הדיוק די תלויה בו. לגבי רמת הדיוק של יתר המדדים, אולי מיותר לציין אבל לא מדובר בשעון ספורט מתקדם שעולה כמה אלפי שקלים, כך שהיינו מציעים לקחת בערבון מוגבל את כמות הקלוריות ששרפתם ושאר נתוני קצב לב שתועדו לאורך האימון. למשתמש הלא-מקצועי, זה בהחלט יספיק והסטייה מהמספרים האמיתיים לא מהותית מדי.

משך פעולת סוללה (20%)

8
בצמיד סוללת 180mAh שמבטיחה להציע עד 15 ימי עבודה רצופים בשימוש שגרתי ועד 9 ימים בשימוש תובעני. זמן הטעינה אורך כשעתיים, באמצעות כבל טעינה מגנטי שקיבלנו במארז. מלאכת הטעינה פשוטה; מדובר במטען מגנטי שמתחבר לצמד השקעים הזהובים הייעודיים ומלאכת הטעינה אפילו קצרה מהמובטח, סביבות שעה וחצי, מ-0% ל-100%.

את הצמיד בדקנו ברצף ימים שכלל שימוש תובעני ואח"כ בשימוש הרבה יותר מתון. נתחיל מהתוצאות היותר-מחמיאות; ביטלנו את כל סוגי ההתראות, אבל תיעדנו שינה מדי לילה, בדיקת דופק על מצב אוטומטי והיו גם 2 אימונים מבוססי GPS בני שעה במהלך תקופת הבדיקה, במהלכם ה-Band 7 החזיק כמעט 10 ימים מלאים.


עברנו לבדיקת הצמיד תחת שימוש אינטנסיבי: הפעלנו שלל התראות (ווטסאפ, שיחות, רשתות חברתיות), תזמנו את תצוגת ה-Always On ברוב שעות היום ותיעדנו אימון בן שעה – והפעם הצמיד הצליח להציע בערך 4-5 ימים, כלומר בקושי חצי מאופי השימוש הקודם. זה לא סוד שהסוללה נתבעת לפי אינטנסיביות השימוש, רק שימו לב אילו סוג משתמשים אתם בהתאם, שלא תתאכזבו.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9

הצמיד ששולב במארז רוחבו 1.8 ס"מ ועשוי פוליאוריתן תרמופלסטי, סוגי גומי הידוע כבעל עמידות גבוהה וגמישות רבה בטמפ' משתנה. את הרצועה ניתן להחליף בכל אחת אחרת שתמצאו באתרי סחר סיניים, בין אורכי 1.6-2.2 ס"מ. רצועת הגומי נוחה כשעונדים אותה ביום-יום וקל מאוד לנקות אותה מכתמי זיעה ושאר לכלוכים טיפוסיים שעלולים לדבוק בה כמו חלקי מזון שומניים. החלק הבעייתי בה? הגומי שלה נוקשה מאוד וכשהרמנו למשל משקולות, החומר הגס דבק בעור שלנו והשאיר בו סימנים אדומים שאי אפשר לפספס, שנשארו אפילו למחרת. שעוני ספורט וצמידים חכמים בזמן הרמת משקל היא בעיה די מוכרת – לרוב מספיק לסובב את פני השעון לצד השני והמשקולת פחות תפריע בעת הרמתה, אלא שב-Band 7 הגומי כ"כ קשה שגם זה לא עוזר והתוצאה לפניכם.




במסך הצמיד זכוכית מחוסמת 2.5D ששרדה המון מפגשים עם משקולות אימתניות ואף שריטה לא תועדה – לא עניין של מה בכך. הצמיד אובזר גם בעמידות בתקן ATM5, כלומר אפשר לשטוף את הצמיד, להתקלח איתו ואפילו לצלול עד עומק של 50 מטר – אבל שימו לב שאין אחריות לחדירות נוזל למוצר מצד היבואנית, שמעלה כמה סימני שאלה. עם ה-Band 7 התאמנו, התקלחנו וגם נכסנו איתו לבריכה – והצמיד שרד הכל.