סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ROG Strix Scar 17 SE G733CX-LL048W אסוס
- תוכנת Armory Crate עם תכונות גיימינג מתקדמות
- תצוגה נפלאה עם קצב ריענון 240Hz
- מקלדת מלאה עם תאורת RGB
- ביצועים תחרותיים
- נפח אחסון עצום
- ללא אף חיישן ביומטרי
- נטול מצלמת רשת
- מחיר גבוה מאוד
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
המחשב הנייד Strix SCAR 17 SE מסדרת ROG של חברת Asus הוא מחשב גיימינג בעל מסך בגודל 17.3 אינץ', רזולוציית QHD עם קצב ריענון 240Hz, מעבד i9-12950HX, זיכרון RAM בנפח 32GB וכרטיס מסך RTX 3080 Ti. עוד במארז: הבטחה למערך קירור מתקדם, עיצוב "קרבי", מקלדת עם תאורה אחורית מבוססת RGB ומערך חיבורים רחב הכולל בין היתר כניסת Thunderbolt 4. המחשב זמין בצבע שחור.
ממחשב גיימינג כה משוכלל, אל תצפו למשהו שהוא לא המילה האחרונה בתחום וה-SCAR 17 SE מאוד קרוב לשם: מעבד i9-12950HX במהירות שעון 2.3GHz, זיכרון RAM בנפח 32GB מסוג DDR5 במהירות 4800MHz וכרטיס מסך GeForce RTX 3080 Ti עם זיכרון 16GB מבית NVIDIA שולבו כאן, "שרירים" רציניים שאמורים להתמודד בקלות עם הגדרות הגרפיקה הגבוהות ביותר של כל כותר שיצא לאחרונה, גם ברזולוציה גבוהה. באגף האחסון הפנימי, לטובת המשתמש זמינים לא פחות מ-4TB בתצורת SSD מסוג PCIe 4.0 NVMe M.2, קיבולת עצומה שלא תמנע מכם להתקין כמה וכמה משחקים כבדים במיוחד, כולל התחשבות בכל התוכנות החשובות שאולי תרצו להתקין ושאר קבצים אישיים. במבחן המהירות של CrystalDiskMark קיבלנו תוצאות מפעימות: קריאה של 12595MB/s וכתיבה של 10307MB/s, יתרון מעולה ליוצרי תוכן שמתעסקים עם קבצים כבדים במיוחד.
מסך ה-17.3 אינץ' מפעים. גודלו העצום אמנם מוסיף משקל דרמטי לגוף המחשב – אבל בתמורה זוכים לתצוגה נהדרת. הרזולוציה המקסימלית כאן היא WQHD, כלומר 1440X2560 פיקסלים וממסך כה גדול היינו מתאכזבים לנתון נמוך מזה. קצב הריענון 240Hz תואם לסטנדרט התחרותי ויש גם זמן תגובה של 3ms ב-G2G. לא רע. הפאנל הוא מסוג IPS-level, הדרך של Asus להגיד שמדובר בפאנל שדומה במאפייניו לפאנל IPS מבלי להחמיא למתחרות והבהירות המקסימלית כאן היא 300nits, שלא נחשבת לגבוהה מדי על הנייר אבל בפועל רמת הבוהק הסטנדרטית לא עשתה לנו צרות ברוב תקופת הסקירה, בטח לא בזמני גיימינג, כייעודו של הנייד. הניגודיות כאן שגרתית, 1000:1 וכיסוי הצבעים DCI-P3 100% מציג טווח גבוה ורווי מספיק עבור השימוש החצי-מקצועי. כמצופה, יש כאן גם תמיכה בקצב סנכרון אדפטיבי ובפועל, תמיכה ב-G-SYNC, כך שקצב הריענון של המסך וזה של ה-GPU יהיו מתואמים.
עוד לא פגשנו מחשב גיימינג קומפקטי באמת וה-SCAR 17 SE ממשיך את הקו המגושם: רוחבו כמעט 40 ס"מ, אורכו 28 ס"מ, עוביו 2.3 ס"מ והמשקל, 3 ק"ג לא כולל המטען הכבד שלצידו, הופכים את הלפטופ שלפנינו למוצר שהוא רחוק מלהיות "נייד". כמו שאפשר לצפות, המראה של הנייד "קרבי" למדי וכל אלמנט גיימרי תוכלו למצוא כאן: לוגו ROG ענק נחרט, עיטורים חדים ושקופים, חריצי אוורור בכל פינה ויש גם גימיק עיצובי; בהארת המכסה החיצוני עם פנס UV שהגיע במארז ייחשף עוד עיצוב נחמד. במארז נוכח גם חריץ ה-Keystone, התקן חיצוני אליו תוכלו להטעין את כל העדפות המשחקים שלכם, תאורת ה-RGB וקבצי שמירות של המשחקים שלכם, המסוגלים להיות מיובאים על ידי מכשירי ROG תומכים אחרים. שימוש קצת נישתי אבל בהחלט לא נורא שקיים.
סוללת 90WHrs בת 4 תאים שולבה כאן וכמו כל נייד גיימינג טוב, מתלווה אליו לבנה משתלבת בדמות מטען בהספק 330W.
בשימוש רגיל כמו גלישה ברשת, צפייה ביוטיוב, מענה למיילים וכתיבת סקירות כמו זו שלפניכם, תצליחו להשיג גם 6 שעות פעילות מלאות כשהמסך מוגדר על 70% בהירות.
בגיימינג הסיפור שונה לגמרי, חיי הסוללה נפגעים אנושות ולנסות לשחק בהגדרות גבוהות בלי מטען מחובר תמידית היא פעולה שאינה אפשרית, בדומה לכל ניידי גיימינג – קחו זאת בחשבון. טעינת הסוללה הייתה יחסית מהירה: כשמסך המחשב היה כבוי, הגענו ל-41! אחרי חצי שעה ול-70% אחרי שעה. טעינה מלאה אורכת קצת פחות משעתיים.
מוזר שבתוך כל המארז המפעים שלפנינו לא שולב אף חיישן ביומטרי והאבטחה כאן מסתיימת בקוד PIN משעמם או כל אבטחה סמלית ומינימלית שמציעה מערכת ההפעלה. מצד איכות הבנייה, ההרגשה בטוחה: המבנה קשיח ועמיד, עם חיבורים שלא נעים במקומם וכל התקן שנכנס ויצא לחיבורים במהלך תקופת הסקירה לא עשה לנו בעיות.
הגוף עשוי פלסטיק קשיח וכבר למדנו שאם היצרנית לא ממהרת לנופף באיכות בנייה יותר גבוהה, כמו התייחסות לרכיבי מתכת שונים, כנראה שהפלסטיק הוא גם החומר המעטר כאן את רוב המכשיר. גימור מט נאה מונע מטביעות אצבע מלהיות מתועדות על פני המחשב.