סקירה - סמארטפון גיימינג Asus ROG Phone 6 Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Asus ROG Phone 6 Pro 512GB 18GB RAM אסוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Asus ROG Phone 6 Pro 512GB 18GB RAM אסוס

הטוב
  • תצוגת AMOLED מפעימה עם קצב ריענון 165Hz
  • אחד הסלולריים העוצמתיים בעולם כרגע
  • מקשי מגע AirTriggers בצד המסך
  • המון עזרי גיימינג מתקדמים
  • סורקי אצבע ופנים זריזים
הרע
  • מתחמם מאוד בלי ה-AeroActive Cooler 6
  • לא ניתן להרחיב אחסון פנימי
  • גוף עבה וכבד מהרגיל
  • תג מחיר מופרז
בשורה התחתונה
הבשורה החגיגית היא שה-ROG 6 Pro הוא כרגע הסמארטפון הכי עוצמתי שכסף יכול לקנות - ושלא תטעו, הוצמד לו תג מחיר מופרז שתואם לביצועיו המסחררים. במארז תמצאו את כל מה שגיימר יכול לחלום עליו: מעבד חזק שמריץ בקלות כל משחק, תצוגת AMOLED מרהיבה עם קצב ריענון 165Hz חלק, כלי גיימינג מתקדמים שיקפיצו את חווית המשחק שלכם ומקשי AirTriggers שהופכים את הסלולרי לקונסולה ניידת. מחום בלתי נסבל לא תוכלו להימנע, אלא אם תרכשו בנפרד את ה-AeroActive Cooler 6, ואל הגוף המסיבי לקח לנו יום-יומיים להתרגל – מלבד אלו ואולי עוד נקודה-שתיים טעונות שיפור, מדובר באחד המכשירים המרשימים של השנה.
הקדמה

ה-ROG Phone 6 Pro מבית ASUS הוא סמארטפון גיימינג הכולל מסך 6.78 אינץ' ברזולוציית 1080X2448 פיקסלים, תצוגת AMOLED עם תמיכה בתקן +HDR10 וקצב ריענון מקסימלי של 165Hz. על עיבוד הנתונים אחראית מערכת השבבים Snapdragon 8+ Gen 1, מעבד גרפי Adreno 730 ולא פחות מ-18GB של זיכרון RAM. באגף הצילום תמצאו מאחור שלוש עדשות כשהמרכזית בעלת 50 מגה פיקסל עם חיישן Sony IMX766 ויכולות הקלטה ב-8K. עוד במכשיר: סוללת 6,000mAh, טעינה מהירה בהספק 65W ובמארז קיבלנו גם אביזר גיימינג להתקנה מאחור. הסלולרי זמין בצבע Storm White.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע (15%)

9.5

ביצענו עם ה-ROG 6 Pro מספיק שיחות כדי להגיד שההתנהלות איתו ללא רבב; את הצד השני בשיחה שומעים מצוין וכך גם אנחנו נשמענו באוזניהם. לא פחות חשוב: ניתן להקליט שיחות עם המכשיר שלפנינו, תכונה קריטית ללא מעט משתמשים. חריץ בצד מאפשר להכניס צמד כרטיסי סים למכשיר, אבל שימו לב שאין מקום לצירוף כרטיס זיכרון כך שמשתמשים נותרים עם 512GB בלבד, שאינו צנוע אמנם, אבל במוקדם או במאוחר תאלצו לסמוך על שירותי ענן.



יש כמובן תמיכה בתקנים הנדרשים מטלפון שכזה: קישורית 5G לשיחות ברשת הדור החמישי, NFC לתשלום באמצעות הסלולרי, Wi-Fi 6 ויתר מקודדי אודיו מבוקשים כמו aptX, aptX HD ו-aptX Adaptive. בניגוד לרוב מכשירי הפרימיום, כאן באופן מפתיע נוכחת כניסת אוזניות 3.5 מ"מ, שקורצת לקהל הגיימרים שמעדיפים חיבור אוזניות חוטיות.
צמד הרמקולים המובנים מחוזקים במגברי חברת Cirrus Logic שמספקים צליל מחוזק מהרגיל. הפירוט יותר נדיב, עוצמת הצליל משופרת ויש כאן סאונד מצוין, אולי אפילו עדיף על פני כמה רמקולים של מכשירי דגל מתחרים. לכאן או לכאן, קשה לנו להאמין שהגיימר הממוצע יסתפק בהם ולא יעדיף חיבור אוזניות – אבל תמיד טוב שיש פתרון כ"כ איכותי מצד הרמקולים החיצוניים.

נוחות השימוש (35%)

9.5

באחיזת המכשיר בפעם הראשונה, ה-ROG 6 Pro מגושם ביד ולוקח זמן להתרגל לגופו המורחב. מידותיו: אורך 17.3 ס"מ, רוחב 7.7 ס"מ, עובי משמעותי של 10.3 מ"מ ויש גם משקל עודף, כ-239 גרם שנחשב לכבד בכמה עשרות גרמים מהסטנדרט. המכשיר בולט בנוף בהרבה מובנים: אסתטית, הוא מכוון בבירור לקהל הגיימרים עם מראה עתידני-משהו, עיטורים כסופים גאומטריים ושאר אלמנטים תחרותיים, מסך OLED קטן בגב המסך, ואיך אפשר בלי, תאורה אחורית עם הכיתוב Dare To Play היומרני. עוד עניין שאי-אפשר לפספס באשר להנדסת המוצר: צמד כניסות USB-C שולבו בטלפון, אחת בתחתית ועוד אחת בצד – שגם תומך בחיבור וידאו DP 1.4, כלומר ניתן להסטרים דרך הטלפון ב-p1080 ב-144 הרץ וב-4K ב-30 הרץ. מרשים.



כאמור, מסך OLED קטן שולב בגב המכשיר ואין דרך אחרת לומר זאת, הוא בעיקר מנקר עיניים והשימושיות שלו, בין אם זה להציג את חיי סוללה, השעה, לדווח על שיחה נכנסת או על מעבר למצב "משחקים", סמלית בלבד. בעזר ROG Vision מצאנו לא מעט אנימציות להציג את אותם דיווחים שתוארו, ניתן להוריד נוספות ויש גם עורך – למי שממש חשובה לו ההתאמה האישית. גם את הכיתוב Dare to Play, המכונה במכשיר "תאורת המערכת", ניתן להחליף לכל גוון שתבקשו ויש גם שליטה על עוצמת הבהירות – שוב, התאמת אסתטית ותו לא, שאולי תהיה שולית למשתמשים מסוימים אבל מהותית לאחרים. אנחנו רק חששנו מזלילה פוטנציאלית של הסוללה והעדפנו לכבות את צמד התאורות.




נתחיל מהמסך שהבריק, תרתי משמע: על פני 6.78 אינץ' מורגש מאוד במימדיו הולבש פאנל AMOLED ויש גם תמיכה בתקן HDR10+ המבוקש וכיסוי 111% של טווח DCI-P3. קצב הריענון עומד על 165Hz, אפילו יותר מה-120Hz שמשויך למכשירי הדגל ויש גם קצב ריענון אדפטיבי, כמקובל. הרזולוציה עומדת על 1080X2448 פיקסלים (יחס 20.4:9) והבהירות מציגה בוהק מקסימלי של 800nits. נתחיל מהנתון האחרון: בהירות המסך, גם בגרסתה האוטומטית, נותנת מענה לכל צורך והשמש הישראלית של יולי לא עושה צרות למסך ה-6 Pro. זה לא שלא פגשנו בבהירות עוצמתית יותר משל המכשיר שלפנינו, אבל הוא בהחלט מהבוהקים בחבורה.

במצבי התצוגה תמצאו תצורות כמו "מיטבי", "טבעי", "קולנועי", שליטה על טמפ' הצבעים ושאר מצבי תמונה מיוחדים כמו היפוך צבעים, Dark Mode ותאורת לילה. תצוגת Always On כמקובל גם בנמצא ובסך הכל חווית הצפייה ב- 6 Pro מצוינת: גוונים שחורים ומלאים, רוויה מספקת וחדות גבוהה תודות לרזולוציה הגבוהה. את קצב הריענון העדפנו לכוון ל"אוטומטי" כדי לחסוך בחיי סוללה אבל האופציות רחבות ונעות בכמה מדרגות בין 60Hz ל-165Hz – ולטעמנו קשה עד בלתי אפשר להבחין בין המדרגה האמצעית, 120Hz, לקצב הריענון המקסימלי שמציג המכשיר ולטעמנו באופן מסוים התחום כבר הופך לתחרות ראווה גימיקית.
עוברים לעיבוד הנתונים וב-6 Pro שולבה פלטפורמת Snapdragon 8+ Gen 1 בארכיטקטורת 4nm עם מעבד גרפי Adreno 730 וזיכרון RAM מסוג LPDDR5 בנפח מופרז במיוחד, כ-18GB, לא כולל 512GB שהוקצו למשתמש לטובת אחסון פנימי. על שיטוטי תפריטים ושימוש באפליקציות שגרתיות כמו ג'ימייל, פייסבוק ו-ווטסאפ לא נבזבז זמן, הכל עובד בזריזות ועם אפס תקלות.


עברנו לכמה מבחני מעבדה ואת כולם הרצנו תחת מצב X-MODE הייעודי לביצועים גבוהים. ב-GeekBench 5 שבוחן משימות שגרתיות קיבלנו את התוצאה 1320 נקודות ב-Single-Core ו-4200 נקודות ב-Multi-Core, צמד תוצאות מצוינות, מהגבוהות ביותר שקיבלנו. במבחני הגיימינג של 3DMark קיבלנו בעיקר תוצאות Maxed Out בתום המבדקים השגרתיים שהתרגלנו להריץ על מכשירי דגל ורק מבחן Wild Life Stress Test האימתני הוציאו ממנו ציון מכובד מאוד: 10,459 נקודות בלופ השני וירידה מאוד נמוכה תוך הצגת יציבות מרשימה לאורך הלופים האחרים, כשהלופ הנמוך ביותר קיבל 9,176 נקודות, תוצאה מרשימה בפני עצמה.



מה לגבי גיימינג "אמיתי"? לא שציפינו אחרת, אבל אין כותר שה- ROG 6 Pro מתקשה להריץ. משחקי battle royal ב-PUBG ומשחקוני deathmatch ב-Call Of Duty Mobile עוברים חלק עם תגובתיות מצוינת שאפילו גברה על מכשירי דגל של יצרניות מובילות. זמני הטעינה אפסיים, הנופים הקורנים ב-Asphalt 9: Legends הם חגיגה לעיניים והאקשן הדחוס ועתיר האפקטים ב- Shadowgun Legends מציע משחקיות זריזה ונהדרת, כיאה לכותר FPS בו אסור לפספס רגע של שהייה. ה-ROG 6 Pro הוא מבין הסלולריים החזקים כיום בשוק, אם לא מכולם - ואין כותר מוביל ששיחקנו בו ולא הבהיר לנו זאת.



עוברים למערכת ההפעלה, עליה שולטת אנדרואיד 12 בצמד ממשקים לבחירת המשתמש, ROG UI הגיימרי או Zen UI המינימלי-שגרתי. כיאה לייעודו של הסמארטפון, בחרנו ב-ROG UI ואחד הדברים הראשונים שמתרשמים מהם לטובה היא היעדרותם של אפליקציות פרסומיות. יש כמה כלי עזר סמליים כמו ASUS Data Transfer ויתר אפליקציות גוגל הפופולריות – וזהו. מצב "הפעלה ביד אחת" נוכח, קיימת תכונת שכפול אפליקציות ובאשר לעיצוב, האייקונים זוכים כאן למסגרת עגולה, יש ערכות נושא יצירתיות מבוססות משחקים להורדה מהחנות הייעודית - ובסך הכל יכולות ההתאמה האישית כאן מפורטות למדי.



איך לא, ההתייחסות לגיימינג כאן היא המורחבת ביותר שראינו מכל סמארטפון אחר שעבר תחת ידינו. ראשית, את ה-AirTriggers אהבנו במיוחד; מדובר בצמד לחצנים ששולבו במסגרת הטלפון, מזכירים בשימוש את מקשי R1 ו-L1 בג'ויסטיק ומשרתים כקליקים, הפעלת מחוות וגם במהלך משחק כמובן – ורק על שימושם העצום אפשר להרחיב בסקירה עצמאית. בשורה התחתונה, אלה זוג מקשי מגע מבורך שגם ניתן למיפוי וככאלו הופכים כל חווית משחק למקצועית פי כמה. גם חיישני תנועה מתקדמים שולבו כאן, כלומר אם תזיזו את הסמארטפון מעט אחורה, קדימה או לצדדים, התנועה במשחק תגיב בהתאם. כמות המחוות כאן היא אסטרונומית וכל תנועה קלה, עם רגישות שניתנת לשינוי, יכולה לפקוד על הטלפון להגיב ברגעי משחק נחוצים.


בממשק זמינים ארבעה מצבי שימוש, בהתאם לצורך שלכם: X-Mode המיועד לביצועים וגיימינג בפרט, Dynamic האידיאלי לשימוש היום-יומי, Ultra durable ("שרידות על") החסכוני בסוללה ו-Advanced המותאם אישית. אמרתם מכשיר גיימינג, אמרתם התחממות מהירה ומורגשת – וה-6 PRO לא שונה מיתר אביזרי המשחקים בנושא זה. ב-Asus מנופפים במערכת הקירור החדשה GameCool 6 אבל כשהרצנו מבחני ביצועים ושיחקנו לאורך זמן ממושך בכמה כותרים תובעניים תחת מצב X-Mode, הטמפרטורה במכשיר זינקה ל-52-54 מעלות צלזיוס, שהם הרבה מעבר לממוצע השפוי (40-45 מעלות) שמציגים רוב הסמארטפונים בזמן שימוש שגרתי. לא הכל הקשה על המכשיר: ב-PUBG למשל שיחקנו 20 דקות רצופות והטמפ' הקפידה לא לעלות מעל 42 מעלות. עיקר החום מתבטא בגב המכשיר, ואלו בעיקר מבחני ה- Stress ב-3DMark שהפכו את המכשיר ללוהט עד כדי שממש צרב קלות בעור כשנגענו בו מאחור.

כדי להקל על רגעי ה"זיעה" המרובים, במארז קיבלנו גם את ה-AeroActive Cooler 6, אביזר גיימינג שמתלבש על גב הסלולרי וכולל ארבעה מקשים פיזיים ומערכת אוורור שהתגלתה כמטפלת היטב בחום הנפלט. העניין מתבטא בעיקר בהפחתה מורגשת של טמפ' המכשיר, מעבר להתווספותם של עוד 4 מקשים לחוויית גיימינג מורחבת. במילים אחרות, ה-AeroActive Cooler 6 הופך את הסמארטפון לחיית ביצועים אדישה לגיימינג מאומץ, מעין יצור כלאיים מפותח בין סמארטפון לקונסולה ניידת. מצננת את החגיגה העובדה שאת האביזר יש לרכוש בנפרד (כ-449 ₪ נכון לכתיבת שורות אלה) – ובלעדיו ה-ROG 6 Pro פולט חום בלתי נסבל ברגעי גיימינג מאתגרים.



מה עוד במערכת? אפליקציית Armoury Crate איגדה את כל המשחקים שהתקנו בסלולרי, עקבה אחרי טמפ' ה-CPU וה-GPU בזמן אמת, מציעה לשמור פרופיל שימוש לפי כותר כולל מיפוי מקשים ויש אפילו פקודות מאקרו שאפשר לשייך לכל משחק – כלים מתקדמים במיוחד. העזר Game genie יעטוף את המשחק התורן בעת עלייתו בממשק קטן נשלף ויאפשר להפעיל/לכבות בזריזות התראות שוטפות ושיחות, מעבר מהיר לקצב ריענון גבוה יותר, הוספת כוונת, שינוי סדר התפריט וכו'. מדובר בממשק שמזכיר "מצב משחק" אצל רוב המכשירים המתחרים, עם פירוט וחופש פעולה מוגבר ומרשים פי כמה.



באשר לאבטחה ביומטרית, במארז סורק טביעת אצבע וסורק פנים – ושניהם מעולים. סורק טביעת האצבע דרש הרבה יותר זמן מהרגיל לתיעוד הראשוני של האגודל שלנו, אבל לפחות הפנים נסרקו לראשונה בשנייה בודדת. לאחר מכן הכל עובד נהדר ובמהירות: מלאכת זיהוי טביעת האצבע מהמהירות שפגשנו וגם איתור הפנים מתרחש ברגע, פשוט מדליקים את המסך והתצוגה עולה בלי אף גמגום מערכת, כאילו אין סורק שהספיק לאתר את פנינו ולזהות אותן בהצלחה. בלילה או בחדרים חשוכים לחלוטין האתגר עולה כמובן ויעילות זיהוי הפנים פוחתת - אבל ברוב הזמן, יופי של חיישנים ותגובתיות מופתית מצד המערכת.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

8.5

עם כל הכבוד לגיימינג, ה-ROG 6 Pro הוא עדיין סמארטפון ויש גם מערך צילום במארז: 3 עדשות מוקמו מאחור, האחת בעלת 50 מגה פיקסל עם חיישן Sony IMX766 וזום אופטי X2, השנייה אולטרה רחבה (125 מעלות) בעלת 13 מגה פיקסל והעדשה שלישית מיועדת לצילומי מאקרו בעלת 5 מגה פיקסל. מקדימה עדשת 12 מגה פיקסל רחבה. בולטים בהיעדרותם; מייצב תמונה אופטי ופוקוס אוטומטי מבוסס לייזר, שתי תכונות שציפינו לקבל כאן. עוברים ליכולות הוידאו; ניתן להקליט ברזולוציה 8K ב-24 פריימים בשנייה, ב-4K ב-60 פריימים בשנייה ויש גם צילומים בהילוך איטי של 4K ב-120 פריימים בשנייה, 1080p ב-240 פריימים בשנייה או 720p ב-480 פריימים בשנייה. מקדימה ניתן להקליט ב-1080p ב-30 פריימים בשנייה.





אז איך איכות התמונות? באופן לא מפתיע מדי, תמונות שצולמו בחוץ באור יום יצאו פנטסטיות - וכמעט שלא צריך להשתמש בעדשת ה-50 מגה פיקסל כדי ליהנות מעושר צבעים ופירוט מרשים, גם אם יש לעיתים רווית יתר וחדות מאומצת ומורגשת מדי שמגיעה מהמעבד הגרפי. בלילה העדשות ממשיכות להרשים: הפירוט כמובן נפגע במעט ויש נטייה מוגברת לצבעים חמים בגלל פנסי התאורה, אבל נוכחת התייחסות לשלל גווני השחור ברקיע ואפילו השמיים שנבלעו בעין האנושית שלנו הוצגו בפריים הסופי בגאון. מתמונות מאקרו וצילומים שנלקחו בתוך הבית בתמיכת תאורה מלאכותית פחות התלהבנו: שתי הסיטואציות מספקות צבעים חיוורים, היעדר מיקוד מדויק וציפינו ליותר ממערך עדשות כה מהודק.



באגף הווידאו תמצאו הקלטה ברזולוציה בולטת של 8K ב-24 פריימים בלבד, אופציה שהיא בעיקר "הצגת שרירים" עם ערך מינימלי ומעטים המסכים שממילא יכולים להציג את הרזולוציה הגבוהה. את ההקלטה ב-4K העדפנו: מעבר לעיבוד הזריז בתום התיעוד, הצבעים במקומם גם לפעמים רווים מדי, מייצבי הוידאו מורגשים ו-60 פריימים בשנייה מציעים תנועה חלקה לעיניים בזמן צפייה, בלי ריצודים או קטיעות מערכת שלא יודעות להתמודד עם הרזולוציה המבוקשת. וידאו בלילה מן הסתם מפחית את החידוד אבל "עובר מסך" לטעמנו. יש גם צילומים איטיים לחובבי הז'אנר עם 480 פריימים בשנייה תחת 720p או 240 פריימים בשנייה תחת 1080p ובסך הכל מערך ההקלטה ב-6 Pro יעיל למדי.






פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

האחראיות העיקריות כנראה למשקל הגבוה של הסלולרי הן צמד סוללות 3000mAh גדולות מהרגיל ששולבו מאחור, הנתמכות על ידי מטען מקורי בהספק 65W שקיבלנו במארז וכן כבל שזור בד שתואם לסצנת הגיימינג. המכשיר תומך בטעינה מהירה Quick Charge 5.0, בטעינה הפוכה (Reverse charging) בהספק 10W והיצרנית מבטיחה שטעינה מלאה אורכת כ-42 דקות. נתחיל במלאכת הטעינה: בתוך 15 דקות צברנו כ-39% ואחרי עוד 20 דקות צברנו עוד 45%, כלומר בתום 35 דקות השגנו בסך הכל כ-84% סוללה. המציאות תואמת להבטחות היצרנית, טעינה מלאה אורכת קצת יותר מ-40 דקות.



ברמת התוכנה יש כמה פתרונות חיסכון בסוללה לא רעות, גם בשגרה וגם בזמן טעינה. Adaptive Battery למשל תציע להגביל יישומים שאינם בשימוש תדיר וניתן להגדיר באיזה אחוז סוללה המכשיר יעבור אוטומטית למצב חיסכון – או פשוט לתזמן כניסה למצב חיסכון למשך שעות מסוימות ביום, למשל משעת לילה מאוחרת ועד 7 בבוקר. ברמת טעינת הסוללה, פיצ'ר "טעינה קבועה" תאט בכוונה את קצב הטעינה כדי להפחית חום ושחיקת סוללה לטווח הארוך, "מגבלת טעינה" תקבע באחוזים עד כמה תרצו להטעין את המכשיר כדי להאריך חיי סוללה ו"טעינה מתוזמנת" תציע טעינה במדרגות ועדיפה לרגעים בהם תבקשו להטעין את המכשיר כשאינו מרוקן לחלוטין ויש עוד זמן רב עד לשימוש הבא במכשיר, למשל בזמן טעינה בלילה.


ומה לגבי חיי הסוללה בפועל? כמו תמיד, הכל היה תלוי בשימוש שלנו. מטבע הדברים, אופי התובענות שלנו מהמכשיר השתנה בין ימי השבוע לסופ"ש: בימי חול שגרתיים סמכנו על הבהירות האוטומטית, הרשינו לקצב הריענון האדפטיבי לקבוע את התצוגה האידיאלית ועברנו למצב = "דינמי" עבור ביצועים ממוטבים לשימוש יום-יומי – ומרגיש לנו שהיינו אפילו יכולים להשיג עוד שעתיים-שלוש של חיי סוללה אם היינו עוברים למצב הסגפני "שרידות על". במבחן התוצאה, הצלחנו להשיג בממוצע 16-18 שעות פעילות בשימוש שגרתי וסביר למדי. לא רע, אבל מסוללת 6000mAh ציפינו לקצת יותר.

בסופ"ש הרמנו הילוך: הבהירות הייתה גבוהה במיוחד, עברנו למצב ביצועים (X-MODE) עם קצב ריענון 165Hz ודרשנו לא מעט זמן מסך, בעיקר עבור גיימינג וצפיית סדרות בנטפליקס. באופן מפתיע, חיי הסוללה לא הורתעו מהמהלך ולשם דוגמה שתמחיש מעט, 20 דקות במשחק PUBG הפחיתו רק 3% מהסוללה וצפייה בפרק באורך שעה של The Umbrella Academy בנטפליקס גבתה כ-5% סוללה. שילבנו עוד כמה משחקים עתירי גרפיקה כמו Asphalt 9: Legends ו-Genshin Impact שפגעו באופן יותר מורגש בחיי הסוללה אבל לא בעוצמה שגרמו לו לתבוע טעינה תוך כמה שעות בודדות. בשורה התחתונה, ממוצע של 3.5-4 שעות תובעניות אפשר "לגרד" מהסלולרי שלפנינו – ובהנחה שאתם שחקני מובייל מתקדמים, כנראה שבכל מקרה תהיה מחוברים למטען בכל רגע נתון.

עמידות (10%)

8.5

עמידות בתקן IPX4 בלבד מאפשרת ל-6 Pro להתמודד עם השפרצות מים קלות כמו גשם וזיעה, אבל תשכחו מטבילה מלאה במים וגם אין אזכור לעמידות מול אבק. הצג ממוגן מאחור על ידי Gorilla Glass 3 ומקדימה מצופה Gorilla Glass Victus. מעל המסך כבר הותקן מגן זכוכית 9H בעובי 0.16 מ"מ שמציג הגנת 2.5D סטנדרטית.



במארז קיבלנו צמד כיסויי פלסטיק, האחד מכונה Aero case, מגן פשוט למראה וחלול כך שחלקיו האחוריים האסתטיים לא יוסתרו. השני הוא הרציני-יותר, Kunai Bumper Case, כולל הגנה על הצדדים ומאפשר התקנת אביזרי גיימינג בגב ה-ROG 6 Pro. המכשיר כשלעצמו מרגיש מסיבי וכמה שהוא כבד, כך הוא מרגיש עמיד בפני חבטות קשות ומסגרת האלומיניום גם משאירה רושם חיובי מאוד ותומכת בהיגיון הזה – ועדיין היינו מצפים לחסינום מים יותר רצינית מזו שנוכחת כאן.