סקירה - עכבר Asus ROG Pugio II ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

עכבר Asus ROG Pugio II אסוס

סקירת wisebuy - עכבר Asus ROG Pugio II אסוס

הטוב
  • ביצועים אלחוטיים לעילא, זמן המתנה אינו מורגש
  • התאמה אישית של המקשים
  • חיבוריות אלחוטית וחוטית
  • איכות בנייה גבוהה
  • רמת דיוק גבוהה
  • מבנה סימטרי
הרע
  • תוכנת Armoury Crate לא יציבה
  • מעט מגביל בעלי ידיים גדולות
בשורה התחתונה
ה-Pugio II הוא עכבר גיימינג תחרותי שהוכיח את הבטחות הנייר שלו במציאות: צפו לזמן המתנה (latency) אפסי שלא נופל מהחיבור הקווי, זמינות לחיבורים אלחוטיים וחוטיים לכל צורך שיבוא, ויש גם התאמה אישית למקשי העכבר, שמירת פרופיל השימוש ושיוכו למשחק או כל תוכנת עריכה. הכל היה יכול להיות מעולה, אילו תוכנת Armoury Crate לא הייתה משגעת אותנו עם יותר מדי עיכובים, קריסות תוכנה ואיבוד קשר עם העכבר. כש-ASUS יתקנו את התוכנה הרעועה שלהם, אתם תקבלו עכבר אלחוטי מצוין.
הקדמה

העכבר האלחוטי Pugio II מסדרת ROG של ASUS מציע עיצוב ארגונומי עם מבנה סימטרי, קישוריות אלחוטית בתדר 2.4GHz, בלוטות' וחוטית, חיישן אופטי עם דיוק מקסימלי של 16000dpi ותאורת RGB מבוססת Aura Sync. עוד בעכבר: כפתור צדי מגנטיים בהתאמה אישית, תיק אביזרים הכולל מתגים וכפתורים נוספים ו-DPI On-The-Scroll, המאפשרת להגדיר את רמת הדיוק בלי להזדקק לתוכנה. העכבר זמין בצבע שחור.

ההתקנה ונוחות השימוש (30%)

8

מידות העכבר: אורך 12.6 ס"מ, רוחב 5.7 ס"מ, גובה 4 ס"מ ומשקל העכבר, לא כולל כבל, עומד על 104 גרם. בזמן שנתוני העכבר סטנדרטיים למדי, המשקל טיפה חריג בקטגוריה – ומרגישים את זה; אם התרגלנו לתנועות עכבר עדינות במשחקי FPS שדרשו דיוק עם רובה הצלפים שלנו, כאן ההתנגדות הנדרשת גבוהה יותר מן הסתם. גם היעדרו של sniper button מחייבת אתכם להתרגל לעניין הרגישות במהירות. למי שזה חשוב, אין כאן משקולות שניתן להוסיף לעכבר, תכונה שאפשר למצוא בלא מעט עכברי גייימינג. מבנה העכבר סימטרי, כלומר ה-Pugio II יתאים למשתמשים ימיניים ושמאליים, וגם צמד מקשי הצד בשני צדי העכבר תומכים בעניין. גוף העכבר חלק יחסית וגימור המט השקוף מציג כמה מרכיבי העכבר – למי שאוהב את העיצוב החשוף. ראוי גם להתייחס לקייס האביזרים המשולש שקיבלנו במארז ובתוכו שני זוגות מקשי צד עם אופי שונה להחלפה – ועוד צמדי מתגי Omron D2F-01F, המותקנים בהליך מהיר ומאוד ידידותי.



באשר למנחי היד הזמינים כאן, כבעלי ידיים גדולות יחסית, בתפיסת Fingertip ו-Claw השגנו שליטה מלאה ואחיזה גבוהה בעכבר, בזמן שאחיזת Palm גרמה לקצות אצבעות שלנו לצוץ החוצה ולחצות את צמד המקשים המרכזיים. אנחנו מאמינים שבעלי ידיים קטנות יותר יסתדרו עם כל סוגי האחיזות, אבל חשוב להכיר את המגבלה של העכבר בפני משתמשים שבורכו בכפות ידיים גדולות מהממוצע. עוד בעניין הנוחות, ה-Pugio II מציע חיבוריות ראויה לציון: הוא תומך בחיבור אלחוטי בתדר 2.4GHz עם הדונגל ששולב בגוף העכבר, חיבור בבלוטות' - ואם אתם מעדיפים את האסכולה הישנה, ניתן לחבר אותו ישירות למחשב עם כבל USB-C.


עוברים למפרט מקשי העכבר. ב-Pugio II שולבו 9 מקשים מכניים בחלקו העליון; צמד מקשים מרכזיים, ארבעה מקשי צד, גלגלת לחיצה במרכזה ולצדדים. בתחתית העכבר עוד צמד מקשים, אחד עבור מעבר בין DPI, השני ל-Pair עבור צימוד בבלוטות' ולבסוף מתג שמעביר בין מצב חוטי/בלוטות/2.4GHz. בחלק האחורי של העכבר מכסה פלסטיק, כאשר שליפתו חושפת את תא האחסון של הדונגל, תוספת חשובה למי שמתנייד עם העכבר שלו. כמצופה מעכבר גיימינג, את מקשי העכבר ניתן להגדיר מראש לכל פעולה שתרצו בעזרת Armoury Crate, כולל פקודות מאקרו – אלא שהתוכנה מתעכבת המון, מספקת הודעות שגיאה כלליות מעת לעת ולא אחת קבעה שהעכבר לא מחובר למחשב. את התקלה לרוב עקפנו בהוצאת והחזרת הדונגל, אבל אחרי יותר מדי בעיות טכניות, הבנו שנדרש כאן תיקון תוכנה דחוף.




עוברים לביצועי העכבר: ב-Pugio II שולב חיישן אופטי מדגם PixArt PAW3335, עם רמת דיוק שנעה בין 100-16,000CPI, הנע במדרגות של 100CPI. ה-Polling Rate המקסימלי הנתמך כאן הוא 1000Hz כמקובל, רק שימו לב שתחת חיבור בלוטות', הערך המקסימלי עומד על 125Hz – לא צרה גדולה מדי בהתחשב בגיימר הממוצע שבלאו הכי יעדיף את חיבור ה-2.4GHz עבור זמן תגובה תחרותי. הקפדנו לשחק בכותרי FPS שדורשים זריזות ידיים כמו Warzone 2.0 ו-Valorant וההרגשה מצוינת; אין כבל לדאוג לו, ה-CPI המשתנה תואם לכל משחק ועל תגובתיות (latency) אין מה לדבר, ה-Pugio II מספק המתנה מינימלית שזהה לעכבר בחיבור חוטי, רק תוודאו שאתם מחברים את הדונגל המצורף כמובן ולא משחקים דרך בלוטות' – וההבדל מאוד מורגש.



עוברים לתאורה הזמינה בעכבר בשלוש מקומות; בצדי הגלגלת, באחורי העכבר המאיר את לוגו ROG ובתחתית העכבר, מסביב לרגליים. במחלקת ה-RGB תמצאו כמה אפקטים בסיסיים כמו Breathing, Color Cycle, Rainbow ו-Battery Mode השימושי, ניתן לבחור בין 4 רמות בהירות ואם אתם בעלי סט אפ צבעוני במיוחד, בעזר Aura Creator זמינות אפשרויות מתקדמות כמו קביעת גוון לכל אזור תאורה וסנכרון ה-RGB עם אביזרים תומכים.

משך פעולת הסוללה (30%)

8.5

ב-ASUS מבטיחים עד 69 שעות פעילות בחיבור 2.4GHz וסביבות 100 שעות בחיבור בלוטות' – כל זאת כשתאורת ה-RGB אינה פועלת. כשהתאורה דולקת, צפו לקבל סביבות עד 40 שעות פעילות, כמובן בהתאם לאפקטים הדורשניים ולרמת הבהירות שתתבעו מהעכבר.



שלא במפתיע, התאורה גוזלת המון אנרגיה מהעכבר ואפילו אל טווח ה-30 שעות פעילות התקשינו להגיע. כשאינה פועלת, את ה-Pugio II נדרשנו להטעין בערך פעם בשבועיים, בתום פעילות יום-יומית של 6-8 שעות שימוש. מרשים ולא תובעני מדי.

עמידות ואיכות הבנייה (40%)

9

למרבה האכזבה, כבל העכבר המיועד לטעינה עשוי גומי סטנדרטי ולא עטוף בבד שזור כמו שאנחנו רגילים לפגוש אצל יתר עכברי הגיימינג המתקדמים. לפחות התנועתיות שלו מתגמלת ואין רגעי גמגום או "קטיעת זרימה" ובכל הנושא לגיימינג, ה-Pugio II יודע להתמודד עם תזוזות חטופות. בהתחשב בכך שייעודו המקורי של העכבר הוא להיות נטול כבלים, גם לא מדובר בצרה גדולה מדי.



רגלי PTFE שולבו בתחתית והם רחבים ומלאים מספיק כדי לספק תנועה חלקה וזורמת. יתר גוף העכבר עשוי פלסטיק קשיח ועמיד שמרגיש טוב ביד, עם "קליק" ברור ונוקב שנשמע משכנע לטווח הארוך. ב-ASUS מבטיחים עמידות של עד 50 מיליון קליקים וכזכור, לרשות המשתמש סט מקשי צד ומתגי Omron שמשרתים גם כציוד ספייר.