סקירה - מסך מחשב Lenovo G27c-30 66F3GAC2VN ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב Lenovo G27c-30 66F3GAC2IS

הטוב
  • נתוני גיימינג גבוהים: קצב ריענון 165Hz וזמן תגובה 1ms
  • ג'ויסטיק לתפעול התפריט במסך (OSD)
  • רמקולים מובנים, גם אם פשוטים
  • תוכנת Artery למחשב
הרע
  • לא מסתובב לצדדים או לתצוגת portrait (לאורך)
  • רזולוציית 1080p בלבד
  • זוויות צפייה מוגבלות
  • נטול כניסת USB
בשורה התחתונה
מסך המחשב Lenovo G27c-30 הוא יצור כלאיים טיפה משונה ורק אם היה מציע רזולוציה גבוהה מ-1080p ואולי גם זוויות צפייה יותר נוחות, היינו כבר ממש מתרשמים ממנו. עדיין, הוא לא מסך רע; במשרד הוא שירת אותנו היטב בזכות הבהירות המיטבית ומצבי התמונה לשימושים השונים – ובערב הצלחנו לעבור לגיימינג ראוי, בזכות קצב ריענון גבוה וזמני תגובה תחרותיים.
הקדמה

ה-G27c-30 מבית Lenovo הוא מסך מחשב קעור בגודל 27 אינץ' עם פאנל VA המציג רזולוציה של 1080p, קצב ריענון 165Hz, זמן תגובה 1ms תחת MPRT, בהירות מקסימלית 350nits וניגודיות 3000:1. עוד במסך: תוכנת Artery להתקנה במחשב שדרכה ניתן לשלוט על ערכי התמונה, בחירה מבין כמה רמות OverDrive ו-Dark Boost וכן תמיכה ב-FreeSync Premium מבית AMD. המסך זמין בצבע שחור.


בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

איכות התמונה (70%)

8

פאנל ה-VA ששולב כאן מתיימר להציע את הטוב משני העולמות של הפאנלים IPS ו-TN, כלומר גם להציע עושר צבעים נדיב כשל פאנל IPS ממוצע ובמקביל, זמן תגובה תחרותי שאפשר למצוא במסכי TN. על החלק השני אין לנו תלונות ו-1ms ב-MPRT הוא משהו שתבקשו מכל מסך גיימינג שאמור לתת מענה לשחקן המקצועי. בעניין השני, יש על מה להתווכח.


      

תקני התמונה הנתמכים כאן הם 99% sRGB ו-90% DCI-p3 ושלא תטעו, לשימוש משרדי יום-יומי אין לנו תלונות. הבהירות, בערך מקסימלי של 350nits, גבוהה אבל לא בולטת מדי בקטגוריה. לשימוש במשרד ובערבים זה סיפק אותנו אבל אלו שאוהבים מסך בוהק תחת סביבה בהירה במיוחד, לא בטוח שה-G27c-30 יענה על הצורך שלכם. גם זוויות הצפייה כאן מאוד בעייתיות ואולי העניין קשור לצורה הקעורה של המסך - ובמבחן המציאות תאבדו המון מהצבעים של המסך ברגע שלא תצפו בו ישירות מולו. יש לפחות ציפוי Anti-glare שהתגלה כיעיל למדי; הוא חוסם המון מקרני השמש הישירות ונוכחנו לגלות יופי של מניעת השתקפות בשיא ימי אוגוסט הבוהקים.


עוד במסך מצבי תמונה מובנים וכמה מהם התגלו כשימושיים, כמו אלו המיועדים ל-FPS, מרוצים, RTS ושני מצבי Game להתאמה אישית. עוד ניתן לשלוט על טמפ' התצוגה ומעבר לתצוגה בתקן sRGB הרלוונטית למעצבים. תאורה כחולה בתקן TÜV Rheinland יש גם יש, העדיפה להפעלה בשעות הערב. בענייני גיימינג, תוכלו לשלוט על ה-Over Drive האחראי על זמן התגובה של המסך, להפעיל ניגודיות דינמית ולהבדיל יותר בין הגוונים הכהים לבהירים ב-Dark Boost.

קצב הריענון הגבוה שעומד על 165Hz מציע את חווית השיטוט הנעימה שהחלה לככב גם בסמארטפונים שלנו. ההרגשה נהדרת; אנימציות תפריטי מערכת ההפעלה עולות באלגנטיות, האפקטים נעימים לעין ויש כאן חווית משחק שמציעה קצב פריימים תחרותי למדי – גם אם יש גבוהים ממנו בשוק, שמן הסתם גם בהתאם ייעודיים לגיימינג. עוד באגף המשחקים, המסך תומך ב-FreeSync Premium, טכנולוגיה מבית חברת כרטיסי המסך AMD שמאפשרת לסנכרן בין קצב הפריימים במסך לזה של המעבד הגרפי (כל עוד הוא מבית AMD) ובכך למנוע תופעת "קריעת פריימים" – תכונה שזמינה רק בתצוגת 1080p תחת קצב ריענון 120Hz לפחות.



חייבים לדבר על הרזולוציה המקסימלית שעומדת כאן על 1080p בלבד, שנחשבת כבר נמוכה לסטנדרט של סוף שנת 2022. זה לא שלא נוח לעבוד ברזולוציה שלפנינו, אלא שהמון תכנים איכותיים מוצעים כבר ברזולוציה 2K ומעלה, מסדרות בשירותי הזרמה פופולריים, דרך סרטונים שגרתיים ביוטיוב ועד לכמה משחקים מעולים שיצאו בשנים האחרונות. בכלל, הרגשת הצפייה בשוטף מרגישה המון פעמים "מתוחה" ולא חדה, כאילו הפיקסלים מתאמצים נורא להפיק מראה נאה לנוכח 27 אינץ' מגושמים ועוד קעורים - והתוצאה לא פעם הרגישה לא מספיק מושחזת.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

נוחות השימוש (30%)

8

התקנת המסך שונה בנוף ופחות נוחה מכפי שהורגלנו: אין מעמד שמתחבר ב"קליק" טיפוסי לאחורי המסך, כאן תצטרכו להבריג 4 ברגים אל בסיס המעמד וכדי לוודא הברגה עמוקה מספיק תצטרכו גם מברג פיליפס לקיבוע. שונה מהסטנדרט שהתרגלנו והתהליך מעט ממושך מהרגיל, אבל לא נורא מדי. במסך נוכחת נעילת Kensington למניעת גניבה פיזית ויש גם סידור כבלים בסיסי בחלקו התחתון של המעמד, כמעין חור המאפשר להעביר דרכו את הכבלים שבשולחן העבודה שלכם. בחיבורים מאחור תמצאו צמד כניסות HDMI בגרסת 2.0 וכניסת DP בגרסת 1.4 – רק איפה כניסת ה-USB המבוקשת? לא נוכחת כאן וחבל.



מידות המסך: גובהו במקסימום כ-53 ס"מ, רוחב 61 ס"מ ועומקו 24 ס"מ. משקלו כ-6.1 ק"ג, לא נמוך מדי אבל "עובר" בהתחשב בגודל המסך, בעובדה שספק הכוח שולב בפנים ובכך שהמסך אינו נדרש להיות דינמי. השוליים דקים אבל לא בולטים מדי בקטגוריה, אורכם כ-2 מ"מ מלמעלה ובצדדים, כאשר השול התחתון כרגיל מהווה "סנטר" שחור באורך 2.4 ס"מ. נראות המסך די שגרתית; היא שחורה לכל אורכה ורוחבה ורק המעמד בולט יחסית, עם עיצוב V ריבועי-גיימרי וחלול בצמד רגליו.


מסך ה-OSD מתופעל על ידי ג'ויסטיק בקלות ובתפריט תמצאו את הערכים הרצויים; רוויה, ניגודיות, חדות, בהירות, ערכי Gamma ויש גם Dark Boost המעצים את הגוונים השחורים ב-4 רמות. בענייני גיימינג, תוכלו לעבור בין כמה מצבי תמונה המבוססים על ז'אנרים ייעודיים ועוד שניים שהוקצו להתאמה אישית, יש שליטה על ה-OverDrive ב-4 רמות עוצמה וכן הפעלה/כיבוי של ה-FreeSync Premium. את ארבעת כיווני הג'ויסטיק הבסיסיים ניתן גם להגדיר בהפעלה מהירה מבלי להיכנס לתפריט, כשבין היתר ניתן לשייך את הפקודות המהירות להגברת הווליום, העברה בין מצבי שיחה או שינוי הניגודיות וגם שינוי השפה, משום מה. באופן מפתיע ניתן להפעיל במסך את תכונת CEC שמאפשרת לגרום לשלט של מכשיר אחר לשלוט על פקודות פשוטות במסך, כמו הדלקה/כיבוי שלו והגברת הנמכת הווליום.



תוכנת Artery מבית היצרנית זמינה להורדה למחשב ושם תמצאו את רוב הפקודות שראינו כבר בתפריט ה-OSD. כאמור, מלבד זאת שניתן לערוך את רוב ערכי התמונה דרך המחשב, ניתן גם לשמור אותם בתוכנה כפרופיל שימוש, לכנות אותם לפי צורך (למשל "יום עבודה", "לפני שינה" וכו') ולייבא/לייצא אותם למחשב אחר שבו גם תותקן התוכנה. מה שכן חסר לנו הוא צימוד תוכנה למצב תמונה, כך שלמשל ברגע שיופעל במחשב משחק או תוכנת וורד, מצב התמונה ששויך אליה מראש יופעל אוטומטית במקביל – תכונה שכבר ראינו במסכים אחרים והשימושיות שלה התגלתה כמצוינת.

באשר לדינמיות המסך, ה-G27c-30 מוגבל למדי בתנועותיו; ניתן להגביהה אותו עד כ-13.5 ס"מ נוספים ויכולות ההטיה שלו מתבטאות ב 5°- קדימה ו22° לאחור – ובך זה מסתיים. אין סיבוב לצדדים ולא ניתן לסובב את המסך על צירו לתצוגת portrait שתועיל לסטרימרים, מתכנתים, מעצבים וכו' – והיעדר הגמישות הזו צריכה להילקח בחשבון. ניתן לתלות את המסך על קיר או דרך זרוע בתקן VESA 100x100 סטנדרטי.



במארז שולבו צמד רמקולים בהספק 3W שנשמעים בדיוק כמו שאתם עלולים לחשוב, כלומר איכות צליל פשוטה ותתאים לצרכים הבסיסיים בלבד. הם יספקו אתכם לצפייה שגרתית של הדרכה ביוטיוב או האזנה לכמה הקלטות בווטסאפ, אבל תשכחו מהפעלת מוזיקה ברקע ובטח שהרמקולים לא ישרתו אתכם היטב בזמני משחק. בקיצור, סבירים בלבד – ולא נתלונן שהם שם.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.