סקירה - כבל ומתאם Razer Thunderbolt 4 Dock Chroma ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

כבל ומתאם Razer Thunderbolt 4 Dock Chroma

סקירת wisebuy - כבל ומתאם Razer Thunderbolt 4 Dock Chroma

הטוב
  • סט חיבורים רחב ויעיל
  • טעינה בהספק 90W
  • איכות בנייה גבוהה
  • תאורת RGB
הרע
  • מגושם וכבד לנשיאה
  • תומך בחיבור מסך אחד בלבד ב-MacBook M1
  • תאורת RGB לא נתמכת ב- Mac OS
  • תג מחיר שעלול לאיים
בשורה התחתונה

יש תחנות עגינה זולות ממנה בהרבה שאולי יספקו את הצורך המינימלי של משתמשי לפטופ ממוצעים, אבל מרגיש שה-Thunderbolt 4 Dock Chroma לא מכוונת אליהם בכל מקרה. לא בפעם הראשונה, ב-Razer קורצים לקהל המקצועי, אלו שעובדים מול לפחות שני מסכים במקביל, בתיאום שלל אביזרים היקפיים שדורשים זמינות של מגוון חיבורים להפעלה מיידית. מה עוד בנמצא? תאורת RGB שלא תמצאו בכל תחנת עגינה, איכות בנייה גבוהה – אבל גם תג מחיר שעלול לאיים. בקיצור, תחנת עגינה לאנשי מקצוע בלבד.

הקדמה

ה-Thunderbolt 4 Dock Chroma היא תחנת עגינה מבית יצרנית אביזרי הגיימינג Razer. במפרט: 4 כניסות USB-C בתקן Thunderbolt 4, 3 כניסות USB-A בגרסת 3.2 Gen 2, כניסת Ethernet, חריץ לכרטיסי זיכרון SD, כניסת אוזניות 3.5 מ"מ והבטחה לטעינה בהספק 90W. תחנת העגינה זמינה בצבעי לבן ושחור – כשאת הגוון האחרון קיבלנו לסקירה.

נוחות השימוש (40%)

9

הצורך בתחנת עגינה רוויית כניסות רלוונטית בדרך כלל לבעלי מחשבים ניידים הצנועים בחיבורים או כאלו שכל הכניסות שלהם כבר תפוסות על ידי שלל אביזרים – והצורך בכניסת מחברים נוספים בלתי נמנע. מתכנתים, מעצבים, צלמים ועורכי וידאו, סטרימרים, אדריכלים ובעצם כל משתמש שמסביבו מגוון אביזרים תומכים יזדהה מיד עם המצוקה. ה-Thunderbolt 4 Dock Chroma מבטיח לתת את הפתרון, עם אוסף חיבורים עליו נפרט בהמשך.



מידות תחנת העגינה: 19 ס"מ רוחב, 7.4 ס"מ אורך, עומקו כ-2.7 ס"מ ומשקלו 338 גרם – שהכי דומים למטען שחור וכבד כשל לפטופ גיימינג. אל תחנת העגינה מתלווה ספק כוח שמנמן בהספק 135W, בתוכם ה-90W שמטעינים את המחשב המחובר אליו. משקלו של ספק הכוח מזכיר את משקל המטען של הלפטופ הקלאסי ובכך כל המארז הופך את נושא הניידות לעניין די מאתגר. במארז גם קיבלנו כבל Thunderbolt 4 באורך 80 ס"מ. 


רוב הכניסות מאוגדות בצדו האחורי של תחנת העגינה, כך שלטובת סידור set-up נקי על שולחן העבודה, שילבנו את תחנת העגינה מתחת למסך המרכזי והוא התמזג שם נאה, כשרוב הכבלים הסתתרו והמשיכו לרדת מאחורי לשולחן – כשרק חריץ SD וכניסת USB-C שולבו מקדימה, רעיון שבהתחלה הרגיש תמוה אבל התגלה כלא רע בהתחשב בכך שמדובר בצמד כניסות שצפויות להיות בשימוש מוגבר יחסית וטוב שהן נוכחות מקדימה לכל צורך מיידי. מה שבכל זאת היה חסר מקדימה, ומוזר שב-Razer לא התחשבו בכך, היא כניסת USB-A סטנדרטית. הצורך היום-יומי בכניסת ה-USB הקלאסית לא עזב את השגרה שלנו וההחלטה לא להציב אותה מקדימה טיפה יומרנית.

חיבורים ותאימות (50%)

8.5

כיאה לתחנת עגינה, תמצאו אוסף כניסות ראוי וכדאי שתיקחו אוויר: 4 כניסות USB-C בתקן Thunderbolt 4 כשאחת מהן בתצורת upstream כך שניתן להטעין מחשב בהספק 90W (כל אחת מיתר הכניסות מציעות הספק 15W), 3 כניסות USB-A בגרסת 3.2 Gen 2, כניסת Ethernet בקצב של עד 1Gigabit, חריץ לכרטיסי זיכרון SD וכניסת 3.5 מ"מ אוזניות משולבת מיקרופון. רק שימו לב שאם תרצו לפצל בין שתי כניסות האודיו, כלומר ליצור כניסה נפרדת לאוזניות וכניסה נפרדת למיקרופון, תצטרכו לרכוש מפצל USB או Y Splitter שיחלק אותן, רלוונטי למי שמחזיק באוזניות ומיקרופון שאינם אותה יחידה, למשל.



הפונקציונלית המרכזית של המחברים מתבטאת מהעברת נתונים בקצב גבוה – כמה גבוה? עם ה-Thunderbolt 4 תוכלו לחבר שני מסכים נוספים בתצוגת 4K או מסך בודד בתצוגת 8K, אם כי שימו לב שמשתמשי Mac עם מעבד M1 מוגבלים לחיבור מסך אחד בלבד, בניגוד למעבדי M1 Pro ו-M1 Max. עוד בענייני תאימות, יש כאן תמיכה מלאה ב-Windows 10/11 עם כניסת Thunderbolt 3/4 וכן במחשבי Mac עם מעבד M1 ומעלה הנושאים כניסת Thunderbolt 3 עם מערכת הפעלה בגרסת macOS Big Sur 11.1 ומעלה בלבד. רק לא לשכוח שכל עול התמיכה בכמה מסכים במקביל גורמים לכל מחשב נייד "להזיע" נמרצות – ולכאן נכנס לתמונה שקע הטעינה של ה-Thunderbolt 4בהספק 90W. אם נתחשב בכך שרוב מחשבי ה- Notebook הבסיסיים דורשים 45-60W, בעוד שהמחשבים היותר מקצועיים דורשים 75-90W, מדובר בכוחות טעינה מספקים. כמובן שהעניין לא רלוונטי לניידי גיימינג שעלולים לתבוע 150W, 180W ואפילו גבוה מכך.


הימצאותה של כניסת ה-Ethernet תמיד מבורכת, בטח אם אתם מחזיקים במחשב קומפקטי שלא אובזר בכניסת רשת והמעבר מחיבור Wi-Fi לחיבור קווי הוא הבדל שמיים וארץ – על כך יעיד כל אדם שניסה להיתמך ברשת הציבורית של מלון, בית קפה או אפילו מקום העבודה שלו. ברור שבמשרד, בסיטואציה סטטית בת כמה שעות, ההבדל מוערך פי כמה ואין באמת תחרות באשר לקצב העברת הנתונים, הן בהורדה והן בהעלאה.


עוד בנמצא חריץ להכנסת כרטיס SD, שיותר רלוונטי לצלמים ועורכי וידאו שמאחסנים את ימי הצילום שלהם על גבי כרטיסי הזיכרון הפופולריים. הכנסה זריזה שלהם לחריץ הייעודי מקפיצה את ההתקן במסך באין מפריע – והכל עובד היטב ובמהירות. ממשק UHS-II מציע בגרסתו מהירות קריאה של עד 312MB/s. כאן המקום להבהיר כי קיים מזמן ממשק UHS-III בשוק, אלא שהוא לא הרגיש נחוץ כאן ויותר רלוונטי אולי למתמודדים עם תכני 8K, מודלים בתלת מימד ושאר מידע הרלוונטי לאנשי מקצוע מאוד ספציפיים.



זה לא מוצר של Razer בלי RGB – וגם בתחנת העגינה שלפנינו הצליחה יצרנית הגיימינג לשלב את התאורה מנקרת העיניים. ה- Ecosystemשל היצרנית כבר הוכח לנו לא פעם כמעולה, כזה שיודע "לדבר" בין כל המוצרים ולסנכרן אותם מעולה ברמת התוכנה. התאורה לא מפספסת כאן ומיד בחיבור ללפטופ הציעה להמשיך את קו התאורה שהתחיל סט המקלדת והעכבר שכבר היו ברשותנו.

מה עוד בתוכנה? אפקטים בסיסיים כמו Wave, Fire וגוון סטטי לבחירתכם – ויש גם תמיכה ב-Chroma Studio, מגרש המשחקים המורחב התוכנה שמחלקת את תאורת ה-RGB ל-12 אזורים שונים ואת כל אחד מהם ניתן להתאים אישית. בהירות, זווית התנועה, מעברי צבעים, תאימות למוזיקה, יצירת שכבות והיררכיה כולל הפסקות יזמות בין מקטעים – כל משחק תאורה אפשר ליצור כאן. גימיק או לא, לטעמנו מדובר בשדרוג נעים על שולחן העבודה ואם הקפדתם על סט-אפ אסתטי, התאורה רק תוסיף. לצערנו גם כאן מופלים לרעה משתמשי חברת התפוח והתאורה לא נתמכת על ידי Mac OS.

איכות הבנייה (10%)

9

גופו של ה-Thunderbolt שחור וגימור אלומיניום בציפוי מט מעטה אותו, מה שמקנה לו את האופי העמיד והקשיח שנבקש בעבור אביזר שצפוי לנוע איתנו מעת לעת - אבל מתיעודי טביעות אצבע לא הצלחנו להימנע. שמנו לב שהכניסות טיפה נעות במקומן כשמחברים אליהם כבלים ומחברים שונים – אבל לא מדובר במשהו שגורם לניתוק בחיבוריות.