סקירה - זיכרון למחשב AData XPG SPECTRIX D45G AX4U36008G18I-DCBKD45G ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

זיכרון למחשב AData XPG SPECTRIX D45G AX4U36008G18I-DCBKD45G

סקירת wisebuy - זיכרון למחשב AData XPG SPECTRIX D45G AX4U36008G18I-DCBKD45G

הטוב
  • התקנה נוחה ומהירה שלא דרשה מאיתנו חיטוט ב-BIOS
  • שיפור מיידי ומורגש בביצועים
  • תאורת RGB מותאמת אישית
הרע
  • מגושמים בגודלם, התקנה עלולה לסרבל במארזים עמוסים
  • נטול תוכנת RGB מטעם היצרנית
  • פוטנציאל overclocking מוגבל
בשורה התחתונה
יש הרבה דרכים לחזק את המחשב שלכם - אבל אין ספק שאחת הדרכים הקלות, המהירות והמשתלמות ביותר הן באמצעות שדרוג כרטיסי ה-RAM שלכם. רביעיית ה-SPECTRIX D45G הוכיחו את עוצמתם: קיבלנו קפיצה מהותית בקצב הפריימים במשחקים תחרותיים, בדיקות מבחני המעבדה לא אכזבו, אבל רק יכולות ה-overclocking די מוגבלות כאן. לקינוח, תמצאו כאן גם תאורת RGB מותאמת אישית, אבל כזו שמתופעלת רק על ידי תוכנת לוח האם שלכם - והתמיכה ביצרניות חלקית.
הקדמה

ה-SPECTRIX D45G הוא זיכרון RAM מבית XPG, חברת הגיימינג של ADATA. כרטיס הזיכרון מסוג DDR4, זמין בתצורות 8GB, 16GB ו-32GB, במהירויות 3600MT/s, 4133MT/s ו- 4400MT/s. עוד במפרט: תאורת RGB בהתאמה אישית ותמיכה ב- XMP 2.0. הכרטיס זמין בצבעי שחור ולבן – אנחנו קיבלנו לסקירה את הצבע השחור בתצורת 4X8GB בתדר 3600Mhz.

ביצועים (60%)

9.5
תחילה בדקנו את ביצועי המעבדה של ה-SPECTRIX D45G לעומת כרטיסי זיכרון אחרים שהיו ברשותנו; רביעיית כרטיסי זיכרון 4GB בתדר 3,000Mhz של יצרנית הגיימינג Corsair. העמדנו אותם בפני צמד מבחני ביצועים פופולריים, האחד GeekBench 5 שבודק את יכולות המחשב במשימות משרד שגרתיות והשני, 3Dmark המיועד לגיימינג – כל אלו במסגרת המעבד Intel Core i7-8700K 3.7 GHz. ההבדלים היו מהותיים בעיקר במבחן המשרדי: במבחן Multi-Core של GeekBench 5 קיבלנו עם XPG 6779 נקודות לעומת 6132 נקודות ב- Corsair. בגיימינג הפער היה די זניח: כ- 6724 נקודות אצל XPG לעומת 6632 נקודות אצל Corsair.



עוברים לביצועים במציאות וכאן העניינים מחמיאים מאוד לכרטיסי הזיכרון של XPG: שיחקנו בכמה משחקי Rebirth Resurgence במשחק הבאטל רויאל של Warzone ונהנו מקפיצת פריימים משמעותית של 25-30fps, כלומר מ-85-90fps ממוצעים שהשיגו כרטיסי הזיכרון הקודמים שהיו ברשותנו, המחשב החל להציג כעת 115-120fps. למען הסר ספק, נחדד: לא שינינו דבר במחשב, לא נגענו בכרטיס המסך, לא החלפנו מעבד ובטח שלא שינינו את הגדרות הגרפיקה במשחק, שעמדו על ערכים שבין Low ל-Medium. הקפיצה המשמעותית, של בערך 30-35% עלייה ב-fps הרשימה אותנו מאוד, בטח בהתחשב בשינוי המערכתי הלא-מהותי יחסית שביצענו במחשב.



בדקנו את הנושא גם במשחק הפעולה Tiny Tina's Wonderlands והפעם גרמנו למחשב להתאמץ יותר: שינינו את הגדרות הגרפיקה ל-High ברוב הפרמטרים – וגם הפעם גילינו קפיצה נאה ב-fps אם כי פחות בולטת; מ-45-50fps עם כרטיסי הזיכרון הקודמים, הפעם קיבלנו עם ה-SPECTRIX D45G כ-55-60fps בממוצע. עדיין עלייה נאה באחוזים, אבל נוכחנו לגלות שככל שהגדרות הגרפיקה תובעניות, כך קשה ל-SPECTRIX D45G להרשים יותר.

ניסינו גם לבצע overclocking ולצערנו יכולות ה-SPECTRIX D45G באגף זה לא הרשימו מדי והגענו במקסימום ל-3800-3900 Mhz. ניסינו להגדיל את המתח ב-BIOS או להגדיר ידנית את התדר שבו נרצה לעבוד, סביבות 4,000 Mhz – אבל במקרה הרע המחשב לא הצליח לבצע boot ולעלות.

התקנה, תפעול ועמידות (40%)

8.5

לטובת הסקירה קיבלנו 4 כרטיסי זיכרון בנפח 8GB במהירות 3600MT/s. משקל כל כרטיס כ-66 גרם והתקנת כל כרטיס RAM בכונן פשוטה למדי, בטח אם כבר התעסקתם עם רכיבי חומרה שרק דורשים הכנסה לתוך סלוט ייעודי, בתוך לוח האם Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3. רק שימו לב שהפרופיל של כרטיסי הזיכרון שלפנינו מעט מגושם והמסגרת ה"קרבית" מסביב לכל כרטיס עלולה לסרבל טיפה בעת הכנסת הכרטיסים, בטח אם המארז שלכם כבר עמוס בשלל מאווררים, כרטיס גרפי מסיבי או כונני SSD בולטים.




אחרי שהתקנו את הכרטיסים, מערכת ההפעלה זיהתה אותם בתדר המהירות המקסימלית מבלי שנדרשנו לעשות דבר, לאור פרופיל XMP שכבר הופעל – אם כי העניין תלוי ב-BIOS שלכם וזה לא אומר שבמקרה שלכם לא תדרשו לשנות את ערך המהירות. לידיעה, כל זיכרון DDR4 בתדר שמעל 2133Mhz נחשב ל-overclocking, כלומר נדרשת התערבות ידנית ב-BIOS. כאן גם המקום להוסיף שה-SPECTRIX D45G תומך ב-XMP 2.0, תכונה די סטנדרטית לכרטיסי DDR4 שמציעה למעשה שני פרופילים שימוש להעדפת המשתמש.




ויש גם תאורת RGB בנמצא, כיאה לאביזר גיימינג. באתר היצרנית מנופפים בתוכנת RGB Sync app , אלא שב-XPG אין שום זכר להורדת התוכנה וגם ברשת טוענים להיעדרותה התמוהה. ביררנו ומסתבר שהתוכנה לא תומכת במוצרי SSD ו-DRAM, אלא רק בעתיד. החדשות הטובות הן שיש תמיכה באמצעות התוכנה של לוח האם שלנו, Gigabyte ועוד בכמה יצרניות מוכרות כמו ASUS ו-MSI. בתוכנת RGBFusion של Gigabyte קיבלנו שליטה על רביעיית הכרטיסים והצלחנו לשלוט על הצבעים מבוססי HEX, להגדיר את מהירות האפקט, עוצמת הבהירות וסוג האפקט, מתוך רשימה לא רעה. שימו לב רק לא לשכוח לעדכן את ה-BIOS שלכם, שכן רוב הסיכויים שהתוכנה מטעם לוח האם לא תזהה את כרטיסי הזיכרון שהרגע התקנתם בכונן, כמו שקרה לנו.



לכרטיס הזיכרון מראה נוקשה וגיימרי יחסית, עם תאורת RGB בוהקת עליו יורחב בהמשך ומסגרת אלומיניום ששומרת עליו מפני חבטות – או סתם להקנות לו מראה עתידני. לכאן או לכאן, איכות הבנייה לא נופלת מהמתחרות הגדולות ויש כאן הרגשה של מוצר אמין ועמיד.